algait Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Παίδες καλησπέρα. Είμαι άνεργος και μου πρότειναν να εργαστώ σε μια εταιρία ως πωλητής με ποσοστά χωρίς μισθό. Οι εναλλακτικές που μπορεί να γίνει αυτό είναι δύο. Είτε να κάνω έναρξη επαγγέλματος και να δουλεύω με μπλοκάκι, είτε να μην κάνω έναρξη και να μου κόβει η εταιρία απόδειξη πληρωμής με την οποία θα μου παρακρατείται ένα ποσοστό σαν φόρος. Για αρχή μου φαίνεται πιο καλή φάση το δεύτερο. Το ερώτημά μου όμως είναι το εξής: Σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσω να θεωρούμαι άνεργος και να παίρνω το επίδομα ανεργίας ή θα θεωρούμαι κατά κάποιο τρόπο επαγγελματίας; Έχει κανείς εμπειρία στο ζήτημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
gigisoni Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Για κορόιδα ψάχνουν. Είτε θα σου κάνουν πρόσληψη και θα σε έχουν ως πωλητή, είτε μην ασχοληθείς καθόλου, τον χρόνο σου θα χάσεις και πολύ πιθανόν και λεφτά από την τσέπη σου. Για έναρξη επαγγέλματος το γνωρίζεις πως πρέπει να πληρώνεις εσύ τις εισφορές στον ΟΑΕΕ; Ακόμα και αν δεν έχεις πουλήσει απολύτως τίποτα, θα πρέπει να βγάλεις λεφτά από την τσέπη να πληρώσεις τον ΟΑΕΕ. Την άλλη την μαλακία που σου είπαν, σόρι περίπτωση, δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι σου λένε, μακρυά όμως. Αν θέλει πωλητές, να κάνει πρόσληψη και να τους βάζει να πωλούν. Άντε γεμίσαμε με εξυπνάκηδες.... 1
Ntinaras Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 συμφωνω κι εγω.μακρια. ποια εταιρια ειναι?
FilipposMD Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Παίδες καλησπέρα. Είμαι άνεργος και μου πρότειναν να εργαστώ σε μια εταιρία ως πωλητής με ποσοστά χωρίς μισθό. Οι εναλλακτικές που μπορεί να γίνει αυτό είναι δύο. Είτε να κάνω έναρξη επαγγέλματος και να δουλεύω με μπλοκάκι, είτε να μην κάνω έναρξη και να μου κόβει η εταιρία απόδειξη πληρωμής με την οποία θα μου παρακρατείται ένα ποσοστό σαν φόρος. Για αρχή μου φαίνεται πιο καλή φάση το δεύτερο. Το ερώτημά μου όμως είναι το εξής: Σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσω να θεωρούμαι άνεργος και να παίρνω το επίδομα ανεργίας ή θα θεωρούμαι κατά κάποιο τρόπο επαγγελματίας; Έχει κανείς εμπειρία στο ζήτημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε που το έκανα εγώ, να ξέρεις ότι η εταιρεία μπορεί να σου κόβει απόδειξη μέχρι ένα ορισμένο ποσό. Στη δική μου περίπτωση ήταν 5.000 ευρώ τον χρόνο. Από εκεί και μετά πρέπει να έχεις μπλοκάκι. Μπορεί το όριο να διαφέρει ανάλογα με το είδος της εταιρείας βέβαια, οπότε ρώτα τι ισχύει στην περίπτωσή σου. 1
mikegad Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Οπως λεει και ο φιλος πιο πανω αν κανεις εναρξη θα πρεπει να πληρωνεις εισφορες στον ΟΑΕΕ εχεις ,δεν εχεις παρει λεφτα.Αυτη την στιγμη ειναι περιπου 450 με 460 ευρω το διμηνο και με τα χρονια αυξανεται.Προσεχε ,εμενα με εχει καψει 1
AnestiSafe Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Πολύ σωστός mikegad Εμένα ο πατέρας μου δίνει το δίμηνο 1084 ευρώ και κάθε δίμηνο ανεβαίνει :mad: :mad:
algait Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Παίδες γνωρίζω τι παίζει με την έναρξη επαγγέλματος, τις εισφορές στον ΟΑΕΕ, ΦΠΑ, εφορίες κλπ. Επιτρέψτε μου να μην αναφέρω το όνομα της εταιρίας. Όσο για τα υπόλοιπα, επειδή είμαι στις πωλήσεις μερικά χρόνια και ξέρω τι παίζει στην αγορά, θα σας πω ότι δυστυχώς το θέμα "πρόσληψη" στον συγκεκριμένο χώρο έχει πεθάνει. Όλες οι εταιρίες σου λένε "πάρε ένα μπλοκάκι και για ότι πουλήσεις θα πάρεις μία προμήθεια". Εν πάση περιπτώσει δεν θέλω να επεκταθούμε στο θέμα αυτό. Ας επανέλθουμε τώρα λοιπόν στο θέμα μας. Εγώ σαφώς και ΔΕΝ θα κάνω έναρξη. Εμένα η απορία μου είναι τι ακριβώς παίζει με την απόδειξη πληρωμής και αν αυτό συνεπάγεται ότι θα πάψω να είμαι άνεργος, δηλαδή αν θα σταματήσω να παίρνω το επίδομα ανεργίας. Όποιος γνωρίζει κάτι ας μου δώσει τα φώτα του!
parsifal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Για δες λίγο τί λένε εδώ: http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=76269 http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=68728
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι δεν θα θεωρείσαι άνεργος γιατί θα φαίνεται ότι έχεις είσοδημα και η εταιρεία θα πρέπει να σου βάζει ένσημα αν σε απασχολεί μόνιμα, ακόμα και αν σου κόβει απλά απόδειξη πληρωμής. Όλα αυτά δια της νόμιμης οδού, ε.
algait Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Φαίνεται ότι θα πρέπει να διακόψω την επιδότηση εφόσον τελικά εργαστώ στην εταιρεια. Ευχαριστώ για τις απαντήδεις
Typhoon Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Για απόδειξη δαπάνης υπάρχει όριο το οποίο δεν αλλάζει ανάλογα με την εταιρία. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις (π.χ. για απασχολούμενους σε ΑΕΙ/ΤΕΙ σε ερευνητικά προγράμματα) αλλά δεν είναι κάτι που σε αφορά. Αν ξεπερνάς αυτό το όριο τότε πρέπει να κόβεις δελτίο με το ότι συνεπάγεται αυτό. Το επίδομα δεν μπορείς να το παίρνεις πλέον, το ερώτημα βέβαια είναι αν θα το καταλάβει κανείς, αλλά επειδή οι καιροί είναι χαλεποί και το κράτος ψάχνει λεφτά, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, οπότε φύλα τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά και σταμάτα να το παίρνεις από μόνος σου!
pavlinara Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Πλέον πρέπει να βγάλεις μπλοκάκι αν θέλεις να διδάξει σε ΣΔΕ ή ΙΕΚ.Δεν φτάνει που σε πληρώνουν μετά από πολλούς μήνες πρέπει να δίνεις και την 500άρα το δίμηνο.Πως τα έχουν κάνει έτσι.. 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Απόδειξη δαπάνης μπορούν να σου κόψουν νομίζω μέχρι 6000 ευρώ. Απο εκεί και πάνω πρέπει να βγάλεις μπλοκάκι. Επίδομα ανεργίας μπορείς να έχεις αρκεί να σου κόψουν την απόδειξη μετά τη λήξη του επιδόματος...και όχι π.χ. κάθε φορα που κάνεις πώληση να σου κόβουν ξέρω γω 60 ευρώ. Αυτό βέβαια έχει κάποιες τεχνικές δυσκολίες...π.χ. αν το επίδομα λήξει σε 6 μήνες δεν θα πληρωθείς μέχρι τότε; Θα τους εμπιστευθείς; Η αυτοί θα δεχθούν να σε πληρώνουν χωρίς να σου κόβουν απόδειξη; Δύσκολο το βλέπω. Μπορείς πάντως να το ρωτήσεις και να δείς.
black_widow Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Απόδειξη δαπάνης μπορούν να σου κόψουν νομίζω μέχρι 6000 ευρώ. Απο εκεί και πάνω πρέπει να βγάλεις μπλοκάκι. Επίδομα ανεργίας μπορείς να έχεις αρκεί να σου κόψουν την απόδειξη μετά τη λήξη του επιδόματος...και όχι π.χ. κάθε φορα που κάνεις πώληση να σου κόβουν ξέρω γω 60 ευρώ. Αυτό βέβαια έχει κάποιες τεχνικές δυσκολίες...π.χ. αν το επίδομα λήξει σε 6 μήνες δεν θα πληρωθείς μέχρι τότε; Θα τους εμπιστευθείς; Η αυτοί θα δεχθούν να σε πληρώνουν χωρίς να σου κόβουν απόδειξη; Δύσκολο το βλέπω. Μπορείς πάντως να το ρωτήσεις και να δείς. Συμφωνώ, ας ρωτήσει αν γίνεται να πληρώνεται και να του κόψουν μία απόδειξη με ημερομηνία μεταγενέστερη της λήξης του επιδόματος ανεργίας. Ούτε κάρτα ανεργίας δεν μπορείς να θεωρήσεις αν έχεις εισόδημα από απόδειξη δαπάνης. Εάν δεν έχει αλλάξει κάτι που δεν το ξέρω μπορείς να πληρώνεσαι με απόδειξη δαπάνης για παροχή υπηρεσιών μέχρι 5000 ευρώ το χρόνο, αν περάσεις το ποσό πας υποχρεωτικά για έναρξη.
Typhoon Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Αν έχει σύμβαση έργου (που από ότι καταλαβαίνω θα έχει) είμαι σχετικά σίγουρος ότι το σημαντικό για την λήψη ή μη του επιδόματος ανεργίας θα είναι η ημερομηνία έναρξης της σύμβασης και όχι το πότε θα πληρωθεί. Οπότε αν η σύμβαση σου λέει ότι δουλεύεις από 1.10.12, θα χάσεις το επίδομα από αυτή την ημερομηνία και μετά, άσχετα αν η ίδια σύμβαση ορίζει ότι θα πληρωθείς μετά από 6 μήνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα