thermo-sifounas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 3 Χρόνια γαλλικά στο γυμνάσιο, 2 χρόνια γερμανικά με καθηγητή, ιδιαίτερα...όχι τα γαλλικα, για εμένα τουλάχιστον, είναι περίπατος σε σχέση με τα ζερμανικά, αφού τα διδάχθηκα σε δημόσιο σχολείο. C2 επιπεδο και στα γαλλικα και στα γερμανικα φιλε μου (KDS και Sorbonne C2), γι αυτο σου λεω οτι μιλαω εκ πειρας. Για να παρω το C2 στα Γαλλικα μου βγηκε η πιστη σε σχεση με τα γερμανικα, λογω των πολλων ιδιωματισμων που εχει η γλωσσα τους, της πολυ δυσκολης συνταξης και του απιστευτα μεγαλου λεξιλογιου, ιδιαιτερα στα λογοτεχνικα κειμενα.
insomniaK Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Η ορθογραφία στα γερμανικά είναι δύσκολη, πχ το Großes (Deutsches Sprachdiplom) γράφεται με G κι όχι με Κ. Σε κάθε περίπτωση το GDS είναι συγκρίσιμο στα γαλλικά με το επίπεδο του σπουδαστή μετά το DALF 2, διότι το Sorbonne επικεντρώνεται σε φιλολογικά ζητήματα και ο σπουδαστής αποκτά βαθύτερη γνώση στα θεωρητικά της γλώσσας.
Garnele Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Εννοεί το κλάινες (=Kleines) καλέ. Αμέσως να τον αποπάρεις τον άνθρωπο.
gigisoni Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Η γαλλική ορθογραφία είναι κατά πολύ δυσκολότερη της γερμανικής, μην λέμε ό,τι μας κατεβαίνει τώρα. Κοινούς, ή να το πω πιο σωστά, παρόμοιους ήχους για το αυτί του έλληνα μαθητή που μαθαίνει τα γαλλικά, και γράμματα που δεν διαβάζονται/προφέρονται. Η γραμματική τους είναι ευκολότερη, ναι, έχουν μεγάλο λεξιλόγιο, και όσον αφορά τη σύνταξη δεν είναι τόσο δύσκολη, πιστεύω ότι φταίει ο τρόπος που διδάσκουν την γλώσσα στα ελληνικά φροντιστήρια.
Lucifer Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Η γαλλική ορθογραφία είναι κατά πολύ δυσκολότερη της γερμανικής, μην λέμε ό,τι μας κατεβαίνει τώρα. Πυ-ρο-τεχ-νη-μα-τα.
insomniaK Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 προσωπικά, δυσκολεύτηκα περισσότερο με την ορθογραφία στα γερμανικά, κγαρνέλε.
noob Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) προσωπικά, δυσκολεύτηκα περισσότερο με την ορθογραφία στα γερμανικά, κγαρνέλε. Δυσκολεύτηκες στο πιο εύκολο κομμάτι των γερμανικών,πώς το κατάφερες αυτό? Γιατί στα γερμανικά,σε αντίθεση με τα γαλλικά, ό,τι ακούς αυτό γράφεις. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2012 από noob
Garnele Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Ισχύει ρε σεις, η ορθογραφία είναι ένα τιποτάκι σε σύγκριση με τη γραμματική. Γαλλικά δεν ξέρω, μερικές φράσεις μόνο για να το παίζω έξυπνη, και -όχι ότι είναι αντιπροσωπευτικό- όταν τις είδα γραμμένες στα φγανσέ, είπα ένα γτφ η αλήθεια είναι. Ακόμη και η αγγλική ορθογραφία είναι πιο δύσκολη από τη γερμανική. Ινσόμνιακ, η δια βίου μάθηση δυσκολεύει όσο περνάν τα χρόνια, να το ξέρεις =ρ
gigisoni Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Ακόμη και η αγγλική ορθογραφία είναι πιο δύσκολη από τη γερμανική. Όχι απλά ακόμα, η αγγλική ορθογραφία και το spelling είναι η μεγαλύτερη δυσκολία της αγγλικής γλώσσας, δυσκολότερη και από τα γαλλικά.
insomniaK Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι να μάθω να γράφω το φλουγκτζόιχ,πχ, μπορεί να είχα και 50κ μίλια, διότι γράφεται όπως το ακούμε αλλιώς θα χα και 100κ. και να φανταστείτε ότι ήμουν καλός στα αρχαία ελληνικά, αφού στην εποχή μου αυτά μιλάγαμε στην καθημερινότητα μας, μπορεί να το επιβεβαιώσει και η garnele.
Garnele Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Α εγώ βλέπω τώρα ένα ΝΟΛΑ εκεί και δεν ξέρω τι σημαίνει. Άμα δεν τη μιλάς μια γλώσσα τακτικά ξεχνιέται, να το ξέρεις. Εμένα αυτό που ακόμη με δυσκολεύει πάντως στα γερμανικά είναι οι υγρές λέξεις. Δεν μπορώ να τις διαχειριστώ, με κομπλάρουν. Και για να μην νομίζετε ότι μιλάω με υπονοούμενα, να, ορίστε, Unteruldingen.
Praetorianos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 3 Χρόνια γαλλικά στο γυμνάσιο, Έκανες γαλλικά στο Γυμνάσιο ρε ? Είχες ευκαιρία να λες Schülermitverwaltung και Autobahnstrasse και Εntschuldigung άμα λάχει κι εσύ έλεγες μεγσι μποκου και ουι? Μα τι σοι Κρητικός είσαι συ μωρε?? Ου να μου χαθείς. Για να είμαι και οντοπικ, θεωρώ τα γερμανικά εύκολη γλώσσα, είχα φτάσει σε σημείο να τα χειρίζομαι καλύτερα από τα Αγγλικά. Αυτός ο konjunktiv 2 μου έβγαλε την πίστη λίγο μαζί με τα άρθρα, αλλά αγαπάμε.
status Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Έκανες γαλλικά στο Γυμνάσιο ρε ? Είχες ευκαιρία να λες Schülermitverwaltung και Autobahnstrasse και Εntschuldigung άμα λάχει κι εσύ έλεγες μεγσι μποκου και ουι? Μα τι σοι Κρητικός είσαι συ μωρε?? Ου να μου χαθείς. Για να είμαι και οντοπικ, θεωρώ τα γερμανικά εύκολη γλώσσα, είχα φτάσει σε σημείο να τα χειρίζομαι καλύτερα από τα Αγγλικά. Αυτός ο konjunktiv 2 μου έβγαλε την πίστη λίγο μαζί με τα άρθρα, αλλά αγαπάμε. Αγγλικά και γαλλικά είχαμε, όχι κατ επιλογή αλλά με κλήρο.
insomniaK Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Και σένα σου τυχε ο περ μισελ; Γλυκοτσουτσουνος;
linkin Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Οκ,ας δεχτουμε οτι για καποιους τα γαλλικα ειναι πιο ευκολα και για καποιους αλλους τα γερμανικα.Αντε,γιατι με τοσους φωστηρες εδω μεσα θα ξεχασουμε και αυτα που ξεραμε.Απορω,ρε χαρουμενε μου,γιατι με τοσους επιστημονες επεσε αυτη η χωρα εξω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα