deesnider Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) @deesnider νομιζω οτι αυτα δεν τα λενε ουτε 5χρονα.Σορρυ κιολας. Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη. Εκφράζω μια προσωπική άποψη και θέση, παρουσιάζω τις επιλογές που εγώ έκανα και, επειδή διαφωνείς, μου προσδίδεις ικανότητα αντίληψης πεντάχρονου. Αυτό μπορείς, αυτό κάνεις. Υπάρχει προφανώς και η υγιής αντιπαράθεση, όπως και η αντιπαραβολή επιχειρημάτων, αλλά ...που να τρέχουμε τώρα; Οι χαρακτηρισμοί είναι ανώδυνοι γι' αυτόν που τους εκτοξεύει. Όμως, προς έκπληξή σου ίσως, είναι ανώδυνοι επίσης και για το συγκεκριμένο αποδέκτη. Δηλαδη οσοι ψηφιζουν ψηφιζουν μονο για τον εαυτο τους?Αυτη η κυβερνηση που θα βγει θα παιρνει αποφασεις/μετρα/νομους μονο για αυτους που την ψηφισαν?Τι λες τωρα? Αυτό που «λέω τώρα», είναι το προφανές: Φυσικά και η εκάστοτε κυβέρνηση αποφασίζει και νομοθετεί για όλους, τόσο για όσους την ψήφισαν, όσο και για τους υπόλοιπους. Οι ψηφοφόροι όμως, σαφώς και ψηφίζουν με γνώμονα το προσωπικό τους όφελος. Ψηφίζουν αυτό που ταιριάζει στην ιδεολογία τους (ή ενισχύει το συμφέρον τους). Αν πιστεύεις ότι π.χ. ένας κομμουνιστής, ή ένας ακροδεξιός, ασχολείται έστω και στο ελάχιστο, με το αν οι επιλογές του κόμματος που ψηφίζει, ευχαριστούν τους άλλους, πλανάσαι. Αυτό που τον ενδιαφέρει, είναι ότι ευχαριστούν τον ίδιο και να πάνε να πνιγούν οι υπόλοιποι. Το ζήτημα τελικώς, δεν είναι το για ποιους παίρνει μέτρα η εκάστοτε κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι ότι τα υφίστανται και τα υπομένουν κι εκείνοι που δεν την επέλεξαν. Έτσι λειτουργεί το εκλογικό σύστημα, ούτε λόγος περί αυτού. Το αν συμφωνούν όλοι μ' αυτό, είναι άλλο θέμα. Δηλαδη αν εβγαινε η δικη σου κυβερνηση δεν θα την λουζοτουσαν οι υπολοιποι που δεν την ψηφισαν?Ξερεις τι σημαινει κοινωνια και συνευθυνες? Αν θες το δικο σου κρατος πηγαινε σε ενα βουνο να ζεις με την φυση.Οσο ζουμε σε οργανωμενη (λεμε τωρα) κοινωνια οποιαδηποτε αποφαση/επιλογη μου κλπ αφορα/επηρρεαζει και τον αλλον. Βεβαίως και θα τη λούζονταν και οι υπόλοιποι...και θα κρινόταν από τις ενέργειές της. Μέχρι τώρα όμως, μια κυβέρνηση που θεωρώ εγώ σωστή, δεν είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει δείγματα γραφής, οπότε δε μπορεί να κριθεί και να αξιολογηθεί από κανέναν. Την ερώτηση, λοιπόν, «ξέρεις τι σημαίνει κοινωνία και συνυπευθυνότητα», θα έπρεπε να την απευθύνεις (επί του παρόντος τουλάχιστον) σε όσους με τις επιλογές τους ήδη ανέδειξαν κυβερνήσεις, όχι σ' εμένα. Διότι τα στραβά της κοινωνίας που εκείνοι διαμόρφωσαν με τις συγκεκριμένες επιλογές, τα πλήρωσαν πανάκριβα κάποιοι άλλοι και μάλιστα κατ' επανάληψη... ...και όχι, δεν επιζητώ το «δικό μου» κράτος. Μου αρκεί ένα κράτος, στου οποίου τις ανάγκες συμμετέχω με όλη μου την καρδιά, διότι ξέρω ότι, τη στιγμή που θα το χρειαστώ, θα είναι δίπλα μου. Ακριβώς όπως κάνει εδώ και πέντε χρόνια το κράτος στο οποίο ζω και δραστηριοποιούμαι και όχι όπως μια ζωή έκανε το Ελληνικό κράτος, το οποίο στη θέα των μεγάλων προβλημάτων που το ίδιο μου δημιούργησε, χαμογελούσε ειρωνικά και ψιθύριζε «Ποιος σε γαμεί εσένα; Εγώ καλά περνάω...» Οσο για το παραδειγμα που εφερα δεν μου απαντησες.Δεν εξεταζουμε αν στο θετικο μετρο θα υπαρξει αρνητικο. Εξεταζουμε οτι θες να λουστεις μονο τα θετικα μετρα και οχι τα αρνητικα..Σορρυ ειναι ο ορισμος του "μονα ζυγα δικα σου" Πολύ κακώς κάνεις που δεν το εξετάζεις. Διότι αυτή είναι όλη η ουσία μιας τέτοιας, υποθετικής επαναλαμβάνω, κίνησης. Έστω όμως, εφόσον αναζητάς απάντηση, μπορώ πανεύκολα να σου τη δώσω, χωρίς να έχω κανένα λόγο για υπεκφυγές: Το θετικό μέτρο στο οποίο αναφέρεσαι, θα το ήθελα και θα επιθυμούσα να ωφεληθώ κι εγώ απ' αυτό. Αρκεί να ήταν ειλικρινές, ξεκάθαρο και χωρίς «ψιλά γράμματα», τα οποία ορίζουν ότι, όσα προσφέρει με τον ένα τρόπο (αυτόν που φαίνεται), θα τα πάρει πίσω πολλαπλάσια με τον άλλο (τον ύπουλο). Μια κυβέρνηση όμως που θα λειτουργούσε τόσο ντόμπρα και μπεσαλίδικα, θα την είχα στηρίξει και ο ίδιος. Αν αυτός είναι ο ορισμός του «μονά ζυγά δικά μου» κατά την κρίση σου, μάλλον οι πηγές μας είναι διαφορετικές. Σεβαστό προφανώς, αλλά για 'μένα, το παραπάνω αποτελεί τον πλέον ακριβή ορισμό του «δε γουστάρω να με δουλεύουν»... Εδω ο συμοφορουμιτης λεει οτι δεν θελει να τον αγγιζουν οι αποφασεις των κυβερνησεων που δεν ψηφιζει..θελει ενα δικο του προσωπικο κρατος......τι συζηταμε τωρα.... Ας μου απαγόρευε το κράτος την έξοδο (σε ...σοβιετικό στυλ!) Αν είχε νομοθετήσει επί αυτού πριν φύγω, δε θα ρίσκαρα να φάω ούτε σφαίρα, ούτε φυλακή για το χατήρι του. Είμαι εκ φύσεως νομοταγής και δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπακούσω σε όλους τους νόμους, ακόμα κι αν δεν τους κατανοώ, ή δε συμφωνώ μαζί τους, ακόμα κι αν απλώς μου επιβάλλονται. Μαθήματα ηθικής και υπευθυνότητας όμως, προερχόμενα από ένα ανήθικο και ανεύθυνο κράτος, δε δέχομαι... Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2012 από deesnider 3
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Ειναι αντιφατικο και μαλιστα υποκριτικο να σκεφτομαστε την ελλαδιτσα μας και που εχει καταντησει κλπ κλπ ενω παραλληλα κοιταμε τον εαυτουλη μας σκεφτομενοι το εξωτερικο. Ειτε καποιος καθεται να βελτιωσει την χωρα του με συνεπεια να βελτιωσει και την ζωη του ειτε λακιζει για το εξωτερικο. Γιατι η ελλαδα δεν εφτασε εδω που εφτασε ως δια μαγειας σε ενα βραδυ.Εμεις την φεραμε.Και τι κανουμε?Διορθωνουμε την κατασταση ?Οχι..λακιζουμε. Και μην μου πειτε για το 10% των προδοτων και των πολιτικων και κλαμααα.Εμεις τους ψηφιζουμε , εμεις τους δινουμε την δυναμη.Εμεις μπορουμε να τους στειλουμε στο διαολο. Rule #45 clean up your own mess. Lol τώρα το διάβασα αυτό. Καλά σοβαρολογείς τώρα? Ο νέος που πήρε το πτυχίο του και δεν βρίσκει πουθενά δουλειά ΦΤΑΙΕΙ για την κατάντια της Ελλάδας? Ο νέος είναι αυτός που ψήφιζε 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ? Έλεος με αυτές τις γενικεύσεις επιτέλους. Και είχα ξαναγράψει και εδώ παλαιότερα οτι το 80-90% όλων των ενήλικων πολιτών έχουμε ένα μερίδιο συνυπευθυνότητας για τα προβλήματα του τόπου, αλλά σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αποδέχομαι την γενίκευση οτι φταίμε όλοι διότι αυτό δείχνει σαν να φταίει ο πολίτης όσο και ο πολιτικός, για την ακρίβεια αν πολιτικός φταίει για το 99.999% των προβλημάτων αυτού του τόπου τότε ο πολίτης φταίει για το 0.001% αλλά το οτι φταίμε όλοι έτσι γενικά και αόριστα δεν το αποδέχομαι. Επίσης πολύ λογικό και αναμενόμενο είναι πλέον ο καθένας να κάθεται να παρατηρεί και να κρίνει το υπό κατάρρευση σάπιο ελληνικό κράτος και να σκέφτεται τον εαυτούλη του στο εξωτερικό, όταν ο άλλος δεν μπορεί να βρεί δουλειά να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και τον απειλούν με δήμευση/αναγκαστική είσπραξη χωρίς ρεύμα και ένα σωρό άλλα χέστηκε για το ελληνικό κράτος, κοιτάει να πάει εξωτερικό να ξεμπερδεύει. Τα περί προσπαθειών βελτίωσης και αγώνα που πρέπει να κάνει ο καθένας επειδή φταίει κτλπ μου ακούγονται μόνο τζάμπα και βερεσέ πλέον. Το μόνο πράγμα που μπορεί να φτιάξει την κατάσταση είναι ο χρόνος και επειδή δεν έχουνε όλοι και κυρίως οι νέοι την υπομονή να περιμένουν εδώ μέχρι το 2020 φεύγουν και πολύ καλά κάνουν. Προσωπικά από το 2019 και μετά πιστεύω οτι θα υπάρξει ανάκαμψη για την χώρα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Lol τώρα το διάβασα αυτό. Καλά σοβαρολογείς τώρα? Ο νέος που πήρε το πτυχίο του και δεν βρίσκει πουθενά δουλειά ΦΤΑΙΕΙ για την κατάντια της Ελλάδας? Ο νέος είναι αυτός που ψήφιζε 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ? Έλεος με αυτές τις γενικεύσεις επιτέλους. Και είχα ξαναγράψει και εδώ παλαιότερα οτι το 80-90% όλων των ενήλικων πολιτών έχουμε ένα μερίδιο συνυπευθυνότητας για τα προβλήματα του τόπου, αλλά σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αποδέχομαι την γενίκευση οτι φταίμε όλοι διότι αυτό δείχνει σαν να φταίει ο πολίτης όσο και ο πολιτικός, για την ακρίβεια αν πολιτικός φταίει για το 99.999% των προβλημάτων αυτού του τόπου τότε ο πολίτης φταίει για το 0.001% αλλά το οτι φταίμε όλοι έτσι γενικά και αόριστα δεν το αποδέχομαι. Επίσης πολύ λογικό και αναμενόμενο είναι πλέον ο καθένας να κάθεται να παρατηρεί και να κρίνει το υπό κατάρρευση σάπιο ελληνικό κράτος και να σκέφτεται τον εαυτούλη του στο εξωτερικό, όταν ο άλλος δεν μπορεί να βρεί δουλειά να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και τον απειλούν με δήμευση/αναγκαστική είσπραξη χωρίς ρεύμα και ένα σωρό άλλα χέστηκε για το ελληνικό κράτος, κοιτάει να πάει εξωτερικό να ξεμπερδεύει. Τα περί προσπαθειών βελτίωσης και αγώνα που πρέπει να κάνει ο καθένας επειδή φταίει κτλπ μου ακούγονται μόνο τζάμπα και βερεσέ πλέον. Το μόνο πράγμα που μπορεί να φτιάξει την κατάσταση είναι ο χρόνος και επειδή δεν έχουνε όλοι και κυρίως οι νέοι την υπομονή να περιμένουν εδώ μέχρι το 2020 φεύγουν και πολύ καλά κάνουν. Προσωπικά από το 2019 και μετά πιστεύω οτι θα υπάρξει ανάκαμψη για την χώρα. Σποιλερ λογω σεντονιου: Χωρις να διαφωνω καθολου σε οσα λες, σχετικα με τις γενικευσεις θα σου παραθεσω καθαρα δικη μου γνωμη κι αν εχω λαθος δεχομαι να με διορθωσει ο καθενας. Ειμαι λοιπον 27. Για τη γενια μου μιλωντας (και οταν λεω γενια εννοω τους συμφοιτητες που συναντησα, τους φανταρους που συναντησα κλπ) εχω να πω οτι μια χαρα (και χειροτερα μη σου πω) βαδιζει στα χναρια της γενιας των πατεραδων μας. Δηλαδη, και στη σχολη και στο στρατο ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ σκεφτονταν την βολεψη τους ακομα κι αν για αυτην επρεπε να γαμησουν τον διπλα τους με τη βοηθεια ενος διεφθαρμενου τροπου (πχ εγω εχω βυσμα, εσυ που δεν εχεις παρε τα @@παρια μου). Θυμαμαι στη σχολη: Ενα σωρο προβατα γραφονταν στην ΔΑΠ για να περνανε τα μαθηματα "που βοηθα ο καθηγητης αν εισαι γραμενος", να βρισκουν σημειωσεις απο αλλα ασυνειδητα κοματοσκυλα κλπ. Τα υπολοιπα προβατα σε ΚΝΕ και ΠΑΣΠ (αναλογως τις οικογενειακες πεποιθησεις), ενω υπηρχαν και τα αναρχοαυτονομα προβατα που πηγαιναν και γραφονταν σε ακροαριστερου τυπου παραταξεις που απο την εποχη του Νωε μαχονται για το καλο της ανθρωποτητας αλλα παντα τους εμποδιζει το συστημα. Χασαμε 1 6μηνο στη σχολη επειδη 3-4 βλακες κανανε καταληψη εν μεσω εξεταστικης με αστεια επιχειρηματα (απλα αυτοι οι 3-4 πηγαιναν και κλεινανε την αιθουσα την ωρα της εξετασης και δεν αφηναν να μπει κανεις) και απο τα υπολοιπα 300 προβατα που ηταν απεξω για να μπουν να γραψουν κανεις δεν αντιδρουσε, κι αν αντιδρουσαν ηταν υπο μορφη μουρμουρητου. Βλεπεις ολοι ηταν τοσο κοντοφθλαμοι που θεωρουσαν οτι επειδη ειναι αδιαβαστοι τους βολευει να πουν στον μπαμπα την δικαιολογια "ακυρωθηκε η εξεταση λογω καταλαηψης" αντι να πουν "δεν το περασα". Υπηρχαν και 2-3 τυποι που ηταν επι πτυχιω και γκρινιαζανε, ενιοτε τα βαζαν με τους 3-4 βλακες και ως εκει. Χαθηκε ολοκληρο 6μηνο για καμια 3000 ατομα και ουτε γατα ουτε ζημια. Το πιο γραφικο ηταν πως οι πιο εντονες αντιδρασεις ηταν απο τους καθηγητες που και εξεταση να μη γινοταν τι ειχανε τι χασανε. Κι ομως, αν διεκρινες ποτε καμια φωνη προς τα 3-4 ζωα που κρατουσαν κλειστη την πορτα, αυτη ηταν απο καθηγητη. Οι νεοι, η γενια "που δεν ειναι ετσι", οι αυριανοι επιστημονες της χωρας αυτης, κοιταζαν σαν χανοι και χαζογελουσαν πονηρα μεταξυ τους, ρουφωντας παραλληλα οσο φραπε ειχε απομεινει στο πλαστικο ποτηρι του κυλικειου. (μεταξυ αυτων κι εγω, γιατι αυτα τα μυαλα ειχα κι εγω τοτε, δεν βγαζω ουρες απεξω). Επισης δεν γνωρισα ουτε εναν να λεει "θα σπουδασω για να ΜΑΘΩ την επιστημη και να προχωρησω παρακατω". Η φιλοδοξια ολων ηταν πως θα κανουν κονε για να μπουν δημοσιο ή στην καλυτερη να παρουν το πτυχιο στα γρηγορα για να πανενα δουλεψουν στην επιχειρηση του μπαμπα-μπαρμπα κλπ. Το ποσοστο αυτων που κυνηγουσαν τον λογο για τον οποιο βρισκονταν στη σχολη (δηλαδη την γνωση) δεν πρεπει σε κανενα εξαμηνο να ξεπερασε το 5% κι αυτο επιβεβαιωνεται κι απο τον αριθμο οσων παρακολουθουσαν τα μαθηματα καθε εξαμηνο. Αναμεσα σε ολους αυτους υπηρχε και ενας σεβαστος αριθμος αυτων που ηδη ειχαν μπει στο κλιμα και ειχαν πιασει το νοημα απτα 20. Μερσεντες/bmw απτα 20 λοιπον, μοστρα, φραπες και γλυψιμο κατουρημενων ποδιων σε βυσματα και γνωστους για να περασουν μαθηματα. Στο στρατο, τι να λεμε. Τα ξερετε και ενταξει εκει υπαρχει και η δικαιολογια οτι απτη στιγμη που σε αναγκαζουν και δεν ειναι επιλογη σου, κοιτας τροπους να περασεις οσο πιο χαλαρα γινεται, ακομα κι αν μαμας τους συμπασχοντες σου. Να περασουμε στο αλλο αστειο της γενιας μας ? Την δηθεν κοινωνικη εξεγερση-πασαρελα των αγανακτισμενων? Αν η γενια μας αντιδραει με τακουνι-μινι φουστα-εφαρμοστο μπλουζακι και μαλλι στην πενα και με το που πιανει Αυγουστος παει διακοπες και 5 ρομαντικους να πιανουν ενα μικροφωνο και να παριστανουν οτι οι συγκεντρωσεις τους προαγουν την πραγματικη δημοκρατια σαν αυτη της αρχαιας Ελλαδας που ολοι μπορουσαν να εχουν λογο και οι υπολοιποι να ακουνε και να λενε "πεστα μεγαλε δημοκρατη" κλπ, τοτε ναι εχω βασιμες ελπιδες να πιστευω οτι η ανατροπη θα ερθει απο αυτους τους μαλθακους. Aς ειναι καλα οι Ισπανοι σε αυτον τον τομεα και νομισαν καποιοι εγχωριοι χαλβαδες οτι εξεγερθηκαν κοντρα στο κατεστημενο. Οι υπολοιποι που δεν ειναι χαλβαδες απλα καταλαβαν γρηγορα οτι θα ξεφουσκωνε ή το συνηδτοποιησαν εστω, διοτι ακομα εχω συνομιληκους που επιμενουν στην υπερηφανεια τους που ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ μεσω εκεινων των γραφικων "διαδηλωσεων" Γενικα, την γενια μας 80's την θεωρω πιο ΑΧΡΗΣΤΗ απο των πατεραδων μας που εφερε την Ελλαδα ως εδω. Οπως ειπα, αυτα ειναι καθαρα προσωπικη αποψη μεσω προσωπικων εμπειριων. Η πραγματικοτητα (πχ σε αλλες σχολες, αλλα στρατοπεδα, αλλες πολεις) μπορει να ειναι εντελως διαφορετικη απτην εικονα που σχηματισα και εν τελει να λανθανω, οποτε απολογουμαι προκαταβολικα. Στην τελικη που ξερεις, μπορει το μελλον να με διαψευσει και να δω ολικη ανατροπη, και οι μπουληδες συνομιληκοι που βλεπω κοντα 30 χρονια τωρα ξαφνικα να γινουν τυποι που θα μασησουν σιδερα μαζικα για το καλο ολων μας. Δε θα στοιχηματιζα παντως σε τετοιο ενδεχομενο. 5
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Σε αυτη την κατάσταση που ζούμε όλοι μας καθημερινά ποια είναι η λύση ...μένουμε στο καράβι που βουλιάζει με την ελπίδα πως δεν ξέρεις ίσως φτιάξει η κατάσταση η φεύγουμε να γλιτώσουμε και πάμε στο εξωτερικό που ούτε έχουμε κανέναν όπως εγω η πάμε σε μια χώρα που έχουμε συγγενικά πρόσωπα τα οποία μπορει να τα ξέρουμε μέσα απο φωτογραφιες και τηλέφωνα (ΗΠΑ , Γερμανία , Αυστραλία , Μ.Βρετανια) . Ποια είναι η γνώμη σας Θεωρώ ότι ο καθένας μας έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ στον εαυτό του να κάνει αυτά που πιστεύει πως θα καλυτερεύσουν το βιοτικό του επίπεδο (οτιδήποτε κι αν σημαίνει για τον καθένα αυτό, για τον τάδε μπορεί να είναι σημαντικότερο να βρίσκεται κοντά στους οικείους του, για τον δείνα να βγάζει καλύτερο μεροκάματο, διαλέγεις και παίρνεις). Επίσης, όπου γης και πατρίς. Κοινώς, ψάξ' το, βρες δουλειά και φύγε, αν δεν έχεις κάτι να σε κρατάει εδώ. Τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες. 7
Superuser Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή ένας έλληνας αποφασίσει να ξενιτευτεί και βρίσκει δουλειά πχ 2000 τον μήνα και αφήνει την οικογένεια του πίσω αλλά κάθε μήνα στέλνει τα 1500 πίσω για να μπορέσει να επιβιώσει η οικογένεια του ή είτε έχοντας 500.000 ομοίους του που πράττουν το ίδιο θεωρούνται ότι την έκαναν και λαμογια ενώ αυτός που θα μείνει, και o μισθός που θα παίρνει, θα συντηρεί τον εαυτό (με ούτε τα βασικά) και το δημόσιο,θα θεωρείται πατριώτης και σωτήρας της κρίσης; Για σοβαρευτείτε λίγο.... 2
mphxths Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 @superuser αν ηταν να κοιταξουμε τις καλυτερες συνθηκες διαβιωσης επρεπε να την κανουμε εδω και πολλα χρονια απο την Ελλαδα. Αλλα για καποιον λογο μεναμε και μενουμε...μας βολευε η χαλαροτητα και ελλειψη οργανωσης στην ελλαδα προφανως αλλα κατα τα αλλα τα κατηγορουμε. Στην ουσια , πηγαμε στην παιδικη χαρα της γειτονιας , κατσαμε στην κουνια , την σπασαμε , και αντι να την φτιαξουμε , λεμε δεν μαμιεται , ας την φτιαξει ο επομενος , θα παω στην διπλανη παιδικη χαρα που την συντηρουν σωστα . Αντε λοιπον να κανουμε την ηρωικη μας εξοδο !! @Basilhs23 : Εννοειται οτι οταν λεω οτι την καταντησαμε την χωρα ετσι , αναφερομαι σε αυτους που εχουν ζησει καποιο αξιολογο αριθμο χρονων στην χωρα.Δεν αναφερομαι στον 10χρονο , 15χρονο , στο βρεφος.
skiabox Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Lol τώρα το διάβασα αυτό. Καλά σοβαρολογείς τώρα? Ο νέος που πήρε το πτυχίο του και δεν βρίσκει πουθενά δουλειά ΦΤΑΙΕΙ για την κατάντια της Ελλάδας? Ο νέος είναι αυτός που ψήφιζε 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ? Έλεος με αυτές τις γενικεύσεις επιτέλους. Και είχα ξαναγράψει και εδώ παλαιότερα οτι το 80-90% όλων των ενήλικων πολιτών έχουμε ένα μερίδιο συνυπευθυνότητας για τα προβλήματα του τόπου, αλλά σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αποδέχομαι την γενίκευση οτι φταίμε όλοι διότι αυτό δείχνει σαν να φταίει ο πολίτης όσο και ο πολιτικός, για την ακρίβεια αν πολιτικός φταίει για το 99.999% των προβλημάτων αυτού του τόπου τότε ο πολίτης φταίει για το 0.001% αλλά το οτι φταίμε όλοι έτσι γενικά και αόριστα δεν το αποδέχομαι. Επίσης πολύ λογικό και αναμενόμενο είναι πλέον ο καθένας να κάθεται να παρατηρεί και να κρίνει το υπό κατάρρευση σάπιο ελληνικό κράτος και να σκέφτεται τον εαυτούλη του στο εξωτερικό, όταν ο άλλος δεν μπορεί να βρεί δουλειά να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και τον απειλούν με δήμευση/αναγκαστική είσπραξη χωρίς ρεύμα και ένα σωρό άλλα χέστηκε για το ελληνικό κράτος, κοιτάει να πάει εξωτερικό να ξεμπερδεύει. Τα περί προσπαθειών βελτίωσης και αγώνα που πρέπει να κάνει ο καθένας επειδή φταίει κτλπ μου ακούγονται μόνο τζάμπα και βερεσέ πλέον. Το μόνο πράγμα που μπορεί να φτιάξει την κατάσταση είναι ο χρόνος και επειδή δεν έχουνε όλοι και κυρίως οι νέοι την υπομονή να περιμένουν εδώ μέχρι το 2020 φεύγουν και πολύ καλά κάνουν. Προσωπικά από το 2019 και μετά πιστεύω οτι θα υπάρξει ανάκαμψη για την χώρα. Χωρίς μηχανογράφηση (κανονική όμως παντού και real time) θα δεις το ίδιο έργο ακόμα και σε περίπτωση ανάκαμψης.
REDODIN7 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δυστηχως μενω αν και πολυ θα ηθελα να φυγω, τουλαχιστον ελπιζω να βρω επιτελους δουλια ακομα και στην επαρχια.
headbanger Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Ευτυχώς κατάφερα και έφυγα 1 χρόνο πριν. Και κατάλαβα τι πάει να πει ορθολογισμός από πλευράς κράτους. Δεν με ενδιαφέρει που πληρώνω το 35% τουμισθού μου σεφόρους. Γιατί νιώθω ασφαλής. έχω health care και υπηρεσίες που στην Ελλάδα ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα. Κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο στην πράξη. Δεν γυρνάω πίσω κύριοι. Και ναι είμαι της άποψης ότι μόνο όσοι έχουν τις ικανότητες μπορούν να διαπρέψουν έξω. Προσωπικά ήρθα σε ένα κράτος μόνος, χωρίς συγγενείς και φίλους, με 1 βαλίτσα ρούχα στην κυριολεξία, και αυτά ήταν μόνιμα off season γιατί εδώ κάνει κρύο. Χωρίς να θέλω να φανώ Καίλας, κουράγιο στα παιδιά που είναι μακριά από τα σπίτια τους. Αυτοι που τα καταφέρνουμε, είναι γιατί είμαστε κομμάντα και δεν μασάμε. Ακόμα μεγαλύτερο κουράγιο σε αυτούς που μένουν πίσω, αλλά τους δίνω το ελαφρυντικό της οικογένειας- κακά τα ψέματα, η ελληνική οικογένεια παρόλα τα κακά της, έχει το μεγαλύτερο καλό - αλληλοστήριξη, γιατί τώρα στα 26 μου η μάνα μου δεν ξέχασε ότι υπάρχω. Όσο για το αν λακίσαμε και τα παρτήσαμε, κοιτάχτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη πρώτα. Γιατί οι δικιές μας οικογένειες back home δεν πρόκειται να τις αφήσουμε να πεινάσουν. Ίσα ίσα που θέλω να πιστεύω ότι οι μετανάστες μας είναι η αφρόκρεμα του έθνους. 9
Praetorianos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 headbanger συμφωνώ σε όλα και μ' άρεσε το post σου, αλλά έχω μια ένσταση σε αυτό: Ίσα ίσα που θέλω να πιστεύω ότι οι μετανάστες μας είναι η αφρόκρεμα του έθνους. γιατί μετά έχουμε αυτό το εξωφρενικό: Υπάρχουν άτομα όπου ο δείκτης νοημοσύνης τους και μετά το γαμήσαμε το θέμα. Δεν είναι ανάγκη να πιάνουμε τα άκρα, ούτε ιδιοφυίες που δεν χωρούσε τα @@ μας η έκταση της Ελλάδας είμαστε όσοι φύγαμε, ούτε ασφαλίτες συμμορίτες προδότες. 1
headbanger Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 δεν είναι από πλευράς νοημοσύνης. Είναι/είμαστε παιδιά που απλά κουράστηκαν. Και δεν μείναμε μόνο στα λόγια. Ένα κράτος (κράτος είμαστε ΟΛΟΙ μας μαζί) που δεν πρόκειται να αλλάξει. Γιατί παρότι διαπρέπουμε ως επι των πλείστων στο εξωτερικό, είναι γιατί δεν έχουν οι γύρω μας νοοτροπία τουρκομπαρόκ (να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα). Από τα παιδιά που έρχονται και δουλεύουν στα ορυχεία σαν εργάτες εδώ, μέχρι και τους έλληνες καθηγητές στο University of Alberta, θεωρώ πως ο καθένα ξεχωριστά είχε πολλά να δώσει στον τόπο μας, αλλά κανέναν να το εκτιμήσει/απολάβει.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Από τα παιδιά που έρχονται και δουλεύουν στα ορυχεία σαν εργάτες εδώ, μέχρι και τους έλληνες καθηγητές στο University of Alberta, θεωρώ πως ο καθένα ξεχωριστά είχε πολλά να δώσει στον τόπο μας, αλλά κανέναν να το εκτιμήσει/απολάβει. Γενικα η λογικη φυγατε απτη χωρα στα δυσκολα αρα ειστε τεμπλεχανες, βολεψακηδες, τυχοδιωκτες, λιποτακτες και προδοτες μπαζει απο παντου. Απο παντου ομως. Γενικα εξω απτο χορο πολλα τραγουδια λενε, ειδικα εκει στην πατριδα του φθονου και της ζηλειας που αν σε δουν να βαζεις τη ζωη σου σε μια σειρα αφριζουν ολοι (μα ολοι) εκτος απο πατερα και μητερα, ισως και αδερφια (παιζει κι αυτο). Οι κακιες που εχω ακουσει απο γνωστους και συγγενεις ειναι ουκ ολιγες (τους ιδιους που μου λεγανε περιπου εκ του ασφαλους συγχαρητηρια για την @@δατη αποφαση και καλα, οταν μαθανε οτι προκειται να φυγω, γιατι πονταραν οτι θα τσιμπησω το τριτο το μακρυ εκει που θα παω και θα γυρισω με κατεβασμενη την ουρα). Τα ιδια ακουω και απο αγνωστους, πχ εδω. Η πλακα λοιπον ειναι πως αμα κανεις μια αρχη εκτος Ελλαδας, ξαφνικα ολοι σε θεωρουν βολεμενο, βολεψακια, παρτακια, προδοτη και τα σχετικα. Χωρις να περναει απτο νου τους το πως μπορει να ειναι η ζωη για μηνες συνεχομενους μακρια απο απο συγγενεις, γκομενες, φιλους, σπιτι, μονοι τους, σε ενα τοπο που ξερεις οτι πχ αν αρωστησεις η παθεις κατι σοβαρο πρεπει να παρουν αεροπλανο τα 1/2 ατομα που θα μπουν στη διαδικασια να ασχοληθουν μαζι σου σε ενα τοπο που παντα θα αντιμετωπιζεσαι ως μεταναστης και ξενος. Συνεπως ελαχιστη σημασια εχει η γνωμη τους και επισης αν ημουν το ιδιο ηλιθιος θα μπορουσα με την ιδια ανεση να πω κι εγω βολεμενους και μαμοθρεφτους αυτους που μενουν πισω στην Ελλαδα του 25% ανεργιας που οσονουπω θα ειναι 30 και 35% και καθονται και μοιρολατρουν βγαζοντας παραλληλα φαρμακι για οποιον βρουν ευκαιρο: "Επιασε δουλεια ο Μητσος? Ε ειχε το θειο του, τον βολεψε", "Επιασε δουλεια η Χριστινα...Α την τσουπρα θα κουνησε τον κωλο της στο interview", "πηγε εξωτερικο, ο Κωστας? Χαχα τρελος σιγα μη βρει δουλεια, πισω θα γυρισει" κλπ. Oμως δεν τους χαρακτηριζω ετσι γιατι εχω την στοιχειωδη ικανοτητα να διακρινω τα προβληματα που επικρατουν. 30 μερες το χρονο για διακοπουλες και πολλες ειναι. 10
insomniaK Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Το γελοιότερο είναι πως όσοι έφυγαν πριν την κρίση/ χρεοκοπία έχουν φτάσει στο επίπεδο να διευκρινίζουν ποια χρόνια μετανάστευσαν για να μη χαρακτηρίζονται ως προδότες... 2
Pireotis88 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 γενικοτερα οταν στην Ελλαδα μια κατασταση ειναι περιεργη παντα οι σωτηρες ερχονται απ'εξω... 1.οταν ειχαμε βασιλεια..ερχοντουσαν απο αυτοεξορια πισω οι ενθρονισμενοι... 2.μετα στη χουντα..ξερετε ολοι ποιοι μας κυβερναν ακομα κτλ.. Να δουμε μετα το 2014 με 15 ποιος θα μας σωσει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα