Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@midi_miliz

η πατριδα στην οποια τοσο αοριστα αναφερεσαι δεν ειναι καποιος στην ΒΟΥΛΗ που λεγεται κυριος ΠΑΤΡΙΔΑ.Η πατριδα ειμαστε ολοι εμεις.Εμεις καθοριζουμε πως θα λειτουργει .

Πλανασθε πλανην οικτρα οσοι το ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ αυτο. Ως προταση στεκει, ως πραξη δεν ισχυει, στην Ελλαδα τουλαχιστον. Και το ξερεις.

Αν ειναι να την κανουμε ολοι οι ανεργοι (1.000.000 το λιγοτερο) και να παμε στο εξωτερικο και να λεμε περηφανα ομως οτι ειμαστε Ελληνες με μακρα ιστορια :)

Μπα οι ψωρουπερηφανειες δεν χρειαζονται σε κατι, ασε που θα σε περασουν για τον τρελο του χωριου αμα πας εξω και τους πεις οτι εισαι Ελληνας και κανεις τον υπερηφανο κιολας.

Σχετικα με το αλλο, ναι να την κανουν ολοι οι ανεργοι, γιατι οχι? Για να βλεπουν την γειτονισα με τον ωραιο κωλο που τους εφαγε μια θεση εργασιας λογω του ομορφου κωλου ή για να βλεπουν τον ξαδερφο που βολευτηκε στο δημοσιο επειδη ο μπαμπας του ειχε μεσον και τους γονιους του να υπερηφανευονται για τον υπερεπιτυχημενο επαγγελματικα-οικογενειακα-κλπ γιοκα τους?

Μετα τους πολεμους οι ανθρωποι πειναγανε , τρωγανε απο τους καδους .Ναι πολλοι φυγανε για τα ξενα (αν και οι τοτε συνθηκες ηταν 100χ πιο τραγικες απο τις σημερινες) , αλλοι μεινανε ομως και ξανα-οικοδομησανε το ελληνικο κρατος.Ρωτηστε τους παλιοτερους να σας τα πουνε.

Αυτο που δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι η Ελλαδα αυτη τη στιγμη δεν βρισκεται σε φαση οικοδομησης αλλα σε φαση αποδομησης και μαλιστα αναρχης. Αν περασει στη φαση οικοδομησης τοτε το συζηταμε και τοτε -υπο αυστηρες προυποθεσεις- μπορει να εχει μια βαση το παραπανω επιχειρημα.

Oxi ρε παιδια, που πατε;

Μα να πάρουμε τη δουλειά του ντόπιου εργάτη; Η Γερμανια ανήκει στους Γερμανους κλπ..!

Γραφικα πραγματα και συγκρισεις απτη στιγμη που καθε Ελληνας μεταναστης ειναι νομιμοτατος με τη βουλα της χωρας που επιλεγει να παει. Και του ριχνει πορτα αν δεν πληρει πολυ συγκεκριμενες προυποθεσεις (οι οποιες εν μερει διασφαλιζουν οικονομικα την εκαστοτε χωρα). Σε αντιθεση με τους λαθρο στην Ελλαδα που απλως μπαινανε ανεξελεγκτα και επιβαρυναν την οικονομια, αλλα και την κοινωνια της χωρας. Αρα καλοι οι λαικισμοι, αλλα λαικισμοι.

• Like 4
  • Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αν εννοείς κουλτούρα καφές, μπουζούκια, ταύλι και άγιος ο Θεός, όλο και κάποιος μπάρμπας θα με χώσει σε μια θέση να βολευτώ, τότε ναι.... Είναι πολύ δύσκολο να απαρνηθείς τέτοια "κουλτούρα".... Για αυτό (και όχι μόνο) φτάσαμε εδω my friend

Οχι φιλε μου.

Εδω φτάσαμε εξαιτίας των έντονων γραμμάτων. Τα προηγούμενα είναι οντως κουλτουρα .

Δημοσ.
αλλοι μεινανε ομως και ξανα-οικοδομησανε το ελληνικο κρατος.Ρωτηστε τους παλιοτερους να σας τα πουνε.

Το ανοικοδομήσανε και τι ακριβώς κερδίσανε; 300 ευρώ σύνταξη, ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ ζούν καθημεριννά υπο τον τρόμο των λαθρομεταναστών που αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι; Πράγματα τα οποία πλήρωναν τόσα χρόνια απο το μισθό τους για να έχουν.

• Like 4
Δημοσ.

Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο Ελληνικό κράτος θα είναι η μαζική μετανάστευση.Αυτά που θα συνεχίσει να καταπίνει το δημόσιο ακόμα και μετά τις φετινές περικοπές είναι πολλαπλάσια από αυτά που παράγονται και έχουν υπολογιστεί με την προϋπόθεση όλα αυτά τα πρώην κορόιδα που μετανάστευσαν να συνεχίζουν να δίνουν φόρους.Τότε να τους δω τους τσάμπα μάγκες , που θα τους έχουν τελειώσει και τα δανεικά (γιατί και αυτά κάποτε κόβονται).

Δημοσ.

Αν περασει στη φαση οικοδομησης τοτε το συζηταμε και τοτε -υπο αυστηρες προυποθεσεις- μπορει να εχει μια βαση το παραπανω επιχειρημα.

Ναι αν παμε σε φαση οικοδομησης νασαι σιγουρος θα δουμε κυματα μεταναστων να επιστρεφουν....ΑΜ ΔΕ!

@ZAK

αυτα που αναφερεις ειναι ΤΩΡΙΝΑ.Γιατι για πολλα χρονια , ο ελληνας ζουσε πλουσιοπαροχα , ειχε δεν ειχε λεφτα.Τιγκα στα δανεια , πιστωτικες , λαμογιες , μιζες και αλλα πολλα τετοια ομορφα.

Ηταν δεδομενο με μαθηματικη ακριβεια οτι το κρατος (εμεις δηλαδη) σε συνδυασμο με τις λαμογιες μας οτι καποια στιγμη θα φταναμε εδω που φτασαμε , με κριση ή χωρις.Απλα η κριση το επισπευσε.

Κοινως ΕΜΕΙΣ τα καναμε ΣΚΑΤΑ , και εμεις πρεπει να τα διορθωσουμε.Ή να κανουμε τις παπιες και να παμε εξω.

Δεν ειναι κατασταση που βρηκαμε και λεμε "εεεε αλλος φταιει , εγω γιατι να φαω τα σκατα , φευγω".Εμεις , οι γονεις μας , οι παππουδες μας κλπ τα καναμε σαν τα μουτρα μας.

• Like 2
Δημοσ.

Στο αρχικο ερωτημα του τοπικ: Οι ορδες μεταναστων Ρωσσων/Ρουμανων/Βουλγαρων κλπ χωρων που απλως ειχαν την τυχη να προηγοηθουν απο εμας στον οικονομικο μαρασμο και την ανεργια, απλως δειχνουν τον δρομο. Οταν με το "καλο" προκυψουν βιοποριστικοι λογοι στον Ελληνα (διοτι ακομα απτο λιπος των προηγουμενων ετων τρωει η πλειοψηφια και δεν εχει δει πως ειναι να μπαινει το αγγουρι μεσα, απλα βλεπει οτι περιφερεται ενα αγγουρι και υπολογιζει οτι δε θα μπει σε αυτον), τοτε δεν θα υπαρχουν αποριες μενω η μεταναστευω. Οποιος μπορει θα την κανει. Οποιος το σκεφτεται να αναλογιστει πολλους παραγοντες καποιοι εκ των οποιων αναφερθηκαν ηδη.

Σχετικα με την αποψη "οποιος φευγει δε βοηθα την πατριδα του" οι απαντησεις ειναι πολλαπλες:

Αυτη ποτε με βοηθησε? Και ποτε θα με βοηθησει?

Να δουλευω 12 ωρες την μερα για να μου τα παιρνει πισω με τους φορους και να τρωνε με χρυσα κουταλια τα λαμογια της και να τρωω και δικαστηρια αν ξεχασω να πληρωσω καμια οφειλη 20 ευρω στο δημοσιο? Δεν σφαξανε.

Κι αν τελικα ολα πανε καλα, να μπουκαρει στο τελος ενας απο τα 5.000.000 ΠακιστανοΜπαγκλαντεσιανοΝιγηρων να με σφαξει για να μου κλεψει μια καμερα?

Πλεον, 2 γεματα χρονια στο εξωτερικο, εχω να δηλωσω οτι η Ελλαδα ειναι πολυ ομορφη χωρα για διακοπες. Ακομα και η Αθηνα που παντοτε ελεγα οτι δεν παλευεται, τελικα ειναι πανεμορφη. Οπως και οι Ελληνιδες :D Για 30 μερες το χρονο, οχι παραπανω.

Εξαλλου ουκ ολιγες φορες ακουσα την αποψη απο πατριωτες (ακομα και απο "συγγενεις")οτι ειμαι απο αυτους που λακισαν στα δυσκολα και καλυτερα να φευγουμε εμεις να αδειαζουμε τον τοπο για να πεφτει και η ανεργια σιγα σιγα και να αφηνουμε τοπο στους αξιους. Ε αυτο κανουμε αφησαμε τοπο για τους αξιους εγω και χιλιαδες ακομα νεοι μεταναστες και απολαμβανουμε απο το δορυφορο την προοδο της χωρας μας με αυτους.

Με αφορμή το παραπάνω post ενα εχω να πω.

Κάποτε η Ρωσία πέρασε πολύ δυσκολα. Και λόγω οικονικών και πολλά αλλά. Οπως είναι γνωστό τωρα, εχει αρχίσει και επανέρχεται.

Εχω εναν φίλο ρώσο που έφυγε πιτσιρικάς απο την Ρωσία και ήρθε Ελλάδα. Πήγε λοιπον πριν 2-3 χρονια παλι πίσω για να δει συγγενείς - σοι κτλ και μου είπε οτι όλοι τους κοιτούσαν με μισό ματιι!!

Γενικά όποιος έφυγε και ξαναγύρισε μετά απο κάποια χρόνια, τον κοιτάνε με μισό ματι, δεν τους προσλαμβάνουν στην δουλειά και διάφορα αλλα τέτοια.

Εκει επικρατεί η νοοτροπία, "εφυγες στα δύσκολα και ήρθες στα καλα? Θα σε γ@μησουμε εμεις.."

Δημοσ.

Αν ο έλληνας δεν καταλάβει ότι ο χειρότερος εχθρός που έχει από όλα είναι ο κακός εαυτός του, τίποτε δεν πρόκειται να προχωρήσει θετικά για την Ελλάδα. Γιατί αν τυχόν το λάθος και βγει με αυτή την νεολληναρίστικη νοοτροπία έξω, θα φάει τέτοια σφαλιάρα που δεν θα καταλάβει από που του ήρθε. Και ίσως έτσι καταλάβει τι εγκλήματα γίνονται σε αυτή την χώρα όχι μόνο από τους πολιτικούς αλλα και από τους ίδιους τους πολίτες.

Υπάρχει fault στον τρόπο που τα βλέπουμε.

Τα "καφετέρια , μπουζουκακι , ταβερνουλα, ταυλάκι" δεν είναι κάτι το κακό. Η κοινωνία λανθασμένα το βλέπει έτσι (προκατάληψη). Τα παραπάνω είναι ασχολίες κι ενδιαφέροντα.

Το πραγματικό πρόβλημα κρύβεται εδώ "θέματα οργανωσης , διοίκησης αξιοκρατιας κτλ". Λόγω αυτής της έλλειψης, η καφετέρια/μπουζούκι/ταβέρνα/κτλ από 2-3-4 ώρες, φτάνει 6-7-8-9 ώρες plus.

Η οργάνωση κάνει θαύματα (βλέπε ιαπωνία με δυο βόμβες/τσουναμι και πάλι όρθια σε χρόνο ρεκορ) αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό που αντικρίζεται με πολύ αρνητισμό και ακραιότητες.

Δημοσ.

mphxths : Καλύτερα να μην γενικεύεις , γιατί δεν κάνανε όλοι τα ίδια και δεν παρασύρθηκαν όλοι.Υπάρχουν άτομα όπου ο δείκτης νοημοσύνης τους , τους έκανε να βλέπουν καθαρά τι συμβαίνει, που πηγαίνουμε και πόσο πρέπει να προσπαθήσουν με σκληρή δουλειά , έτσι ώστε να μπορούν να επιβιώσουν στο διεθνές περιβάλλον.Οι υπόλοιποι που παρασύρθηκαν πιθανότατα θα χρεοκοπήσουν όλοι μαζί πάλι.Μπορείς να θέλεις να χρησιμοποιήσεις ποσοστά, για παράδειγμα 95%.

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω ότι δεν είναι ασχολίες... Αλλά με μέτρο... Και όχι εν ώρα υπηρεσίας... Και πίστεψε με έχω δει πολλούς να σταματάν εν ώρα εργασίας και να το ρίχνουν στα τσίπουρα και στα μεζεκλίκια... Δεν λέω ωραίο... Αλλα δεν σε πληρώνουνε για αυτό...

Δημοσ.

Με αφορμή το παραπάνω post ενα εχω να πω.

Κάποτε η Ρωσία πέρασε πολύ δυσκολα. Και λόγω οικονικών και πολλά αλλά. Οπως είναι γνωστό τωρα, εχει αρχίσει και επανέρχεται.

Εχω εναν φίλο ρώσο που έφυγε πιτσιρικάς απο την Ρωσία και ήρθε Ελλάδα. Πήγε λοιπον πριν 2-3 χρονια παλι πίσω για να δει συγγενείς - σοι κτλ και μου είπε οτι όλοι τους κοιτούσαν με μισό ματιι!!

Γενικά όποιος έφυγε και ξαναγύρισε μετά απο κάποια χρόνια, τον κοιτάνε με μισό ματι, δεν τους προσλαμβάνουν στην δουλειά και διάφορα αλλα τέτοια.

Εκει επικρατεί η νοοτροπία, "εφυγες στα δύσκολα και ήρθες στα καλα? Θα σε γ@μησουμε εμεις.."

Η πλακα ειναι οτι και στην Ελλαδα, αν και οταν περασει σε φαση ανοδου, θα επικρατει η ιδια νοοτροπια απο τους βλαχοκαουμποηδες που αφ'ενος δεν καταλαβαινουν οτι ενας μεταναστης φευγει απτα δυσκολα και πολλες φορες παει σε ΠΙΟ δυσκολα για βιοποριστικους λογους (κι οχι για να γινει λεφτας) και αφεταιρου θα θεωρουν για υπευθυνο τον μεταναστη και οχι το λαμογιο που τους τα τρωει 30 χρονια τωρα και συνεχιζει να τους τα τρωει και αυτος ενω τα ξερει απλως καθεται στον καναπε παρακολουθωντας ενα αγγουρι να περιφερεται και σκεπτομενος πονηρα, οτι δεν θα μπει σε αυτον με αποτελεσμα να συμβιβαζεται με την κατασταση και να γινεται μερος του συστηματος νομιζοντας οτι θα την γλυτωσει.

Παντως, αν η Ελλαδα περασει σε φαση αναπτυξης καποτε, θεωρω πολυ πρωχω σκεψη να υπαρχουν αναγκες για θεσεις εργασιας και να ριχνουν ακυρο σε πρωην μεταναστες "επειδη φυγανε στα δυσκολα". Οι οποιοι εργασιακα παιζει ναναι πολυ πιο χρησιμοι απο το 30% των ανεργων (αρα και πολλων ανειδικευτων αναμεσα τους). Φυσικα, εχω μια αμυδρα εντυπωση οτι οταν η Ελλαδα αρχισει να περναει σε φαση αναπτυξης ισως το ~1% των μεταναστων να νοιαζεται για ολο αυτο , δηλαδη οτι αν επαναπατριστει δεν θα τον θελουν. Διοτι οι υπολοιποι δεν θα εχουν λογο να επαναπατριστουν, εκτος αν η Ελλαδα ξαφνικα γινει Ντουμπαι. Αλλα επειδη το πιο πιθανο ειναι να γινει Βουλγαρια (για τον κοσμο) που απλως θα εχει πλεονασματα για να αντεχει ως οικονομια, τοτε νταξει, ας ριχνουν ακυρο οι Ελληνες στους επαναπρατισμενους μεταναστες, δε βαριεσαι.

• Like 3
Δημοσ.

Fu Manchu : Το πρόβλημα είναι πιο πολύ στο είδος της εργασίας και όχι στα διαλείμματα.Αυτό που καίει την Ελλάδα είναι οι ψευτο-εργασίες (γραφειοκρατεία) και τα κλειστά επαγγέλματα (νταβατζήδες).Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο τώρα όχι αστεία.

• Like 1
Δημοσ.

Οταν μια χωρα δανειζεται χωρις οι δανειστες να αφηνουν λιγο λασκα το λουρι των δοσεων/τοκεων , δεν προκειται να ανακαμψει αμεσα.

Αμα δεν κλεισεις ελλειμα , οσα και να σου δωσουν παλι μειον θασαι.

Βαλε και οτι ο ελληνας ακομα δεν αλλαζει μυαλα , ακομα πιστευω δεν ειδαμε τις χειροτερες μερες.Οποτε ο καθενας κανει τα κουμαντα του αναλογα πως την βλεπει την δουλεια και πως το σκεφτεται.

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω ότι δεν είναι ασχολίες... Αλλά με μέτρο... Και όχι εν ώρα υπηρεσίας... Και πίστεψε με έχω δει πολλούς να σταματάν εν ώρα εργασίας και να το ρίχνουν στα τσίπουρα και στα μεζεκλίκια... Δεν λέω ωραίο... Αλλα δεν σε πληρώνουνε για αυτό...

Το ίδιο λέμε.

Το πραγματικό πρόβλημα κρύβεται εδώ "θέματα οργανωσης , διοίκησης αξιοκρατιας, ευθύνη κτλ". Λόγω αυτής της έλλειψης, η καφετέρια/μπουζούκι/ταβέρνα/κτλ από 2-3-4 ώρες, φτάνει 6-7-8-9 ώρες plus.

Το μέτρο είναι θέμα οργάνωσης και η παραμέληση εργασίας είναι θέμα ανευθυνότητας.

Δημοσ.

Παιδια μην τα ξαναλεμε.Η μονιμοτητα χαλασε τον δημοσιο τομεα = λειτουργια του κρατους.Οι μιζες και οι λαμογιες επισης σε ολους τους τομεις.Οι ασυναρτητοι φορολογικοι νομοι , που αλλαζουν απο την μια χρονια στην αλλη και δεν ξερει ο καθε επιχειρηματιας πως να κανει τα κουμαντα του.Και γενικως η φοροεισπρακτικη λογικη του κρατικου μηχανισμου.

Δωσε για να παρεις.Αν δεν δωσεις χρημα στην αγορα δεν προκειται να παρεις πισω τιποτα.Οταν το καταλαβουν αυτο ισως γινει κατι.

Οταν καταργηθει η μονιμοτητα (ποτε δηλ , γιατι δεν θελουν να χασουν ψηφοφορους) και αρχιζουν να σουταρουν τους τεμπεληδες να δεις για ποτε φτιαχνει ο κρατικος μηχανισμος.

Δημοσ.

@deesnider

αυτοι που σε πηδανε και παλευεις για αυτους ειναι αυτοι που ΕΜΕΙΣ βαλαμε στην εξουσια.Ειναι ολα θεμα αγορας , ζητησης και πωλησης.Οταν ομως ο καθενας τσιναει οταν τελειωνουν τα λεφτα απο την τσεπη του και μονο οταν του κοβουν τον μισθο , ενω οταν γινεται στους γυρω του αδιαφορει τοτε ειναι λογικο επακολουθο να φτασουμε εδω και να την κανουμε για ξενα.

Γιατι ολοι εχουν συμφεροντα και δεν γινεται ενα ντου να γκρεμιστει η βουλη και να φυγουν με ελικοπτερα αλλα καθομαστε και τα ανεχομαστε λιγο πολυ ολα τα σκατα γιατι πολλοι εχουν σ υ μ φ ε ρ ο ν τ α.

Ακριβώς όπως το είπες: «ΕΣΕΙΣ»...

Από τη στιγμή που, εγώ προσωπικά, δεν ψήφισα ποτέ, ούτε μία φορά, κάποιο από τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει από τότε που γεννήθηκα, δε νοιώθω ότι έχω καμία ευθύνη απέναντι σε όσους το έπραξαν. Αυτοί ας φάνε το μεγαλύτερο αγγούρι που μπορεί να υπάρξει. Μου είναι παγερά αδιάφορο. Τη δική τους ανοησία πληρώνουν. Όσοι δεν ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο, γιατί πρέπει να το φάνε μαζί τους;

Σχετικά με το τελευταίο δε, εγώ ανήκω σ' εκείνους που δεν είχαν κανένα συμφέρον από τη διατήρηση και διαιώνιση του κωλοχανείου. Μόνος μου όμως, δεν είχα τη δύναμη, το χρόνο, αλλά ούτε και τη διάθεση ομολογουμένως, να πραγματοποιήσω το «ντου» στο οποίο αναφέρεσαι. Η προτεραιότητά μου ήταν να ζήσω όσο καλύτερα μπορούσα και θεωρούσα ότι μου άξιζε, μαζί με την οικογένειά μου. Βάσει αυτής της προτεραιότητας κινήθηκα και, όπως προανέφερα, ούτε έχω μετανοιώσει στο ελάχιστο, ούτε ενοχές νοιώθω. Από αυτή τη «μία ζωή» στην οποία αναφέρθηκα νωρίτερα, δε χαρίζω ούτε ένα λεπτό πλέον, ούτε στο κράτος που μου έπινε το αίμα για τα μισά από τα χρόνια που είμαι παρών σ' αυτό τον κόσμο, ούτε φυσικά στους ηλίθιους που το στήριξαν. Ας το περάσουν μόνοι τους το μανίκι. Δόξα τω Θεώ, δεν είναι λίγοι...

• Like 10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...