Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιχειρηματιας που δεν ξερει ποσα θα σκαει στον ΟΑΕΕ , ποσα σε φπα , ποσα σε λειτουργικα εξοδα (φως νερο τηλεφωνο ιντερνετ) , ποσα σε προωθηση της επιχειρησης του κλπ κλπ , ποσα θα χει να πληρωνει μηνιαιως/ετησιως κλπ ΠΡΙΝ κανει εναρξη επιχειρησης καλυτερα να μην την ξεκινησει καν.

Με την απαντηση που δινεις στον ντιναρα ειναι σαν να λες οτι σου βγηκαν εξοδα εκπληξη κατοπιν εορτης...δυσκολευομαι να το πιστεψω.

Καμια σχεση για αλλο λογο το λεω για μια συζητηση που ειχαμε πριν.

πες μας και ποια ειναι η επιχειρηση σου να ξερουμε να μη πατησουμε ποτε.

Εχω iq ραδικιου εγω μη μιλας μαζι μου θα νομιζουν οτι εχεις κι εσυ.

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Σοβαρη κουβεντα μεταξυ "εργοδοτων" και "υπαλληλων" δεν μπορει να γινει και δεν το λεω για να γινω αρνητικος.Το λεω γιατι ο εργοδοτης βλεπει τα πραγματα απο διαφορετικη σκοπια και παντα θα υποστηριζει την θεση του και την θεση της επιχειρηματικοτητας εν γενει..πραγμα που σημαινει οτι στα πολλα που θα του φταινε θα ναι και το ΚΟΣΤΟΣ του υπαλληλου που στην τελικη δεν φταιει ο υπαλληλος για αυτο.

Διαφωνω εντελως με αυτο που λες. Ο εργοδοτης και ο υπαλληλος εχουν εναν κοινο στοχο. Το να συνεχισει να ειναι κερδοφορα η επιχειρηση για να μπορουν να τρωνε και οι δυο. Το θεμα ειναι να υπαρχει μια χρυση τομη. Το κοστος του υπαλληλου που λες σιγουρα θα του φταιει οπως το εθεσες, αλλα ειναι ακριβως ετσι, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ του υπαλληλου, οχι Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

• Like 1
Δημοσ.

Καμια σχεση για αλλο λογο το λεω για μια συζητηση που ειχαμε πριν.

Εχω iq ραδικιου εγω μη μιλας μαζι μου θα νομιζουν οτι εχεις κι εσυ.

καλα αμα ειναι να κλαψεις αστο.

Δημοσ.

Διαφωνω εντελως με αυτο που λες. Ο εργοδοτης και ο υπαλληλος εχουν εναν κοινο στοχο. Το να συνεχισει να ειναι κερδοφορα η επιχειρηση για να μπορουν να τρωνε και οι δυο. Το θεμα ειναι να υπαρχει μια χρυση τομη. Το κοστος του υπαλληλου που λες σιγουρα θα του φταιει οπως το εθεσες, αλλα ειναι ακριβως ετσι, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ του υπαλληλου, οχι Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

Εγω συμφωνω με αυτο που λες.Αλλα τα "λαμογια" αφεντικα που λεγαμε , που επειδη δεν θελω να γενικευω , λεω οτι δεν ειναι ολοι αλλα ΠΟΛΛΟΙ , οταν δεν παει καλα η εταιρια , φταιει ο υπαλληλος..που δεν αποδιδει , που του κοστιζει.

Οταν ερχοταν το αφεντικο μου με το κομπιουτερακι να μου υπολογισει ποσο του κοστιζω την μερα για να μου πει οτι τοσα πρεπει να του παραγω την μερα ή να κανω υπερωριες , σαββατα και δεν ξερωγω τι αλλο ή να πηγαινω σε πελατες με το δικο μου αυτοκινητο(=δικα μου εξοδα δηλ) και αυτος να παιζει ονλαιν ποκερ και να μην κυνηγαει τους πελατες....κατι παει στραβα.

Ασχετο που υπηρχαν μερες που του εβγαζα χιλιαρικα.

Φταιει ο υπαλληλος."Παρηγαγε για να πληρωθεις, πως εχει το θρασος να ζητας μισθο στο τελος του μηνα ενω τεμπελιαζες?"

Οχι δεν φταιει η ελλειψη οικονομικης προβλεψης...σωστων κινησεων , ελλειψη επεκτασιμοτητας των εργασιων , το μη-κυνηγι νεων δουλειων/πελατων.

Παντα ο υπαλληλος :)

EDIT : ενας απο τα διαμαντια εργοδοτες μου ειχε το θρασος να ρωτησει αλλον εργαζομενο γιατι ο χχχ (εγω δηλ) δεν αποδιδει , και δεν δουλευει με ορεξη , και σερνεται και τετοια.

Και η απαντηση που ελαβε απο τον αλλον εργαζομενο ηταν "Αφου εχεις να τον πληρωσεις 1 χρονο τι περιμενεις δηλ?"Καπου εκει το βουλωσε.

Ουτε στον χειροτερο μου εχθρο δεν ευχομαι να βρεθει σε εταιρια να μην τον πληρωνουν (απλα να του δινουν ψιλα για να βγαζει το μηνα) και να μην εχει καβατζα χρηματα ..ωστε να πει ενταξει θα σηκωθω να φυγω....να ναι εν ολιγοις εγκλωβισμενος.

• Like 1
Δημοσ.

Προτεινω να κανουμε εναν ερανο να μαζεψουμε χρηματα για τα κακομοιρα αφεντικα.

Οι πιο κλαψιαρηδες Ελληνες.

Σε αλλο τοπικ γραφανε οτι επειδη υπαρχουν τοσοι δ.υ στη χωρα δεν πρεπει να κοβουν αποδειξεις,και οτι η φοροδιαφυγη ειναι παραμυθι.!!!!!!!!!

Σε αυτο συζητανε ποσο κοστιζει ενας ανθρωπος που δουλευει 50 ωρες τη βδομαδα και παιρνει 500 ευρω στην τσεπη.

Αλλα τι περιμενεις οταν οι πιο πολλοι απο δαυτους ειναι κληρονομοι?

Δημοσ.

Εγω συμφωνω με αυτο που λες.Αλλα τα "λαμογια" αφεντικα που λεγαμε , που επειδη δεν θελω να γενικευω , λεω οτι δεν ειναι ολοι αλλα ΠΟΛΛΟΙ , οταν δεν παει καλα η εταιρια , φταιει ο υπαλληλος..που δεν αποδιδει , που του κοστιζει.

Οταν ερχοταν το αφεντικο μου με το κομπιουτερακι να μου υπολογισει ποσο του κοστιζω την μερα για να μου πει οτι τοσα πρεπει να του παραγω την μερα ή να κανω υπερωριες , σαββατα και δεν ξερωγω τι αλλο ή να πηγαινω σε πελατες με το δικο μου αυτοκινητο(=δικα μου εξοδα δηλ) και αυτος να παιζει ονλαιν ποκερ και να μην κυνηγαει τους πελατες....κατι παει στραβα.

Ασχετο που υπηρχαν μερες που του εβγαζα χιλιαρικα.

Φταιει ο υπαλληλος."Παρηγαγε για να πληρωθεις, πως εχει το θρασος να ζητας μισθο στο τελος του μηνα ενω τεμπελιαζες?"

Οχι δεν φταιει η ελλειψη οικονομικης προβλεψης...σωστων κινησεων , ελλειψη επεκτασιμοτητας των εργασιων , το μη-κυνηγι νεων δουλειων/πελατων.

Παντα ο υπαλληλος :)

EDIT : ενας απο τα διαμαντια εργοδοτες μου ειχε το θρασος να ρωτησει αλλον εργαζομενο γιατι ο χχχ (εγω δηλ) δεν αποδιδει , και δεν δουλευει με ορεξη , και σερνεται και τετοια.

Και η απαντηση που ελαβε απο τον αλλον εργαζομενο ηταν "Αφου εχεις να τον πληρωσεις 1 χρονο τι περιμενεις δηλ?"Καπου εκει το βουλωσε.

Ουτε στον χειροτερο μου εχθρο δεν ευχομαι να βρεθει σε εταιρια να μην τον πληρωνουν (απλα να του δινουν ψιλα για να βγαζει το μηνα) και να μην εχει καβατζα χρηματα ..ωστε να πει ενταξει θα σηκωθω να φυγω....να ναι εν ολιγοις εγκλωβισμενος.

Εργαστηκα με τετοιους εργοδοτες και το αποτελεσμα-συμπερασμα ξερεις ποιο ειναι? Οτι αργα η γρηγορα θα βαλουνε λουκετο ή αν δεν βαλουνε λουκετο δε θα κανουν χαιρι ποτε τους, γιατι ειναι αχρηστοι. Εκτος αν για καποιο λογο η επιχειρηση τους κανει σημαντικα κερδη (πχ να πιασανε την καλη και να εχουν σταθερο πελατολογιο ή να εχουν δουλειες που αποφερουν τεραστια κερδη κλπ), που δεν το θεωρω ιδιαιτερα πιθανο. Παντως, αν εισαι υπαλληλος με @@ και ξερεις οτι μπορεις να προσφερεις σε εναν τομεα, τοτε ψαχνεσαι για αλλου οσο εχεις καπαρωμενη θεση εργασιας σε αυτον. Αν εισαι υπαλληλος που ξερεις οτι τα κυβικα σου δεν ειναι για κατι παραπανω απο το να κυνηγας πελατες της επιχειρησης οσο ο αλλος παιζει ποκερ και βαριεται, τοτε αραζεις στα κυβικα σου και ευχαριστεις το θεο που εχεις δουλεια και που ο εργοδοτης εχει τοσους πελατες ωστε να μπορει να σε πληρωνει και να παιζει ποκερ παραλληλα.

Παντως, το θεμα με την πληρωμη στο τελος του μηνα που ξυνιζει η φατσα ορισμενων εργοδοτων σαν να κανουν χαρη στους υπαλληλους τους ειναι υπαρκτο, αλλα ας μην ξεχναμε οτι υπαρχουν και υπαλληλοι που μενουν απληρωτοι για 3 και 4 μηνες και 5 μηνες με τις υποχρεωσεις να τρεχουν (το εθεσες το θεμα με το edit αλλωστε). Γενικα τα εργασιακα στην Ελλαδα ειναι μια πονεμενη ιστορια, αλλα ειμαι παντα της αποψης οτι καλο ειναι να βλεπουμε και την αλλη πλευρα, αυτη του εργοδοτη. Που δεν ειναι παντα η εικονα του τυπου με τα χρυσα κουταλια, την βιλα, το cayenne και τις 3 Ρωσιδες γκομενες που τον προτιμουν για τα λεφτα του. Υπαρχουν πολλοι εργοδοτες που δουλευουν παραπανω απτους υπαλληλους τους για να κρατηθει η επιχειρηση που χρεωνονται για αυτην κλπ κλπ. Και φυσικα υπαρχουν και αυτοι που εχουν τα κλασικα χαρακτηριστικα νεοπλουτισμου ακομα κι αν δεν εχουν φραγκο πανω τους και η επιχειρηση τους παει για κλεισιμο.

Α και κατι τελευταιο. Στα 500 ευρω μισθοδοσιας δεν φταιει ο εργοδοτης. Με το γραμμα του νομου τα πληρωνει, συνεπως κυνηγηστε αλλου τους φταιχτες. Βεβαια και οταν ηταν 800 παλι οι εργοδοτες ηταν αλητες, φανταζομαι οτι και 1000 να ηταν παλι θα τρωγανε απτην υπεραξια του υπαλληλου καταπινοντας του τη ζωη. Βριστε τον αν δεν ασφαλιζει, βριστε τον αν δεν πληρωνει στην ωρα του, βριστε τον αν δουλευετε απληρωτες υπερωριες, αλλα για τα 500 αλλους πρεπει να βρισετε.

• Moderators
Δημοσ.

Προτεινω να κανουμε εναν ερανο να μαζεψουμε χρηματα για τα κακομοιρα αφεντικα.

Οι πιο κλαψιαρηδες Ελληνες.

Σε αλλο τοπικ γραφανε οτι επειδη υπαρχουν τοσοι δ.υ στη χωρα δεν πρεπει να κοβουν αποδειξεις,και οτι η φοροδιαφυγη ειναι παραμυθι.!!!!!!!!!

Σε αυτο συζητανε ποσο κοστιζει ενας ανθρωπος που δουλευει 50 ωρες τη βδομαδα και παιρνει 500 ευρω στην τσεπη.

Αλλα τι περιμενεις οταν οι πιο πολλοι απο δαυτους ειναι κληρονομοι?

Business is business. Ο Χ πληρωνει τον Ψ να κανει μια εγασια που ο Χ δεν ξερει να κανει. Αυτο κοστιζει στον Χ ενα ποσο. Ποιο ειναι αυτο το ποσο?

Σε αλλο θεμα ενας γραφει για το στρατο και σε αλλο ενας για τις βλεφαριδες που του πεφτουν. Καταλαβαινεις γιατι ειναι σε αλλα θεματα? Γιατι μιλανε για διαφορετικα πραγματα. Ελπιζω να βλεπεις τη συνδεση.

• Like 1
Δημοσ.

Εργαστηκα με τετοιους εργοδοτες και το αποτελεσμα-συμπερασμα ξερεις ποιο ειναι? Οτι αργα η γρηγορα θα βαλουνε λουκετο ή αν δεν βαλουνε λουκετο δε θα κανουν χαιρι ποτε τους, γιατι ειναι αχρηστοι. Εκτος αν για καποιο λογο η επιχειρηση τους κανει σημαντικα κερδη (πχ να πιασανε την καλη και να εχουν σταθερο πελατολογιο ή να εχουν δουλειες που αποφερουν τεραστια κερδη κλπ), που δεν το θεωρω ιδιαιτερα πιθανο. Παντως, αν εισαι υπαλληλος με @@ και ξερεις οτι μπορεις να προσφερεις σε εναν τομεα, τοτε ψαχνεσαι για αλλου οσο εχεις καπαρωμενη θεση εργασιας σε αυτον. Αν εισαι υπαλληλος που ξερεις οτι τα κυβικα σου δεν ειναι για κατι παραπανω απο το να κυνηγας πελατες της επιχειρησης οσο ο αλλος παιζει ποκερ και βαριεται, τοτε αραζεις στα κυβικα σου και ευχαριστεις το θεο που εχεις δουλεια και που ο εργοδοτης εχει τοσους πελατες ωστε να μπορει να σε πληρωνει και να παιζει ποκερ παραλληλα.

Παντως, το θεμα με την πληρωμη στο τελος του μηνα που ξυνιζει η φατσα ορισμενων εργοδοτων σαν να κανουν χαρη στους υπαλληλους τους ειναι υπαρκτο, αλλα ας μην ξεχναμε οτι υπαρχουν και υπαλληλοι που μενουν απληρωτοι για 3 και 4 μηνες και 5 μηνες με τις υποχρεωσεις να τρεχουν. Γενικα τα εργασιακα στην Ελλαδα ειναι μια πονεμενη ιστορια, αλλα ειμαι παντα της αποψης οτι πρεπει να βλεπουμε και την αλλη πλευρα, αυτη του εργοδοτη. Που δεν ειναι παντα η εικονα του τυπου με τα χρυσα κουταλια, την βιλα, το cayenne και τις 3 Ρωσιδες γκομενες που τον προτιμουν για τα λεφτα του. Υπαρχουν πολλοι εργοδοτες που δουλευουν παραπανω απτους υπαλληλους τους για να κρατηθει η επιχειρηση.

1.Σωστοτατο.

2.Δεν ειναι να εισαι υπαλληλος με @@ και λοιπα.Οταν ξεκινας να δουλευεις σκοπο εχεις να βαζεις κατι στην ακρη - οχι παντα εφικτο - ή τουλαχιστον να παιρνεις εναν αξιοπρεπη μισθο να σε βγαζει τον μηνα...αξιοπρεπως!Δεν μπορεις να πας κατευθειαν στην πολυεθνικη που ζητανε στο βιογραφικο της παναγιας τα ματια.Αν δεν τριφτεις στην αγορα και στην εργασια στην μικρη εταιρια που μην κοροιδευομαστε ειναι πιο ελαστικη στις απαιτησεις προσοντων δεν πας στην μεγαλυτερη μετα.

3.Το ξυνισμα του μουτρου συνοδευεται και απο πληρη επιθεωρηση του στυλ "Τελειωσες την ταδε δουλεια?Γιατι αργησες το πρωι να ερθεις?Τι μαλακια εκανες εδω?Ποσες φορες θα στο πω?Εισαι μηπως αχρηστος?Αντε παρε τον μισθο σου τωρα"

Ολα αυτα στην υποθετικη διασταση που παιρνεις μισθο.

4.Ναι υπαρχουν πολλοι που δουλευουν πρωι μεσημερι βραδυ για την επιχειρηση τους.Αλλα ειναι δικη τους.Αν δεν δουλεψουν αυτοι ποιος θα δουλεψει ?ο υπαλληλος?κανε με συ-μετοχο στα κερδη και θα κοιμαμαι με σλιπινγκ μπαγκ μεσα στην εταιρια.Οχι ομως για 600-800ευρω/μηνα και αν.

Ασε που πολλοι μου την λεγανε...πηγαινα 9 στην εταιρια και ο αλλος ο πορωμενος εργοδοτης ηταν απο πιο νωρις και ειχε το στυλακι "εγω εχω ερθει ηδη και συ τωρα ερχεσαι ?"

Ρε αει κατουρα μας!!

• Like 2
Δημοσ.

αν ζητησεις επιχειρηματικο δανειο (αν υπαρχει τετοιο ειδος) ναι θα στο δωσουν υπο ορους και αφου δωσεις και τις σχετικες εγγυησεις. (βλεπε υποθηκες)

αν θες λεφτα για να παιξεις στο χρηματιστηριο...πας παιρνεις ενα καταναλωτικο δανειο , αμα σε ρωτησουν λες οτι θες να παρεις αμαξι και τα παιζεις στο χρηματιστηριο.Στην τελικη χεστηκε η τραπεζα , τα λεφτα της θελει αυτη στο τελος ακομα και σε στριπτ κλαμπ αν τα φας.

αλλα λεμε και αλλα λες...

Δημοσ.

Ναι υπαρχουν πολλοι που δουλευουν πρωι μεσημερι βραδυ για την επιχειρηση τους.Αλλα ειναι δικη τους.Αν δεν δουλεψουν αυτοι ποιος θα δουλεψει ?ο υπαλληλος?κανε με συ-μετοχο στα κερδη και θα κοιμαμαι με σλιπινγκ μπαγκ μεσα στην εταιρια.Οχι ομως για 600-800ευρω/μηνα και αν.

Ασε που πολλοι μου την λεγανε...πηγαινα 9 στην εταιρια και ο αλλος ο πορωμενος εργοδοτης ηταν απο πιο νωρις και ειχε το στυλακι "εγω εχω ερθει ηδη και συ τωρα ερχεσαι ?"

Ρε αει κατουρα μας!!

Ακριβώς! Για να μην αναφερθούμε και στο ωράριο, το οποίο κατά έναν ανεξήγητο από την κοινή λογική τρόπο, επιβάλλεται να τηρείται πιστά μόνο όσο αφορά στην ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων, αλλά όταν φτάνει η ώρα του σχολάσματος αποκτά ...αόριστη έννοια!

• Like 3
Δημοσ.

Ακριβώς! Για να μην αναφερθούμε και στο ωράριο, το οποίο κατά έναν ανεξήγητο από την κοινή λογική τρόπο, επιβάλλεται να τηρείται πιστά μόνο όσο αφορά στην ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων, αλλά όταν φτάνει η ώρα του σχολάσματος αποκτά ...αόριστη έννοια!

για τις υπερωριες λες; η για το αν εφυγε 10 λεπτα πιο μετα αφου σχολασε;

Δημοσ.

Μπα τώρα τελευταία έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Σου λένε ανοικτά, ωράριο 9-9 ή εναλλακτικά "9 με όσο πάει" και το οσο πάει ποτέ δεν είναι πριν το 12ωρο. Μάλιστα έχω εργαστεί σε εταιρεία όπου ο εργοδότης μου έλεγε όλο καμάρι "εδώ έχουμε στάνταρτ 10ωρο" οπότε είμαστε τίμιοι, δεν είμαστε σαν τους άλλους που λένε 8 και τους κρατάνε 12...τι να πει κανείς μετα.

Δημοσ.

για τις υπερωριες λες; η για το αν εφυγε 10 λεπτα πιο μετα αφου σχολασε;

Το να φυγεις 10-15λεπτα μετα το περας του ωραριου δεν μου λεει κατι..ανθρωποι ειμαστε , λιγο να συγυρισεις τα πραγματα σου , να κλεισεις καμμια εκκρεμοτητα κλπ...

Το να σου λεει ομως πηγαινε το ταδε εμπορευμα στον ταδε πελατη μιας και μενει στην περιοχη σου ή ειναι στον δρομο σου..που σημαινει οτι ναι μεν ειναι στην περιοχη μου/δρομο μου αλλα θα χασω καποια ωρα στο ντελιβερι....δεν ειναι αποδεκτο απο μενα.(ειδικα αν μενεις μακρυα απο τον χωρο εργασιας και θες και καμμια ωρα να γυρισεις + ο,τι κινηση φας στην μαπα)

Ή να σου λεει πηγαινε στο ταδε πελατη για δουλεια (μιση ή μια ωρα πριν το σχολασμα) και μετα σχολα...αλλα η δουλεια δεν ξερεις ποσο θα σου παρει...και ουτε ειναι σωστο στο μυαλο μου να πεις στον πελατη..."ωπ σχολαω αντε γεια..." και να μεινει η δουλεια στην μεση...οποτε ξεφευγεις χρονικα στο ωραριο και παλι...

Αυτα ειναι σοφιστιες και κουτοπονηριες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...