Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα σύστημα για να φορτίζω μπαταρίες και κινητά θέλω να φτιάξω για αρχή ώστε να πάρω μυρουδιά από τρόπους παραγωγής ενέργειας. Bέβαια γνώσεις δεν έχω ηλεκτρολογικές και ίσως να μου αξίζει κ η ατάκα ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ! αλλά πραγματικά θέλω να φτιάξω κάτι χωρίς ο σκοπός να είναι να βγάλω λεφτά από την ΔΕΗ κλπ. ούτε βέβαια κ να μπώ τρελά μέσα.

Για αρχή λοιπόν θέλω να φτιάξω ένα σύστημα που στην έξοδό του να έχει μια μπρίζα ώστε να βάζω εκεί να φορτίζω π.χ. κινητά, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες κλπ. Δεν ξέρω ακόμα εάν θα είναι ανεμογεννήτρια ή φωτοβολταϊκό η πηγή μου, το πρώτο θα είναι και πιό δύσκολο να φτιάξω εκτός κ εάν κάποιος έχει κάποια πληροφορία για βατή DIY λύση, οπότε για την ώρα ας πούμε πως είναι φωτοβολταϊκό.

Σκιαγραφόντας χοντρικά τα στάδια από τα υλικά/μηχανήματα που χρειάζομαι για ένα τέτοιο σύστημα ποιά είναι (τα στάδια) για να έχω έναν σκελετό στο μυαλό μου;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Χαχ thanx φίλε τα έχω δεί αλλά έχω πειστεί πως δεν κρατάνε πολύ οπότε αξίζει να αγοράσεις κάτι έτοιμο κ ας πλερώσεις κάτι τις παραπάνω. Το αγοραστό θα είναι πιό καλά μονωμένο από υγρασίες κλπ κ θα αντέξει περισσότερο! Thanx πάντως

Δημοσ.

Κάθε συσκευή έχει δική της τάση φόρτισης, (θα "σουμάρεις" τα Α όχι τα V), έτσι εκτός από όλα τα άλλα θες και ρύθμιση τάσης.

Πολύ δουλειά για να φορτίσεις ένα κινητό, και αν πεις ότι θα βγάζεις κανονικό 220V τα περισσότερα θα στα τρώνε οι απώλειες.

Δεν έχει νόημα.

Θα μπρούσες να ακόλουθήσεις το "στάνταρ" του USB (5 V) αν υποθέσουμε ότι πλέον οι πολλές συσκευές φορτίζουν από USB.

Δημοσ.

Nαι καταλαβαίνω τι λες κ έχεις δίκιο, περισσότερο το κάνω για το ταξίδι και όπως είπα κ στο πρώτο post... για να πάρω μυρουδιά. Bέβαια εάν έχεις κάποια αλλη πρόταση για συσκευή στην οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο αυτό το σύστημα, είμαι όλος αυτιά κ μάτια! :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...