washcloud Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Ο οικοδόμος παράγει κάτι. Και αμοίβεται βάσει αυτού. ...ενώ ο γιατρός τί παράγει; Ο δάσκαλος; Ο αστυνομικός; Ο αστροφυσικός; Χωρίς να υπερασπίζομαι το επάγγελμα των στρατιωτικών (ή "την ζωάρα που κάνανε κάποτε" - και που πολλοί από αυτούς κάνουν ακόμα), σκέφτομαι ότι άλλο είναι το θέμα : είμαστε ΛΙΓΟΙ ως σύνολο σε μια χώρα που έχει απαιτήσεις όπως να διατηρεί από στρατό έως γκομενέτα για να πουλάνε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σ' έναν "καπιταλιστικά παγκοσμιοποιημένο κόσμο" που λέει κι ο άλλος που...νομίζει πως η λύση είναι να γίνουμε "πιο παραγωγικοί", "μηχανογραφημένοι", "αποδοτικότεροι" κι όλες αυτές οι πίπες. Και 15 ώρες να δουλεύουμε, και το 50% των ΔΥ ν' απολύσουμε, και ΑΟΖ με 300€ μισθό να γεμίσουμε τη χώρα, το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι ν' ανέβουν οι μισθοί κάποιων "ωραίων", να πλακώσουνε λαμόγια να σκυλέψουν ό,τι έχει απομείνει, ενώ εμείς θα καθόμαστε και θα τρωγόμαστε ότι ο γιατρός δεν προσφέρει, ότι ο στρατιωτικός τον παίρνει, ότι ο δάσκαλος δεν έχει πια αρχίδια από το πολύ ξύσιμο κ.ο.κ. Η πούτσα μας αφορά όλους κύριοι, και όσο πιο πολύ θα τρωγόμαστε μεταξύ μας, τόσο πιο βαθειά σε όλους μας θα μπαίνει. Αυτό καταλαβαίνω εγώ πρωτ' απ' όλα. 4
skiabox Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 washcloud : Η γενίκευση είναι κλασική περίπτωση μη παραδοχής ατομικών λαθών όμως, και τη βλέπω συνέχεια από forums μέχρι την κανονική ζωή.Επαναλαμβάνω, δε θα χρεοκοπήσουμε όλοι μαζί.Δεν κάνανε όλοι τα ίδια στρατηγικά λάθη, όσο αφορά τη ζωή τους.Βέβαια το συντριπτικό ποσοστό του πληθυσμού που παρά-χαλάρωσε και η μεγάλη διάρκεια του χαλαρώματος αυτού , θα είναι και ο λόγος που θα οδηγήσει στην έξοδο από το ευρώ. 2
REDODIN7 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά η κατάσταση είναι τραγική βλέπω στους γνωστούς μου αλλα και σε μένα εκεί που ήμουν ένας μικρομεσαίος τώρα έχω γίνει φτωχός και πολύ σύντομα ίσως να έχω σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Όσο για τα συσσίτια μην νομίζετε ότι φτάνουν για όλους και κάποιες περιοχές δεν έχουν καθόλου, αυτό σκεφτόμουν και εγώ αν φτάσω στο σημείο και δεν έχω να φάω ποιος θα μου δώσει ?
washcloud Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Εμένα ένα πράγμα μόνο μ' ενδιαφέρει και χαλάλισα αυτόν τον λίγο χρόνο για να γράψω αυτό το ελάχιστο : μπας και το δει κα'νας πιτσιρικάς, και καταλάβει ότι εκτός απ' τους παρτάκηδες και τους σταρχιδιστές υπάρχουν και άλλοι, μπας και καταλάβει ότι το να μισεί και να φαγώνεται, τουλάχιστον με αυτούς που βράζουν στο ίδιο μ' αυτόν καζάνι, είναι μαλακία και θα του 'ρθει μια μέρα στο κεφάλι (μπας και μάθει να συνεργάζεται με τους υπόλοιπους του καζανιού, αντί να γίνει παρτάκιας και σταρχιδιστής στην προσπάθεια να επιβιώσει, γιατί έτσι παίζει ακριβώς να μην επιβιώσει, όπως και πολλοί άλλοι. Ας ξεκινήσει από 'κει, και τα υπόλοιπα σωστά στον δρόμο του θα τα κάνει). Ούτε ν' ανοίξω κουβέντα θέλω, ούτε βαθυστόχαστες φιλοσοφίες να πω, ούτε τα +1 με νοιάζουν, ούτε τα -1. 1
DrLo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Θα πούλαγα tv-series,έχει ψωμί η υπόθεση,το λένε και τα παιδιά στο αντίστοιχο topic. Είπαμε ... καμία πηγή εισοδήματος. Αν δεν μπορούσες να δουλέψεις, πουλήσεις κάτι, βγεις στο πεζοδρόμιο κλπ κλπ
pournaras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Εγω δε ζω σε σπηλια, αναρωτιεμαι ομως μηπως εσυ φορας παρωπιδες. Πρεπει να εκτιμουμε τον δημοσιογραφο εκεινο που βγαζει τετοια θεματα, και οχι αυτον που στηριζει το κατεστημενο και τα παρουσιαζει ολα περιπου ροδινα και φυσιολογικα. Ποιον θεωρεις μη αποπατο της δημοσιογραφιας? Το συγκεκριμενο θεμα ομως, ειναι τραβηγμενο απ' τα μαλλια οσο δεν παει αλλο. Με την καμμια δεν γινεται να πιστεψω, οτι υπαρχει αρτιμενης και νοημων ανθρωπος που να "αναζητα μεχρι εξαντλησεως μια οποιαδηποτε εργασια" επι τρια χρονια και δε βρισκει... (τα υπολοιπα, περι ρευματος κλπ δεν τα σχολιαζω). 1
KleKoR Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Τον Βαξεβανη τον εκανε προσφατα ρομπα ο 30φυλλοπουλος. Ο Βαξεβανης ειχε βαλει εναν δικο του ανθρωπο (υπαλληλο της εκπομπης του) να "δοκιμασει" το νανοβιονικο γιλεκο ωστε να το βγαλει αχρηστο. Αν ειναι τσιρακι ο Ευαγγελατος τοτε ολοι αυτοι οι προσκυνημενοι του mega τι ειναι? Ο τριανταφυλόπουλος ρόμπα τον Βαξεβάνη; Πότε που και γιατί; Είμαστε σοβαροί;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Ο Βαξεβανης ειχε βαλει εναν δικο του ανθρωπο (υπαλληλο της εκπομπης του) να "δοκιμασει" το νανοβιονικο γιλεκο ωστε να το βγαλει αχρηστο. δλδ δεν είναι άχρηστο? 5
washcloud Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Το συγκεκριμενο θεμα ομως, ειναι τραβηγμενο απ' τα μαλλια οσο δεν παει αλλο. Με την καμμια δεν γινεται να πιστεψω, οτι υπαρχει αρτιμενης και νοημων ανθρωπος που να "αναζητα μεχρι εξαντλησεως μια οποιαδηποτε εργασια" επι τρια χρονια και δε βρισκει... (τα υπολοιπα, περι ρευματος κλπ δεν τα σχολιαζω). Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τί είναι αυτό που σε "ενοχλεί" στην επιστολή/έκκληση και δεν σου κάθεται : ...την πέφτει στην κυβέρνηση; "Στο σύστημα"; Στην Τρόικα και το ΔΝΤ; "Στους άτεγκτους ξένους" ή "στους αναίσθητους ντόπιους προύχοντες"; Στην Μέρκελ και στους Αμερικάνους; Τίποτα δεν αναφέρει, και σε κανέναν δεν τα ρίχνει. Γιατί λοιπόν "σε χαλάει" να "πιστέψεις" στην εγκυρότητά της; Ή μήπως θεωρείς ότι στα 45 του θα του δώσει κάποιος δουλειά; Ποιός και πού; Σε κατάστημα κινητής; Πρέπει να είναι νέος, εμφανίσιμος και με σχετικές γνώσεις. Σε ηλεκτρολογικό; Ακόμα και σαν βοηθός πρέπει να ξέρει απ' τη δουλειά. Στο...Δημόσιο μήπως; Ή σε κατάστημα ρούχων, όπου ισχύουν τα πρώτα; Ακόμα και ντελιβεράς για να δουλέψει θέλει δίπλωμα, ή έστω να ξέρει να οδηγάει, και κυρίως να έχει δικό του μηχανάκι. Καλαμαριά λέει, και δεν νομίζω να έχουν χωράφια εκεί για να πεις να πάει κανένα μεροκάμματο σε φράουλες και σπαράγγια. Τα (όσα) εργοστάσια (δραστηριοποιούνται) επίσης δεν προσλαμβάνουν γενικώς, και ειδικώς χωρίς εμπειρία. Οι οικοδομές επίσης θέλουν εμπειρία, νειάτα, ΓΝΩΣΤΟΥΣ και...δεν υπάρχουν καν πλέον. Οι βιοτεχνίες, όσες κρατιούνται, το κάνουν με το να έχει πέσει μέσα η οικογένεια και να τις δουλεύει σχεδόν αποκλειστικά η ίδια (έχω ένα κάρο προσωπικά παραδείγματα). Γκαρσόνι; Εκτός του ότι έχουν πεθάνει τα σχετικά μαγαζιά, εκεί κι αν θέλουν εμπειρία, κύκλο κλπ. Και ποιός θα πάρει 45χρονο βοηθό σερβιτόρου; Ακόμα και για λάντζα ή πιτσιρικάδες παίρνουν ή 50άρες πρώην καθηγήτριες από το ανατολικό μπλοκ. Τεσπα μακρύς ο κατάλογος, κι ΑΠΛΑ αναρωτιέμαι πώς σου φαίνεται "απίστευτο" το να μην μπορεί την σήμερον 45χρονος να βρει δουλειά....Το ΜΟΝΟ που μπορώ να φανταστώ ότι "μπορεί" και "υπάρχει" διαθέσιμο, είναι το μοίρασμα φυλλαδίων. Όπου παίζει τρελλή μπαταξιά, καθώς οι ομορφάντρες που έχουν ανάλογες "δουλειές", δουλεύουν κυρίως με αλλοδαπούς, τους οποίους τους έχουν απλήρωτους και με "υποσχέσεις" για μήνες (πόσο μάλλον που μαμαλίγκα, πια, δεν υπάρχει...), και που πάνε, κάνουν μερικά "μεροκάμματα", και την κοπανάνε (χωρίς να περιμένουν και πληρωμή) μιας και δεν βλέπουν φως... Αν έχεις κατά νου κάτι συγκεκριμένο που μου διαφεύγει, πες - ή ακόμη καλύτερα, μιας και το ποστ λέει "όποιος μπορεί να βοηθήσει ας στείλει στο Newsit για να επικοινωνήσει μαζί του", αν/αφού για 'σένα είναι "στα όρια του παραλόγου" η "επιστολή", κι αφού φαντάζομαι εκεί που βρίσκεσαι κάποιος νοήμων/αρτιμελής 45άρης ΔΕΝ νοείται να είναι άνεργος και ψωμολύσαντας, γιατί δεν του κάνεις μια προσφορά να του βρεις μια "οποιαδήποτε εργασία" ως ντόπιος και γνωρίζοντας τα της πόλης, τα εισιτήρια μόνο για να πάει ως εκεί (και στα επιστρέφει κι όλας μετά από κάποιο διάστημα δουλειάς) και να τον φιλοξενήσεις σε μια γωνιά, σε μια αποθήκη, σε μια τουαλέττα, σε ένα μπαλκόνι, μέχρι να βγάλει "αρκετά" και να ορθοποδήσει και είτε να επιστρέψει Σαλονίκη με ένα τάδε "κομπόδεμα", ή να νοικιάσει εκεί και να φέρει και την σύντροφό του (...για την οποία ίσως μπορείς στο μεταξύ να βρεις κάτι επίσης); Για να πειστείς δηλαδή για το αν είναι είτε μούφα το πράγμα (αν δεν σου απαντήσει) ή αυτός "βλαμμένος"... Και έτσι για την Ιστορία, δεν λέει τί δουλειά/ές έκανε πιο πριν για να έχουμε μια εικόνα - πάντως τα 3 χρόνια μπορεί να σημαίνουν ότι ήταν πχ σε ταμείο ανεργίας για κα'να χρόνο και όταν κάποια στιγμή παρασφίξανε τα πράγματα, τον είχε πάρει πολύ από κάτω για να είναι όλη την ώρα στην γύρα. Όπως και ότι δεν είναι νηστικός αυτά τα 3 χρόνια, αλλά έφτασε στο έσχατο σημείο πριν στείλει την επιστολή. Ούτε ο πρώτος είναι - ούτε ο τελευταίος. Κι επίσης απορώ με το περί "ρεύματος". Γιατί σου φαίνεται δηλαδή κι αυτό "απίστευτο"; Μήπως η ΔΕΗ δεν κόβει ρεύμα όταν υπάρχει ανεξόφλητος άνω των 100€ και το 'χω λάθος...; Κι όταν ο άλλος δεν έχει να πληρώσει, σαν τί να κάνει παρά να κάθεται μέσα σ' ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, ψυγείο, κουζίνα, θερμοσίφωνο, φως κτλ; Και το ακόμα πιο ωραίο είναι ότι προφανώς δεν είναι ο μόνος σε μια ολόκληρη χώρα, για να πεις ότι κωλοβαράει ενώ γύρω του τρέχουν οι ευκαιρίες. Δεκτόν ότι δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη περίπτωση να είναι ευαγγελατομούφα - αλλά απαράδεκτον να θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν και να υπάρχουν τέτοιες. Κι αν τελικά ισχύει, το θέμα δεν είναι να βάζουμε τον άλλον στη θέση μας και να "μην ανεχόμαστε την αδυναμία του", αλλά να μπαίνουμε στη δική του και να προσπαθούμε να καταννοούμε έστω, αν δεν μπορούμε να βοηθούμε.
xreokopia Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 δλδ δεν είναι άχρηστο? Δε ξερω αν ειναι αχρηστο, το θεμα δεν ειναι αυτο αλλα η κομπινα που εκανε ο Βαξεβανης.
immunity Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Που βρηκε τα λεφτα να πληρωσει τα γραμματοσημα τις επιστολης ? (που βρηκε λεφτα να αγορασει τον φακελο το χαρτι και το στυλο για να την γραψει ) 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δε ξερω αν ειναι αχρηστο, το θεμα δεν ειναι αυτο αλλα η κομπινα που εκανε ο Βαξεβανης. το προτιμώ από το να πουλάει απάτη ο κιτρινιάρης...
Ntinaras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δε ξερω αν ειναι αχρηστο, το θεμα δεν ειναι αυτο αλλα η κομπινα που εκανε ο Βαξεβανης. ποια ηταν η κομπινα?οτι το δοκιμασε πριν το βγαλει αχρηστο?
KleKoR Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 ποια ηταν η κομπινα?οτι το δοκιμασε πριν το βγαλει αχρηστο? κάτι έχει μπερδέψει στο μυαλό του...
REDODIN7 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορεί παιδιά το πράγμα να είναι τραβηγμένο αλλα η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Πλέον δουλειές δεν υπάρχουν και αν κάποιος της γειτονιάς ήθελε να σε πάρει δεν μπορεί γιατί και αυτός με το ζόρι τα βγάζει. Άσε που υπάρχει πολύ ρατσισμός αν είσαι κοντός, χοντρός, άσχημος κλπ δύσκολα έως πολύ δύσκολα σε περνούν σε μαγαζί που έχεις επαφή με το κόσμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα