Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η συζήτηση ξεκίνησε από τον πολυαναμενόμενο ivy i3 3225

Έχω όλο το μηχάνημα έτοιμο και περιμένω αυτόν τον επεξεργαστή,ο λόγος εμφανής είναι η HD 4000 που έχει ενσωματωμένη.. και ενώ όλη η Ευρώπη κ κυρίως η Γερμανία τον έχει διαθέσιμο στα 140 ευρώ στην Ελλάδα δεν ξέρουμε καν τι μας ξημερώνει και εκεί που οι άνθρωποι είναι πραγματικά γνώστες και εξυπηρετικοί δυστυχώς η τιμή εκτοξεύεται στα 155 ευρώ,,

Ας τα πάρουμε από την αρχή,έχω κάνει παραγγελία σε Γερμανικό κατάστημα αλλά τα μεταφορικά από την μια είναι πολλά 20+ ευρώ,από την άλλη έχω την διαβεβαίωση από Ελληνικό σοβαρό κατάστημα ότι στα μέσα (αυτής) της εβδομάδας θα υπάρχει και στο κατάστημα τους.. Έτσι και αφού δεν έχω κανένα λόγο να τον πάρω από το εξωτερικό πλέον ακυρώνω την παραγγελία.. Την δευτέρα ξαναπήρα την ίδια διαβεβαίωση από το ίδιο σοβαρό κατάστημα ότι ο επεξεργαστής θα υπάρχει και μάλιστα θα μπορώ να τον παραγγείλω από την σελίδα τους το ίδιο βράδυ.. Περιττό να σας πω ότι το κατάστημα έχασε την σοβαρότητα του γιατί τίποτα από αυτά τα δυο δεν συνέβει..Σε τρίτη επικοινωνία που είχα πριν λίγο μαζί τους το αποτέλεσμα ήταν "σε 2 εβδομάδες"..

Απευθύνθηκα και αλλού,και πραγματικά εκεί η εξυπηρέτηση (μέχρι στιγμής) ήταν σαφέστερη αλλά και ακριβότερη.. "155 κύριε στις 13/9" γιατί ρε παιδιά 15 ολόκληρα ευρώ διαφορά με όλα τα e-shop της Γερμανίας,πάλι οι πιο ακριβοί θα είμαστε ? ευλόγως ρώτησα,και πήρα τις απαντήσεις τύπου διαφορά Φ.π.α,αυτή είναι η σωστή τιμή κλπ δηλαδή οι Γερμανοί πουλάνε σε λάθος τιμή ? Any Way επειδή δεν με ταλαιπώρησαν ήταν γνώστες και συγκεκριμένοι έκανα την παραγγελία και περιμένω να δω κατά πόσο θα έχω τον επεξεργαστή την Πέμπτη 13/9 έστω και με 5 ευρώ διάφορα απο την Γερμανία με τα μεταφορικά μαζί όμως..

Στον χορό μπήκε και τρίτο κατάστημα στα 150 ευρώ κατ'οπιν παραγγελίας με παράδοση σε δυο εβδομάδες και αυτοί .. και αφού είπα ευχαριστώ είναι πολύ 2 εβδομάδες κ κατ'οπιν παραγγελίας είχα την πρόταση μήπως θέλω άλλον καλύτερο 1 ευρώ μόνο ακριβότερο.. εκει απάντησα ότι μην τα λένε αυτά από το τηλέφωνο γιατί προδίδουν την άγνοια τους στο αντικείμενο..

Κύριοι ήμουν αυτός που έλεγα εδώ στους συνφορουμιτες μου να μην αγοράζουν από το εξωτερικό για να αλληλοϋποστηριζόμαστε,Κύριοι,κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι θα το ξαναπώ η θα ξαναεμπιστευτώ όποιον με κρέμασε,επίσης αν νομίζετε ότι παίρνουμε μισθό Γερμανών και μας αξίζει να είμαστε οι ακριβότεροι στην `Ευρώπη επίσης κάνετε λάθος,η ανεργία έχει χτυπήσει την πόρτα όλων μας...

Δεν είναι αιχμή,δεν είναι μομφή,δεν είναι καταγγελία,είναι η αλήθεια,είναι ένα παράπονο,και μια γνωστοποίηση ότι όποιος έχει διαλέξει τον μοναχικό δρόμο (δικαίωμα του) εν μέσω κρίσης να ξέρει ότι με αυτόν τον δρόμο θα βγει (αν) και από αυτή .. Μόνος..

Ουτε εμενα μου φαινεται μεγαλη η διαφορα! Οπως ειπαν και αλλα παιδια, ο ΦΠΑ, οι οικονομιες κλιμακας κλπ παιζουν ρολο! Η διαφορα ειναι λογικοτατη! Μα καλα και εσυ, αυτο το παραδειγμα βρηκες? Εγω περιμενα να ακουσω οτι εδω σου ζηταγαν τα 3πλασια!

Δημοσ.

Λίγοι κατάλαβαν τελικά ολόκληρο το κείμενο,προφανώς είναι τόση η εμμονή μας με τα χρήματα που 2 λέξεις "15 ευρω" εγκλωβίζουν το μυαλό μας.. Φίλε μου δεν ήταν τα 3πλασια γιατί απλά δεν μπορούσαν να είναι τα 3πλασια.. Η συμπεριφορά όμως είναι η ίδια γιατί ο επεξεργαστής δεν θα είναι ένας θα είναι 100-200-500 που θα πουληθούν.. και την μεγαλύτερη οικονομική ζημιά σε έμενα δεν μου την κάνει - έκανε ο δεύτερος με 15 ευρώ,μου την κάνει ο πρώτος που με κρεμάει με τις διαβεβαιώσεις του.. Σκεφτείτε λίγο ρε γαμώτο γιατί πράγμα όμως μιλάει το κείμενο δεν έχει καμιά σχέση με το χρήμα.. 15 ευρώ κάνουν τα τσιγάρα μου την μέρα μην μικραίνουμε μια ιδέα τόσο..

Δημοσ.

Το €centάκι μου στο κουμπαρά:

Η αγορά πάει κατα διαόλου.

Η χοντρική πνέει τα λοίσθια,η λιανική είναι στα σκατά μέχρι τα ρουθούνια,άμα φοβηθεί και χεστεί,πνίγηκε (ανεβαίνει η στάθμη του βόθρου).

Και σεις μιλάτε για διαφορά ενός γιούρο;Τη στιγμή που ο άλλος θέλει 15€ για τσιγάρα τη μέρα;

Έχω κάτι τέτοιους πελάτες,ακριβούς στα πίτουρα και φτηνούς στο αλεύρι,που άμα ανακαλύψουν έστω και ένα γιούρο διαφορά,πάνε αλλού,σε supermarket,ξεχνώντας τις άκρες που τους ανακαλύπτω (πουλάω ντελικατέσεν),τα κάτω-απ'-το-τραπέζι και μόνο για τους συχνούς πελάτες μου,την μέχρι τέλους διαλεύκανση των αναζητήσεών τους,τα "σπάνια",τη κουβεντούλα,το καφέ άμα έχουν χρόνο...

Θα κλείσω κι εγώ και μετά θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ,ότι πάνε τα παλιά χρόνια που υπήρχε ανθρωπιά στις σχέσεις,το χαμόγελο κλπ παπαρίτσες θυσιασθείσες στο κυνήγι του πεντάλεπτου...

Δεν κλαίγομαι,στα @@ μου,τη πλάκα μου κάνω (το έχουν διαπιστώσει πολλοί αυτό εδώ μέσα...),απλά καταθέτω και την άλλη πλευρά.

Στο διαταύτα:Κάθε Σεπτέμβρη κάνουμε αγορές.Γίνονται εκθέσεις,μας "πυροβολούν" με δελτία τύπου οι εισαγωγείς,βγάζουμε τα μάτια μας στα ιντερνέτια,οι φραγκάτοι πάνε όξω κι όλα αυτά για την ανανέωση εμπορεύματος.

Φέτος οι εκθέσεις είναι οι μισές,οι εκθέτες περιορίζονται αισθητά και τα προϊόντα τους παρ' όλη την οικονομική ύφεση παίρνουν τον ανήφορο (στις τιμές),η δε πληρότητά τους αγγίζει το ξεχασμένο στοκ,ξερολούκουμα είναι τα "ληγμένα".

Εδώ και ένα χρόνο προσπαθώ να ψήσω τον κυριώτερο προμηθευτή μου να φέρει τους ήρωες που γουστάρω (πληρώνω μετρητά!!!),αλλά κάθε φορά βρίσκω τοίχο.

Αναγκάστηκα να κάνω δικιές μου εισαγωγές,εις βάρος της οικονομίας της πατρίδας μου.Και θα το συνεχίζω.

Αυτά.

Δημοσ.

Αν οι μαγαζάτορες κονομάνε τότε γιατί άτομα σαν τον τόπικ στάρτερ δεν γίνονται μαγαζάτορες να κονομίσουν κι αυτοί?

Καλή εξυπηρέτηση. Εύκολο γιατί άλλωστε ο Έλληνας δεν είναι κανένας μαλάκας να στα κάνει τσουρέκια.

Καλύτερες τιμές από χώρες που πουλάνε πολλαπλάσια από την Ελλάδα. Εύκολο κι αυτό. Σύνηθες στο ελεύθερο εμπόριο.

Μεγάλη φορολογία που ακούτε, φπάδες, ενοίκια κλπ είναι κλάιν μάιν. Με σωστή και έξυπνη διαχείριση όλα γίνονται.

Τι ωραία που περνάμε στην εξοχή.

• Super Moderators
Δημοσ.

χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τιμές των Dell οθονών στην Ελλάδα, πλέον είναι αρκετά χαμηλότερες σε σχέση πχ με την Αγγλία, ενώ κάποτε αναγκαζόμασταν να αγοράσουμε από εκεί για να τις βρούμε φτηνότερα...

• Like 1
Δημοσ.

χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τιμές των Dell οθονών στην Ελλάδα, πλέον είναι αρκετά χαμηλότερες σε σχέση πχ με την Αγγλία, ενώ κάποτε αναγκαζόμασταν να αγοράσουμε από εκεί για να τις βρούμε φτηνότερα...

Ειδικά θυμάμαι με μία συγκεκριμένη είχε γίνει της πόπης στο forum.Υπάρχει ακόμα αυτή;(Νομίζω αυτή που είχε ips panel)

Δημοσ.

Αν οι μαγαζάτορες κονομάνε τότε γιατί άτομα σαν τον τόπικ στάρτερ δεν γίνονται μαγαζάτορες να κονομίσουν κι αυτοί?

Καλή εξυπηρέτηση. Εύκολο γιατί άλλωστε ο Έλληνας δεν είναι κανένας μαλάκας να στα κάνει τσουρέκια.

Καλύτερες τιμές από χώρες που πουλάνε πολλαπλάσια από την Ελλάδα. Εύκολο κι αυτό. Σύνηθες στο ελεύθερο εμπόριο.

Μεγάλη φορολογία που ακούτε, φπάδες, ενοίκια κλπ είναι κλάιν μάιν. Με σωστή και έξυπνη διαχείριση όλα γίνονται.

fail προσέγγιση το "κονομάνε".

Στα μάτια του ανόητου, το 15-20κ ευρώ ετήσιο εισόδημα είναι "η 'κονομάρα του αιώνα".

Δημοσ.

Ο topikstarter θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει την επόμενη φορά που θα χρειαστεί Hardware.. θα κοιτάξει και αυτός την πάρτη του κ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν ούτε να τον κρεμάσει ούτε να πληρώσει παραπάνω .. κάθε κατεργάρης στον πάγκο του δηλαδή..

Αν είδες εγώ παρότρυνα τα υπόλοιπα παιδιά να μην αγοράζουν από το εξωτερικό ακόμα κ αν είναι λίγο ακριβότερα εδώ (και αυτό έκανα και εγώ τελικά στην συγκεκριμένη) για να στηρίξουμε την αγορά μας,από εκεί και πέρα όμως η αγορά μας παίρνει τις δικές της αποφάσεις και μας αναγκάζει να πάρουμε τελικά και εμείς τις δικές μας..

Τώρα αν έχεις μαγαζί και την έχεις δει έτσι όπως το περιγράφεις μάλλον εσύ πρέπει να δεις τι θα κάνεις..

Όλα είναι πιο ακριβά στην Αγγλία κ έχει να κάνει με άλλους παράγοντες..

Δημοσ.

Και σεις μιλάτε για διαφορά ενός γιούρο;Τη στιγμή που ο άλλος θέλει 15€ για τσιγάρα τη μέρα;

15€ Χ 365 = 5475€ Δεν είναι και λίγα. :-)

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ειδικά θυμάμαι με μία συγκεκριμένη είχε γίνει της πόπης στο forum.Υπάρχει ακόμα αυτή;(Νομίζω αυτή που είχε ips panel)

όλες, 23/24/27/30 είναι αρκετά φτηνότερες από ότι στην Αγγλία, ειδικά η 27αρα...

Όλα είναι πιο ακριβά στην Αγγλία κ έχει να κάνει με άλλους παράγοντες..

όχι τόσο πιο ακριβά και όχι τα πάντα...

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ μιλάω για τα καταστήματα το Amazon U.k είναι άλλο κράτος.. ;) αλλά ναι σε γενικές γραμμές όχι όλα..

overclockers, pcbuyit, αρκετές φορές είχαν χαμηλότερες τιμές από Ελλάδα...

• Moderators
Δημοσ.

Αν οι μαγαζάτορες δεν κονομάνε γιατί έχουν ύφος μπλαζέ; Γιατί ακολουθούν τακτικές που απομακρύνουν τον πελάτη (και δεν μόνο εννοώ τις τιμές, εννοώ και το after-sale support κλπ);

Μαγαζί σημαίνει να κάνεις το παν για να σου ξαναφέρει ο πελάτης τα λεφτά του. Εκτός κι αν ξέρεις κάποιον άλλο τρόπο να κονομήσει κάποιος.

Pro tip: Έχω μαγαζί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...