MoviemakerGr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Όπως θέλει αυτός να καταλάβει ο ιδιοκτήτης του ότι πρέπει να του μειώσει το νοίκι ,αυτό πρέπει να το καλλιεργήσει και να το πάει παρακάτω.. αν θέλουμε να μας καταλαβαίνει μόνο αυτός που πληρώνουμε (π.χ υπάλληλος,ιδιοκτήτης,προμηθευτής) και εμείς δεν έχουμε καμιά διάθεση να καταλάβουμε αυτόν που πληρωνόμαστε τότε κάτι είναι λάθος ... σου είπα όλα θα είναι αυταπόδεικτα μια εβδομάδα 10 μέρες μετά την κυκλοφορία που θα βρομίσει ο κόσμος επεξεργαστές.. Αλλά ξαναλέω ότι τα 15 ευρώ δεν είναι η διαφορά μου γι'αυτο και έκανα την παραγγελία και δεν περιμένω 10 μέρες να κερδίσω 20 ,είναι ο τρόπος σκέψης- πράξης.Αν όμως την Ελληνική πραγματικότητα την καταγράφουν αυτά τα 3 μεγάλα αξιόπιστα μαγαζιά και το αποτέλεσμα είναι αυτό,τότε τι περιμένουμε από τους άλλους ? Αν ήξερα την εξέλιξη δεν θα είχα ακυρώσει την παραγγελία που με πάει και εμένα πίσω σε όλο αυτό,και τώρα θα τον είχα στα χέρια μου και θα δούλευα .. θα γλιτώνατε και από την γκρίνια μου.. χαχαχα
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Σε τέτοια περίπτωση, ποια θα είναι η γνώμη σου για εκείνους που συνειδητά θα προτιμήσουν την αγορά του εξωτερικού λόγω ποιότητας υπηρεσιών, (ίσως) φθηνότερου κόστους; Θα τους χαρακτήριζες με κάποιο τρόπο; αν ναι, πως; Κοίτα, δεν θα χαρακτηρίσω κάποιον γενικά κι αόριστα κάπως. Εξάλλου, κι εγώ ενίοτε παραγγέλνω από εξωτερικό, δεν βγάζω την ούρα μου απέξω. Το θέμα είναι όσο γίνεται να στηρίζουμε την ελληνική αγορά, γιατί γυρνάει πίσω σε εμάς αυτό. Ε τώρα, άμα ο άλλος βγάζει δε βγάζει το μήνα, δε νομίζω να τον απασχολεί η διαφορά τιμής του Ivy Bridge στην Ελλάδα και στην Γερμανία και από τη στιγμή που δεν μπορεί να παραγγείλει φασολάκια από το amazon, λίγο χλωμό το βλέπω να τον απασχολούν και οι αγορές από το εξωτερικό εν γένει. Αλλά αυτό που βιάζει βάναυσα το κεντρικό νευρικό μου σύστημα είναι κάτι τυπάκια που θέλουν να αμοίβονται περισσότερο για τη δουλειά που κάνουν, ενώ παράλληλα ψωνίζουν αποκλειστικά από εξωτερικό ή κάνουν τα λεφτά μασουράκι στην τράπεζα. Ρε φίλε, πως περιμένεις να αμοίβεσαι καλύτερα αν δεν στηρίζεις την ενχώρια αγορά, ώστε και ο παραδίπλα να αμοιφθεί εξίσου καλά; Τι παρτακισμοί είναι αυτοί;
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Ρε φίλε, πως περιμένεις να αμοίβεσαι καλύτερα αν δεν στηρίζεις την ενχώρια αγορά, ώστε και ο παραδίπλα να αμοιφθεί εξίσου καλά; Τι παρτακισμοί είναι αυτοί; Interesting το post αλλά εδώ είναι λίγο λεπτό το ζήτημα. Πόσα από τα καταναλωτικά αγαθά που κυκλοφορούν στην εγχώρια αγορά, παράγονται στην ελλάδα; Ακόμα και το ελληνικό γιαούρτι, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στο uk πωλείται σε ελαφρώς χαμηλότερη τιμή έναντι στην ελλάδα. Οκ, θα είναι θέμα διαμεσολαβητών/ΦΠΑ/δε-ξερω-γω-τι. Η πλειοψηφία των προϊόντων που κινείται τα τελευταία χρόνια, δεν είναι made in greece. Ούτε καν υλοποιήσεις έρευνας/τεχνολογίας (τρανταχτό παράδειγμα το iphone που η συσκευή συναρμολογείται στα γνωστά "κακά" κτήρια της foxconn αλλά το R&D είναι "in california"). Άρα σε τι ποσοστό επί της ουσίας στηρίζεται η εγχώρια αγορά;
KleKoR Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Αν θυμάμαι καλά πάντως πριν κάποιο καιρό είχε θέματα το Lidl στην Ελλάδα με την επιτροπή ανταγωνισμού γιατί πουλούσε ίδια προϊόντα με αυτά στην Γερμανία σε πολύ μεγαλύτερη τιμή... απλά γιατί μπορούσε να το κάνει... Αν θυμάμαι καλά στο ράδιο το είχα ακούσει, θα ψάξω για επιβεβαίωση.... το βρήκα.... http://www.neatv.gr/ellada-koinwnia/43908-------lidl----.html το τι έγινε άγνωστο....
DrLo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Αν θυμάμαι καλά πάντως πριν κάποιο καιρό είχε θέματα το Lidl στην Ελλάδα με την επιτροπή ανταγωνισμού γιατί πουλούσε ίδια προϊόντα με αυτά στην Γερμανία σε πολύ μεγαλύτερη τιμή... απλά γιατί μπορούσε να το κάνει... Αν θυμάμαι καλά στο ράδιο το είχα ακούσει, θα ψάξω για επιβεβαίωση.... το βρήκα.... http://www.neatv.gr/...--lidl----.html το τι έγινε άγνωστο.... Αν βρεθεί ότι ΔΕΝ κάνουν κάτι αθέμιτο θα το γράψουν (ή μάλλον ως συνήθως αντιγράψουν-επικολλήσουν) 746346 blogs ?
skiabox Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 MovieMakerGR : Έχουμε και 90 χώρες διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τη Γερμανία στον δείκτη ανταγωνιστικότητας οπότε συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 MovieMakerGR : Έχουμε και 90 χώρες διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τη Γερμανία στον δείκτη ανταγωνιστικότητας οπότε συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Συμφωνώ.. αλλά νομίζω ότι είμαστε κ λίγο της ευκαιριακής αρπαχτής σαν λαός,και πολύ παρτακιδες όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα μέχρι να πεταχτεί σπίθα στο δικό μας κ να φωνάζουμε στον γείτονα να έρθει να βοηθήσει.. ο διαθέσιμος π.χ 3240 της ίδιας σειράς, ταχύτερος έχει 147.49 τιμή skroutz αν θυμάμαι καλά δεν έχει ξανασυμβεί ο αμέσως επόμενος να είναι και ακριβότερος.. Η τιμή του σε 10 μέρες θα είναι 142-145 ευρώ,που δικαιολογεί η διαφορά φπα..Το ζουμί όμως πάλι είναι ότι δεν μάθαμε τίποτα από αυτό που περνάμε.. προφανώς όπως λένε οι παλιοί πρώτα φεύγει η ψυχή κ μετά το χούι..
ikaruga24 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Παραπλανητικος ο τιτλος του θεματος, αλλαξε τον. Για το θεμα μας ομως απλα να πουμε οτι δεν εχουμε και ΤΟΣΟ ασχημες τιμες σε σχεση με το εξωτερικο ειδικα αν βαλεις μεσα ΦΠΑ και αλλες ρητρες. Το ΦΠΑ απο μονο του ειναι μεγαλο γαμιδι. Για κατι που αγοραζεις 100 ευρω αυτοματα πληρωνεις 123 ευρω, ε βαλε και κανενα κερδος της ταξης του 30%-50% πανω σε αυτο. Σε καμια περιπτωση, τουλαχιστον οσο αφορα τα τεχνολογικα προιοντα, δεν ξεφευγουμε. Αμα δεις Κυπρο τιμες για τεχνολογικα προιοντα θα θελησεις να πεσεις απο γκρεμο.
KleKoR Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Αν βρεθεί ότι ΔΕΝ κάνουν κάτι αθέμιτο θα το γράψουν (ή μάλλον ως συνήθως αντιγράψουν-επικολλήσουν) 746346 blogs ? Προφανώς και όχι όπως και σε πολλά άλλα πράγματα που κάνουν υποθέσεις, δημιουργούν κλίμα μετά καταρρίπτονται όλα και δεν γράφουν τίποτα... Στο θέμα μας πάντως... .το θεωρείς απίθανο να το έκανε αυτό τα lidl? Αν το γιαούρτι πχ, το πουλάς στη Γερμανία 0,5€ και έρχεσαι να ανοίξεις μαγαζί στην Ελλάδα και βλέπει πως ο ανταγωνιστής έχει πανομοιότυπο προϊόν στο 1€, ε δεν θα το βάλεις στο 0,5 για κανένα λόγο...
UncleBens Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 δεν έχει να κάνει με χούι... το χούι που λες ως συμπεριφορά είναι απλά το αποτέλεσμα του προβλήματος (το προϊόν της ευρύτερης πολιτικής) και όχι το πρόβλημα αυτό καθ αυτό. Με άμεση πολιτική βούληση αυτός ο τόπος μπορεί να πάει 10 χρονια μπροστά.... αλλα ποιος την έχασε την πολιτική βούληση για να την βρούν τα τσιράκια της βουλής? oeo?
DrLo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Προφανώς και όχι όπως και σε πολλά άλλα πράγματα που κάνουν υποθέσεις, δημιουργούν κλίμα μετά καταρρίπτονται όλα και δεν γράφουν τίποτα... Στο θέμα μας πάντως... .το θεωρείς απίθανο να το έκανε αυτό τα lidl? Αν το γιαούρτι πχ, το πουλάς στη Γερμανία 0,5€ και έρχεσαι να ανοίξεις μαγαζί στην Ελλάδα και βλέπει πως ο ανταγωνιστής έχει πανομοιότυπο προϊόν στο 1€, ε δεν θα το βάλεις στο 0,5 για κανένα λόγο... Να έκανε τί ? Να πουλάει ακριβότερα από τη Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία ? Όχι καθόλου απίθανο ... Ακόμα και αν δεν αναλύσουμε τι σημαίνει "κόστος" και πόσο είναι στην Ελλάδα, ακόμα κι αν πούμε ότι πουλά ακριβότερα υπό οποιαδήποτε έννοια, όχι δε το θεωρώ απίθανο ... αλλά προσωπικά δε βλέπω τι κακό κάνει, ούτε κάτι το μεμπτό. Αν το Γιαούρτι το πουλάω στη Γερμανία 0,50, εδώ μπορώ να το πουλήσω 0,70 αλλά ο ανταγωνιστής μου το έχει 1,00 φυσικά και δε θα το βάλω 0,70 ... θα το βάλω εκεί που θα μεγιστοποιήσω τα κέρδη μου ... αν είναι 0,70 ΟΚ θα το βάλω 0,70 , αν είναι 0,99 θα το βάλω 0,99 Δε βλέπω την ΑΜΕΣΗ σύνδεση της τιμής στη Γερμανία με την τιμή στην Ελλάδα ... με την ίδια λογική αν πουλάει κάποιος ξερωγώ λουκάνικα στη Γερμανία 10 ευρώ και εδώ κάνουν 7 θα πρέπει να τα βάλει και εδώ 10 ? http://en.wikipedia....cing_strategies αυτό που έχει στο μυαλό σου είναι μόλις το 1.1 στις παραπάνω στρατηγικές.
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 δεν έχει να κάνει με χούι... το χούι που λες ως συμπεριφορά είναι απλά το αποτέλεσμα του προβλήματος (το προϊόν της ευρύτερης πολιτικής) και όχι το πρόβλημα αυτό καθ αυτό. Με άμεση πολιτική βούληση αυτός ο τόπος μπορεί να πάει 10 χρονια μπροστά.... αλλα ποιος την έχασε την πολιτική βούληση για να την βρούν τα τσιράκια της βουλής? oeo? χαχαχα Σωστός .. αλλά μην ξεχνάς οτι έχουμε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα για το χούι και την βολή κάποιων.. οπότε η κότα έκανε το αυγό η το αυγό την κότα ? Όλα ξεκινάνε και καταλήγουν από και σε εμάς.. Ο άλλος τρόπος σκέψης λοιπόν πρέπει να γίνεται γνωστός γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά από την επικρατέστερη.. Δε βλέπω την ΑΜΕΣΗ σύνδεση της τιμής στη Γερμανία με την τιμή στην Ελλάδα ... Ακριβώς.. αλλά όταν θέτεις ένα παράδειγμα είναι απαραίτητη η σύγκριση.. Γι'αυτο ο τίτλος είναι σωστός κατ'εμε γιατί δεν έχουμε ούτε σήμερα την εξυπνάδα κ την θέληση πάνω απ'ολα να αντιστρέψουμε με μικρο κόστος την κατάσταση προτιμάμε να τζογαρουμε και οταν τζογαρουμε υπάρχει και το μαύρο.. μέχρι χτες δεν είχα σκεφτεί την πιθανότητα να πάρω μόνο κουτί απο εδώ..σήμερα μου το έβαλαν αυτοί στο μυαλό μου... Αν εγώ τώρα στήνω και 10 άλλα Pcs τον χρόνο στα φιλαράκια μου,, τότε πόσο κερδισμένοι είναι ?
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Παραπλανητικος ο τιτλος του θεματος, αλλαξε τον. Για το θεμα μας ομως απλα να πουμε οτι δεν εχουμε και ΤΟΣΟ ασχημες τιμες σε σχεση με το εξωτερικο ειδικα αν βαλεις μεσα ΦΠΑ και αλλες ρητρες. Το ΦΠΑ απο μονο του ειναι μεγαλο γαμιδι. Για κατι που αγοραζεις 100 ευρω αυτοματα πληρωνεις 123 ευρω, ε βαλε και κανενα κερδος της ταξης του 30%-50% πανω σε αυτο. Σε καμια περιπτωση, τουλαχιστον οσο αφορα τα τεχνολογικα προιοντα, δεν ξεφευγουμε. Αμα δεις Κυπρο τιμες για τεχνολογικα προιοντα θα θελησεις να πεσεις απο γκρεμο. Επειδή αυτό τον καιρό έχω ψάξει όλα τα games του 3DS που κυκλοφορούν, δικαιολόγησέ μου αυτή τη διαφορά και σε κερνάω μπύρα: http://www.amazon.co...46873564&sr=8-1 http://www.skroutz.g...yphrase=asphalt Το amazon πουλάει 6 ευρώ (με κέρδος φαντάζομαι) και το φθηνότερο ελληνικό πουλάει 25 ευρώ. Ότι να 'ναι δηλαδή. Διαφορές που δεν δικαιολογούνται από ενοίκια/ΦΠΑ/υπαλλήλους. Γενικότερα πάντως, θα συμφωνήσω ότι στο H/W κομμάτι οι τιμές των ελληνικών καταστημάτων (κυρίως των «συνοικιακών») δεν είναι πολύ διαφορετικές από τις αντίστοιχες των ξένων καταστημάτων. Αυτό που στα μεν πληρώνεις ως μεταφορικά, εδώ το πληρώνεις σαν ΦΠΑ. Εκεί που χωλαίνουν τα ελληνικά καταστήματα είναι το after-sales support και γενικά η εξυπηρέτηση.
ikaruga24 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Επειδή αυτό τον καιρό έχω ψάξει όλα τα games του 3DS που κυκλοφορούν, δικαιολόγησέ μου αυτή τη διαφορά και σε κερνάω μπύρα: http://www.amazon.co...46873564&sr=8-1 http://www.skroutz.g...yphrase=asphalt Το amazon πουλάει 6 ευρώ (με κέρδος φαντάζομαι) και το φθηνότερο ελληνικό πουλάει 25 ευρώ. Ότι να 'ναι δηλαδή. Διαφορές που δεν δικαιολογούνται από ενοίκια/ΦΠΑ/υπαλλήλους. Γενικότερα πάντως, θα συμφωνήσω ότι στο H/W κομμάτι οι τιμές των ελληνικών καταστημάτων (κυρίως των «συνοικιακών») δεν είναι πολύ διαφορετικές από τις αντίστοιχες των ξένων καταστημάτων. Αυτό που στα μεν πληρώνεις ως μεταφορικά, εδώ το πληρώνεις σαν ΦΠΑ. Εκεί που χωλαίνουν τα ελληνικά καταστήματα είναι το after-sales support και γενικά η εξυπηρέτηση. Για τις τιμες σε παιχνιδια μην το ψαχνεις, φταιει πρωτα καργα ο προμηθευτης το ποσο πουλαει. Απο οσο ξερω το καθε καταστημα εχει συμφωνιες και ορους με προμηθευτες/ συνεταιρισμους. Οταν εγω ειχα δισκοπωλειο -απογορευοταν- να αγοραζω απο οπουδηποτε εκτος απο τον συνεταιρισμο για να πουλαω τα προιοντα μου οπως επισης και οι τιμες τους ηταν fix για καθε νομο ξεχωριστα. Φανταζομαι οτι σε τοσο μεγαλα καταστηματα τετοιου ειδους περιορισμοι ειναι σε πολυ μεγαλυτερη κλιμακα. Ο προμηθευτης θα δωσει το παιχνιδι αυτο για 2 λιρες στο amazon αλλα στα 15 ευρω στα ελληνικα καταστηματα. Τι φταιει λοιπον ο μαγαζατορας? Απο εκει και περα παιζει ρολο το ποσοστο κερδους οπου γενικα στο Greece παιζει μεταξυ του 30-50%. Για την εξυπηρετηση και το after sales δεν εχω να πω κατι καθως και παλι παιζει ρολο ο προμηθευτης. Για να σου δωσω να καταλαβεις παλιοτερα μπορουσα να γεμισω τιγκα το μαγαζι μου απο εμπορευμα μεσα απο τον συνεταιρισμο και οτι πουλησα πουλησα. Αυτα που εμεναν τα επεστρεφα πισω και με τη σειρα τους ο συνεταιρισμος τα εστελνε πισω ή αναδιαμορφωνε τις τιμες και τα ξαναεστελνε στα μαγαζια. Που γινετε αυτο σημερα? Σημερα αγοραζεις ντουκου απο τον προμηθευτη και μην τολμησεις καν να του μιλησεις για επιστροφες. Γι αυτο και βλεπεις να υπαρχει αυτο το θεμα με το after sales.
green gordon Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Aπιστευτος τιτλος τοπικ.Καμια σχεση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα