tehAllantin Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 H νοοτροπία του αφεντικού είναι "ξέρεις πόσα μου κοστίζεις εμένα;" προς τον υπάλληλο, δυστυχώς... Η ΠΗΓΗ του κέρδους ορίζεται σαν κόστος, ασταδιάλα
in2dark Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Ποια πηγη κερδους ρε? Δεν κοβεις τις γενικολογιες? Δουλευω σαν το σκυλι απο τις 8 το πρωι ως τις 9 το βραδυ και εχω μια κοπελλα στην γραμματεια, πολυ αξια και καλη, απο τις 5 ως τις 9. Ποια πηγη κερδους???? Σου ευχομαι να ανοιξεις και εσυ επιχειρηση να τα δεις μονος σου τι ωραια ειναι η πρωτη σου χρονια μεχρι να καταφερει να δουλεψει. Δεν ειναι ολα οπως τα περιγραφει η αλεκα και ο αλεξης.... ξυπνατε! Υπαρχει και η πραγματικοτητα Δεν λεω πως δεν υπαρχουν αρχιλαμογια εργοδοτες.... αλλα επειδη τα λαμογια δεν εχουν απαντησει στο νημα ενω εγω απαντησα και προσπαθησα να εξηγησω, την φανφαρολογια σας την περνω προσωπικα.... Καλημερα σας.... ο καπιταλας παει να δουλεψει κυριακατικα μπας και τα φερει περα φετος.... 2
tehAllantin Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν σε είπε κανείς καπιτάλα, μην βγάζεις συμπεράσματα. Όταν λέω πηγή κέρδους εννοώ το ότι ο Χ υπάλληλος που κάνει μία Χ δουλειά σημαίνει ότι παράγει. γιαυτό τον έχεις γιαυτό είναι και εκεί.σωστά; Αν δεν τον χρειαζόσουν, έστω για γραμματειακή υποστηριξη δεν θα τον έπαιρνες. Τώρα, το ότι τα βγάζεις πέρα δύσκολα εώς ανυπόφορα δεν αντιλέγω ούτε το αμφισβητώ.. Κι εγώ αν ανοίξω κάποια στιγμή δικό μου εστιατόριο θα είμαι εκεί από το πρωί στις 8 μέχρι το βράδυ στις 2, γιατί σαν μικρομεσαίος έτσι πάει. Η πραγματικότητα επίσης, δυστυχώς, είναι σχετική. Καλά κουράγια
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Στον δημόσιο τομέα κουτσουρεύτηκαν. Στον ιδιωτικό ακόμα τα παίρνουν. Τώρα κατά πόσο τα δίνει ο εργοδότης, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.... Τα δίνει, γιατί αν δεν τα δώσει πάει αυτόφωρο πλέον. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ενω δεν εχετε πολυ αδικο σε οσα λετε περι εργοδοτων, ενδεχομενως να ισχυουν και στην πλειοψηφια των περιπτωσεων, το λαθος σας ειναι οτι βγαζετε συμπερασματα (μονοπλευρα παντως) και τσουβαλιαζετε. Δεν υποστηριζω επουδενι τον εργοδοτη που δεν τηρει κατα γραμμα τους νομους, ΑΛΛΑ βλεπω οτι δεν ειναι μοναδικος υπευθυνος για αυτην την κατασταση. Σε αλλα κρατη με χαμηλη φορολογια ο εργοδοτης δεν διανοειται να μην σε ασφαλισει γιατι πολυ απλα ειναι μικρα τα ποσα και δεν τον συμφερει να ρισκαρει να παει μεσα. Επισης τα νομοσχεδια περι εργασιας ειναι πολυ πιο ελαστικα υπερ του εργοδοτη σε σημεια που δεν επηρεαζουν τον εργαζομενο τοσο πολυ, ενω στην Ελλαδα οταν παει να γινει τετοιο πραγμα καιγεται η Αθηνα, και παραλληλα κλαιμε για την ανταγωνιστηκοτητα των επιχειρησεων μας. Μηπως θα πρεπε να κοιταμε προς αυτην την κατευθυνση αντι να λεμε "οι εργοδοτες ειναι λαμογια" και οποτε αντικρυζουμε εναν τετοιο, χωρις καν να τον γνωριζουμε να του λεμε "ου να μου χαθεις που πινεις το αιμα των εργαζομενων και τρως απτην υπεραξια τους?". Γενικα, καθε σοβαρο κρατος ξεκινα μειωνοντας την φορολογια στις επιχειρησεις. ΑΠαξ και την αυξησει τοτε το κοστος ξερουμε που μετακινειται. Και απαξ και την κανει εξοντωτικη οπως στη χωρα μας, βλεπουμε καθημερινα το αποτελεσμα. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2012 από MiDi_MiLiZ 2
viper2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) εντωμεταξυ δεν ειναι πολλοι οι ελληνες υπαλληλοι που δινουν υπεραξια [οσα πτυχια και αν εχουν κολλημενα στον τοιχο]... Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2012 από viper2005 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Οπου ναναι θα δουμε καθαριστριες να μιλανε για την υπεραξια που προσφερουν στις επιχειρησεις που εργαζονται, χαρακτηριστικο παραδειγμα Ελληνα εργαζομενου κι αυτο: ΟΛΟΙ οι υπαλληλοι προσφερουν υπεραξια και ΟΛΟΙ οι εργοδοτες τρωνε απτην υπεραξια των υπαλληλων. Τσουβαλιασματα επι τσουβαλιασματων σε ορους που παω στοιχημα οτι δεν γνωριζουν καν ορισμενοι τι σημαινουν. 3
DrLo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν φτάνει που σαν εργοδότες εκμεταλλεύεστε την υπεραξία του υπαλλήλου, τον θεωρείτε και "κόστος". Αντε να μου χαθείτε, να κάνετε ΕΣΕΙΣ την χαμαλίκα ρε Η αποκορύφωση της ασχετοσύνης περί της ορολογίας. Το ότι είναι "κόστος" δε σημαίνει ότι είναι "πάρεργο" όλα σε μια δουλειά έχουν κόστος και όλα είναι χρήσιμα. Δεν αμφισβητεί κανείς την δουλειά και τη χρησιμότητα κανενός. @in2dark : Μην αρπάζεσαι και 'συ με τη κάθε παπαριά που διάβασε στον καθοδηγητή ο καθένας. Αν έχεις παρακολουθήσει τον τρόπο σκέψης συγκεκριμένων μελών στο forum θα έχεις καταλάβει ότι τόσο του κόβει τόσα λένε ... (ή προσπαθούν να πουν αναμεσα από κραυγες) 5
ZAKKWYLDE Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Ενω δεν εχετε πολυ αδικο σε οσα λετε περι εργοδοτων, ενδεχομενως να ισχυουν και στην πλειοψηφια των περιπτωσεων, το λαθος σας ειναι οτι βγαζετε συμπερασματα (μονοπλευρα παντως) και τσουβαλιαζετε. Δεν υποστηριζω επουδενι τον εργοδοτη που δεν τηρει κατα γραμμα τους νομους, ΑΛΛΑ βλεπω οτι δεν ειναι μοναδικος υπευθυνος για αυτην την κατασταση. Σε αλλα κρατη με χαμηλη φορολογια ο εργοδοτης δεν διανοειται να μην σε ασφαλισει γιατι πολυ απλα ειναι μικρα τα ποσα και δεν τον συμφερει να ρισκαρει να παει μεσα. Επισης τα νομοσχεδια περι εργασιας ειναι πολυ πιο ελαστικα υπερ του εργοδοτη σε σημεια που δεν επηρεαζουν τον εργαζομενο τοσο πολυ, ενω στην Ελλαδα οταν παει να γινει τετοιο πραγμα καιγεται η Αθηνα, και παραλληλα κλαιμε για την ανταγωνιστηκοτητα των επιχειρησεων μας. Ο μοναδικός υπεύθυνος είναι πολύ απλά γιατί φοροδιέφευγε σε αισχρό βαθμό. Έχεις την εντύπωση ότι στην Ελλάδα αν η φορολογία ήταν 15% αντί για 45% ή ακόμα και 5% ο επιχειρηματίας θα έλεγε "εντάξει μωρέ σιγά, δεν είναι και τόσα πολλά λεφτά, άς κάνω το καθήκον μου. Η μήπως θα έκοβαν οι ελ. επαγγελματίες