ilove3dmax Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Το ζητούμενο ειναι αυτη τη στιγμη το εχω κανει Overclocked μεσω του προγραμματος που δινει η Gigabyte απο Windows και το CPU-Z μου διχνει την CPU με Turbo Boost στα 4.48 GHz Θα ηθελα να μαθω τι ρυθμισεις θα πρεπει να κανω και σε ποιο σημειο μεσα στο Bios Προκειμενου να ειμαι μονιμα OverClocked στα 5.0 Ghz η στα 4.9 εχω δεν γνωριζω απο OverClocking υπαρχει καποιος ευκολος τροπος η καποιος απο εδω που να εχει κανει overclocking στο οσο αναφορα Μητρικη - Επεξεργαστη - Μνημη Συμφωνα με τα 3 παραπανω ειδη που εχω και εγω? μεχρι στιγμης πεζω στα 4.48 Πολυ σταθερα και αρκετα αξιοπιστα απλα θελω να δουλευει κλειδωμενα στα 5 Ghz χωρις Turbo Boost με την Υδροψυξη αυτη που εχω. ευχαριστω πολυ για την υπομονη σας περιμενω νεα σας. MY PC Specifications Motherboard : Z68X-UD3H-B3 1.3 Bios Version F12 CPU : Intel 2700K I7 CPU Cooler : Corsair Hydro Series H80 RAM : 4 X 4 GB Corsair Vengeance DDR3 1600MHz (PC3-12800) CMZ4GX3M2A1600C9B Boot HDD : Intel 510 Series SSD SATA 3 DATA HDD's 2 X Western Digital 500GB Blue Edition VGA Card : Gigabyt HD 6850 1GB GDDR5 OC Edition Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2012 από ilove3dmax
overpower Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Απλα κλεισε απο bios το turbo boost, παιξε με πολ/στη και ρευματα.
ilove3dmax Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 δεν γνωριζω απο OverClocking υπαρχει καποιος ευκολος τροπος η καποιος απο εδω που να εχει κανει overclocking στο οσο αναφορα Μητρικη - Επεξεργαστη - Μνημη Συμφωνα με τα 3 παραπανω ειδη που εχω και εγω? Νομιζω οτι αναφερω παραπανω οτι δεν γνωριζω πως γινεται αυτο μπορεις να με βοηθησεις εσυ η καποιος αλλος χρηστης ? Απλα κλεισε απο bios το turbo boost, παιξε με πολ/στη και ρευματα.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δεν γνωρίζεις αλλά στοχεύεις και ψηλά. Για να πετύχεις τα 5 θα χρειαστείς λογικά συνδυασμό ρυθμίσεων. Γιατί θέλεις να κάνεις o/c?
ilove3dmax Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Εχω δει σε διαφορα sites οτι παιζει στα 5.0Ghz εφοσον μπορω και γινεται γιαυτο πηρα και αυτη την υδροψυξη προκειμενου να το κανω αυτο το θεμα ειναι οτι ακολουθησα τα παρακατω βηματα CPU Multiplier = X50 Turbo Boost = Disabled C1E = Disabled C3-C6 = Disabled Eist = Disabled Internal PLL Over Voltage = On Cpu VTT = 1.10 Cpu VCore 1.40 τα εκανα ολαυτα οπως ειδα σε ενα οδηγο για το Mobo και την Cpu μου αλλα τελικα δεν αναιβαινει τοσο οσο περιμενω και το θεμα ειναι τι κανω λαθος ποιος καλος ανθροπος θα μπωρεισει να βοηθησει . Οεο
ilove3dmax Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Καμοια απαντηση για το δικο μου ερωτημα οεο ?
ninos30 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Έλα παρτο και σε Video ακριβώς αυτό που θες: http://www.youtube.com/watch?v=BSDtMzf_EaE Κι εδώ βρίσκεις/ρωτάς τα πάντα: http://www.overclock.net/t/1219590/zyxs-build-5ghz-air-cooled-gigabyte-z68x-ud3h-b3-rev-1-3-i7-2700k-overclocking-guide#post_16547721
ilove3dmax Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 φιλε μου πραγματικα σε ευχαριστω αλλα δυστιχος το εχω προσπαθησει ματαια ομως μετα απο τις ρυθμισεις που λεει ο τυπος το Mobo κανει 2 φορες reboot και γυρναει στις safe ρυθμισεις και εχω το ιδιο Bios
caution Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Πιθανότατα να πρέπει να ρυθμίσεις το LLC (αν έχει η UD3) στο 6 ή στο 7, για να έχεις πιο σταθερές τάσεις. Επίσης παίζει για το 50x να θέλεις 1,4Χv που στην πράξη νομίζω ότι θα γονατίσει την Η80 στο stress testing. Τέλος από το 4.48 που λες, καταλαβαίνω ότι πειράζεις και το bclk. Don't! Ασ' το στα 100
ilove3dmax Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 φιλε μου Caution καταρχας σε ευχαριστω για την απαντηση σου και ναι πειραζω το BCLK για να το λες κατι θα ξερεις αλλα μια ερωτηση οταν λες οτι θα γονατισει την Η80 τι εννοεις , επισης οταν τοποθετησα την Η80 ειχε πανω μια παστα απο το προηγουμενο αεροψυκτο συστημα που ειχα την αφησα απλονοντας της οσο μπωρουσα και ταυτοχρονα ειχε και η Η80 πανω στην χαλκινη πλακα της και ετσι δεσανε μαζι , μηπως επρεπε να βαλω αλλη παστα αν ναι εχεις να προτηνεις καποια καλη δεν με ενδιαφερει το κοστος της αρκει να ειναι η καλυτερη για αυτη την δουλεια σε ευχαριστω.
caution Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν θα ήταν κακή ιδέα να καθαρίσεις τον επεξεργαστή και το block και να βάλεις αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Thermal-Paste-PK-1-Nano-1G.htm που αν και "αλμυρή" - είναι κορυφαία "Γονατίσει" λέγοντας, εννοώ ότι αν τελικά χρειάζεσαι π.χ. 1,45v για τα 5GHz δεν νομίζω ότι η H80 θα μπορεί να ανταποκριθεί όταν θα τρέχεις Linx και Prime95 για να ελέγξεις την σταθερότητα. Την Η80 μην την έχεις στο μυαλό σου σαν υδρόψυξη, αλλά σαν μια πολύ καλή αερόψυξη, performance-wise.
timos81 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 http://www.hardocp.com/article/2011/07/28/gigabyte_z68xud3hb3_motherboard_review/1 Και στα 5.2Ghz παίζει αν θες απλά προσοχή θέλει, με την Η80 καλύτερα στα 4.5Ghz . Αν είχες Asus http://www.3dmark.com/pcm7/293208
ilove3dmax Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 υπαρχει καποιος με το ιδιο hardware εκτος απο το κομματι των δισκων να εχει κανει overclock στα 5.0 giga και να μπορει να μου στειλει το bios του αποθηκευμενο σε backup μορφη με το προγραμμα της gigabyte απο τα windows ? ευχαριστω http://www.hardocp.c...rboard_review/1 Και στα 5.2Ghz παίζει αν θες απλά προσοχή θέλει, με την Η80 καλύτερα στα 4.5Ghz . Αν είχες Asus http://www.3dmark.com/pcm7/293208 στα 4.5 φιλε μου τιμο παιζει τωρα και παιζει με την πρωτη σκαλα της h80 οσο αναφορα τις στροφες των ανεμηστηρων και ειναι ΑΘΟΡΥΒΗ βεβαια θα θελα να σε ρωτησω χρειαζεται να βαλω και τα δυο καλωδια ? το ενα που εχω βαλει το 12v το μαυρο για να παρει ρευμα οι ανεμιστηρες και το αλλο που παει στο mobo δεν το εχω βαλει - πρεπει να το βαλω και αυτο ?
kosegdit Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 επισης οταν τοποθετησα την Η80 ειχε πανω μια παστα απο το προηγουμενο αεροψυκτο συστημα που ειχα την αφησα απλονοντας της οσο μπωρουσα και ταυτοχρονα ειχε και η Η80 πανω στην χαλκινη πλακα της και ετσι δεσανε μαζι , μηπως επρεπε να βαλω αλλη παστα αν ναι εχεις να προτηνεις καποια καλη δεν με ενδιαφερει το κοστος της αρκει να ειναι η καλυτερη για αυτη την δουλεια σε ευχαριστω. Βάλε την πάστα που σου πρότειναν, όμως να ξέρεις ότι ξεκινάς λάθος. Γενικά όποτε θέλεις να αλλάξεις ψύκτρα ή να καθαρίσεις απλά το pc, πρώτα απ'όλα καθαρίζεις καλά την προηγούμενη από cpu και cooler και μετά βάζεις καινούργια. Πρόσεξε το πόσο και το πως θα βάλεις. Επίσης καλό είναι να μην κάνουμε overclocking μέσα από προγράμματα, αλλά μέσα από το bios. Εγώ σου προτείνω επειδή δεν φαίνεται να έχεις πολλές γνώσεις επί του θέματος (δεν είναι κακό, κανείς δεν γεννήθηκε με ένα pc αγκαλιά), να γυρίσεις τα πάντα σε stock και να ξεκινήσεις λίγο διάβασμα πριν αρχίσεις να ανεβάζεις ρολόγια. Μπορεί το overclocking να έχει γίνει λίγο πιο εύκολο με τις νέες γενιές επεξεργαστών, αλλά και πάλι θέλει λίγη προσοχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα