Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και άμα σου πω και τι μαλακίες πρέπει να βρω. Εργασίες Αγγλικής Φιλολογίας, ΠΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Eπιστήμη όχι αστεία.

Κόκκινα γόβες με ασορτί σωβρακοφανέλα θα φορέσω, κανόνισε να φοράμε τα ίδια να γελάει μαζί μας όοοολη η Θεσσαλονίκη.

Δημοσ.
btw αυτό με την σίτηση στα 20.000 που γινεται; Γιατι στο παπεί για φέτος το όριο ειναι 45.000.

Νομίζω ότι το αλλάξανε επειδή αντέδρασε πολύς κόσμος, στην αρχή το πήγαν 20.000 και μετά το αλλάξανε στις 45, νομίζω παντου 45 πρέπει να είναι τώρα.

Δημοσ.

Ποιοι δεν έχουν pc πλέον; Είμαστε στο 2012 παιδιά όχι στο 2002. Δεν γίνεται να θες να λέγεσαι φοιτητής χωρίς να έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο εν έτει 2012. Τα ψηφιακά βιβλία είναι το μέλλον στα οποία έχεις πρόσβαση από κάθε συσκευή. Ούτως ή άλλως σε 20 χρόνια τα συμβατικά βιβλία θα ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για πολλούς πρακτικούς λόγους.

Δημοσ.

κανεις πλακα ετσι; harry potter εχεις δει; που τα εμαθε ολα; για μαγεια θα μπορουσε να βρει στο ιντερνετ; πρεπει να ξερεις ΤΙ ψαχνεις και ΠΟΥ το ψαχνεις.

Το καλύτερο επιχείρημα που άκουσα ΥΠΕΡ της κατάργησης των βιβλίων (hard copies).

Δημοσ.

Σ' αυτούς που προτιμάνε ebooks και ibooks και ηλεκτρονικα γιατι 2012 και οχι '90 και νεα χιλιετία, piratebay, βιβλια καταργηθουν χρονοντουλαπο, ου γιαγιαδες, σοβαρη ερώτηση. Μπορείτε να διαβάσετε πρακτικό μάθημα σε ηλεκτρονική μορφή?

Δεν λέω για κείμενα επί κειμένων, μπορεί κάποιος να διαβάσει μάθημα με πίνακες, συναρτήσεις, παραδείγματα και γραφήματα, με μπρος - πίσω - μπρος references, σημειώσεις στο υποπεριθώριο σε tablet ας πούμε? Αν ναι, πραγματικά σας θαυμάζω.

• Like 5
Δημοσ.

Τα βιβλία τα χρειαζόμαστε ως σημεία αναφοράς στη γνώση που πρέπει να έχουμε ως βάση. Κανένα επιστημονικό βιβλίο δεν αναφέρει επαναστατικές ιδέες και γενικά αναφέρει απαρχαιωμένη πληροφορία, πληροφορία που είναι αναγκαία για να κατανοήσουμε το παρόν επίπεδο του τομέα ενδιαφέροντος μας. Στο κάτω κάτω της γραφής, η γεωμετρία υπάρχει τόσες χιλιάδες χρόνια, γιατί χρειάζεται να την έχουμε γραμμένη και σε βιβλία; Διότι μπουμπούνα μου, η γνώση δομείται, γεωμετρία όλοι μάθαμε χαράζοντας τριγωνάκια στο πλαίσιο του βιβλίου που μελετούσαμε, κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να βρούμε τα πρώτα 20 ψηφία του π με γνώμονα και διαβήτη...

Το ερώτημα είναι γιατί εκτυπωμένο βιβλίο κι όχι pdf. Αγαπημένε μου μαθητή, θέλω να έχεις ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων, θέλω να μπορείς να πεις "Δεν ξέρω, αλλά θέλω να ερευνήσω και ξέρω από που να ξεκινήσω" και όχι η μηχανές αναζήτησης δεν είναι πηγές γνώσης είναι τρόπος πασαλείμματος σπερμάτων γνώσης και απόψεων. Θέλω να έχεις τη γνώση και την αναφορά σε αυτήν με τρόπο αδιαμφισβήτητο, μπορεί να είναι λάθος ή ξεπερασμένο το περιεχόμενο της αναφοράς, αλλά είναι η βάση στην οποία θα εξελίξεις τον τρόπο σκέψης, το διερευνητικό σου ένστικτο, την επιστημονική σου περίεργια. Θέλω να μπορείς να διαβάσεις κάτι ανά πάσα στιγμή σου ζητηθεί, να το κατανοήσεις, να το αναλύσεις και να το πας παρακάτω.

Μπορεί να είμαι φανατικός των βιβλίων, αλλά έχω και 20k πλήρως ταξινομημένες βιβλιογραφίκες αναφορές, είμαι και λίγο μπουμπούνας επομένως θεωρώ πως για να κατανοήσω το περιεχόμενο τους πρέπει να ξέρω τα βασικά, τα οποία μου τα προσφέρουν τα βιβλία.

Εν κατακλείδι, τα βιβλία είναι η βάση της μελέτης και της εμβάθυνσης, αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ.

• Like 3
Δημοσ.

Και άμα σου πω και τι μαλακίες πρέπει να βρω. Εργασίες Αγγλικής Φιλολογίας, ΠΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Να ψάχνεις για πιο σοβαρά πράγματα μωρή Τιτίκα. Δεν θα γεμίσουμε βιβλία για να βρίσκεις εσύ τις αδερφίστικες εργασίες σου.

Δημοσ.

Εγω πιστευω πως το e-ink αν εξελιχθει και αλλο θα ειναι πολυ καλο για να εχεις βιβλια εκει.. Ισως και με touch στο πλαι για να ξεφυλιζει /σελιδοδεικτη δλδ να εχεις μαρκάρει σελιδες που θες καπως και να πηγαινοερχεσε ευκολα.. Και 2-3 τετοια να εχεις φορτωνεις σε καθε ενα το βιβλιο που θες και εισαι κομπλε. Και με μνημη θα μπορεις να εχεις ολη τη βιβλιοθηκη μεσα σε ενα χαρτι και ευαναγνωστα χωρις να πονανε τα ματια σου.

Δημοσ.

Σ' αυτούς που προτιμάνε ebooks και ibooks και ηλεκτρονικα γιατι 2012 και οχι '90 και νεα χιλιετία, piratebay, βιβλια καταργηθουν χρονοντουλαπο, ου γιαγιαδες, σοβαρη ερώτηση. Μπορείτε να διαβάσετε πρακτικό μάθημα σε ηλεκτρονική μορφή?

Δεν λέω για κείμενα επί κειμένων, μπορεί κάποιος να διαβάσει μάθημα με πίνακες, συναρτήσεις, παραδείγματα και γραφήματα, με μπρος - πίσω - μπρος references, σημειώσεις στο υποπεριθώριο σε tablet ας πούμε? Αν ναι, πραγματικά σας θαυμάζω.

Κι εσύ τέκνον Βρούτε;

Η τεχνολογία των τάμπλετ και η χρήση τους απο φοιτητές είναι αρκετά καινούργια. Όσο περνάει ο καιρός, και όσο τα χρησιμοποιεί περισσότερο ο κόσμος τόσο κι αυτά θα προσαρμόζονται στις ανάγκες μας. Γιατί και με αυτήν την λογική, τι να το κάνουμε το στυλό που κάθε τόσο τελειώνει το μελάνι του, καλά δεν λαξεύαμε σημειώσεις στην πετρα;

Το ερώτημα είναι γιατί εκτυπωμένο βιβλίο κι όχι pdf.

Αυτό είναι το ερώτημα, αλλά ή εγώ είμαι πολύ χαζός ή εσύ δεν απαντάς τελικά σε αυτό με την παράγραφο που έγραψες:

Αγαπημένε μου μαθητή, θέλω να έχεις ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων, θέλω να μπορείς να πεις "Δεν ξέρω, αλλά θέλω να ερευνήσω και ξέρω από που να ξεκινήσω" και όχι η μηχανές αναζήτησης δεν είναι πηγές γνώσης είναι τρόπος πασαλείμματος σπερμάτων γνώσης και απόψεων. Θέλω να έχεις τη γνώση και την αναφορά σε αυτήν με τρόπο αδιαμφισβήτητο, μπορεί να είναι λάθος ή ξεπερασμένο το περιεχόμενο της αναφοράς, αλλά είναι η βάση στην οποία θα εξελίξεις τον τρόπο σκέψης, το διερευνητικό σου ένστικτο, την επιστημονική σου περίεργια. Θέλω να μπορείς να διαβάσεις κάτι ανά πάσα στιγμή σου ζητηθεί, να το κατανοήσεις, να το αναλύσεις και να το πας παρακάτω.

Καλά όλα αυτά και συμφωνώ μαζί σου αλλά που η διαφορά το να είναι η γνώση γραμμένη σε χαρτί απο το να είναι σε pdf?

• Like 3
Δημοσ.

Η τεχνολογία των τάμπλετ και η χρήση τους απο φοιτητές είναι αρκετά καινούργια. Όσο περνάει ο καιρός, και όσο τα χρησιμοποιεί περισσότερο ο κόσμος τόσο κι αυτά θα προσαρμόζονται στις ανάγκες μας. Γιατί και με αυτήν την λογική, τι να το κάνουμε το στυλό που κάθε τόσο τελειώνει το μελάνι του, καλά δεν λαξεύαμε σημειώσεις στην πετρα;

Νομίζω είναι άστοχη η σύγκριση. Το στυλό μειώνει τον κόπο μας για να γράψουμε σε σχέση με την πέτρα. Ένα e-book το ανάποδο, όταν βέβαια μιλάμε για μελέτη και όχι ξεφύλλισμα. Όταν μελετάς θέλεις να γυρνάς 5-6 σελίδες πίσω μπρος με ευκολία για να δεις π.χ. ένα διάγραμμα, βάζεις το δάχτυλο εκεί για να το ξαναδείς μετά από 10 δεύτερα, τραβάς ένα μεγάλο «Χ» σε κάτι που δε σε αφορά, το αφήνεις ανοιχτό για όσο θέλεις χωρίς να ανησυχείς για τίποτα (beep... beep... low battery), κλπ.

Για χαζολόγημα βολεύει ένα e-book όντως. Αλλά για απαιτητική χρήση απλά προσθέτει παραπάνω πολυπλοκότητα για να κάνεις τα ίδια πράγματα.

• Like 5
Δημοσ.

βιβλίο που δε θα ανοίξω ποτέ ας το πάρω σε pdf ή ας μη το πάρω καθόλου.

βιβλίο που θα του βγάλω το λάδι να πα να γράψω ένα μάθημα το θέλω τυπωμένο. αν το δωσουνε pdf θα πα να το τυπώσω μονος μου.

σιριουσλι. ποιος διαβάζει σοβαρα απο ένα pdf?

ορίστε με προλαβε και ο αποπανω.

• Like 3
Δημοσ.

Νομίζω είναι άστοχη η σύγκριση. Το στυλό μειώνει τον κόπο μας για να γράψουμε σε σχέση με την πέτρα. Ένα e-book το ανάποδο, όταν βέβαια μιλάμε για μελέτη και όχι ξεφύλλισμα. Όταν μελετάς θέλεις να γυρνάς 5-6 σελίδες πίσω μπρος με ευκολία για να δεις π.χ. ένα διάγραμμα, βάζεις το δάχτυλο εκεί για να το ξαναδείς μετά από 10 δεύτερα, τραβάς ένα μεγάλο «Χ» σε κάτι που δε σε αφορά, το αφήνεις ανοιχτό για όσο θέλεις χωρίς να ανησυχείς για τίποτα (beep... beep... low battery), κλπ.

Για χαζολόγημα βολεύει ένα e-book όντως. Αλλά για απαιτητική χρήση απλά προσθέτει παραπάνω πολυπλοκότητα για να κάνεις τα ίδια πράγματα.

Bρε δεν λέω ότι έχεις άδικο, αλλά σου ξαναλέω ότι είναι ακόμα η πολύ αρχή αυτής της μορφής αποτύπωσης της γνώσης. Σαν να μου λες ότι και σε 10 χρόνια απο τώρα το amazon kindle π.χ θα είναι το ίδιο και απαράλακτο.

• Like 1
Δημοσ.

Bρε δεν λέω ότι έχεις άδικο, αλλά σου ξαναλέω ότι είναι ακόμα η πολύ αρχή αυτής της μορφής αποτύπωσης της γνώσης. Σαν να μου λες ότι και σε 10 χρόνια απο τώρα το amazon kindle π.χ θα είναι το ίδιο και απαράλακτο.

Σίγουρα όχι. Σε 10 χρόνια μπορεί το Kindle να έχει σελίδες κανονικές, σα βιβλίο, που απλά να δουλεύουν με e-ink και να τις κάνεις ό,τι θέλεις. The best of both worlds. Απλά νομίζω ότι μέχρι να φτάσουμε στο σημείο τα e-books να είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα βιβλία στο θέμα της πρακτικότητας-χρηστικότητας, τέτοιες κινήσεις κατάργησής τους [των φυσικών βιβλίων] είναι απλά λάθος.

Στην τελική ας δίνεται επιλογή στον φοιτητή: δωρεάν το e-book, πληρώνεις +10€ για το βιβλίο το κανονικό, εάν και εφόσον το θέλεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...