αποδείξεις κτλ; Λογω αυτής της φοροδιαφυγής λοιπόν το κράτος επρεπε να βρεί ένα σχετικα σίγουρο τρόπο να εισπράττει χρήματα και αυτό ήταν μέσω τι άλλο, του εργαζόμενου και των εισφορών του, καθιστώντας τον έτσι μη ανταγωνιστικό. Γιατί εντάξει η κάθε μια μικρομεσαία επιχείρηση που προσλαμβάνει με μαύρα είναι δύσκολο να ελεγχθεί, αλλα τουλάχιστον οι μεγάλες μπορούν να ελεγχθούν σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Δεν μπορούν δυστυχώς να ελεγχθουν τα υπερκέρδη που πάνε σε offshore και τράπεζες του εξωτερικού. Το "κράτος συνέταιρος" είναι δυστυχώς αποτέλεσμα της κατάστασης σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η πλήρης ασυδοσία και ασυνειδησία των εργοδοτών. Αναποτελεσματική μεν αλλά αυτό ακριβώς είναι. Οι ίδιοι εργοδότες είναι υπεύθυνοι για εδώ που έφτασαν, απο το σουβλατζίδικο που δεν κόβει ποτέ αποδείξεις (ο οποίος τις ίδιες δικαιολογίες λέει, λες και όταν ο ΦΠΑ στην εστίαση ήταν 7% έκοβε), τον καταστηματάρχη που έχει υπαλλήλους ανασφάλιστους έως τον μεγαλοεπιχειρηματία που κρύβει όλα τα υπερκέρδη.
thanocaster Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 «υπερκέρδη», «offshore», «υπεραξία» και από την άλλη «μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Μάλλον για διαφορετικά πράγματα μιλάτε, φοβάμαι. 3
Moderators stormrain Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 H νοοτροπία του αφεντικού είναι "ξέρεις πόσα μου κοστίζεις εμένα;" προς τον υπάλληλο, δυστυχώς... Η ΠΗΓΗ του κέρδους ορίζεται σαν κόστος, ασταδιάλα Σοβαρα? Ειδικα σε μικρομεσαιες επιχειρησεις η νοοτροπια του εργοδοτη ειναι "ας δουμε πως θα τη βγαλουμε καθαρη και οι δυο μπας και επιβιωσουμε" με βαση την εμπειρια μου τουλαχιστον και απο τις δυο πλευρες. Τονιζω το οτι αναφερομαι στις μικρομεσαιες. Επισης, θα ηθελα παρα πολυ να γνωριζω αν οσοι χρησιμοποιουν τη λεξη αφεντικο για τον εργοδοτη, το κανουν πριν ακομα γνωρισουν τον εργοδοτη. 1
Apoll Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτά τα προβλήματα θα υπάρχουν. Όταν σε μία χώρα το κράτος είναι υποχρεωμένο να επιβάλει τα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα, γιατί οι εργοδότες είναι άθλιοι. Όταν οι εργαζόμενοι θα 'σκύψουν' για να πάρουν μία δουλειά, χωρίς ασφάλεια κλπ. Που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτό ισοδυναμεί με ηλιθιότητα. Το όλο πρόβλημα θα λυθεί, όταν οι εργοδότες δεν θα μπορούν να βρουν άτομα με μισθούς πείνας, και οι εργαζόμενοι δεν θα δουλεύουν για μισθούς πείνας ή ως παράνομοι (μαύρα). Οπότε μην λέτε ο 'ταδε στην Αγγλία, χωρίς πτυχίο πέρνει 5-6 φορές περισσότερα'. Γιατί ο 'ταδε' στην Αγγλία, δεν θα πάει να δουλέψει για λιγότερα. Ούτε η 'δείνα' εταιρία θα μπορέσει να καλύψει τις θέσεις εργασίας με λιγότερα. Το χάλι θα συνεχίστει, ως ότου η αγορά εργασίας στην Ελλάδα γίνει πραγματικά καπιταλιστική, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, καλά λεφτά και χωρίς νταβά το κράτος να ορίζει τιμές.
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Σοβαρα? Ειδικα σε μικρομεσαιες επιχειρησεις η νοοτροπια του εργοδοτη ειναι "ας δουμε πως θα τη βγαλουμε καθαρη και οι δυο μπας και επιβιωσουμε" με βαση την εμπειρια μου τουλαχιστον και απο τις δυο πλευρες. Τονιζω το οτι αναφερομαι στις μικρομεσαιες. Επισης, θα ηθελα παρα πολυ να γνωριζω αν οσοι χρησιμοποιουν τη λεξη αφεντικο για τον εργοδοτη, το κανουν πριν ακομα γνωρισουν τον εργοδοτη. Ειδικα στις μικρομεσαιες επιχειρησεις που δουλευα εγω , ξερεις ποια ηταν η νοοτροπια του εργοδοτη ? Παμε κατα διαολου επειδη ειμαι μαλακας και δεν ξερω να χειριστω σωστα τα οικονομικα , εκανα ανοιγματα σε σημειο που δεν με επαιρνε και θελω να ζησω την μεγαλη ζωη του αφεντικου ?Κατσε να ριξω το φταιξιμο στον υπαλληλο με φρασεις του στυλ "Ααα δεν ειστε πολυ παραγωγικοι , ααααα αν δεν κανετε και λιγο υπερωρια πως θα βγουν τα λεφτα στην επιχειρηση ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ?" Λες και ο μισθος στον υπαλληλο πεφτει ΑΝ βγαλει λεφτα η επιχειρηση.Σορρυ ΑΦΕΝΤΙΚΑ... ο μισθος πεφτει καθε μηνα , αν δεν σας κανουν υπαλληλοι απολυστε τους και παρτε πιο παραγωγικους! Η βλακωδης/ψαρωτικη λογικη μετατοπισης των ευθυνων στον υπαλληλο...να δεν δουλευεις και δεν παραγεις οσο θα πρεπε αρα πως θα πληρωθεις ειναι..ακριβως αυτο...βλακωδης! ΥΓ: Και ναι αυτο που ειπωθηκε το εχω ακουσει και γω."Ξερεις ποσο μου κοστιζεις την ημερα?" Και να πιανει κομπιουτερακι και να μου υπολογιζει ποσο του κοστιζω την ημερα και να μου λεει μετα οτι ΤΟΣΑ τουλαχιστον πρεπει να του ΠΑΡΑΓΩ την ημερα. Αν ειναι δυνατον !!!
Moderators stormrain Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Ε ναι, υπαρχουν και τετοιες περιπτωσεις φυσικα. Ωστοσο δε θεωρω πως ειναι ο κανονας.
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Ε ναι, υπαρχουν και τετοιες περιπτωσεις φυσικα. Ωστοσο δε θεωρω πως ειναι ο κανονας. Για αυτο δεν γενικευσα.Εχω μικρομεσαια επιχειρηση στην γειτονια μου που ειναι ανοιχτη απο το 1991.Αρα κατι κανει σωστα.Και εχω δει επιχειρησεις να κλεινουν απο κακους χειρισμους/λαθος νοοτροπιες μεσα σε 5-6 χρονια (στην μια που δουλευα δηλ). Αρα ειναι θεμα ανθρωπου πρωτιστως και κατα δευτερον θεμα "μεγεθους" εταιριας.Οσοι γνωστοι μου δουλευανε σε μεγαλες αλυσιδες/εταιριες ποτε δεν τους κανανε μαλακια σε εργασιακα θεματα , οσο και αν θελανε.Λογικα φοβουνται ελεγχους/προστιμα κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα