Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@mphxths

την κούνια άλλοι την έσπασαν και ζητάνε να την φτιάξουμε εμείς..

Ποια χαλαρότητα;

Είμαι μια Ζωή στον ιδιωτικό τομέα και μόνο χαλαρός δεν ήμουν ποτέ, πάντοτε πλήρωνα και εξακολουθώ να πληρώνω τους φόρους

Και αν χρειαστεί (που το βλέπω να με φλερτάρει πολύ έντονα τελευταία) δεν κολλάω να αλλάξω χώρα.Την βαλίτσα έχω μάθει να φτιάχνω πολύ εύκολα

Δηλαδή άντε να μείνουμε όλοι εδώ

Τι θα κάνουν 1.500.000 άνεργοι; θα κοιτάζονται στα μάτια;η θα ζουν εις βάρος 2 σε έναν που o μισθός του δεν φτάνει ούτε γι αυτόν;

Τι; να περιμένει από το κράτος να φέρει ανάπτυξη; που το οποίο μας τα έχει πρήξει τον τελευταίο μήνα να κόψει 11 δις, όχι για εκσυγχρόνιση-βάση ανάπτυξης, αλλά για να μπορέσει να πληρώνει το πελατειακό προσωπικό;

Όσοι μπορούνε και έχουν την δυνατότητα και το θάρρος, ναι να φύγουν

Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει ανάπτυξη τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια και το 30%(ανεπίσημα) του πληθυσμού που είναι άνεργοι, απλώς περισσεύουν

Συγγνώμη αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα

Και να με θυμηθείς...σε ένα χρόνο η όλη κατάσταση θα είναι χειρότερη

Φιλικά πάντα

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι μελλον θα εχει η γενια μου εγω απορω...

τιποτα δεν βλεπω να κινειτε..

Τιποτα δεν λενε για τους νεους να κανουν κατι να τους αξιοποιησουν...

ειμαι 23 χρονων και ουτε ενα κολλημενο ενσυμο δεν εχω ακομα...δουλεω απο 16 στο συνεργειο του πατερα μου σε σαντουιτσαδικα σε νυχτερινα μαγαζια για να μπορω να εχω ενα χαρτζιλικι δικο μου..

Φετος το καλοκαιρι ηρθε ο ανιψιος απο την αγγλια δεν εχουμε μεγαλη διαφορα καπου 20 ειναι αυτος..δεν σπουδασε και δεν εχει δουλεψει ποτε του ..τρωει μονο απο τα ετοιμα του μπαμπα...

Πιστευω εδω στην Ελλαδα πολλα παιδια ειναι ετσι σαν εμενα ειδικα αν μενουν στην επαρχια...

Εχουμε ενα συνεργειο αυτοκινητων εχει να μπει αμαξι 1,5 μηνα...

Και τα εξοδα τρεχουν..δεη οτε νερα τελη για τα νεκροταφεια ακουστε...και πολλα αλλα..και εσοδα απο πουθενα...

• Like 1
Δημοσ.

Τι μελλον θα εχει η γενια μου εγω απορω...

τιποτα δεν βλεπω να κινειτε..

Τιποτα δεν λενε για τους νεους να κανουν κατι να τους αξιοποιησουν...

ειμαι 23 χρονων και ουτε ενα κολλημενο ενσυμο δεν εχω ακομα...δουλεω απο 16 στο συνεργειο του πατερα μου σε σαντουιτσαδικα σε νυχτερινα μαγαζια για να μπορω να εχω ενα χαρτζιλικι δικο μου..

Φετος το καλοκαιρι ηρθε ο ανιψιος απο την αγγλια δεν εχουμε μεγαλη διαφορα καπου 20 ειναι αυτος..δεν σπουδασε και δεν εχει δουλεψει ποτε του ..τρωει μονο απο τα ετοιμα του μπαμπα...

Πιστευω εδω στην Ελλαδα πολλα παιδια ειναι ετσι σαν εμενα ειδικα αν μενουν στην επαρχια...

Εχουμε ενα συνεργειο αυτοκινητων εχει να μπει αμαξι 1,5 μηνα...

Και τα εξοδα τρεχουν..δεη οτε νερα τελη για τα νεκροταφεια ακουστε...και πολλα αλλα..και εσοδα απο πουθενα...

Αν επιτρεπεται, τι εχεις σπουδασει;
Δημοσ.

Σποιλερ λογω σεντονιου:

Χωρις να διαφωνω καθολου σε οσα λες, σχετικα με τις γενικευσεις θα σου παραθεσω καθαρα δικη μου γνωμη κι αν εχω λαθος δεχομαι να με διορθωσει ο καθενας.

Ειμαι λοιπον 27. Για τη γενια μου μιλωντας (και οταν λεω γενια εννοω τους συμφοιτητες που συναντησα, τους φανταρους που συναντησα κλπ) εχω να πω οτι μια χαρα (και χειροτερα μη σου πω) βαδιζει στα χναρια της γενιας των πατεραδων μας. Δηλαδη, και στη σχολη και στο στρατο ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ σκεφτονταν την βολεψη τους ακομα κι αν για αυτην επρεπε να γαμησουν τον διπλα τους με τη βοηθεια ενος διεφθαρμενου τροπου (πχ εγω εχω βυσμα, εσυ που δεν εχεις παρε τα @@παρια μου).

Θυμαμαι στη σχολη: Ενα σωρο προβατα γραφονταν στην ΔΑΠ για να περνανε τα μαθηματα "που βοηθα ο καθηγητης αν εισαι γραμενος", να βρισκουν σημειωσεις απο αλλα ασυνειδητα κοματοσκυλα κλπ. Τα υπολοιπα προβατα σε ΚΝΕ και ΠΑΣΠ (αναλογως τις οικογενειακες πεποιθησεις), ενω υπηρχαν και τα αναρχοαυτονομα προβατα που πηγαιναν και γραφονταν σε ακροαριστερου τυπου παραταξεις που απο την εποχη του Νωε μαχονται για το καλο της ανθρωποτητας αλλα παντα τους εμποδιζει το συστημα. Χασαμε 1 6μηνο στη σχολη επειδη 3-4 βλακες κανανε καταληψη εν μεσω εξεταστικης με αστεια επιχειρηματα (απλα αυτοι οι 3-4 πηγαιναν και κλεινανε την αιθουσα την ωρα της εξετασης και δεν αφηναν να μπει κανεις) και απο τα υπολοιπα 300 προβατα που ηταν απεξω για να μπουν να γραψουν κανεις δεν αντιδρουσε, κι αν αντιδρουσαν ηταν υπο μορφη μουρμουρητου. Βλεπεις ολοι ηταν τοσο κοντοφθλαμοι που θεωρουσαν οτι επειδη ειναι αδιαβαστοι τους βολευει να πουν στον μπαμπα την δικαιολογια "ακυρωθηκε η εξεταση λογω καταλαηψης" αντι να πουν "δεν το περασα". Υπηρχαν και 2-3 τυποι που ηταν επι πτυχιω και γκρινιαζανε, ενιοτε τα βαζαν με τους 3-4 βλακες και ως εκει. Χαθηκε ολοκληρο 6μηνο για καμια 3000 ατομα και ουτε γατα ουτε ζημια. Το πιο γραφικο ηταν πως οι πιο εντονες αντιδρασεις ηταν απο τους καθηγητες που και εξεταση να μη γινοταν τι ειχανε τι χασανε. Κι ομως, αν διεκρινες ποτε καμια φωνη προς τα 3-4 ζωα που κρατουσαν κλειστη την πορτα, αυτη ηταν απο καθηγητη. Οι νεοι, η γενια "που δεν ειναι ετσι", οι αυριανοι επιστημονες της χωρας αυτης, κοιταζαν σαν χανοι και χαζογελουσαν πονηρα μεταξυ τους, ρουφωντας παραλληλα οσο φραπε ειχε απομεινει στο πλαστικο ποτηρι του κυλικειου. (μεταξυ αυτων κι εγω, γιατι αυτα τα μυαλα ειχα κι εγω τοτε, δεν βγαζω ουρες απεξω).

Επισης δεν γνωρισα ουτε εναν να λεει "θα σπουδασω για να ΜΑΘΩ την επιστημη και να προχωρησω παρακατω". Η φιλοδοξια ολων ηταν πως θα κανουν κονε για να μπουν δημοσιο ή στην καλυτερη να παρουν το πτυχιο στα γρηγορα για να πανενα δουλεψουν στην επιχειρηση του μπαμπα-μπαρμπα κλπ. Το ποσοστο αυτων που κυνηγουσαν τον λογο για τον οποιο βρισκονταν στη σχολη (δηλαδη την γνωση) δεν πρεπει σε κανενα εξαμηνο να ξεπερασε το 5% κι αυτο επιβεβαιωνεται κι απο τον αριθμο οσων παρακολουθουσαν τα μαθηματα καθε εξαμηνο.

Αναμεσα σε ολους αυτους υπηρχε και ενας σεβαστος αριθμος αυτων που ηδη ειχαν μπει στο κλιμα και ειχαν πιασει το νοημα απτα 20. Μερσεντες/bmw απτα 20 λοιπον, μοστρα, φραπες και γλυψιμο κατουρημενων ποδιων σε βυσματα και γνωστους για να περασουν μαθηματα.

Στο στρατο, τι να λεμε. Τα ξερετε και ενταξει εκει υπαρχει και η δικαιολογια οτι απτη στιγμη που σε αναγκαζουν και δεν ειναι επιλογη σου, κοιτας τροπους να περασεις οσο πιο χαλαρα γινεται, ακομα κι αν μαμας τους συμπασχοντες σου.

Να περασουμε στο αλλο αστειο της γενιας μας ? Την δηθεν κοινωνικη εξεγερση-πασαρελα των αγανακτισμενων? Αν η γενια μας αντιδραει με τακουνι-μινι φουστα-εφαρμοστο μπλουζακι και μαλλι στην πενα και με το που πιανει Αυγουστος παει διακοπες και 5 ρομαντικους να πιανουν ενα μικροφωνο και να παριστανουν οτι οι συγκεντρωσεις τους προαγουν την πραγματικη δημοκρατια σαν αυτη της αρχαιας Ελλαδας που ολοι μπορουσαν να εχουν λογο και οι υπολοιποι να ακουνε και να λενε "πεστα μεγαλε δημοκρατη" κλπ, τοτε ναι εχω βασιμες ελπιδες να πιστευω οτι η ανατροπη θα ερθει απο αυτους τους μαλθακους. Aς ειναι καλα οι Ισπανοι σε αυτον τον τομεα και νομισαν καποιοι εγχωριοι χαλβαδες οτι εξεγερθηκαν κοντρα στο κατεστημενο. Οι υπολοιποι που δεν ειναι χαλβαδες απλα καταλαβαν γρηγορα οτι θα ξεφουσκωνε ή το συνηδτοποιησαν εστω, διοτι ακομα εχω συνομιληκους που επιμενουν στην υπερηφανεια τους που ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ μεσω εκεινων των γραφικων "διαδηλωσεων"

Γενικα, την γενια μας 80's την θεωρω πιο ΑΧΡΗΣΤΗ απο των πατεραδων μας που εφερε την Ελλαδα ως εδω. Οπως ειπα, αυτα ειναι καθαρα προσωπικη αποψη μεσω προσωπικων εμπειριων. Η πραγματικοτητα (πχ σε αλλες σχολες, αλλα στρατοπεδα, αλλες πολεις) μπορει να ειναι εντελως διαφορετικη απτην εικονα που σχηματισα και εν τελει να λανθανω, οποτε απολογουμαι προκαταβολικα. Στην τελικη που ξερεις, μπορει το μελλον να με διαψευσει και να δω ολικη ανατροπη, και οι μπουληδες συνομιληκοι που βλεπω κοντα 30 χρονια τωρα ξαφνικα να γινουν τυποι που θα μασησουν σιδερα μαζικα για το καλο ολων μας. Δε θα στοιχηματιζα παντως σε τετοιο ενδεχομενο.

Συμφωνώ 100% σε όλα. Εγώ είμαι 25 και εγώ τα ίδια έβλεπα ως φοιτητής αλλά όχι τόσο έντονα όσο εσύ. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ οτι η γενιά του 80 είμαστε αγγελούδια και παναγίτσες, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μαρέσουν και εμένα στην γενιά μας.

Μια επισήμανση μόνο για αυτό που είπες στο τέλος, τα πράγματα δείχνουν οτι πιθανότατα αυτή η γενιά θα είναι η ποιό άχρηστη από των πατεράδων μας όπως είπες, απλά αυτό είναι μια εκτίμηση με βάση αυτά που γνωρίζουμε ως τώρα, ακόμα δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα οτι θα είμαστε οι ποιό άχρηστοι διότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στα 35-45 μας και γενικώς σε μια ηλικία που να λές πλέον "ε τι θα καταφέρει αυτό το άτομο", μέσα στο μυαλό μου υπάρχει μια αμυδρή ελπίδα μήπως αν χειροτερέψει πολύ περισσότερο η κατάσταση ίσως ξεσηκωθούν οι νέοι και κάνουν κάτι. Οπότε προς το παρόν και αντικειμενικά άλλο μερίδιο ευθύνης έχει ο 25άρης άλλο ο 40άρης άλλο οι γονείς μας και άλλο οι παπούδες μας, αυτό ήθελα να θίξω πρίν οτι έτσι γενικά και αόριστα οτι φταίμε όλοι το ίδιο δεν αντικατοπρίζει την πραγματικότητα.

@Basilhs23 : Εννοειται οτι οταν λεω οτι την καταντησαμε την χωρα ετσι , αναφερομαι σε αυτους που εχουν ζησει καποιο αξιολογο αριθμο χρονων στην χωρα.Δεν αναφερομαι στον 10χρονο , 15χρονο , στο βρεφος.

Οκ, σόρρυ που το εξέλαβα διαφορετικά.

Δημοσ.

Το κράτος ζημιώνει τον λαό δεκαετίες τώρα.

Όποιος το στηρίζει ή προσπαθεί να αποδείξει ότι υπάρχει μεγαλύτερη βαρύτητα ευθύνης στον μέσο πολίτη, τότε ή εθελοτυφλεί χωρίς να το γνωρίζει ή είναι απλά μέρος του "συστήματος" και παριστάνει το παπαγαλάκι για χάρη της βρωμιάς εις βάρος των φίλων/γνωστών του.

Ο πολίτης χρειάζεται να ανακαλύψει τα δε "τσακάλια" (που μπορεί να είναι από τέρμα αριστερός μέχρι τέρμα δεξιός και με 1000 πτυχία/διδακτορικά) και να τους τιμωρήσει μαζί με τους πολιτικούς, για να καταφέρει να δει φως στο τούνελ.

Δημοσ.

Δεν ξέρω πιθανώς να είμαι υπερβολικός( ως έλληνας και εγώ :P), αλλά με ότι ακούω και βλέπω, όσο πάει και χειρότερα... γιατι πολύ απλά δεν υπάρχει ένα σενάριο να πω ναι αμα γίνει αυτό, άμα βγει αυτή κυβερνηση (ναι εντάξει αυτο δεν κάνει ούτε για ανέκδοτο), ίσως, απλά ίσως πάνε καλύτερα τα πράγματα.Βέβαια να είμαι ειλικρινής το πιο κουραστικό πλέον είναι η νοοτροπία μας.ναι έχει και κάποια καλά,αλλά ρε γαμώτο δεν μπορεί να μας νοιάζει ακόμα και τώρα μόνο το τετραγωνικό μας, ποτέ η γενική εικόνα και ''υγεία'', καλά άσεεε για την υπερβολή ασπρο ή μαύρο, τίποτα άλλο!!. (εννοείτε όχι απο όλους).Επίσης θεϊκό...έχουμε μπερδέψει την γνώμη με την γνώση...το πρώτο το εχουν όλοι το δεύτερο οχι, κανονικα, στην ελλάδα όμως έχουμε πάντα και τα δύο!!(και εννοείτε η δικιά μας είναι πάντα η σωστή) Φεύγω και εγώ σε λίγες μέρες και δεν έχω ιδέα αν θα γυρίσω και πότε...

(το ξέρω ξεφεύγω ίσως απο το θέμα αλλα δεν βαριέσε skip στο επόμενο μύνημα :-D )

Δημοσ.

Πρώτον, να πω ότι, παρότι η γενικευμένη κρίση είναι φαινόμενο των τελευταίων ετών, σε κάποιους τομείς οι συνθήκες ήταν τραγικές στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Ο ταλαντούχος επιστήμονας (με εξαίρεση λίγους τομείς) τι μέλλον είχε στην Ελλάδα το 2004; Έφευγε λοιπόν έξω και γινόταν καθηγητής πανεπιστημίου στα 35 του, αντί να περιμένει να γίνει εδώ στα 55 του, ααααααν τα είχε καλά με το σύστημα. Αυτός που είχε παιδί με ειδικές ανάγκες τι μέλλον είχε στην Ελλάδα; Έφευγε έξω και εξασφάλιζε στο παιδί του μια φυσιολογική ζωή. Και τα λοιπά και τα λοιπά. Απλώς το ίδιο ισχύει τώρα πρακτικά σε όλους τους τομείς.

Δεύτερον, ο καθένας βλέπει την έννοια της πατρίδας διαφορετικά. Προσωπικά, θα ήθελα η ελληνική κοινωνία να προοδεύσει, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι άνθρωποι (φίλοι, οικογένεια κτλ), για τους οποίους νοιάζομαι, θα ζούσαν καλύτερα. Δεν έχω όμως ιδεολογία "ελληνικού αίματος", "εθνικής ευθύνης" και άλλων σχετικών, οπότε δεν θεωρώ κανενός είδους προδοσία το να συμβάλλω στην πρόοδο μιας άλλης κοινωνίας. Όπου γης και πατρίς, όπως ειπώθηκε.

Τρίτον, μια χώρα δεν είναι μόνο η κυβέρνησή της και η προσφορά του πολίτη δεν εξαντλείται στις εκλογές. Ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην πρόοδο ή το αντίθετο, με πολλούς τρόπους. Όχι μόνο ατομικά, αλλά και μέσα από συλλογικές δράσεις που δεν έχουν σχέση με τις εκλογές. Κάθε ερευνητής που δουλεύει, κάθε πολίτης που δεν ανέχεται την παρανομία δίπλα του, κάθε μικρή πράξη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Midi ανέφερε πολλά τέτοια παραδείγματα, με την αρνητική βέβαια κατεύθυνση, αλλά αν τα αντιστρέψεις, βλέπεις δεκάδες τομείς στους οποίους μπορείς να παρέμβεις. Ασφαλώς, ο καθένας μπορεί να κρίνει καταρχάς αν θέλει να κάνει την προσπάθεια που απαιτείται για να βελτιώσει την κοινότητά του ή να φύγει και να πάει σε μία που του ταιριάζει. Και βεβαίως, μπορεί να θέλει να κάνει την προσπάθεια, αλλά κάποια στιγμή να κουραστεί και να μην αντέχει άλλο.

Για μένα, το ιδανικό για τη χώρα θα ήταν να μείνουν οι άξιοι άνθρωποι στην Ελλάδα και να την τραβήξουν μπροστά (ασχέτως κυβερνήσεων και πολιτικών δράσεων). Δε θα κατηγορήσω κανέναν όμως που κρίνει ότι για τον ίδιο ή την οικογένειά του ο δρόμος είναι αλλού. Θα κατηγορήσω μόνο εκείνον που πουλάει αγάπη για την πατρίδα και εθνικιστικές κορώνες και ύστερα φεύγει.

• Like 2
Δημοσ.

Δέν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος με τόση ευκολία να κρίνει αυτούς που θέλουν να πάνε εξωτερικό για μιά καλύτερη ζωή.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι από τη πρώτη στιγμή που προσπάθησα να εργαστώ και να συνεισφέρω σε αυτό το τόπο, έτρωγα τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη από αυτό το σάπιο μέχρι τις ρίζες κοινωνικο-οικονομικό-πολιτικό σύστημα της χώρας μας.

Για ποιό λόγο πρέπει να σκύβω το κεφάλι σε κάθε "πονεμένο" εργοδότη, που με έχει ανασφάλιστο, μου δίνει ένα κομμάτι ψωμί και πρέπει να του λέω και ευχαριστώ επειδή μου δίνει δουλειά?

Και για ποιό λόγο πρέπει εγώ να πληρώσω τα χρέη και τα λάθη των γονιών και των παπούδων μου?

Και όταν αρπάζομαι μαζί τους, πάντα μου λένε "Εσείς είστε η νέα γενιά, εσείς πρέπει να βρείτε τη λυση".

Ναί την βρήκα. Έφυγα.

Από εδώ που είμαι, περισσότερα μπορώ να προσφέρω για την Ελλάδα, απ'όσα θα μπορούσα να προσφέρω ώς άνεργος εκεί.

• Like 5
Δημοσ.

Δεν νομιζω να μπορει να δειξει κανεις, καποια αχτιδα φωτος σε καποιον που σκεφτεται να μεταναστευσει. Υπαρχει?

Ουτε μπορει να απαιτει ο καθενας, να πληρωσει ο αλλος τις αμαρτιες των παλιότερων...

Ελεος...

Κριμα για τη χωρα, αλλα διχως μελλον εδω, η μονη ελπιδα πια σε προσωπικη βαση, ειναι το εξωτερικο.

Εξαλλου και τα οποια αξιολογα της χωρας, χανονται εδω μες τη λαμογια και την ανοργανωσια. Παντα ετσι ηταν. Τωρα θα αλλαξει αυτο?

Οποτε, εξωτερικο η μονη λυση, δεν βλεπω κατι αλλο.

• Like 2
Δημοσ.

....

Σε λίγο θα είναι της μόδας να είσαι 27~ και να μην έχεις ούτε ένα ένσημο...

• Like 1
Δημοσ.

Ε κι εγώ που ειμαι 28 και άρχισα να κολλάω τώρα ένσημα τι κατάλαβα; Μήπως θα δω σύνταξη ποτέ μου; Έχω δουλειά στην Ελλάδα αλλά δε βλέπω την ώρα να σηκωθώ να φυγω. Σύντομα θα καταλήξουμε να ειμαστε η χώρα στην οποία ο μισός πληθυσμός θα σερβίρει καφέ στον άλλο μισό.Έχει ο θεός (θα πούνε οι καλοί χριστιανοί).

• Like 2
Δημοσ.

θα πας για πρόωρη σύνταξη, σιγά μην περιμένεις μέχρι τα 75.

Παράλληλα να παίρνω και επίδομα ανεργίας όμως ε! Μη μας πούνε και μαλάκες!

Δημοσ.

Να πω κι εγώ την άποψη μου...

Κατ'εμέ δεν υπάρχουν ανοργάνωτες, απολίτιστες και ασόβαρες χώρες... υπάρχουν ανοργάνωτοι, απολίτιστοι και ασόβαροι λαοί, και τέτοιος είμαστε εμείς. Παραδείγματα, πολλά... από την ιστορία μας και τις άπειρες πανωλεθρίες μας ως έθνος έως και την σημερινή μας (τραγελαφική) πραγματικότητα. Προσωπικά δεν μου χρειάζεται καν πλέον να ανακαλέσω από την μνήμη μου εμπειρίες από τα νεανικά μου χρόνια, τον στρατό και την εργασία κτλ. έως και τις καθημερινές μου συνδιαλλαγές σε αυτό το (ας το πούμε) "κράτος", για να καταλάβω τελικά ποίας πάστας λαός είμαστε. Μια απλή καθημερινή βόλτα στη μικρή πόλη λίγο έξω από την Αθηνα που ζω, μου είναι αρκετή για να βγάλω αρκετά συμπεράσματα. Δεκάδες μηχανάκια με αναβάτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία χωρίς κράνη, με αρκετά από αυτά χωρίς πινακίδες η με βγαλμένη/τροποποιημένη εξάτμιση να ανασταίνουν ακόμα και νεκρούς στο πέρασμα τους... αυτοκίνητα που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν σταματούν σχεδόν ποτέ στις διαβάσεις των πεζών για να περάσουν οι πεζοί απέναντι, εκτός και αν είναι για να παρκάρουν επάνω στη διάβαση... άσκοπα κορναρίσματα, χρήση φλας και σεβασμός κόκκινου φαναριού κατά το δοκούν... και φυσικά τροχαία για να επιβάλει την όποια τάξη, ως συνήθως, ανύπαρκτη. Γενικά, πιστεύω κάπως έτσι λειτουργούμε και σε όλους τους υπολοιπους τομείς...

Από οικονομία; εδώ γελούν και τα τσιμέντα. Τα περισσότερα έσοδα μας τα έχουμε μάλλον από τον τουρισμό, που υποτίθεται ότι είναι και η βαριά μας βιομηχανία (τρομάρα μας), μιας που δεν φροντίζουμε να δημιουργήσουμε παραγωγική βάση και σε άλλους τομείς. Ακόμα και εκεί λοιπόν χωλαίνουμε, όπως μπορείτε να δείτε και από τα δυο παρακάτω link της wiki, ακόμα και χώρες όπως η Τουρκία, η Αυστρία και άκουσον άκουσον η Ουκρανία!.. όλες τους χώρες που, σε αντίθεση με μας, δεν στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά και μόνον από τα έσοδα του τουρισμού, μας περνούν σε αφίξεις τουριστών. Ακόμα και η Αντάλια της Τουρκίας έχει περισσότερες αφίξεις τουριστών από την "πολιτισμένη" κατά τα άλλα Αθηνα της ακρόπολης και μπλα μπλα μπλα... Ποιά από αυτές τις χώρες έχει τα νησιά που έχει η Ελλάδα;.. καμία!.. αλλά απ'ότι φαίνεται ούτε καν και σε αυτό τον τομέα δεν είμαστε άξιοι να κάνουμε σοβαρή δουλειά...

http://en.wikipedia....ourism_rankings

http://en.wikipedia.org/wiki/Tourism

Οι δέκα πρώτες χώρες σε αφίξεις τουριστών παγκοσμίως

Capture_077.jpg

Οι δέκα πρώτες χώρες σε αφίξεις τουριστών στην Ευρώπη

Capture_078.jpg

Οι δέκα πρώτες πόλεις σε αφίξεις τουριστών παγκοσμίως

Capture_076.jpg

Τέλος, πιστεύω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι κυρίως η νοοτροπία μας, κάτι που υπολογίζω ότι θα μας πάρει 30 με 40 ίσως και 50 χρόνια για να αλλάξει και αν. Γι'αυτό λοιπόν όσοι έχουν την δυνατότητα και το κουράγιο να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη και ζωή στο εξωτερικό, κατά τη γνώμη μου, ας το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάνεται τον χρόνο σας τρέφοντας φρούδες ελπίδες ότι υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι άμεσα προς το καλύτερο σε αυτόν το βόθρο, όπως κατάντησε, της νότιας βαλκανικής.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...