Προς το περιεχόμενο

Κατεβάζει παράνομα; Καταστρέψτε το PC του!!!!


TreckeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

"O πρόεδρος της επιτροπής δικαιοσύνης της αμερικανικής γερουσίας έκανε πρόταση για την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας που θα επιτρέπει την εξ αποστάσεως "καταστροφή" υπολογιστών χρηστών που κατεβάζουν παράνομα αρχεία από το Internet. Η ανακοίνωση του γερουσιαστή Orrin Hatch εκφράζει μια δραματική κλιμάκωση στην προσπάθεια των εκπροσώπων της μουσικής βιομηχανίας και των δικηγόρων τους κατά του παράνομου download αρχείων μουσικής.

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την ανάπτυξη μεθόδων που θα αποθάρρυναν όσους διακινούν παράνομα τραγούδια και βίντεο μέσω του Internet, o Hatch ζήτησε από ειδικούς να αναπτύξουν τεχνολογίες που να μπορούν να καταστρέψουν υπολογιστές που σχετίζονται με παράνομες online ανταλλαγές αρχείων. Στις αντιρρήσεις νομικών ότι μια τέτοια πρακτική θα παραβίαζε τους σχετικούς ομοσπονδιακούς νόμους ο Hatch αντέτεινε ότι η απειλή καταστροφής ενός υπολογιστή ίσως αποτελεί πλέον τον μόνο τρόπο για να μάθει κανείς τι σημαίνουν τα πνευματικά δικαιώματα και η παραβίασή τους.

 

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, συνθέτης που κέρδισε τον προηγούμενο χρόνο 18.000 δολάρια από την είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων για τραγούδια του, αναγνώρισε ότι το Κογκρέσο θα μπορούσε να νομοθετήσει μια απαλλαγή για την αποζημίωση καταστροφής υπολογιστών για τους ιδιοκτήτες πνευματικών δικαιωμάτων, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος δικαστικής δίωξής τους μετά τη ζημιά που θα κάνουν. Πάντως, η πιθανότητα να δεχθεί το Κογκρέσο την πρόταση του Hatch για εξαίρεση από το νόμο όσων προκαλούν σκόπιμα ζημιά σε υπολογιστές, εφόσον οι τελευταίοι είναι ιδιοκτήτες πνευματικών δικαιωμάτων, είναι πολύ μικρή, διότι υπάρχει ο κίνδυνος της παράπλευρης ζημιάς σε χρήστες που δεν σχετίζονται με την ανταλλαγή αρχείων.

 

Επιπλέον, ο Αμερικανός γερουσιαστής υποστήριξε ότι η τεχνολογία που θα αναπτυχθεί θα πρέπει να προειδοποιεί δύο φορές τον χρήστη ενός υπολογιστή για την παράνομη online δραστηριότητά του πριν καταστρέψει τον υπολογιστή του.

 

Εκπρόσωπος της RIAA (Recording Industry Association of America) σχολίασε την πρόταση του Hatch λέγοντας ότι αν τα τωρινά μέτρα δεν φέρουν αποτέλεσμα κατά της πειρατείας, θα πρέπει να ληφθούν δραστικότερα. Οι δισκογραφικές εταιρείες έχουν κλιμακώσει τη δράση τους κατά των "πειρατών" φροντίζοντας να σύρουν στα δικαστήρια τους πιο επίμονους από αυτούς. Η RIAA κέρδισε πρόσφατα την άδεια από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο, ώστε να βρίσκει και να καταγγέλλει χρήστες που χρησιμοποιούν τα δημοφιλή προγράμματα ανταλλαγής αρχείων."

mamiountai oi amerikanoi!!!!!diladh pou pige h idiwtikh zwh?elpizw na min perasei...alla kai an perasei olo kai kapoio prog prostasias 8a bgei etsi?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

άκου σενάριο:

είμαι υπάλληλος στη microsoft. στο τμήμα ανάπτυξης των νέων windows. Βάζω ένα trojan ή pcanywhere τύπου, σε ενα άλλο μηχάνημα της εταιρείας, και το βάζω να κατεβάζει mp3, για να μη φαίνεται το δικο μου pc ως αποδέκτης.

Ας πούμε οτι ο downloader γινεται στόχος του συστηματος "προστασίας" που περιεγραψες επάνω. Απο το remote controlled pc σβήνονται ολα τα αρχεία.

Ας πουμε επισης οτι μεσα στα αρχεια ήταν και τα αποτελέσματα ετών εργασίας της ms.

Το τι θα πάθω εγώ, δεν ενδιαφέρει, το πολυ να με διώξουν.

 

Τη μηνυσάρα για μερικα δις που θα κανει η εταιρεία προς τον "καταστροφέα υπερασπιστή του copyright" ποιος θα την πληρώσει; ο γερουσιαστής;

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

searching

said:

loipon i katastrofi enos pc meso internet einai palio thema to thema einai pos tha ginei auto iparxoun xiliades tropi kai oli preblepsimi o klasikos tropos einai e active x an kai mporeis na to empodisis.

Den einai kai toso efkolo pia eite an thes giati exoume na doume kamia megali "tripa" kero (kai an tin doume patchonete grigora sinithos pia), eite giati oi xristes den "psaronoun" toso efkola pia..ase pou den ine anagaio na trexoume windows gia na tin pathoume me ActiveX pou anaferis.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Einai axortagoi kapioi ekei. Den arkoynte sta para polla, alla theloyn akomh perisotera = OLA.

Mhpws sekfthka pote pws tha einai na mhn agorazoyn arketoi apo toys pelates toys moysikh katholoy? Outos h allos einai idos deytereyon... <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...