Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. To χωραφι του Απηλιον (χωρις τις διαφορες ανακατασκευες) ξερεις ποσο σου κοστισε?

Η ετησια δοση αποπληρωμης του Απηλιον, περουσιακου στοιχειου της ΠΑΕ, ειναι μικροτερη απο το ετησιο μισθωμα της Παιανιας, ιδιοκτησιας Βαρδινογιαννη, που ζητησε ο Καπεταν Φουρτουνας.

Οποτε? Τι?Τι μου λες

3. Λεω για τους στοχους που θετουμε ως ομαδα στην αρχη της σεζον, που καθε χρονο ειναι και μικροτεροι.

Οι στοχοι της ομαδας περσυ δηλωθηκαν ως κυπελλο και πρωταθλημα, που ολοι καταλαβαμε ποσο ανεφικτο ηταν και Δεκεμβρη ειχαν γινει παραμονη στην κατηγορια

Φετος ο στοχος ειναι πλευ οφφ, αδειοδοτηση και προσπαθεια οικονομικης επαρκειας

Προτιμας λοιπον να λεμε καθε Αυγουστο οτι παμε για να παρουμε το ΤΛ και τελικα να πηγαινουμε για Β' Εθνικη ή προτιμας να παμε βημα βημα?

5. Αυτοι ειναι Γ εθνικη, εμεις Σουπερλιγδα και μαντεψε ποιος ζηλευει ποιον.

Αν πραγματικα ζηλευεις τους ΑΕΚτζηδες, πηγαινε ρωτα εναν ΑΕΚτζη πως νιωθει που ολη την βδομαδα καλα ακουει για Αγιες Σοφιες και πακτωλους χρηματων αλλα καθε ΣΚ ποναει που βλεπει Αστερα Βαρης

Ειναι αλλο το "απο το να λυτρωθω απο τον δεσμο, καλυτερα Γ Εθνικη" και αλλο "μαρεσει η Γ' Εθνικη επειδη ΜΠΟΡΕΙ ο Μελισσανιδης σε 2-3 χρονια να βαλει λεφτα" (μεχρι στιγμης χερι στην τσεπη δεν εχει μπει)

Απλα αυτο που προτεινω εγω θεωρω οτι δεν μας κρυβει πισω απτο δαχτυλο μας

Ποιος ακριβως κρυβεται πισω απο το δαχτυλο του και ως προς τι?

Ο Αλαφουζος? Ταζει μεγαλεια?

Ο Αλαφουζος λεει οτι θα προσπαθησει σε βαθος 4ετιας η ομαδα να ξεχρεωσει και να ειναι αυταρκης, ωστε αν βρεθει επενδυτης καλως, αν οχι παλι θα επιβιωσει απλα οχι για πολλα πολλα

Εσυ τι προτινεις χωρις αμεση προοπτικη=χωρις Μελισσανιδη να πανηγυριζει ουσιαστικα με Πανθρακικο που πεφτει η ΑΕΚ και θα την παρει ως Ερασ.Σωματειο?

Να πεσουμε ετσι μπας και φιλοτιμηθει κανεις? Για να ξανανεβουμε σε 3 χρονια με επενδυτη?

Μα σε 4 χρονια σου λεει ο Αλαφουζος οτι μπορει να εχουμε καθαρισει χωρις να πεσουμε!!

Δηλαδη το προβλημα σου, για να καταλαβω, ειναι οτι δεν θες να εισαι στην Α' Εθνικη γιατι δεν αντεχεις να παλευεις για 3ο-4ος για μια 4ετια, προτιμας να περιμενεις 2-3 χρονια με τον Αστερα Βαρης και τον Κεραυνο Ραφηνας μπας και βρεθει κανεις?

• Like 1
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• MiDi_MiLiZ

2161

• DKNI

1827

• firewalker

1268

• 8elwADSL

955

Δημοσ.

Και αν βρεθεί αυτός, σε 3 χρόνια όταν θα έχουμε ανέβει, αυτός ο κάποιος μπορεί να έχει χρεοκοπήσει. 

Σε 4 χρόνια, για να τα λέμε και όλα, δεν είναι σίγουρο οτι θα καθαρίσουμε. Μπορεί να είμαστε ακόμα έτσι. 

Δημοσ.

Μια χαρά το πάει ο Αλαφουζ βλέπει την ομάδα σαν μια εταιρία (που ειναι) και θέλει να ξεχρεώσει σε 3-4 χρόνια κατά πάσα πιθανότητα και με τα δεδομένα που βγάζει αυτός προς τα έξω και για να γίνει αυτό, ότι κινείται πωλήται.<br>

Στο μέλλον μια ομάδα χωρίς χρέη και με πλεονασματικο ισολογισμό συν προίκα ένα προπονητικό από το πουθενά θα είναι σίγουρα πιο ελκυστική για έναν επενδυτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη το προβλημα σου, για να καταλαβω, ειναι οτι δεν θες να εισαι στην Α' Εθνικη γιατι δεν αντεχεις να παλευεις για 3ο-4ος για μια 4ετια, προτιμας να περιμενεις 2-3 χρονια με τον Αστερα Βαρης και τον Κεραυνο Ραφηνας μπας και βρεθει κανεις?

To βασικο μου προβλημα ειναι οτι εχω ενα προεδρο που δεν βαζει μια απτην τσεπη του για τον ΠