leecherman Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Σαπουνακια και μλκιες.. Μια ειναι η λυση Που να σας πλησιάσει άνθρωπος εσάς μετά,με καλό σκοπό.... προσωπική μου άποψη είναι ότι μόνο οι άνω των 45-50 πραγματικά δυσκολεύονται να βρουν.Ναι.Χωρίς επεξηγήσεις,από πρώτο χέρι δηλαδή.
KleKoR Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 προσωπική μου άποψη είναι ότι μόνο οι άνω των 45-50 πραγματικά δυσκολεύονται να βρουν. Λογικότατο... για αυτό και η ανεργία στους νέους είναι στο 50%....
apd453 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Λογικότατο... για αυτό και η ανεργία στους νέους είναι στο 50%.... Ένα μόνο θα σου πω. Το μαιλ της δουλειάς είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε όταν κάποιος στέλνει mail με τη λέξη "βιογραφικό" να πηγαίνει στα διαγραμμένα. Όχι γιατί το αφεντικό δεν ενδιαφέρεται να έχει ένα ικανό άτομο στη δουλειά του αλλά γιατί δεν ενδιαφέρεται για άτομα που στέλνουν βιογραφικά με mail, ταχυδρομεία κλπ. "Αν ενδιαφερόταν για δουλειά, θα είχε έρθει από δω να τον δούμε από κοντά" μου είπε και δε μπορώ να πως έχει άδικο. Όταν έβαλε πέρυσι το καλοκαίρι αγγελία για νεαρό με είχε βάλει "πορτιέρη" να στέλνω σπίτι με τη μία όσους ερχόντουσαν με σορτσάκια, σαγιονάρες, αξύριστοι κλπ. Σε πληροφορώ ότι οι περισσότεροι ερχόντουσαν έτσι και η πλάκα είναι ότι όταν τους έλεγα συμβουλευτικά "ρε φίλε μου, ήρθες να ζητήσεις δουλειά με τη σαγιονάρα" άλλοι στράβωναν και άλλοι με κοιτούσαν σαν μιλάω κινέζικα. Για να μη πω για αυτούς που έπαιρναν τηλέφωνο και τα μόνα που ρωτούσαν "πόσα θα παίρνω" και "πόσες ώρες θα δουλεύω". Κάτσε ρε φίλε, ήρθες, είδες για τι δουλειά μιλάμε, σου κάνει, του κάνεις. Βαριέσαι να πάρεις το λεωφορείο και λες ότι καίγεσαι για δουλειά? 2
tritonas00 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Κακο πραμα η καταστροφολογια, φιλε KleKoR. Να το κοιταξεις.
leecherman Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ πριν ανοίξω επιτήδευμα,ήμανε σε γαλέρα ραβδούχος,μαστίγωνα δηλαδή τους κωπηλάτες,μέχρι που λουκέτωσαν οι ξένοι που μας αγοράσανε. Έκτοτε είχα χτυπήσει άπειρες πόρτες σε ομοειδή ή παράγωγα αντικείμενα,πήγα σε αρκετές συνεντεύξεις,έστειλα βιογραφικά σε αυτούς που το θεωρούσαν απαιτητό,μέχρι και σε κάποιον που με συστήσανε που ήθελε τη δικιά μου ειδικότητα οπωσδήποτε και καιγόταν,έδωσα βιογραφικό και το απέριψαν με την υποσημείωση "πολύ μεγάλος". Ο τυπάς δεν παιζόταν,τον έχεσα πατόκορφα μέσω του κοινού γνωστού και με πήρε τηλέφωνο ζητώντας τα ρέστα,ότι και καλά δεν εμφανίστηκα στη συνέντευξη. Του είχα εξηγήσει τότε και τηλεφωνικά ότι λίγα ήταν τα ψωμιά της εταιρείας του εφ' όσον δεν είχε την ιδίοις όμασι επαφή,με ξαναπήρε τηλέφωνο,τη βρήκε την αίτηση/βιογραφικό μου με την υποσημείωση που ανέφερα,γιατί ένα μουνοπανάκι εκεί μέσα ψιλοχέστηκε για το καινούργιο αίμα... ..,άκου πολύ μεγάλος...μιλώντας για διακίνηση χιλιάδων εργατοωρών.... Έκανα επιτήδευμα κι έκοψα τα ψυχοφάρμακα.Απλό κι ας μπαίνω μέσα,τι θα μου πάρουν πια,τη ψυχή μου; 1
KleKoR Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Κακο πραμα η καταστροφολογια, φιλε KleKoR. Να το κοιταξεις. κακό πράγμα να είσαι βολεμένος και να ζεις στο μικρόκοσμό σου αγνοώντας την πραγματικότητα για να μη σου χαλάσει το όνειρο... Να το κοιτάξεις... Επίσης όσοι θεωρούν κάτι εύκολο το να βρουν δουλειά, ας βγουν λίγο έξω... και να προσέξουν όταν πέσουν από τα σύννεφα μη χτυπήσουν... εναλλακτικά ας ανοίξουν ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας... χρυσές δουλειές θα κάνουν....
washcloud Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Ρε συ ελεος δηλαδη. Πρεπει να το πω ενα εκατομμυριο φορες για να το καταλαβεις; Το κουωταρα και μονος μου δε φοβηθηκα. Το ξαναλεω αλλη μια φορα για να το εμπεδωσεις. ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ με τιποτε ανθρωπο αρτιμελη και μη χαζο, να ειναι 3 ΧΡΟΝΙΑ (το καταλαβαινεις, 3 χρονια, οχι 6 μηνες, οχι 3 μηνες, οχι 1 χρονο, 3 χρονια) ανεργος, 1 ΧΡΟΝΟ (αυτο σου λεει κατι; 1 χρονο, οχι 1 μηνα, οχι 2 μηνες, 1 ολοκληρο χρονο), σε σπιτι χωρις ρευμα, και μεχρι τις 3 Σεπτεμβρη 6 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΙ. Ε, αυυτος ο συνδιασμος, παρεα με το σαιτ που τον ανεβασε δε με πειθει, πως να το κανουμε δηλαδη. Τι αλλο θες για να το καταλαβεις; Επειδη λοιπον δε δεχομαι το παραπανω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, σημαινει οτι εχω αγνοια του τι συμβαινει γυρω μου; Στο λεω εκατο φορες, και παλι εσυ τα δικα σου, αφου δε δεχομαστε αυτο, δε βλεπουμε τι γινεται γυρω μου, και πρασινα δαμασκηνα με ψιλες ελιες. Και κατα τα αλλα, εγω ειμαι που τρολλαρω. Εχω 10 σελιδες τωρα, δεν κανω αλλη δουλεια, να προσπαθω να εξηγησω στον wash ενα πραγμα που ειναι ολοφανερο απο το 2-3ο μηνυμα μου, και κατα τα αλλα εγω τρολλαρω... μαλιστα. Οσο για το τι βοηθαω ηδη αγαπητε, αστο, ειναι αλλη ιστορια. Αυτους που ειναι και μπορω να βοηθησω, τους βοηθαω ηδη εδω και χρονια, δε χρειαστηκα ουτε δακρυβρεχτες επιστολες, ουτε χρονικα διλληματα και αφαγιες. ...σπορέλαιος στην περίπτωσή μας (αφού βλέπω πιάσαμε και τις αιμορροΐδες). Όσο και να στο γράψω, όσο και στο αναλύσω, και στην Άρτα να έρθω να στο κρατάω μπροστά σου, δεν πρόκειται να δεις τί δείχνω. Με την καμμία όμως. Εν πάσει παριπτώσει, αυτά που δεν δέχεσαι εσύ πχ για ρεύμα, τα βιώνουν ούτως ή άλλως αυτοί που καν δεν έχουν σπίτι να μείνουν ("οι άστεγοι" που λένε, μπας και συνεννοηθούμε). Όσο περί δουλειάς, και 13 χρόνια άνεργοι υπάρχουν. Αυτοί που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ, κι έχουν με τον έναν ή άλλο τρόπο τσακιστεί. Συνήθως θα τους βρεις και αυτούς ανάμεσα στους "άστεγοι" (που λέγαμε). Τέλος ο άνθρωπος ζει και πάνω από μήνα χωρίς φαΐ. Λίγο πριν καταλήξει βέβαια δεν θα έχει απομείνει και πολύ από αυτόν. Οπότε όταν μαθαίνεις στην πείνα, 6 μέρες δεν είναι τίποτα. Δοκίμασε αρχίζοντας να τρως μέρα παρά μέρα και σε κανέναν μήνα θα την έχεις καταφέρει την βδομάδα. Αλλά όπως είπαμε, το θέμα δεν είναι αν υπάρχει ο συγκεκριμένος επιστολογράφος και αν λέει αλήθειες. Το θέμα είναι αν δέχεται κανείς ή όχι την περίπτωση να συμβαίνουν σε κάποιον ολ' αυτά. Και στη θεωρία, μια χαρά μπορούν. Δεν είναι εσύ, δεν είναι όλοι το ίδιο. ΔΕΝ πρόκειται όμως να το καταλάβεις. Κι αν ακόμα το καταλάβεις, κι αν ακόμα το δεχτείς, κι αν ακόμα τον δεις μπροστά σου, θα του γυρίσεις την πλάτη στην κατάντια του επειδή εσύ ποτέ δεν θα άφηνες εαυτόν να φτάσει σε αυτή. Γι' αυτό και αυτά που "δέχεσαι", είναι "η ζόρικη πραγματικότητα μεν, αλλά μέχρις ενός σημείου. "Είναι άσχημα παιδιά τα πράγματα, αλλά όχι ΤΟΣΟ άσχημα". Ε λοιπόν ΕΙΝΑΙ, για κάποιους. Όχι ακόμη για τόσους. Μόνο όταν θ' αρχίσουν να τους μαζεύουν με τα κάρα όπως στην γνωστή κατοχή, τότε ίσως κάποιοι το δουν αλλιώς το πράμμα. Αλλά δεν έχουμε και κάρα πια γαμώ την πουτάνα, να χτυπάνε στο μάτι. Ούτε είμαστε τόσο λίγοι και ατσιμέντωτοι για να φαίνονται. Όλο και κάποιο ασθενοφόρο θα τους τσιμπήσει για να τους πάει γρήγορα-γρήγορα (και δεν θ' φαίνονται όπως στο σουλάτσο του ανοιχτού κάρου) γι' αποτέφρωση, και αυτή η εικόνα "πολιτισμού" (του πολιτισμού κάτω από το χαλί δηλαδή) αρκεί για να κάνει τον άλλον, όπως λέει και το τραγούδι, ασυγκίνητο να σε αφήσει. Και μέχρι εκεί. Παραπέρα εντυπώσεις δεν αφήνει. Που λες Πουρνάρα, είτε "κατηγορήσεις" τον εν λόγω φερόμενο επιστολογράφο για το ότι δεν έκανε στα 40κάτι του μια μικρή περιουσία "όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες", στα "καλά" τα χρόνια, είτε τον "κατηγορήσεις" για τα πρόσφατα 3 χρόνια ανεργίας, και για τις 6 μέρες ξενηστικοσύνης, το ίδιο και το αυτό είναι. Και το αυτό, είναι ότι δεν τον ξέρεις, δεν τον καταλαβαίνεις, δεν τον νιώθεις. Γιατί δεν είσαι εσύ. Όσο για το ότι "το όλο σκηνικό" "δεν σε πείθει", εγώ το έχω μια χαρά καταλάβει. Εσύ είσαι που δεν έχεις καταλάβει ότι το έχω καταλάβει. "Οι λόγοι σου" είναι το πρόβλημα - αλλά μην το ξαναπιάσουμε...το γαμήσαμε. Και για επίλογο, αφού λοιπόν βοηθάς, όσους βοηθάς, όπως κι αν βοηθάς μέσα στα χρόνια, μπράβο. Συνέχισε να. Είναι πιο σημαντικό απ' το να συνεννοηθούμε εσύ κι εγώ σ' ένα φόρουμ άλλωστε.
pournaras Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 ...σπορέλαιος στην περίπτωσή μας (αφού βλέπω πιάσαμε και τις αιμορροΐδες). Όσο και να στο γράψω, όσο και στο αναλύσω, και στην Άρτα να έρθω να στο κρατάω μπροστά σου, δεν πρόκειται να δεις τί δείχνω. Με την καμμία όμως. Εν πάσει παριπτώσει, αυτά που δεν δέχεσαι εσύ πχ για ρεύμα, τα βιώνουν ούτως ή άλλως αυτοί που καν δεν έχουν σπίτι να μείνουν ("οι άστεγοι" που λένε, μπας και συνεννοηθούμε). Όσο περί δουλειάς, και 13 χρόνια άνεργοι υπάρχουν. Αυτοί που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ, κι έχουν με τον έναν ή άλλο τρόπο τσακιστεί. Συνήθως θα τους βρεις και αυτούς ανάμεσα στους "άστεγοι" (που λέγαμε). Τέλος ο άνθρωπος ζει και πάνω από μήνα χωρίς φαΐ. Λίγο πριν καταλήξει βέβαια δεν θα έχει απομείνει και πολύ από αυτόν. Οπότε όταν μαθαίνεις στην πείνα, 6 μέρες δεν είναι τίποτα. Δοκίμασε αρχίζοντας να τρως μέρα παρά μέρα και σε κανέναν μήνα θα την έχεις καταφέρει την βδομάδα. Αλλά όπως είπαμε, το θέμα δεν είναι αν υπάρχει ο συγκεκριμένος επιστολογράφος και αν λέει αλήθειες. Το θέμα είναι αν δέχεται κανείς ή όχι την περίπτωση να συμβαίνουν σε κάποιον ολ' αυτά. Και στη θεωρία, μια χαρά μπορούν. Δεν είναι εσύ, δεν είναι όλοι το ίδιο. ΔΕΝ πρόκειται όμως να το καταλάβεις. Κι αν ακόμα το καταλάβεις, κι αν ακόμα το δεχτείς, κι αν ακόμα τον δεις μπροστά σου, θα του γυρίσεις την πλάτη στην κατάντια του επειδή εσύ ποτέ δεν θα άφηνες εαυτόν να φτάσει σε αυτή. Γι' αυτό και αυτά που "δέχεσαι", είναι "η ζόρικη πραγματικότητα μεν, αλλά μέχρις ενός σημείου. "Είναι άσχημα παιδιά τα πράγματα, αλλά όχι ΤΟΣΟ άσχημα". Ε λοιπόν ΕΙΝΑΙ, για κάποιους. Όχι ακόμη για τόσους. Μόνο όταν θ' αρχίσουν να τους μαζεύουν με τα κάρα όπως στην γνωστή κατοχή, τότε ίσως κάποιοι το δουν αλλιώς το πράμμα. Αλλά δεν έχουμε και κάρα πια γαμώ την πουτάνα, να χτυπάνε στο μάτι. Ούτε είμαστε τόσο λίγοι και ατσιμέντωτοι για να φαίνονται. Όλο και κάποιο ασθενοφόρο θα τους τσιμπήσει για να τους πάει γρήγορα-γρήγορα (και δεν θ' φαίνονται όπως στο σουλάτσο του ανοιχτού κάρου) γι' αποτέφρωση, και αυτή η εικόνα "πολιτισμού" (του πολιτισμού κάτω από το χαλί δηλαδή) αρκεί για να κάνει τον άλλον, όπως λέει και το τραγούδι, ασυγκίνητο να σε αφήσει. Και μέχρι εκεί. Παραπέρα εντυπώσεις δεν αφήνει. Που λες Πουρνάρα, είτε "κατηγορήσεις" τον εν λόγω φερόμενο επιστολογράφο για το ότι δεν έκανε στα 40κάτι του μια μικρή περιουσία "όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες", στα "καλά" τα χρόνια, είτε τον "κατηγορήσεις" για τα πρόσφατα 3 χρόνια ανεργίας, και για τις 6 μέρες ξενηστικοσύνης, το ίδιο και το αυτό είναι. Και το αυτό, είναι ότι δεν τον ξέρεις, δεν τον καταλαβαίνεις, δεν τον νιώθεις. Γιατί δεν είσαι εσύ. Όσο για το ότι "το όλο σκηνικό" "δεν σε πείθει", εγώ το έχω μια χαρά καταλάβει. Εσύ είσαι που δεν έχεις καταλάβει ότι το έχω καταλάβει. "Οι λόγοι σου" είναι το πρόβλημα - αλλά μην το ξαναπιάσουμε...το γαμήσαμε. Και για επίλογο, αφού λοιπόν βοηθάς, όσους βοηθάς, όπως κι αν βοηθάς μέσα στα χρόνια, μπράβο. Συνέχισε να. Είναι πιο σημαντικό απ' το να συνεννοηθούμε εσύ κι εγώ σ' ένα φόρουμ άλλωστε. Οχι, δεν ειπαμε, ειπες. Το θεμα ΣΟΥ, δεν ειναι αυτο, αλλα το θεμα ΜΟΥ ειναι αυτο (που το γραφει και στον τιτλο), και τιποτε παραπερα. Ολα τα αλλα μπορουμε να τα κουβεντιασουμε σε ενα αλλο θεμα για το τι και ποσοι και ποσο χρονο νηστικοι εχουν. Σε αυτο το θεμα εγω οτι ειχα να πω το ειπα. Δεν το συνεχιζω αλλο.
Lucifer Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Και σε γενικές γραμμές, το να λέμε "δεν έχει σημασία αν η επιστολή είναι αληθινή γιατί αφυπνίζει" δεν ρολλάρει ωραία. Αυτό οδηγεί τους μεν σε σύνδρομο παιδάκι_φωνάζει_λύκος και τους δε βήμα-βήμα σε σκοπούς που αγιάζουν τα μέσα.
REDODIN7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Κακο πραμα η καταστροφολογια, φιλε KleKoR. Να το κοιταξεις. Καλα τα λεει αδερφε οπως ειπα και εγω πριν λιγο καιρο ημουν ενας μικρομεσαιος που δεν μου ελυπε σχεδον τιποτα τωρα ομως αρχιζω να αντιμετοπιζω προβλημα επιβιωσης,
apd453 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Όπως είπε και ο admin. Βήμα-βήμα με σκοπό να σε κάνουν τη ζωή κόλαση. Χειρωνακτικές εργασίες και άλλα τέτοια τριτοκοσμικά. Καλύτερα άνεργος μια ζωή.
apd453 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Βρήκε τελικά δουλειά στο τομέα της πρόνοιας. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=162619&catid=3 Συνδικαλιστικός δάκτυλος τι φάση με το λινκ! Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2012 από apd453
DrLo Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Βρήκε τελικά δουλειά στο τομέα της πρόνοιας. http://www.newsit.gr...=162619&catid=3 Συνδικαλιστικός δάκτυλος τι φάση με το λινκ! Είναι που κατά τα άλλα μας πειράζει το ρουσφέτι και έχουμε διασφάλισει το αδιάβλητο των προσλήψεων. Πάντως στη πράξη δεν άλλαξαν και πολλά ... Και πριν δε δούλευε , και τώρα στην πρόνοια (πιθανότατα) δε θα δουλεύει.
apd453 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μη δούμε κάποιον να προοδεύει κατευθείαν να του τη πούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα