IHateLove Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 έχω ακούσει καλά λόγια για αυτή τη μέθοδο, παν απ'όλα είναι άνετα και κάθε φορά που θες να πλύνεις τα δόντια σου απλά το βγάζεις. το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι πιο αργό από τα σιδεράκια. έχω 3 δοντάκια που από αυτά το 1 ειδικά θέλει ίσιωμα, που έχουν πάρει μια κλήση προς τα μέσα 1. πόσο θα πληρώσω συνολικά 2. πληρώνεις σε κάθε επίσκεψη ή με μιας (αν είναι 2000, που να τα πληρώσεις) πόσο θα διαρκέσει? δεν έχω μεγάλο πρόβλημα απλά λεω να το κάνω για προληπτικούς λόγους (ελπίζω με ένα 6μηνο να είμαι οκ) για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ , http://www.dentalcenter.gr/ortho_no_braces.asp?gclid=CJOWlbqCprICFYQXzQodaDIApQ αυτό το πρόβλημα έχω αλλά είναι μόνο από μια μεριά 4. Δόντια με κλίση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω : μετατοπίζοντας άλλα δόντια και προκαλώντας σταδιακά συνωστισμό ή και λανθασμένο δάγκωμα
pavlinara Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 νομίζω πιο ενδιαφέρον έχουν τα εσωτερικά σιδεράκια που είναι και πιο διακριτικά
fylatos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Νομιζω οτι σε συζητηση με τον ορθοδοντικο, θα σου προτεινει με βαση τις ιδιαιτεροτητες του φραγμου σου τι σε συμφερει οικονομικα και βιολογικα να κανεις. Δεν ειναι για ολους το συστημα που αναφερεις, οπως και για ολα τα ορθοδοντικα προβληματα (αν και με αυτα που γραφεις και χωρις αλλες πληροφοριες κανει για το προβλημα σου). Τελος, το θεμα του κοστους συνηθως ειναι παλι μερος της συζητησης με τον ορθοδοντικο. Τις περισσοτερες φορες ζητουν μια προκαταβολη που καλυπτει τα εξοδα προς τον οδοντοτεχνιτη /την εταιρεια που κανει τους ναρθηκες του Invisalign και μετα πληρωνεις τμηματικα.
IHateLove Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 νομίζω πιο ενδιαφέρον έχουν τα εσωτερικά σιδεράκια που είναι και πιο διακριτικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όταν τρως και πλένεις τα δόντια σου... είναι κουραστικό. αν και θα προτιμούσα σιδεράκια για γρηγορότερο αποτέλεσμα και νομίζω ότι είναι και φθηνότερο απλά δεν ξέρω κατά πόσο τα σιδεράκια κάνουν για αυτην την περίπτωση γενικά απ'όσο ξέρω τα σιδεράκια είναι να τραβήξεις δόντια αριστερά-δεξιά, το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να τα βγάλω λίγο έξω (κοίτα photo), δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει με σιδεράκια... Νομιζω οτι σε συζητηση με τον ορθοδοντικο θα ρωτήσω μια την οδοντίατρο μου αν κάνει τέτοια, έχουμε "καλές" σχέσεις ο ορθοδοντικός τι ακριβώς κάνει, δηλαδή ποια η διαφορά του με τον οδοντίατρο-χειρούργο...
fylatos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όταν τρως και πλένεις τα δόντια σου... είναι κουραστικό. αν και θα προτιμούσα σιδεράκια για γρηγορότερο αποτέλεσμα και νομίζω ότι είναι και φθηνότερο απλά δεν ξέρω κατά πόσο τα σιδεράκια κάνουν για αυτην την περίπτωση γενικά απ'όσο ξέρω τα σιδεράκια είναι να τραβήξεις δόντια αριστερά-δεξιά' date=' το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να τα βγάλω λίγο έξω (κοίτα photo), δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει με σιδεράκια...[/quote'] Με τα σιδερακια γινονται πολυ πιο συνθετες μετακινησεις απ'οτι με το Invisalign. Ειναι λιγο συνθετο να το εξηγησω εδω αλλα μπορεις να λυσεις τα περισσοτερα ορθοδοντικα προβληματα. Να συνηγορησω εδω οτι τα Invisalign για πολλους ασθενεις ειναι πιο ανετα. Επισης ο χρονος εξαρταται και απο την ηλικια και την περιοδοντικη υγεια. Ο ορθοδοντικος ειναι ειδικος για τις μετακινησεις δοντιων. Ο οδοντιατρος οταν βγαινει απο την σχολη εχει μηδενικη εμπειρια στην ορθοδοντικη και μονο θεωρητικες γνωσεις. Ο ορθοδοντικος εχει κανει εξειδικευση σε αυτο τρια χρονια και εχει αναλαβει πληθωρα περιστατικων. Ειναι σαν να μου λες τι διαφορα εχει ο αγροτικος ιατρος με τον καρδιοχειρουργο. Ο πρωτος εχει κανει ενα εξαμηνο καρδιολογια ο αλλος εξι χρονια χειρουργικη.
IHateLove Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 κοίτα, η αλήθεια είναι ότι το αν είναι κάτι άνετο ή όχι έρχεται σε 2,3η μοίρα, (θέλω να πω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα και με τα σιδεράκια, μπορώ να κάθομαι 10 λεπτά να τα καθαρίζω) είναι κάτι που θα γίνει μελλοντικά, θα το δω το θέμα... απλά το κόστος είναι αβάσταχτο :/ μια ερώτηση: τα σιδεράκια δεν βγαίνουν ε? και να τα επανατοποθετήσεις μόνος σου...;
fylatos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 κοίτα' date=' η αλήθεια είναι ότι το αν είναι κάτι άνετο ή όχι έρχεται σε 2,3η μοίρα, είναι κάτι που θα γίνει μελλοντικά, θα το δω το θέμα... απλά το κόστος είναι αβάσταχτο :/[/quote'] Συνηθως τα σιδερακια ειναι φθηνοτερα και ναι η θεραπεια κραταει λιγοτερο. Εκτος αυτου δεν ειναι πια και τοσο ασχημο. Ενα εξαμηνο θα τα αντεξεις. Εχω δει και 60χρονο με σιδερακια. Καλυτερα εξηνταχρονος με σιδερακια παρα με μασελα. Οχι τα σιδερακια δεν ειναι αφαιρουμενα. Ειναι μονιμα και τα βγαζεις στο τελος της θεραπειας. Ο ορθοδοντικος θα αλλαζει απλα τα συρματα.
thanos2718 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 έχω ακούσει καλά λόγια για αυτή τη μέθοδο, παν απ'όλα είναι άνετα και κάθε φορά που θες να πλύνεις τα δόντια σου απλά το βγάζεις. το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι πιο αργό από τα σιδεράκια Αυτο δεν είναι παντα αλήθεια....ακομα και με τα σιδερακια μπορεις να τα κρατησεις και πανω απο 2 χρονια αναλογα το προβλημα οποτε κατι παρομοιο θα υσχυει και σε αυτα! Παντως εχω δει και σιδερακια σε τυπου μασελα που βγαινουν
IHateLove Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 ένας γνωστός μου έχει βάλει σιδεράκια για να ανοίξει λίγο τα δόντια (αριστερά-δεξιά), μου είπε ότι αυτό θα κρατήσει περίπου 2 χρόνια και κάθε φορά πληρώνει από 150ε~ περίπου , κάθε μήνα πηγαίνει και τα σφήγει. εγώ πιστεύω ότι έχω μικρό πρόβλημα, (μακάρι), απλά 3 δόντια είναι λίγο προς τα μέσα και θέλω να τα βγάλω (άρα δεν μιλάμε για όλα τα δόντια, άρα μικρότερο κόστος) μακάρι να κράταγε 6μηνες-1χρόνο όλο αυτό, πόσο περίπου θα μου κοστίσει περίπου (μια ιδέα)?
fylatos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτο δεν είναι παντα αλήθεια....ακομα και με τα σιδερακια μπορεις να τα κρατησεις και πανω απο 2 χρονια αναλογα το προβλημα οποτε κατι παρομοιο θα υσχυει και σε αυτα! Παντως εχω δει και σιδερακια σε τυπου μασελα που βγαινουν Στο ιδιο προβλημα τα σιδερακια (μονιμη ορθοδοντικη συσκευη) τεινουν να ειναι πιο γρηγορα απο τα Inisalign. Τα μασελακια δεν εχουν σχεση για τα σιδερακια (κινητες ορθοδοντικες συσκευες) και χρησιμοποιουνται συνηθως πριν και μετα απο αυτα σε αλλο σταδιο της θεραπειας σε σοβαροτερα ορθοδοντικα προβληματα (δεν ειναι απολυτο' date=' ετσι γινεται συνηθως). Για απλες μετακινησεις τα σιδερακια αρκουν. ένας γνωστός μου έχει βάλει σιδεράκια για να ανοίξει λίγο τα δόντια (αριστερά-δεξιά), μου είπε ότι αυτό θα κρατήσει περίπου 2 χρόνια και κάθε φορά πληρώνει από 150ε~ περίπου , κάθε μήνα πηγαίνει και τα σφήγει. εγώ πιστεύω ότι έχω μικρό πρόβλημα, (μακάρι), απλά 3 δόντια είναι λίγο προς τα μέσα και θέλω να τα βγάλω (άρα δεν μιλάμε για όλα τα δόντια, άρα μικρότερο κόστος) μακάρι να κράταγε 6μηνες-1χρόνο όλο αυτό, πόσο περίπου θα μου κοστίσει περίπου (μια ιδέα)? δεν μπορώ να σου δώσω εκτίμηση για το πόσο θα κρατήσει, καθώς μια μικρή μετκίνηση σαν αυτή που περιγράφεις κρατάει λίγο καιρό, σε υγιές στόμα. Αν έχεις περιοδοντίτιδα, ή είσαι κάποιας ηλικίας μπορεί να κρατήσει παραπάνω. Το κόστος εξαρτάται από 1. τον γιατρό που θα διαλέξεις 2. την μέθοδο 3. αν είναι σιδεράκια, το αν θα τοποθετηθούν από μέσα 4. το υλικό (αν θα είναι τα κλασσικά μεταλλικά ή αν θα μπουν κεραμικά και το υλικό του σύρματος) 5. τον αριθμό των επισκέψεων σαν μπούσουλα κράτα τουλάχιστον πάνω από 1200-1300 σε σύνολο (ως και 4000 σε μια πλήρη διετή θεραπεία ακολουθούμενη από μασελάκια). Αν ακολουθήσεις την φτηνή οδό τότε θα βγει σχετικά οικονομικό. Δεδομένου ότι θα σε δει ο ορθοδοντικός 8-9 φορές. Ακόμα πρέπει να σκεφτείς και τα επιπρόσθετα κόστη προθεραπείας. Τέλος αν είναι να βάλεις εμφυτεύματα, θα πρέπει να τα βάλεις μετά. Αν έχεις πρόβλημα συνωστισμού και είσαι ενήλικας ειναι πιθανό να χρειαστούν και εξαγωγές δοντιών για να δημιουργηθεί χώρος. Όλα αυτά θα στα πει ακριβώς (κόστος, σειρά και προθεραπείες) ο ορθοδοντικός όταν θα πας εκεί με τις ακτινογραφικές εξετάσεις που θα σου ζητήσει.
IHateLove Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 επειδή έχω βγάλει ήδη ένα από μέσα και απ'όσο ξέρω χρειάζεται χώρος για να μπουν σιδεράκια, (στον γνωστό μου του τρόχισαν το μισό δόντι για να τραβιχτούν) και λέω να το κάνω αυτό πριν βάλω το εμφύτευμα, αλλά είναι πολλά που με εμποδίζουν κόστος, χρόνος. θα μιλήσω με τον οδοντίατρο αν μπορεί να περιμένει η κατάσταση ή θα χειροτερέψει (φοβάμαι να το αφήσω κάνα χρόνο μην στραβώσουν και άλλο), γιατί απ'όσο ξέρω όταν βγάζεις κάποιο δόντι με τον καιρό τα διπλανά στραβώνουν... ΥΓ: να τονίσω ότι το πρόβλημα αυτό δεν παρουσιάστηκε με την αφαίρεση του δοντιού , όμως η αφαίρεση του δοντιού είναι +1 πρόβλημα.
fylatos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 επειδή έχω βγάλει ήδη ένα από μέσα και απ'όσο ξέρω χρειάζεται χώρος για να μπουν σιδεράκια, (στον γνωστό μου του τρόχισαν το μισό δόντι για να τραβιχτούν) και λέω να το κάνω αυτό πριν βάλω το εμφύτευμα, αλλά είναι πολλά που με εμποδίζουν κόστος, χρόνος. θα μιλήσω με τον οδοντίατρο αν μπορεί να περιμένει η κατάσταση ή θα χειροτερέψει (φοβάμαι να το αφήσω κάνα χρόνο μην στραβώσουν και άλλο), γιατί απ'όσο ξέρω όταν βγάζεις κάποιο δόντι με τον καιρό τα διπλανά στραβώνουν... ΥΓ: να τονίσω ότι το πρόβλημα αυτό δεν παρουσιάστηκε με την αφαίρεση του δοντιού , όμως η αφαίρεση του δοντιού είναι +1 πρόβλημα. Το να κάνεις την ορθοδοντική πριν βάλεις εμφύτευμα είναι υποχρεωτικό (το εμφύτευμα εκεί που θα μπει εκεί θα μείνει), επίσης μπορείς με τα σιδεράκια να κλείσεις ένα κενό και να γλυτώσεις το εμφύτευμα. Το αν θα στραβώσουν τα δόντια είναι πάλι θέμα πολλών παραγόντων, αλλά τείνει να συμβαίνει.
sphinxgr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Κανα 100 αρι + θα σου πάει ο νάρθηκας. Φοράω και εγώ γιατί τα τρίζω. (άσχετο παράδειγμα, ίδιος νάρθηκας όμως) Αν κοιμάσαι με αυτόν είναι σπαστικό. Εμένα με ενοχλούσε (όπως και το 90% που τους έχει) μέχρι που ένα βράδυ έσπασε ένα μικρό κομμάτι απο δόντι και απο τότε μου έγινε εμμονή και δεν έχει περάσει βράδυ να μην τους φοράω
fylatos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Κανα 100 αρι + θα σου πάει ο νάρθηκας. Φοράω και εγώ γιατί τα τρίζω. (άσχετο παράδειγμα' date=' ίδιος νάρθηκας όμως) Αν κοιμάσαι με αυτόν είναι σπαστικό. Εμένα με ενοχλούσε (όπως και το 90% που τους έχει) μέχρι που ένα βράδυ έσπασε ένα μικρό κομμάτι απο δόντι και απο τότε μου έγινε εμμονή και δεν έχει περάσει βράδυ να μην τους φοράω [/quote'] Καμια σχεση ο ναρθηκας που φορας εσυ με το συστημα Invisalign.
CtrlFreak Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτό που λες το πλαστικό μασελάκι το έχω κάνει εγώ αφού όμως έβαλα τα κανονικά για 1μισο χρόνο. Μετά την αφαίρεση μου έδωσε η ορθοδοντικός ένα πράγμα που έπρεπε να το φοράω βράδυ έτσι ώστε να μην ξαναστραβώσουν τα δόντια. Τα μπροστά όμως ξέφυγαν λίγο και έτσι μου έδωσε το παραπάνω. Το φοράω 4+ χρόνια, στο περίπου, κάθε βράδυ. Αν δεν το φορέσω αποκλίνουν ελάχιστα. Με λίγα λόγια αν δεν κάθονται τα δόντια ίσως και να το φοράς για όλη σου την ζωή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα