Ntinaras Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 εμενα με ενοχλησε λιγο η δονηση του τροχου που συντονιζε με το κρανιο . δεν ποναγε παντως. 1
fylatos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Πώς θα το κρίνω εγώ αυτό; Οταν θα πας θα τον ρωτησεις τι θα κανει' date=' πως θα το κανει και γιατι θα το κανει ετσι. Αν σου τα εξηγησει πειστικα και σου πει οτι δεν θα πονεσεις, τοτε πας σε αυτον. Αν χρειαστει αλλαξε τρεις, μεχρι να βρεις ποιος τα λεει πιο καλα. Αν ο αλλος ειναι: -κατσε. Ανοιξε το στομα. Χμμ μμμμ Ναι Μαλιστα πρεπει να το σφραγισουμε. -Ωχ. Οκ. -δεν θα πονεσει, πολυ... δεν θα κανω αναισθησια αν πονεσεις πες μου... Τοτε σηκω και πηδα απο το παραθυρο. Αν ειναι να πονεσεις πρωτα για να κανει αναισθησια κλαφτα. εμενα με ενοχλησε λιγο η δονηση του τροχου που συντονιζε με το κρανιο .δεν ποναγε παντως. Αυτο δυστυχως δεν μπορει κανεις να το αποφυγει, παρα μονο με την χρηση Laser σκληρων ιστων, που εχει και αυτο περιορισμους στην χρηση του.
evabb Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 νομιζω εχει να κανει με την κουφαλα, ποσο βαθια ειναι. αν ειναι τελειως επιφανιακο το σφραγισμα ουτε αναισθησια χρειαζεται ουτε θα πονας μετα.
fylatos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 νομιζω εχει να κανει με την κουφαλα' date=' ποσο βαθια ειναι. αν ειναι τελειως επιφανιακο το σφραγισμα ουτε αναισθησια χρειαζεται ουτε θα πονας μετα.[/quote'] Και πως το ξερει αυτο ο οδοντιατρος οταν ξεκινα; Πολλες φορες ουτε η ακτινογραφια δειχνει την εκταση της βλαβης.
evabb Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Και πως το ξερει αυτο ο οδοντιατρος οταν ξεκινα; Πολλες φορες ουτε η ακτινογραφια δειχνει την εκταση της βλαβης. δεν ειμαι οδοντιατρος αλλα δεν εχει ενα μυτερο εργαλιο που ελεγχει την ζημια; δεν ειμαι καθολου σιγουρη. μια φορα στην ζωη μου εχω κανει σφραγισματα κι αυτα προλειπτικα.
freedubus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Οταν θα πας θα τον ρωτησεις τι θα κανει, πως θα το κανει και γιατι θα το κανει ετσι. Αν σου τα εξηγησει πειστικα και σου πει οτι δεν θα πονεσεις, τοτε πας σε αυτον. Αν χρειαστει αλλαξε τρεις, μεχρι να βρεις ποιος τα λεει πιο καλα. Ποιός τα λέει πιο καλά πριν ή ποιός έχει καλύτερα αποτελέσματα κατόπιν; Γιατί έχει μεγάλη διαφορά. Γιατί και αυτός που δεν μου έκανε αναισθησία και μετά το σφράγισμα με πονούσε καμιά βδομάδα (του οποίου τη δουλειά εσύ θεωρείς λάθος), μια χαρά μου τα είπε, μου εξηγούσε αναλυτικά κάθε τι που έκανε σε σημείο αηδίας και πλήρως καταρτισμένος φαινόταν, και το σοβαρό πρόβλημα περιοδοντίτιδας/ουλίτιδας που είχα μου έφτιαξε, και το σφράγισμα τώρα είναι καλά. Πώς να κρίνω λοιπόν;
fylatos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 δεν ειμαι οδοντιατρος αλλα δεν εχει ενα μυτερο εργαλιο που ελεγχει την ζημια; δεν ειμαι καθολου σιγουρη. μια φορα στην ζωη μου εχω κανει σφραγισματα κι αυτα προλειπτικα. ο ανιχνευτηρας (το τσιγκελακι)' date=' δεν χρησιμοποιειται πλεον, γιατι εχει αποδειχθει οτι μπορει να προκαλεσει βλαβες σε περιοχες που ακομα σωζονται χωρις σφραγισμα. Να το πω πιο χημικα για να το καταλαβεις. Ο υδροξυαπατιτης που αποτελει το 95% της αδαμαντινης, σε μια πρωιμη βλαβη εχει αφαλατωθει απο τα οξεα της τερηδονικης εξεργασιας. Το σαλιο περιεχει αλατα ασβεστιου που αν σταματησει η τερηδονα (με ρυθμιση της διατροφης, βουρτσισμα κπλ) μπορουν να επαναφερουν την αρχικη σκληροτητα στην περιοχη. Αν βαλεις το τσιγκελακι σε αυτη την επιπεδη αλλα ευθραυστη περιοχη τοτε μπορει να ανοιξεις εσυ την κουφαλα. Αυτο δεν το θελουμε. Ποιός τα λέει πιο καλά πριν ή ποιός έχει καλύτερα αποτελέσματα κατόπιν; Γιατί έχει μεγάλη διαφορά. Γιατί και αυτός που δεν μου έκανε αναισθησία και μετά το σφράγισμα με πονούσε καμιά βδομάδα (του οποίου τη δουλειά εσύ θεωρείς λάθος), μια χαρά μου τα είπε, μου εξηγούσε αναλυτικά κάθε τι που έκανε σε σημείο αηδίας και πλήρως καταρτισμένος φαινόταν. Γιατι πονουσες σου ειπε; Δηλαδη αμφιβαλλεις οτι υπαρχουν οδοντιατροι που δεν σε ποναν και εχουν καλα αποτελεσματα; Επισης, δεν ειπα οτι καποιος πρεπει να ειναι αλανθαστος, απλα οτι σαν συγχρονος γιατρος πρεπει να εκτιμα τα οφελη της αναισθησιας. Μπορει να ειναι εξαιρετικος κλινικος ιατρος και να μην εχει αριστευσει στην χρηση συγχρονων υλικων αποκαταστασης στα σφραγισματα/να προχωρησε με λαθος τροπο. Δεν σου λεω να αλλαξεις γιατρο, απλα να δεχεσαι την αναισθησια, ειναι πιο ευκολο και πιο σωστο για σενα και για αυτον. (Λεω να κανω ενα Faq για τον οδοντιατρο εδω στο μπλαμπλα. Ειναι πολυ εκτος
evabb Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 ο ανιχνευτηρας (το τσιγκελακι), δεν χρησιμοποιειται πλεον, γιατι εχει αποδειχθει οτι μπορει να προκαλεσει βλαβες σε περιοχες που ακομα σωζονται χωρις σφραγισμα. Να το πω πιο χημικα για να το καταλαβεις. Ο υδροξυαπατιτης που αποτελει το 95% της αδαμαντινης, σε μια πρωιμη βλαβη εχει αφαλατωθει απο τα οξεα της τερηδονικης εξεργασιας. Το σαλιο περιεχει αλατα ασβεστιου που αν σταματησει η τερηδονα (με ρυθμιση της διατροφης, βουρτσισμα κπλ) μπορουν να επαναφερουν την αρχικη σκληροτητα στην περιοχη. Αν βαλεις το τσιγκελακι σε αυτη την επιπεδη αλλα ευθραυστη περιοχη τοτε μπορει να ανοιξεις εσυ την κουφαλα. Αυτο δεν το θελουμε. δεν χρειαζοταν τοσο εκτενης αναλυση. τελος παντων δεν θα μαθουμε εμεις την δουλεια των οδοντιατρων, ο καθενας εχει την μεθοδο του. ο δικος μου ειναι παλιας σχολης και εχει ακομα τσιγκελακι αλλα κανει καλη δουλεια. απο κει και περα ποσως με ενδιαφερει η μεθοδος του.
fylatos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 δεν χρειαζοταν τοσο εκτενης αναλυση. τελος παντων δεν θα μαθουμε εμεις την δουλεια των οδοντιατρων' date=' ο καθενας εχει την μεθοδο του. ο δικος μου ειναι παλιας σχολης και εχει ακομα τσιγκελακι αλλα κανει καλη δουλεια. απο κει και περα ποσως με ενδιαφερει η μεθοδος του.[/quote'] Στην σουηδια το εχουν απαγορευσει. Αν σου βγει κανενα σφραγισμα απο εκει που δεν χρειαζεται δεν σε ενδιαφερει; Τελος, να σε ρωτησω κατι. Ο καθε χημικος μηχανικος εχει την δικη του μεθοδο; Ακολουθει τις δικιες του διαδικασιες, οπως αυτος κρινει ορθο;
evabb Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Στην σουηδια το εχουν απαγορευσει. Αν σου βγει κανενα σφραγισμα απο εκει που δεν χρειαζεται δεν σε ενδιαφερει; Τελος, να σε ρωτησω κατι. Ο καθε χημικος μηχανικος εχει την δικη του μεθοδο; Ακολουθει τις δικιες του διαδικασιες, οπως αυτος κρινει ορθο; lol τι κολλημα εφαγες τωρα; ποιος ειναι ο σκοπος αυτης της συζητησης; οχι δεν με ενδιαφερει σε γενικες γραμμες. δεν θα κατσω να σκεφτομαι ΚΑΙ αυτα τα θεματα, εχουμε κι αλλες δουλειες. οσο ειμαι ευχαριστημενη απ αυτον τον οδοντιατρο δεν τον αλλαζω. επισης δεν μπορουμε να συγκρινουμε δυο διαφορετικα επαγγελματα.
fylatos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν έφαγα κόλλημα, απλά προσπάθησα να εξηγήσω ότι η οδοντιατρική όπως και κάποια άλλα επαγγέλματα βασίζεται στην επιστήμη πλέον και όχι στη γνώμη του καθενός. Σορρυ (δεν υπήρχε σκοπός)
ZAKKWYLDE Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Όταν εκανα εγώ δύο σφραγίσματα ο οδοντίατρος μου είπε ότι δεν θα πονέσω καθόλου. Παρ'όλα αυτά αν δεν ήθελα να νιώθω τίποτα απολύτως μου πρότεινε αναισθησία. Μάλλον πιό πολύ φοβόμουν τη βελόνα και το μούδιασμα οπότε ζήτησα χωρίς! Anyway όντως είχε δίκιο δεν πόνεσα καθόλου, μια ψιλοενόχληση ένιωσα για κλάσματα του δευτερολέπτου όταν έφτασε αρκετά βαθειά στη κουφάλα. Κατα τ'άλλα χαλαρά. Πιό πολύ με ενόχλησε η μυρωδιά του καμμένου δοντιού παρά το σφράγισμα. Για να καταλάβεις, πιό πολυ με πόνεσε ο καθαρισμός με υπέρηχους παρά τα σφραγίσματα. Χαλάρωσε δεν είναι τίποτα απολύτως!
IHateLove Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 εμενα με ενοχλησε λιγο η δονηση του τροχου που συντονιζε με το κρανιο . δεν ποναγε παντως. αυτό συχαίνομαι και εγώ και πολύ μάλιστα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα