Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκίμασε να στείλεις αιτήσεις σε προάστεια έξω από λονδίνο. Είσαι που είσαι εκεί, δεν χάνεις τίποτα. Ένα σωρό πόλεις υπάρχουν, γιατί απαραίτητα λονδίνο;

Μέχρι και σκωτία έχω φτάσει...

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν στα 100+ applies δεν σε καλέσουν για ένα interview, εγώ θα θεωρούσα ότι υπάρχει πρόβλημα. Είτε με το πως παρουσιάζω το βιογραφικό, είτε κοιτάω σε "λάθος" θέσεις (underqualified ή overqualified).

Δε θέλω να την "πω" στον φίλο Manos-SX αλλά πραγματικά πιστεύεις ότι μπορεί να στείλει κάποιος βιογραφικό σε ΙΤ στο Λονδίνο με μοναδικό εφόδιο ΙΕΚ Ελλάδας και να τον κόψουν σαν overqualified ?

Και για να γίνω πιο "χοντροκομμένος" πιστεύεις ότι κάποιος με ΙΕΚ Ελλάδας σε οποιαδήποτε δουλειά στο Λονδίνο θα κοπεί σαν "overqualified" ?

• Like 1
Δημοσ.

Έψαχνε δουλειά έχοντας τελειώσει οικονομικά, με δύο γλώσσες, με μέσο σε τράπεζα και δεν βρήκε κάτι? Μήπως έστειλε καμιά 10αριά βιογραφικά και μετά τα παράτησε?

@op

και εγω θελω απαντηση στο παραπανω quote

• Like 1
Δημοσ.

Αγγλία είναι δύσκολα εδώ και 4 χρόνια. Το λέω στις σχετικές συζητήσεις που άτομα λένε να έρθουν εδώ, αλλά δεν ακούει κανείς. Το 2001-08 ήταν πολύ καλά. Οι ευκαιρίες πολλές και μπορούσες να πιαστείς από την μία δουλειά στην άλλη, αλλάζοντας κάθε 18 μήνες ανεβαίνοντας προς τα εκεί που θέλεις.

Οι συμβουλές για εκτός Λονδίνου, είναι σωστές. Εκτός του ότι είναι χάλια, είναι πανάκριβα και ακόμα και δουλειά να έχεις, με τα ίδια λεφτά περνάς καλύτερα στο Leeds, Bradford ή Manchester. Εγώ είμαι στην μέση του πουθενά (Lincolnshire) και δεν έχω παράπονο.

To Λονδίνο είναι κορεσμένο, και η πλειοψηφία των άνεργων είναι εκεί και North East. (Newcastle και τριγύρω).

Επίσης ήρθες σε νεκρά περίοδο. Οι νέες δουλειές εδώ ξεκινάνε από τέλος Ιανουαρίου μέχρι Φεβρουάριο, Απρίλιο-πρώτα μισά Μαϊου και λιγότερο κίνηση Ιούλιο-Αύγουστο. Από εκεί και μετά είναι νέκρα.

Ο λόγος γιατί αυτοί οι μήνες, είναι απλός. Όλες οι εταιρίες έχουν κλείσιμο έτους είτε τον Δεκέμβριο, είτε τον Ιούνιο είτε τον Απρίλιο (με την αλλαγή του οικονομικού έτους του Κράτους). Με τα νέα budget για την επόμενη περίοδο έτους, να ξεκινάνε από τότε.

Δεν λέω ότι δεν θα βρεις τον υπόλοιπο χρόνο. Αλλά ιδίως στο ΙΤ χώρο, το 80% της αγοράς εργασίας είναι αυτές τις περιόδους.

Επίσης ήρθες πάνω στους Ολυμπιακούς. (Γιατί;)

Που ούτως ή άλλως έχει πέσει καθήζιση γενικώς ακόμα και στην αγορά με πτώση κίνησης 3.8% σε σχέση με πέρισυ.

Όσον αφορά προϋπηρεσία, με την ανεργία και τον συναγωνισμό που υπάρχει, αν δεν έχεις μια καλή διετία προϋπηρεσία στην Αγγλία, πολύ δύσκολα. Ανεξάρτητα αν είσαι Έλληνας ή Πακιστανός ή Άγγλος.

Όσον αφορά τα 'χαρτιά, σκέψου ότι στο τμήμα που δουλεύω στην εταιρία αυτή τη στιγμή, δεν είναι κανείς με πτυχείο προγραμματισή ή άλλο. (ηλικίες από 30 έως 60)

Αλλά αυτό δεν εμποδίζει κανέναν να έχει δουλειά.

Εγώ με 10 χρόνια προϋπηρεσία εδώ, και άλλα 5 στην Ελλάδα, δεν έχω πρόβλημα ως προγραμματιστής. Και ούτε πτυχεία έχω ούτε τίποτα. Και κάθε φορά που έκανα αίτηση, είχα συνέντευξη με 7 στις 10 να μου κάνουν προσφορά και να επιλέγω.

Και γράφω τα παρακάτω, από προσωπικές εμπειρίες, και όχι λόγια τρίτων. Για να αποδείξω ότι αν κάποιος είναι καλός σε αυτό που κάνει στην Αγγλία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Πριν αποδεχτώ την προσφορά σε αυτή που είμαι εδώ από Ιανουάριο, είχα 3 καλύτερες προσφορές, στην ίδια περιοχή, αλλά μου άρεσε περισσότερο η εταιρία που είμαι τώρα, αν και λιγότερα. Ο λόγος απλός. Τα λεφτά δεν είναι το παν, αν ευχαριστίεσαι να δουλεύεις είσαι παραγωγικός και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Μιας και το 2011 έκανα το λάθος να πατήσω το παραπάνω κανόνα. Και ήταν το έτος με τις 4 εργασίες, όπως το έχω ονομάσει. Ξεκίνησε με οικειωθελή παραίτηση, λόγω 40% απολύσεων στην εξορυκτική εταιρία που ήμουν από το 2008. Πάνε για φούντο οπότε 6 μηνιάτικα αφορολόγητα (μιας και είναι κάτω από το πλαφόν τις αποζημείωσης που είναι σχετικά μεγάλο εδω) στο χέρι.

Παρά να βρεθώ στο δρόμο με την απλή αποζημείωση του 10% του μηνιαίου μισθού.

Την επόμενη μέρα ξεκίνησα να δουλεύω σε μια εταιρία στο Leeds. Αλλά εκεί που πίστευα ότι θα μπορέσω να βγάλω το πέρα δώθε, δεν έλεγε να ξεκινώ από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. (Τρένα κλπ). Και παραιτήθηκα πάνω στην δεύτερη εβδομάδα.

Ξεκίνησα στην επόμενη εταιρία μέσα στην επόμενη εβδομάδα όπου έκατσα 6 μήνες. Και τελευταία φορά που δουλεύω σε μικρή εταιρία. Ο λόγος, γιατί ήταν one man band από πάνω, και πίστευες ότι δουλεύεις σε Ελληνική εταιρία του σήμερα όπως περιγράφουν στις άλλες συζητήσεις.

Καθόλου περίεργο βέβαια, μιας και μέσα σε 30 μήνες είχαν αλλάξει 37 προγραμματιστές για 4 θέσεις. Τόσο άθλια. Καλή δουλειά, τρελά λεφτά, αλλά κατάντησα να βάλω κιλά λόγο άγχους, και σχεδόν τελευταία στιγμή έσωσα το συκώτι, μιας και κάθε βράδυ κοπάναγα τουλάχιστον 10 μονάδες αλκοολ για να κοιμηθώ. Άλλοι κατάντησαν να πέρνουν αντι-αγχολιτικά και να βλέπουν ψυχίατρους. Τόσο άσχημα.

Δεν μπορείς να είσαι παραγωγικός, όταν δεν είσαι ευχαριστημένος, ακόμα και αν πέρνεις 50κ το χρόνο.

Αμέσως μετά ξεκίνησα σε άλλη μεγάλη εταιρία, αλλά μετά από δύο μήνες, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, μου άλλαξαν το αντικείμενο. Από .NET προγραμματιστής σε Biz Talk 2006. Οπότε δήλωσα παραίτηση παραμονές Χριστουγέννων. Αν και γκρίνιαζαν και μου έταζαν καλύτερο μισθό, όταν τους ρώτησα αν αυτοί θα άλλαζαν καριέρα δεκαετίας για μια παλαιά τεχνολογία που μόνο αυτοί πλέον χρησιμοποιούν, απάντησαν αρνητικά. Όπως απάντησαν αρνητικά και στο αν θα καθόντουσαν σε κάποια εταιρία που τους άλλαζε το αντικείμενο δύο μήνες μετά που ξεκίνησαν να δουλεύουν.

Η πλάκα είναι ενδιάμεσα τα Χριστούγεννα με νέο χρόνο, που είναι σχεδόν τα πάντα κλειστά εδώ, και είχα δηλώσει σε δύο ΙΤ εταιρίες ευρέσεως εργασίας ότι έψαχνα για νέα δουλειά, βρήκαν δύο θέσεις. Μία για Εδιμβούργο και η άλλη Aberdeen. Πλήρωναν μέχρι και εισητήρια τρένου και ξενοδοχεία, μόνο και μόνο για την συνέντευξη αυτές οι εταιρίες. Ο ένας μάλιστα πίεζε τον agent να μιλήσει μαζί μου προσωπικά, ώστε ακόμα και την παραμονή της πρωτοχρονιάς να πάω για συνέντευξη και θα με πλήρωνε και αποπάνω contract rate ημέρας (300), συν όλα τα έξοδα.

Βέβαια αμέσως την πρώτη εβδομάδα του έτους, πέσανε οι άλλες κοντά στο σπίτι, και το θέμα είναι ιστορία.

Και τί γνώσεις έχω; Η δουλειά που έχω κάνει ιδίως τα τελευταία 10 χρόνια στην Αγγλία.

Μιας και όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, με απολυτήριο ΤΕΛ ως Προγραμματιστής του 1994 είμαι.

• Like 12
Δημοσ.

Αγγλία είναι δύσκολα εδώ και 4 χρόνια. Το λέω στις σχετικές συζητήσεις που άτομα λένε να έρθουν εδώ, αλλά δεν ακούει κανείς. Το 2001-08 ήταν πολύ καλά. Οι ευκαιρίες πολλές και μπορούσες να πιαστείς από την μία δουλειά στην άλλη, αλλάζοντας κάθε 18 μήνες ανεβαίνοντας προς τα εκεί που θέλεις.

Οι συμβουλές για εκτός Λονδίνου, είναι σωστές. Εκτός του ότι είναι χάλια, είναι πανάκριβα και ακόμα και δουλειά να έχεις, με τα ίδια λεφτά περνάς καλύτερα στο Leeds, Bradford ή Manchester. Εγώ είμαι στην μέση του πουθενά (Lincolnshire) και δεν έχω παράπονο.

To Λονδίνο είναι κορεσμένο, και η πλειοψηφία των άνεργων είναι εκεί και North East. (Newcastle και τριγύρω).

Επίσης ήρθες σε νεκρά περίοδο. Οι νέες δουλειές εδώ ξεκινάνε από τέλος Ιανουαρίου μέχρι Φεβρουάριο, Απρίλιο-πρώτα μισά Μαϊου και λιγότερο κίνηση Ιούλιο-Αύγουστο. Από εκεί και μετά είναι νέκρα.

Ο λόγος γιατί αυτοί οι μήνες, είναι απλός. Όλες οι εταιρίες έχουν κλείσιμο έτους είτε τον Δεκέμβριο, είτε τον Ιούνιο είτε τον Απρίλιο (με την αλλαγή του οικονομικού έτους του Κράτους). Με τα νέα budget για την επόμενη περίοδο έτους, να ξεκινάνε από τότε.

Δεν λέω ότι δεν θα βρεις τον υπόλοιπο χρόνο. Αλλά ιδίως στο ΙΤ χώρο, το 80% της αγοράς εργασίας είναι αυτές τις περιόδους.

Επίσης ήρθες πάνω στους Ολυμπιακούς. (Γιατί ;)

Που ούτως ή άλλως έχει πέσει καθήζιση γενικώς ακόμα και στην αγορά με πτώση κίνησης 3.8% σε σχέση με πέρισυ.

Όσον αφορά προϋπηρεσία, με την ανεργία και τον συναγωνισμό που υπάρχει, αν δεν έχεις μια καλή διετία προϋπηρεσία στην Αγγλία, πολύ δύσκολα. Ανεξάρτητα αν είσαι Έλληνας ή Πακιστανός ή Άγγλος.

Όσον αφορά τα 'χαρτιά, σκέψου ότι στο τμήμα που δουλεύω στην εταιρία αυτή τη στιγμή, δεν είναι κανείς με πτυχείο προγραμματισή ή άλλο. (ηλικίες από 30 έως 60)

Αλλά αυτό δεν εμποδίζει κανέναν να έχει δουλειά.

Εγώ με 10 χρόνια προϋπηρεσία εδώ, και άλλα 5 στην Ελλάδα, δεν έχω πρόβλημα ως προγραμματιστής. Και ούτε πτυχεία έχω ούτε τίποτα. Και κάθε φορά που έκανα αίτηση, είχα συνέντευξη με 7 στις 10 να μου κάνουν προσφορά και να επιλέγω.

Και γράφω τα παρακάτω, από προσωπικές εμπειρίες, και όχι λόγια τρίτων. Για να αποδείξω ότι αν κάποιος είναι καλός σε αυτό που κάνει στην Αγγλία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Πριν αποδεχτώ την προσφορά σε αυτή που είμαι εδώ από Ιανουάριο, είχα 3 καλύτερες προσφορές, στην ίδια περιοχή, αλλά μου άρεσε περισσότερο η εταιρία που είμαι τώρα, αν και λιγότερα. Ο λόγος απλός. Τα λεφτά δεν είναι το παν, αν ευχαριστίεσαι να δουλεύεις είσαι παραγωγικός και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Μιας και το 2011 έκανα το λάθος να πατήσω το παραπάνω κανόνα. Και ήταν το έτος με τις 4 εργασίες, όπως το έχω ονομάσει. Ξεκίνησε με οικειωθελή παραίτηση, λόγω 40% απολύσεων στην εξορυκτική εταιρία που ήμουν από το 2008. Πάνε για φούντο οπότε 6 μηνιάτικα αφορολόγητα (μιας και είναι κάτω από το πλαφόν τις αποζημείωσης που είναι σχετικά μεγάλο εδω) στο χέρι.

Παρά να βρεθώ στο δρόμο με την απλή αποζημείωση του 10% του μηνιαίου μισθού.

Την επόμενη μέρα ξεκίνησα να δουλεύω σε μια εταιρία στο Leeds. Αλλά εκεί που πίστευα ότι θα μπορέσω να βγάλω το πέρα δώθε, δεν έλεγε να ξεκινώ από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. (Τρένα κλπ). Και παραιτήθηκα πάνω στην δεύτερη εβδομάδα.

Ξεκίνησα στην επόμενη εταιρία μέσα στην επόμενη εβδομάδα όπου έκατσα 6 μήνες. Και τελευταία φορά που δουλεύω σε μικρή εταιρία. Ο λόγος, γιατί ήταν one man band από πάνω, και πίστευες ότι δουλεύεις σε Ελληνική εταιρία του σήμερα όπως περιγράφουν στις άλλες συζητήσεις.

Καθόλου περίεργο βέβαια, μιας και μέσα σε 30 μήνες είχαν αλλάξει 37 προγραμματιστές για 4 θέσεις. Τόσο άθλια. Καλή δουλειά, τρελά λεφτά, αλλά κατάντησα να βάλω κιλά λόγο άγχους, και σχεδόν τελευταία στιγμή έσωσα το συκώτι, μιας και κάθε βράδυ κοπάναγα τουλάχιστον 10 μονάδες αλκοολ για να κοιμηθώ. Άλλοι κατάντησαν να πέρνουν αντι-αγχολιτικά και να βλέπουν ψυχίατρους. Τόσο άσχημα.

Δεν μπορείς να είσαι παραγωγικός, όταν δεν είσαι ευχαριστημένος, ακόμα και αν πέρνεις 50κ το χρόνο.

Αμέσως μετά ξεκίνησα σε άλλη μεγάλη εταιρία, αλλά μετά από δύο μήνες, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, μου άλλαξαν το αντικείμενο. Από .NET προγραμματιστής σε Biz Talk 2006. Οπότε δήλωσα παραίτηση παραμονές Χριστουγέννων. Αν και γκρίνιαζαν και μου έταζαν καλύτερο μισθό, όταν τους ρώτησα αν αυτοί θα άλλαζαν καριέρα δεκαετίας για μια παλαιά τεχνολογία που μόνο αυτοί πλέον χρησιμοποιούν, απάντησαν αρνητικά. Όπως απάντησαν αρνητικά και στο αν θα καθόντουσαν σε κάποια εταιρία που τους άλλαζε το αντικείμενο δύο μήνες μετά που ξεκίνησαν να δουλεύουν.

Η πλάκα είναι ενδιάμεσα τα Χριστούγεννα με νέο χρόνο, που είναι σχεδόν τα πάντα κλειστά εδώ, και είχα δηλώσει σε δύο ΙΤ εταιρίες ευρέσεως εργασίας ότι έψαχνα για νέα δουλειά, βρήκαν δύο θέσεις. Μία για Εδιμβούργο και η άλλη Aberdeen. Πλήρωναν μέχρι και εισητήρια τρένου και ξενοδοχεία, μόνο και μόνο για την συνέντευξη αυτές οι εταιρίες. Ο ένας μάλιστα πίεζε τον agent να μιλήσει μαζί μου προσωπικά, ώστε ακόμα και την παραμονή της πρωτοχρονιάς να πάω για συνέντευξη και θα με πλήρωνε και αποπάνω contract rate ημέρας (300), συν όλα τα έξοδα.

Βέβαια αμέσως την πρώτη εβδομάδα του έτους, πέσανε οι άλλες κοντά στο σπίτι, και το θέμα είναι ιστορία.

Και τί γνώσεις έχω; Η δουλειά που έχω κάνει ιδίως τα τελευταία 10 χρόνια στην Αγγλία.

Μιας και όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, με απολυτήριο ΤΕΛ ως Προγραμματιστής του 1994 είμαι.

Αν αυτό το post δεν δείχνει μια ικανοποιητική εικόνα,

δεν θα δείξουν τα υπόλοιπα.

Το μόνο συζητήσιμο σημείο είναι περί δυσκολίας. Ναι, θέλει παραπάνω ψάξιμο μιας και υπάρχει recession αλλά με βιογραφικό "ελληνικό" (30 σελίδες - η ιστορία και τα κατορθώματα της ζωής σου) μαζί με τη λεγάμενη ελληναριστικη νοοτροπία, οι πιθανότητες μειώνονται δραματικά.

Apoll χρησιμοποίησες κάποια angencies για να αλλάξεις τόσες δουλειές;

Από γνώσεις τώρα πως είσαι στο αντικειμενο σου;

Θα έλεγες πως βρίσκεσαι σε ένα intermediate level εργασίας; (beginner - intermediate - senior)

Για πρόσθεσε μερικά σχόλια για το επίπεδο δυσκολίας της δουλειάς που κάνεις τώρα ή αφού είχες κάνει 2-4 χρόνια εργασίας στο παρελθόν.

Δημοσ.

Φιλε μου νομίζω ότι έκανες μεγάλο λάθος εγώ έχω συγγενή που μπορεί να μου προσφέρει σπίτι και φάει στην Αγγλία και πάλι αν δεν βρω δουλειά δεν παίζει να πάω στο έτσι και ότι βρω.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε μου νομίζω ότι έκανες μεγάλο λάθος εγώ έχω συγγενή που μπορεί να μου προσφέρει σπίτι και φάει στην Αγγλία και πάλι αν δεν βρω δουλειά δεν παίζει να πάω στο έτσι και ότι βρω.

Ακριβως! Εαν δεν εχετε βρει ηδη δουλειά τοτε και που πηγαίνετε μονο να ξοδεύετε χρήματα καταφέρνετε... Βρειτε δουλεια απο εδω και πηγαιντε μετα! Και βλακειες στυλ "εαν δουν ελληνικο τηλεφωνο δεν θα παρουν" μην λετε γιατι εαν ενδιαφερονται μια χρα θα παρουν τηλεφωνο. Μιλαω εκ πειρας.
Δημοσ.

Το μόνο συζητήσιμο σημείο είναι περί δυσκολίας. Ναι, θέλει παραπάνω ψάξιμο μιας και υπάρχει recession αλλά με βιογραφικό "ελληνικό" (30 σελίδες - η ιστορία και τα κατορθώματα της ζωής σου) μαζί με τη λεγάμενη ελληναριστικη νοοτροπία, οι πιθανότητες μειώνονται δραματικά.

Apoll χρησιμοποίησες κάποια angencies για να αλλάξεις τόσες δουλειές;

Από γνώσεις τώρα πως είσαι στο αντικειμενο σου;

Θα έλεγες πως βρίσκεσαι σε ένα intermediate level εργασίας; (beginner - intermediate - senior)

Για πρόσθεσε μερικά σχόλια για το επίπεδο δυσκολίας της δουλειάς που κάνεις τώρα ή αφού είχες κάνει 2-4 χρόνια εργασίας στο παρελθόν.

Το ΄Πρωτότυπο' βιογραφικό είναι 4 σελίδες. Για να το μειώσω στις δύο και κάτι, κάθε φορά κόβω πράγματα τα οποία είναι άσχετα με την δουλειά που κάνω αίτηση. Σε μια εταιρία που θέλουν Silverlight δεν θα κάτσω να έχω δύο σελίδες ASP.NET ή Winforms. Θα αφήσω ότι χρειάζεται. Τα υπόλοιπα στην συνέντευξη. Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να έχεις διαφορετικό βιογραφικό για τέτοιες λεπτομέρειες.

Ναι χρησιμοποιώ εταιρία ευρέσεως με ειδήκευση στην πληροφορική, μιας και αυτές έχουν τις καλύτερες δουλειές στο χώρο. Επίσης αυτοί είναι που ζητάνε κάθε φορά να ράβω το βιογραφικό σε σχέση με την εργασία που θα το στείλουν. Το θέμα είναι να ξεχωρίσεις και τους agent. Οι περισσότεροι πουλάνε την θέση εργασίας, αυτή είναι η δουλειά τους άλλωστε. Μόνο και μόνο για να πουλήσουν την θέση και να πάρουν την προμήθεια. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που 'πουλάνε' εσένα, με την καλή έννοια του όρου, και δεν έχεις ποτέ πρόβλημα.

π.χ Ο άλλος που με έψησε για την εταιρία που ήμουν πέρισυ για ένα 6μηνο, δεν είπε ότι έχουν αλλάξει 37 προγραμματιστές σε δυόμιση χρόνια.

Και δεν πρόκειτε ποτέ να χρησιμοποιήσω την εταιρία που αντιπροσωπεύει.

Όσον αφορά γνώσεις και εμπειρία, δεν τίθεται θέμα. Όταν δεν ξέρεις κάτι το μαθαίνεις μέσα σε 10 λεπτά μέχρι Σαββατοκύριακο. Και όσο πιο πολύ δουλεύεις, τόσο πιο καλά.

Όσον αφορά το level εργασίας, εξαρτάται πάντα αυτό που κάνεις. Εκτός του τίτλου της θέσης, συνήθως δεν υπάρχει διαφορά.

Δυσκολία, δεν έχω συναντήσει κάποια. Εκτός όταν έπρεπε να γράψω μερικά services για να πέρνω δεδομένα από conveyor belts και την μηχανή που κόβει το κάρβουνο στο deep mine. Μιας και κανείς δεν είχε ιδέα ούτε μοντέλα, ούτε αν γίνεται αυτό που ζήτησαν, χρειάστηκε να κατέβω στα ορυχεία για μερικές βάρδυες. Μιας και τα μηχανήματα σε κάθε ορυχείο είναι διαφορετικά.

Δημοσ.

Το καλύτερο είναι να βρείς πρώτα δουλεία και μετά να πάς.

Εγώ πρώτα βρήκα και μετά πήγα, πέρασα όλες τις συνεντευξεις τηλεφωνικά από Έλλαδα ( μιλάμε για 1 ώρα σχεδόν κάθε τηλεφώνημα )

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χαίρομαι που είχατε άδικο όσοι λέτε βρες δουλειά και μετά πήγαινε! Σας είχα πει απο την αρχή οτι κυριώς ψάχνω για απλή δουλειά για ξεκίνημα... βρες δουλειά σερβιτορου η άλλη απλή δουλειά από Ελλάδα και μέτα έλα τρυπα μου τη μύτη εκτός κι αν έχεις γνωστό.

Apoll σε ευχαριστώ πολύ φίλε το post σου με βοήθησε έκανα βιογραφικό αποκλαστικά για σερβιτόρος και μέσα σε μια 1 βδομαδα είχα 3 δουλειές για να διαλέξω... αμα δε ρισκάρης και λίγο στη ζωή δε... βρες δουλειά απο Ελλάδα και μέτα ελα δε νομίζω να δουλεύει ποια εκτός και αμα έχεις καλό πτυχίο και εισαι και λίγο τυχερός.

Πριν μερικά χρονιά ανα δουλειά κανανε 5-7 αιτήσεις τώρα κάνουν πάνω απο 100 νομίζετε θα ρισκάρουν να πάρουν κάποιον που δε ξέρει ούτε καν τη νοοτροπία...

όποιος θέλει ας μ στείλει πμ να του στειλώ το βιογραφικο

Δημοσ.

Και βλακειες στυλ "εαν δουν ελληνικο τηλεφωνο δεν θα παρουν" μην λετε γιατι εαν ενδιαφερονται μια χρα θα παρουν τηλεφωνο. Μιλαω εκ πειρας.

brickman είσαι άκυρος εδώ (και ενδεχομένως εσύ αυτός που τις λέει :P ). Δεν σε διόρθωσα την προηγούμενη φορά, αλλά συγκρίνεις τελείως ανόμοιες καταστάσεις.

Άλλο να έχεις MSc και PhD και να ψάχνεις για δουλειά, κι άλλο να ψάχνεις με χαρτί από ΙΕΚ ή ό,τι να 'ναι πόστο.

Δηλαδή ο άλλος βγάζει αγγελία τεχνικού υπολογιστών/σερβιτόρου και θα κάθεται να απαντάει σε τύπους που στέλνουν από Ελλάδα/Ουκρανία/Ισπανία/ΤαμΤουμ βιογραφικό?

Δημοσ.
Άλλο να έχεις MSc και PhD και να ψάχνεις για δουλειά, κι άλλο να ψάχνεις με χαρτί από ΙΕΚ ή ό,τι να 'ναι δουλειά.

Ενταξει σε αυτο εχεις δικιο, εγω ομως μιλαγα γενικα χωρις να λαβω υπόψιν τις σπουδες του
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...