Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρα πως εξηγείς ότι σε πολλά προϊόντα τεχνολογίας οι μεγάλες αλυσίδες είναι ακριβότερες από μικρά συνοικιακά μαγαζιά; Πώς γίνεται να είναι χαρακτηριστικά ακριβότερες όταν μάλιστα αγοράζουν φθηνότερα, λόγω μεγάλου τζίρου;

Αγοράζουν φθηνότερα και πουλάνε εξίσου ακριβά με όλους τους άλλους.

Τι δεν καταλαβαίνεις; :P

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχει καμιά σημασία,σημασία για εμένα έχει ότι πάντα είμαστε εμείς,και οι άλλοι σε αυτή την χώρα εξου και ο τίτλος..

Όπως επίσης ότι πρέπει κάποτε να είμαστε πιο υπεύθυνοι,και να καταλάβουμε κιόλας ότι πρέπει να χάσουμε και εμείς κομμάτι από το κέρδος μας σε μια χώρα που βυθίζεται.. Είμαστε παγκόσμια πρώτοι να μειώνονται οι μισθοί και όλα να ακριβαίνουν να προτιμούν τα μαγαζιά τους ξενοίκιαστα από το να χαμηλώσουν το μίσθωμα,κλπ..

Σωστό,έτσι σκέφτομαι κ εγώ,αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει κ η εκμετάλλευση αυτών των δεδομένων..

Τί σχέση έχουν όλα αυτά με το πόσο πουλά το Χ μαγαζί τον i3?

Δημοσ.

Ο τίτλος του θέματος είναι πολύ γενικός ή οι τιμές των Ivy Bridge αντικατοπτρίζουν τις αιτίες/συνέπειες της ελληνικής κρίσης;

• Moderators
Δημοσ.

Αγοράζουν φθηνότερα και πουλάνε εξίσου ακριβά με όλους τους άλλους.

Τι δεν καταλαβαίνεις; :P

Όχι, το κατάλαβα.

Άρα λοιπόν, το συμπέρασμα είναι ότι ο καθένας κοιτάει την τσέπη του με οποιοδήποτε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο. Συνεπώς, ας κοιτάξει και ο μέσος καταναλωτής τη δική του τσέπη και ας αγοράσει από εξωτερικό, ναι;

Δημοσ.

Τί σχέση έχουν όλα αυτά με το πόσο πουλά το Χ μαγαζί τον i3?

Φίλε μου είναι παραπάνω από εμφανές οτι δεν έχουμε καμιά επαφή .. εγώ κατέθεσα μια ολοκληρωμένη σκέψη εσυ αναφέρεσαι σε μια πρόταση κάθε φορά.. Οπότε ας κρατήσει ο καθένας την άποψη του και ας αγοράζει όπως αυτός νομίζει για τον εαυτο του.. Αν διαβάσεις κάποια στιγμη ολο το κείμενο και καταλάβεις την Ελληνική πραγματικότητα οπως καταγράφηκε γύρω απο τον επεξεργαστή και βάλεις στην άκρη τα φορουμιστικα λογοπαίγνια πολύ ευχαρίστως να πάμε παρά κάτω..

Ο τίτλος του θέματος είναι πολύ γενικός ή οι τιμές των Ivy Bridge αντικατοπτρίζουν τις αιτίες/συνέπειες της ελληνικής κρίσης;

Φυσικά και όχι,αλλά θα ήταν παράδοξο να μιλάμε για μακαρόνια στο insomnia.

Είναι όπως έγραψα πιο πάνω μια άλλη λογική κ αντιμετώπιση..

Δημοσ.

@drlo

1.εννοεις οτι παραγγελνουν πολλα οποτε μειωνεται η τιμη?κατα 90% γιατι δεν ξερω απο που θα παραγγειλει αν ειναι eshop δουλευει με τριγωνικες πωλησεις...δηλ.παραγγελια στον εισαγωγεα ή χονδρεμπορα...

Προσωπικα το 2+3 αυτο ειναι το προβλημα για καθε ελληνα επιχειρηματια που δεν μπορει να συναγωνιστει αλλες χωρες.το ξερουν και το κανουν για καποιο σκοπο!και τα ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενοικια.

Έδωσα μερικούς πιθανούς (δε πάει να πει ότι είναι όλοι) λόγους για τους οποίους κάτι σε μια χώρα μπορεί να είναι φθηνότερο από μια άλλη.

Αν μπορείς να μου βρείς 1 (ολογραφώς εναν - χαχα τι θυμήθηκα) λόγο που ένα τεχνολογικό εισαγόμενο προϊόν (επεξεργαστής),

- που δεν απαιτεί σοβαρά έξοδα αποθήκευσης (για να πεις πχ ότι η γη άρα αποθήκευση είναι γθηνοτερη στην Ελλάδα),

- ούτε σοβαρά εργατικά (φθηνότερα εργατικά στην Ελλάδα)

πρεπει να είναι φθηνότερο στην Ελλάδα

είμαι έτοιμος να τον ακούσω.

Πιθανόν η φορολογία εισοδήματος στη Γερμανία να είναι μεγαλύτερη αλλά αν βάλεις όλες τις πρόσθετες επιβαρύνσεις φόρων σε ένα ελληνικό μαγαζί στο τέλος πολύ αμφιβάλω.

Φίλε μου είναι παραπάνω από εμφανές οτι δεν έχουμε καμιά επαφή ..

Καλά αυτό το κατάλαβα , θα τρόμαζα αν ίσχυε το αντίθετο.

εγώ κατέθεσα μια ολοκληρωμένη σκέψη εσυ αναφέρεσαι σε μια πρόταση κάθε φορά.. Οπότε ας κρατήσει ο καθένας την άποψη του και ας αγοράζει όπως αυτός νομίζει για τον εαυτο του.. Αν διαβάσεις κάποια στιγμη ολο το κείμενο και καταλάβεις την Ελληνική πραγματικότητα οπως καταγράφηκε γύρω απο τον επεξεργαστή και βάλεις στην άκρη τα φορουμιστικα λογοπαίγνια πολύ ευχαρίστως να πάμε παρά κάτω..

Ολοκληρομένη σκέψη είναι το "γιατί κάνει αυτό 15 ευρώ παραπάνω ... έχεις κάτσει να σκεφτείς γιατί μπορεί να είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ κάποια πράγματα να είναι, όχι φθηνότερα, ακόμα και στην ίδια τιμή σε Ελλάδα και εξωτερικό ?

Άρα πως εξηγείς ότι σε πολλά προϊόντα τεχνολογίας οι μεγάλες αλυσίδες είναι ακριβότερες από μικρά συνοικιακά μαγαζιά; Πώς γίνεται να είναι χαρακτηριστικά ακριβότερες όταν μάλιστα αγοράζουν φθηνότερα, λόγω μεγάλου τζίρου;

Γιατί αυτός που αγοράζει από την "μεγάλη αλυσίδα" μπορεί να εκτιμά άλλα πράγματα σε αυτή πέρα από το προϊόν το ίδιο

τι μπορεί να είναι αυτό ?

ότι μπορεί να γουστάρει ο καθένας...

- άλλος νοιώθει πιο σίγουρος ότι το μεγάλο μαγαζί θα τον εξυπηρετήσει καλύτερα είτε στην αγορά είτε σε service

- ότι δε θα του κάνουν "τράμπα" τη μητρική όπως διάβασα σε άλλο post εδώ

- μπορεί να του αρέσει η/ο πωλήτρια/πωλητής

- μπορεί να τον βολεύει το σημείο που βρίσκεται ή το ότι έχει πολλά σημεία παραδοσης/παραλαβής

ότι μπορεί να αξιολογέι ο καθένας ως + άσχετα αν είναι στη πράξη ή δεν είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Αμέ , έχω σκεφτεί και θα δεις την τιμή που θα φτάσει μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία,όπως ήδη ο ένας με τον άλλον έχουν 5 ευρώ διαφορά.. αλλά σου ξαναλέω ότι διαβάζεις προτάσεις και όχι σκέψεις.. και αυτό το νήμα σίγουρα δεν είχε ως μοναδικό σκοπό την καταγραφή των 15 ευρώ διαφοράς..

Δημοσ.

καλά το παράδειγμα δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο (με τον επεξεργαστή) αλλα συμφωνώ απόλυτα και ας με πούνε συνομοσιολογο...

Οι τιμές σε πολλά προϊόντα τόσο καθημερινής ανάγκης όσο και σε τιμές εξοπλισμού κτλ είναι αδικαιολόγητα υψηλές

επίσης οι μιστοί είναι αδικαιολόγητα χαμηλοί για τα έσοδα πολλών αλυσίδων κτλ. (δεν μιλάω τώρα για το σουβλατζίδικο του κυρ μάκη με τους 10 πελάτες)

για εμενα είναι σαφές... χαμηλοί μιστοί>υψηλές τιμές>να γίνουμε κίνα η ουγκάντα για να μας αγοράσουν.

και η λογική του ανεβασμένου φπα είναι γελοία ... πιο πολύ κέρδος πως έχεις? όταν αγοράζουν 50 με 23% πάνω στην τιμή? η όταν αγοράζουν 150 με πχ 11% πάνω στην τιμή?

Τέλος η όλη λογική κλίκας/μικρόκοσμου (και όχι μακρόκοσμου)... ότι δηλαδή και καλά δεν δίνουμε μισθούς λόγω κρίσης.. μα αν (βάση νομου πλαίσιο) ΟΛΟΙ η τουλάχιστον μια μεγάλη πλειοψηφία δίνει υψηλούς μισθούς θα τους πάρει πίσω σε revenue από την κατανάλωση που θα κάνουν αυτοί που παίρνουν τέτοιους μιστούς... δεν θα τα βάλουν στο πουγκί τους.. θα δώσουν tip στον σερβιτόρο θα πάρουν μια πιο ακριβή τηλεόραση θα ντυθούν καλύτερα κτλ...

σκοπός είναι να φεύγει όσο το δυνατόν περισσότερο χρήμα στο εξωτερικό και να μπαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο μέσα.

Δημοσ.

Όχι, το κατάλαβα.

Άρα λοιπόν, το συμπέρασμα είναι ότι ο καθένας κοιτάει την τσέπη του με οποιοδήποτε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο. Συνεπώς, ας κοιτάξει και ο μέσος καταναλωτής τη δική του τσέπη και ας αγοράσει από εξωτερικό, ναι;

Πραγματικά δεν ξέρω να σου απαντήσω τι θα πρέπει να κάνει ο μέσος καταναλωτής. Είναι πολύ δύσκολο ερώτημα γιατί από τη μία πλευρά οι έλληνες αγοραστές θέλουν να στηρίξουν τη χώρα τους ενώ, από την άλλη, οι τελικές τιμές στα τοπικά καταστήματα παραμένουν υψηλές με πολύ χαμηλό customer service.

Λες και οι ίδιες οι εταιρίες έβγαλαν εκείνες τις διαφημίσεις με το μήνυμα "αγοράστε εγχώρια για να στηρίξετε την οικονομία".

Εγώ προσωπικά, αν ένα κατάστημα μου ακυρώνει 2-3 φορές την παραγγελία, καθυστερεί υπερβολικά να έρθει, οι υπάλληλοι δεν δείχνουν έστω τυπικά επαγγελματισμό/σεβασμό και έχει περίπου ίδιες τιμές με αλλού, τότε στο χέρι μου είναι να δώσω το παράδειγμα και να σταματήσω να συνεισφέρω απλόχερα σε μια επιχείρηση γεμάτη παθογένειες. Ακόμα και αν η επομενη μοναδική επιλογή ήταν μη-ελληνική.

Δημοσ.

Όχι, το κατάλαβα.

Άρα λοιπόν, το συμπέρασμα είναι ότι ο καθένας κοιτάει την τσέπη του με οποιοδήποτε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο.

Μιλάμε πάντα για "θεμιτούς" τρόπους. Ο καθένας πουλάει όσο θέλει και ο καθένας αγοράζει από όπου θέλει.

Τι είναι το "αθέμιτο" στο παραπάνω?

Συνεπώς, ας κοιτάξει και ο μέσος καταναλωτής τη δική του τσέπη και ας αγοράσει από εξωτερικό, ναι;

Ναι.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει αθέμιτο,το έγραψα πιο πάνω "δικαίωμα τους" το θέμα το δικό μου είναι ότι είναι παράδοξο μετά από όλα αυτά όλοι να κάνουμε χρήση του δικαιώματος μας χωρίς να λαμβάνουμε υπ'οψιν μας τίποτα άλλο..

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ για αγορές από το εξωτερικό. Μόνο κακό κάνει στη χώρα αυτή η νοοτροπία του "αγοράζω ελληνικά". Αγοράζεις αυτό που θα σου προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία/προιόν στην καλύτερη τιμή από όπου και αν είναι. Το να πληρώνουμε υπερκοστολογημένα αγαθά το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί την υπάρχουσα νοοτροπία.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει αθέμιτο,το έγραψα πιο πάνω "δικαίωμα τους" το θέμα το δικό μου είναι ότι είναι παράδοξο μετά από όλα αυτά όλοι να κάνουμε χρήση του δικαιώματος μας χωρίς να λαμβάνουμε υπ'οψιν μας τίποτα άλλο..

Τι εννοείς "χωρίς να λαμβάνουμε υπ'οψιν μας τίποτα άλλο" ?

Σε κάθε αγορά που κάνεις λαβάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ υπόψη σου, είτε τα βάλεις κάτω με χαρτί και μολύβι είτε απλά σου βγαίνει υποσυνείδητα?

Τι είναι αυτό που "δεν λαμβάνεις υπόψη" όταν κάνεις μια αγορά ? Πού έχει την έδρα του ο προμηθευτής πχ (Ελλάδα vs Έξω) ... φυσικά και το λαμβάνεις απλά ο καθένας το αξιολογεί διαφορετικά, από πολύ σημαντικό κριτήριο μέχρι αδιάφορο.

• Moderators
Δημοσ.

Μιλάμε πάντα για "θεμιτούς" τρόπους. Ο καθένας πουλάει όσο θέλει και ο καθένας αγοράζει από όπου θέλει.

Τι είναι το "αθέμιτο" στο παραπάνω?

Είναι «αθέμιτο» -τουλάχιστον in my book- ο ένας να αγοράζει 5 και να πουλάει 10 και ο άλλος να αγοράζει 3 και να πουλάει 15. Τι να κάνω, δεν μου κάθεται καλά, το θεωρώ κοροϊδία. Ξέρω, ελεύθερη αγορά και λοιπά ρομαντικά, αλλά κι εγώ ασχολούμαι με λιανικό και χονδρικό εμπόριο και γνωρίζω ποιοί κανόνες το διέπουν.

Κατά τ' άλλα:

Πραγματικά δεν ξέρω να σου απαντήσω τι θα πρέπει να κάνει ο μέσος καταναλωτής. Είναι πολύ δύσκολο ερώτημα γιατί από τη μία πλευρά οι έλληνες αγοραστές θέλουν να στηρίξουν τη χώρα τους ενώ, από την άλλη, οι τελικές τιμές στα τοπικά καταστήματα παραμένουν υψηλές με πολύ χαμηλό customer service.

Λες και οι ίδιες οι εταιρίες έβγαλαν εκείνες τις διαφημίσεις με το μήνυμα "αγοράστε εγχώρια για να στηρίξετε την οικονομία".

Ναι.

Πιστεύω ακράδαντα ότι μια βασική προϋπόθεση εξόδου από την κρίση είναι η εσωτερική στήριξη της εγχώριας αγοράς, τουλάχιστον στο βαθμό που μπορεί ο καθένας. Πρέπει να σπαταλήσουμε λεφτά για να γυρίσουν πίσω σε εμάς. Κύκλος είναι και τακτικές μεγάλων καταστημάτων δυσχεραίνουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Δημοσ.

Πιστεύω ακράδαντα ότι μια βασική προϋπόθεση εξόδου από την κρίση είναι η εσωτερική στήριξη της εγχώριας αγοράς, τουλάχιστον στο βαθμό που μπορεί ο καθένας. Πρέπει να σπαταλήσουμε λεφτά για να γυρίσουν πίσω σε εμάς. Κύκλος είναι και τακτικές μεγάλων καταστημάτων δυσχεραίνουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Σε τέτοια περίπτωση, ποια θα είναι η γνώμη σου για εκείνους που συνειδητά θα προτιμήσουν την αγορά του εξωτερικού λόγω ποιότητας υπηρεσιών, (ίσως) φθηνότερου κόστους;

Θα τους χαρακτήριζες με κάποιο τρόπο; αν ναι, πως;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...