Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...δεν ξέρω αν είναι για μια ακόμη φορά ή όχι, πάντως δεν με διαβάζεις όπως γράφω, αλλά διαβάζεις αυτό που νομίζεις (ή και θέλεις) - για να καταλήξεις (ω ναι, συμπέρασμα...) στο ότι "χάνομαι στα αν". Πάιπς φίλε μου. Και για την ιστορία λοιπόν, δεν έγραψα "δεν θα του βρεις δουλειά", αλλά δε θα ΤΟΝ βρεις...("η διαφορά της διαφοράς και λοιπά μπλαπμπλα").

Το πρόβλημα στο είπα εδώ και ώρα Πουρνάρα : είναι οτι ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Καλό για την πάρτη σου και μπράβο, και είσαι αποφασισμένος να μην ψοφήσεις ό,τι και αν γίνει. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν πάει έτσι για όλους. ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΑΝΤΑ, θα ψοφάνε. Κι εγώ δεν μπορώ να "χωνέψω" (χωρίς να ξέρω και ΤΙΣ πολλές λεπτομέρειες) "πώς είναι δυνατόν συνταξιούχος φαρμακοποιός να τίναξε τα μυαλά του στο Σύνταγμα λόγω ανέχειας κτλ", αλλά τα τίναξε. Οπότε, δεν ξέρω αν τα ΟΥΦΟ υπάρχουν, αλλά και πεινασμένοι υπάρχουν, και απελπισμένοι υπάρχουν, και 3 χρόνια άνεργοι υπάρχουν, και δεκαέξι μέρες νηστικοί υπάρχουν, και απ' όλα υπάρχουν. Κι εσχάτως μάλιστα, με την ΕΠΙΣΗΜΗ ανεργία να έχει χτυπήσει 25 τα εκατό (η ανεπίσημη πάντα πολύ παραπάνω), ε του πούστη ρε συ, όλο και περισσότερο αληθινοί "επιστολογράφοι θα υπάρχουν". Τώρα αν εσύ είτε δεν ψήνεσαι ή "δεν το δέχεσαι", τί να κάνουμε.

Πάντως, όπως αλλάζουν πολλά στον γαμόκοσμο, καλό θα ήταν ν' αλλάξει και μια παροιμία : το "ο χορτάτος τον νηστικό δεν τον καταλαβαίνει", να γίνει "ο χορτάτος κι ο αποφασισμένος τον νηστικό δεν τον καταλαβαίνουν". Για να είμαστε μέσα...

Κατά τ' άλλα, καλή τύχη με το τεστ. Κι αν όντως βρεθεί ο τύπος κι αν όντως "του εξασφαλίσεις μερικα, έστω, μεροκάμματα" χέσε το θρεντ, και θα 'χεις κάνει ένα καλό. Κι αυτό καλό είναι.

Μια χαρα δεχομαι οτι υπαρχουν πολλες και διαφορες περιπτωσεις. Απλα δεν καταπινω αμασητο οτι μου σερβιρουν και αναλυω εστω και λιγο, τα δεδομενα που μου δινουν χωρις να αρχιζω τα κλαμματα και τα βουρκωματα δε καθε δακτυβρεχτη επιστολη του εισαγγελατου. Το "δε δεχομαι με την καμμια κλπ κλπ" λοιπον, δεν παει σε κατι γενικο αλλα στο συγκεκριμενο θεμα. Για αυτο κουβεντιαζουμε, σε αυτο αναφερομαι. Αυτο δε δεχομαι διοτι θεωρω τα χρονικα ορια πολυ τραβηγμενα, για εναν ανθρωπο χωρις μεγαλες υποχρεωσεις (αναφερει μονο μια συντροφο, χωρις παιδια, βλεπεις που χρειαζονται οι λεπτομερειες; ), απολυμενος οχι μεσα στην κριση, αλλα απο το 2009 οπου ολα "ηταν καλα", να καθεται επι τρια ολοκληρα χρονια περιμενοντας το μαννα εξ ουρανου.

Αυτο λοιπον δε δεχομαι, οταν διαβαζω μια επιστολη με μονο μια παραγραφο 3 γραμμων με στοιχεια, και 10 παραγραφους γενικως και αοριστως κλαψας και αναζητησης εργασιας (; ) ποιας εργασιας; τι ξερει να κανει; τι ξερει να κανει η γυναικα του;

Διοτι μπορει για σενα το 3 χρονια/1 χρονος/6 μηνες κλπ να ειναι το ιδιο και να τα συμπεριλαμβανεις ολα στην ιδια περιπτωση, για μενα ομως δεν ειναι. Αν αυριο σκασει αλλη μια επιστολη που να λεει οτι ειναι 15 χρονια ανεργος, 5 χρονια χωρις ρευμα και 2 μηνες χωρις φαι θα τον πιστεψεις με την ιδια ευκολια με αυτον που θα σου πει οτι ειναι 6 μηνες η ενα χρονο ανεργος; Δε θα ψαξεις να δεις τι ειναι αληθεια και τι ψεμα; Προφανως οχι κατα τα λεγομενα σου, διοτι ξερεις και καποιους αλλους που ειναι ανεργοι 6 μηνες, αρα και ο ανεργος των 3-5-15 χρονων ειναι απολυτως μεσα στα λογικα πλαισια αυτης της καπιταλιστικης καταπιεσης.

• Like 4
Δημοσ.

..."εγώ δε θα ψάξω"; Που χρειάστηκε να σε "προκαλέσω" για ν' απευθυνθείς στο Νιούζιτ (και τώρα ακούς και...μπράβο).

Δε μας τα λες καθόλου καλά.

Δημοσ.

Παιδιά έχω 3 μέρες χωρίς γλυκό, όποιος ψήνεται να μου φέρει κάτι σοκολατένιο (3bit, kinder bueno, cookies, caprice, molto max) θα του χρωστάω 100 ευρώ, κάπου τόσο κοστολογώ αυτά που θα σπάσω σε λίγο.

Δημοσ.

..."εγώ δε θα ψάξω"; Που χρειάστηκε να σε "προκαλέσω" για ν' απευθυνθείς στο Νιούζιτ (και τώρα ακούς και...μπράβο).

Δε μας τα λες καθόλου καλά.

Αν έχεις κατά νου κάτι συγκεκριμένο που μου διαφεύγει, πες - ή ακόμη καλύτερα, μιας και το ποστ λέει "όποιος μπορεί να βοηθήσει ας στείλει στο Newsit για να επικοινωνήσει μαζί του", αν/αφού για 'σένα είναι "στα όρια του παραλόγου" η "επιστολή", κι αφού φαντάζομαι εκεί που βρίσκεσαι κάποιος νοήμων/αρτιμελής 45άρης ΔΕΝ νοείται να είναι άνεργος και ψωμολύσαντας, γιατί δεν του κάνεις μια προσφορά να του βρεις μια "οποιαδήποτε εργασία" ως ντόπιος και γνωρίζοντας τα της πόλης, τα εισιτήρια μόνο για να πάει ως εκεί (και στα επιστρέφει κι όλας μετά από κάποιο διάστημα δουλειάς) και να τον φιλοξενήσεις σε μια γωνιά, σε μια αποθήκη, σε μια τουαλέττα, σε ένα μπαλκόνι, μέχρι να βγάλει "αρκετά" και να ορθοποδήσει και είτε να επιστρέψει Σαλονίκη με ένα τάδε "κομπόδεμα", ή να νοικιάσει εκεί και να φέρει και την σύντροφό του (...για την οποία ίσως μπορείς στο μεταξύ να βρεις κάτι επίσης); Για να πειστείς δηλαδή για το αν είναι είτε μούφα το πράγμα (αν δεν σου απαντήσει) ή αυτός "βλαμμένος"...

Αυτο λοιπον αγαπητε μου, δεν ειναι προκληση, ειναι καθαρη ειρωνεια.

Παιδιά έχω 3 μέρες χωρίς γλυκό, όποιος ψήνεται να μου φέρει κάτι σοκολατένιο (3bit, kinder bueno, cookies, caprice, molto max) θα του χρωστάω 100 ευρώ, κάπου τόσο κοστολογώ αυτά που θα σπάσω σε λίγο.

Πες μου διευθυνση να στειλω (τωρα που με βρισκεις στα εξοδα) :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξνόγαλου ζντκατάψυξ νατστείλς.

edit προς απόδοση καλύτερης προυφουρας.

Επεξ/σία από leecherman
Δημοσ.

Αυτο λοιπον αγαπητε μου, δεν ειναι προκληση, ειναι καθαρη ειρωνεια.

Δεν πιάνω τί εννοείς με το "ειρωνεία" - αλλά για 'μένα ειρωνεία είναι "να μην τσιμπάς με επιστολές" κι από πάνω να μου λες ότι εγώ είμαι αυτός που δεν το ψάχνω (λες και είμαστε Ελβετοί στην Ελβετία και χρειάζεται να ξυπνήσω να μη με δουλεύουνε) που αν δεν στο έλεγα/υποδείκνυα/προκαλούσα, ακόμα θα ήσουν τόσο σίγουρος ότι ο τύπος της επιστολής δεν υπάρχει χωρίς να κάνεις καν τον κόπο να ζητήσεις επικοινωνία μαζί του (για την πάρτη σου, ούτε για 'μένα, ούτε για κανέναν, ούτε για ν' "αποδείξεις" έτσι κάτι - κάτι που δεν "αποδεικνύεται" ούτως ή άλλως...).

Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις "ποιό είναι το θέμα" (ή μάλλον να το αποφεύγεις), παρά τις εξηγήσεις, κι ελπίζω αν τυχόν έχεις επικοινωνία μαζί του, να μην του βγάλεις την Παναγία με διδαχές για το ότι όφειλε να μην φτάσει στην κατάντια που έφτασε, αλλά έστω να του προτείνεις εκείνα τα "μερικά χωραφομεροκάμματα που απαξιούν οι 2 γνωστοί σου", σε συνδυασμό μ' ένα μπαλκονάκι που λέγαμε, για να έχει νόημα να φύγει από Καλαμαριά (που δεν έχει χωράφια). Για να κάνεις κι ένα καλό, αφού μπορείς.

Δημοσ.

Οκ, τωρα το γυρισαμε στο ποιος ειπε ποιου να κανει τι...

Σε ευχαριστω λοιπον που μου υπεδειξες (αν και το ειχα απο μονος μου σκοπο, απλα το σαιτ, ενω ελεγε οτι τα στοιχεια ειναι στη διαθεση του, δεν εχει τροπο επικοινωνιας για να τα παρεις, παρα μονο μια γενικη φορμα τερμα κατω σε ενα πολυ μικρο κουμπακι, οποτε και δεν εκατσα απο την αρχη να ασχοληθω), παρολα αυτα σε ευχαριστω και παλι που μου υπεδειξες πως να σιγουρεψω αυτα που πιστευα απο την αρχη.

Το θεμα για σενα μπορει να ειναι ο παγκοσμιος καπιταλισμος και οι επιπτωσεις του. Προσωπικη σου εκτιμηση. Για μενα ειναι αλλο, ειναι η κατευθυνομενη δημοσιογραφια μεσα απο υπερβολικες και τραβηγμενες ιστοριες χωρις καμμια απολυτως αποδειξη. Αυτο ειναι το θεμα κατ' εμε, σε αυτο στεκομαι. Το οτι "αποφευγω" εγω για τα δεδομενα σου, ειναι το ιδιο που μπορω να σου πω κι εγω οτι "αποφευγεις για τα δικα μου δεδομενα.

• Like 1
Δημοσ.

Μα την....ίδια δουλειά "με το κατευθυνόμενο -εν λόγω- σάιτ" κάνεις, από την ανάποδη, όταν δεν δέχεσαι ότι στις μέρες μας/στη χώρα μας ένας τύπος όπως αυτοπεριγράφεται "δε θα έπρεπε να υπάρχει, εκτός κι αν είναι βλαμμένος ή κατούρησε στο πηγάδι", διότι ΕΣΥ "δε θα άφηνες τον εαυτό σου να φτάσει ποτέ στη θέση του"...:

Αν αυτοί "πουλάνε μιζέρια", εσύ..."πουλάς" εύφορα λιβάδια ή αφορίζεις...Όσο και αν το επαναλαμβάνω βέβαια (ήδη αρκετές φορές) δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να το αναγνωρίσεις...Και "εμμένεις" λες και χέστηκε κανείς αν υπάρχουν "κατευθυνόμενα σάιτς ή όχι" (...το θρεντ αυτό είναι που περιμέναμε για να το μάθουμε, τί να σου πω...).

Τεσπα, γάμα τα όλα, γάμα το κι αν σε "πείραξε" που διατείνομαι ότι "εγώ σε παρακίνησα", ήταν-δεν ήταν έτσι. Μπορείς να τον βρεις και να τους κάνεις κι ένα καλό, αν όντως υπάρχει; ΑΝ ναι, καν' το, και μετά κοπάνά το μου κάθε μέρα που ΕΓΩ, όπως είπα, δεν θα ήμουν σε θέση να τον βοηθήσω, υπό τις σημερινές συνθήκες τουλάχιστον - και το ξέρω, μπας και γίνω λίγο καλύτερος, σε φάση "αφού το κατάφερα εγώ Wash, δεν έχεις δικιολογίες ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις κι εσύ για κάποιον άλλον". Αυτά, και, ελπίζω, φιλάκια.

Δημοσ.

όταν όμως φτάνεις σε σημείο να μην έχεις να φας, τι θα κάνεις ρε man;

θα στέλνεις επιστολές και θα το παίζεις υπεράνω ή θα ψάχνεις 1 πιάτο φαί να φας ;

Πολλοί , αποχαυνωμένοι από την προσωρινή ευμάρεια , έβλεπαν το τρένο να έρχεται κατά πάνω τους, και συνέχισαν να τρώνε πασατέμπο αμέριμνοι νομίζοντας ότι θα τη σκαπουλάρουν, λες και βλέπουν ταινία 3d ..

Και πέρασε από πάνω τους και τώρα έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια....

πολλά είναι ζάκια βέβαια..

Πολύ σωστός..

E και οι ναρκομανης εχουν ψυχη τωρα μαλιστα με τη κριση ειναι πολυ χειροτερα για αυτους.

Ε ναι αναγκαστικα αν δεν εχεις να φας εκει θα καταληξεις απλα ελπιζεις οτι θα βοηθησουν γνωστοι και φιλοι αν μπορουν.

Δημοσ.

E και οι ναρκομανης εχουν ψυχη τωρα μαλιστα με τη κριση ειναι πολυ χειροτερα για αυτους.

Ε ναι αναγκαστικα αν δεν εχεις να φας εκει θα καταληξεις απλα ελπιζεις οτι θα βοηθησουν γνωστοι και φιλοι αν μπορουν.

ναι εντάξει, δεν το είπα για να κακολογήσω κανέναν, απλά διαπίστωση έκανα.

δυστυχώς αυτοί είναι οι πιο δύσκολες περιπτώσεις γιατί και τις οικογένειες τους έχουν βασανίσει για τη μαστούρα τους και τους έχουν αποκηρύξει και δεν έχουν κανέναν..

• Like 1
Δημοσ.

Προτείνω να χρησιμοποιήσουμε το στραγγάλισμα της αγοράς ναρκωτικών (μέρος του περιβόητου +25% της παραοικονομίας που απόσο θυμάμαι είχε προστεθεί στο ΑΕΠ για να μας βγουν κάτι νούμερα) για να πείσουμε τν Τρόικα για την επομήκυνση.

Μα κύριε Τόμσεν ... με τα μέτρα που προτείνετε ξέρετε πόσοι χιλιάδες πρεζάκιδες δεν έχουν να αγοράσουν τη δόση τους?

Επίσης να βγάλουμε και ένα ναρκο-επίδομα.

Δημοσ.

Μην το γελάς, και εγώ την ίδια απορία έχω.

Εστειλα εγω 2 καφασια πορτοκαλια στο newsit να του τα δωσει να ντερλικωσει. Θα κανει και τη φλουδα γλυκο, ζαχαρη θα τη βγαλει μεχρι τα χριστουγεννα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...