Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kleko : Σοβαρότατα μιλάμε για αυτό και δε θα χρεοκοπήσουμε όλοι μαζί.Ένα μικρό ποσοστό που μπορεί να παράγει υπεραξία σε διεθνές επίπεδο θα επιζήσει.

Δημοσ.

Timonkaipumpa, η πρώτη μου ερώτηση ήταν αυτή "Μπορείτε να διαβάσετε πρακτικό μάθημα σε ηλεκτρονική μορφή?" και η τελευταία μου πρόταση ήταν αυτή "Αν ναι, πραγματικά σας θαυμάζω.".

Που ακριβώς μίλησα για transient effect και για προτερήματα έντυπων βιβλίων γενικά ως εναλλακτική του μέλλοντος δεν ξέρω. Συμφωνώ με το υστερόγραφο πάντως.

Μα... η αντίδρασή σου, η οποία δεν είναι μόνο δική σου αλλά υπάρχουν και άλλοι που την έχουν, είναι αυτό ακριβώς.

Επίσης, και συγκεκριμένα για το τεχνικό μάθημα, έδωσα αρκετά στοιχεία για ποιο λόγο, και ειδικά σε ένα τεχνικό μάθημα, είναι προτιμότερο να διαβάζεις από pdf.

Δημοσ.

υπενθυμίζω πως η Σουηδία που παρουσιάζεται ως παράδειγμα από ορισμένους, η οποία όντως ίσως έχει το καλύτερο δημόσιο τομέα στον κόσμο, έχει κατά πολύ περισσότερους ΔΥ από εμάς αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό και ξοδεύει πολλά περισσότερα από εμάς ως ποσοστό του ΑΕΠ για την μισθοδοσία τους...

Η Σουηδια δεν ειχε κανει αρση της μονιμοτητας ?

Δημοσ.

Πάντως υπάρχει μια μεγάλη τάση στις Ηνωμένες Πολιτείες να βγάζουν μαθήματα online μεγάλα πανεπιστήμια και μάλιστα δωρεάν.

Αν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι είναι εντυπωσιακή αυτή η τάση.

Ε, άμα υπάρχει τέτοια τάση στις ΗΠΑ, να τα κόψουμε τα δωρεάν βιβλία. Και από τα σχολεία.

Δημοσ.

Εμενα παντως το ηλεκτρονικο βιβλιο με βολευει.Μου φαινεται οτι διαβαζω πιο γρηγορα και στο τελος μου μενουν και περισσοτερα στο μυαλο.

Πιστευω οτι το ηλεκτρονικο βιβλιο στους φοιτητες περισσοτερο καλο θα κανει παρα κακο.Εξαλλου το 99,9 % της υλης παρουσιαζεται στο μαθημα.Αν ενας φοιτητης δεν χανει μαθηματα,προσεχει την ωρα της παραδοσης και κρατα σημειωσεις στο τετραδιακι του,το βιβλιο ειναι αχρηστο.

Τα βιβλια στο πανεπιστημιο παρεχουν μονο συμπληρωματικες γνωσεις.Οι φοιτητες πρεπει να βασιζονται στον καθηγητη και οχι στο βιβλιο.Διαφορετικα δεν θα ειχαμε καθηγητες....Θα αγοραζαμε ολοι μας βιβλια,θα αραζαμε στον καναπε μας και θα μαθαιναμε μαθηματικα,φυσικη κτλ

• Like 1
Δημοσ.

Μα... η αντίδρασή σου, η οποία δεν είναι μόνο δική σου αλλά υπάρχουν και άλλοι που την έχουν, είναι αυτό ακριβώς.

Καλά ρε φίλε, έγραψα 10 φορές "ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ" με κεφαλαία γράμματα κι εσύ κατάλαβες ότι μιλάω αντικειμενικά και γενικά για τα προτερήματα των έντυπων έναντι των pdf?

Ρε μπας και σας πληρώνει με το στρέμα ο Hal τα posts να κρατάτε ανοιχτά τα νήματα? :P

Δημοσ.

δεν γνωρίζω και δεν βλέπω τι σχέση έχει....

Ουτε εγω βλεπω τι σχεση εχει ο Δ.Τ της Σουηδιας με αυτον της Ελλαδας και γιατι μερικοι τον φερνουν σαν παραδειγμα...

Δημοσ.

Καλά ρε φίλε, έγραψα 10 φορές "ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ" με κεφαλαία γράμματα κι εσύ κατάλαβες ότι μιλάω αντικειμενικά και γενικά για τα προτερήματα των έντυπων έναντι των pdf?

Ρε μπας και σας πληρώνει με το στρέμα ο Hal τα posts να κρατάτε ανοιχτά τα νήματα? :P

Ό,τι να 'ναι.

Σου απάντησα ήδη για το "προσωπικά" + ότι δεν είσαι μόνο εσύ που έχεις τέτοια αντίληψη.

Δύο αράδες είναι... εάν δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τι γράφεται... τι να πω.

Δημοσ.

Ουτε εγω βλεπω τι σχεση εχει ο Δ.Τ της Σουηδιας με αυτον της Ελλαδας και γιατι μερικοι τον φερνουν σαν παραδειγμα...

προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις την κουβέντα με φωτοβολίδες... επί της ουσίας έχεις να μας πεις κάτι;

περι Σουηδίας με μια μικρή αναζήτηση βλέπω πως δεν υπάρχει μονιμότητα...

και για να σε προλάβω... ούτε εδώ θα έπρεπε να υπάρχει μονιμότητα...

πάμε παρακάτω...

Kleko : Σοβαρότατα μιλάμε για αυτό και δε θα χρεοκοπήσουμε όλοι μαζί.Ένα μικρό ποσοστό που μπορεί να παράγει υπεραξία σε διεθνές επίπεδο θα επιζήσει.

Αυτοί θα επιζήσουν ε;

Σε 8 χρόνια έκαναν "φτερά" 260 δισ. ευρώ από την Ελλάδα

Η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης και η δεύτερη στον ΟΟΣΑ μετά το Μεξικό είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τον κύριο Ράιμουντ Μπέικερ πρόεδρο της Global Financial Integrity. Ο κ. Μπέικερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο έγκριτο γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” κάνει λόγο για εκροές δισεκατομμυρίων ευρώ μαύρου χρήματος που γονατίζουν την οικονομία της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα είναι ο «παράδεισος του μαύρου χρήματος» καθώς από το 2003 ως το 2011 «βγήκαν» από την χώρα περισσότερα από 260 δισεκατομμύρια ευρώ(!)» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπέικερ στο περιοδικό “Der Spiegel”.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα ακόμα και πριν από την κρίση ήταν η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη και δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα στον ΟΟΣΑ με μόνο το Μεξικό να μας ξεπερνά. «Μόνο τα έτη 2003 -2011 βγήκαν από την Ελλάδα κεφάλαια άνω των 260 δισ. ευρώ. Χρήματα που προέρχονται κυρίως από εγκληματικές ενέργειες, φοροδιαφυγή και διαφθορά. Ένα τεράστιο ποσό για μια τόσο μικρή οικονομία»

Εκτός από τις εκροές μαύρου χρήματος η εν λόγω Οργάνωση κάνει λόγο και για μαύρες εισροές χρήματος στην Ελλάδα της κρίσης με σκοπό την εξαγορά σε εξευτελιστικές τιμές πλουτοπαραγωγικών πηγών σε περίπτωση χρεωκοπίας της χώρας. «Για το 2010 έχουμε διαπιστώσει ότι εισέρρευσαν παράνομα στην Ελλάδα 90 δισ. δολάρια και το 2011, 109 δισ. δολάρια» δήλωσε ο κ. Μπέικερ ο οποίος θεωρεί πως εν λόγω πρακτική είναι ο ορισμός του ξεπλύματος μαύρου χρήματος καθώς επιτήδειοι φέρνουν ζεστό χρήμα για να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές ακίνητα τα οποία στο μέλλον θα αξίζουν πολύ περισσότερο».

«Σε περίοδο ύφεσης είναι πολύ δύσκολο για φυσικά και νομικά πρόσωπα να πάρουν δάνεια. Αυτό το γεγονός προσελκύει παράνομα κεφάλαια που αναλαμβάνουν να γεφυρώσουν το χάσμα» υποστηρίζει ο κ. Μπέικερ στο περιοδικό “Der Spiegel”.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1603299

Δημοσ.

προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις την κουβέντα με φωτοβολίδες... επί της ουσίας έχεις να μας πεις κάτι;

περι Σουηδίας με μια μικρή αναζήτηση βλέπω πως δεν υπάρχει μονιμότητα...

και για να σε προλάβω... ούτε εδώ θα έπρεπε να υπάρχει μονιμότητα...

πάμε παρακάτω...

Τα περι φωτοβολιδας αστα καλυτερα, δεν ειμαι εγω αυτος που καταμετρησα τα λαμογια και τα εβγαλα μονο 100 ουτε αυτος που μεταπηδησε απο τα συγραμματα στον δημοσιο τομεα της Σουηδιας.

Και για να μην την πατησεις ξανα στο μελλον...οι πιο προετοιμασμενοι δεν αναφερουν τον Δ.Τ της Σουηδιας αλλα αν δεν κανω λαθος της..Νορβηγιας.

Δημοσ.

bluesattack : Καταλαβαίνεις πόσο σίγουρη είναι η χρεωκοπία όταν υπάρχει ακόμα κόσμος που δεν έχει καταλάβει το πρόβλημα.Για αυτό μας δίνουν 10% πιθανότητα μόνο να μείνουμε στο Ευρώ.Σου λέει αυτοί δε χαμπαριάζουν τίποτα και ζουν στην κοσμάρα τους.

Προσωπικά δε δίνω ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα στο κομματικό κράτος να επιβιώσει.

Δημοσ.

Τα περι φωτοβολιδας αστα καλυτερα, δεν ειμαι εγω αυτος που καταμετρησα τα λαμογια και τα εβγαλα μονο 100 ουτε αυτος που μεταπηδησε απο τα συγραμματα στον δημοσιο τομεα της Σουηδιας.

Και για να μην την πατησεις ξανα στο μελλον...οι πιο προετοιμασμενοι δεν αναφερουν τον Δ.Τ της Σουηδιας αλλα αν δεν κανω λαθος της..Νορβηγιας.

ούτε εγώ είμαι αυτός που ανέφερα τους ξύστες...

συνεχίζεις να μην απαντάς και να υπεκφεύγεις...

να υποθέσω πως δεν έχεις τι να πεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...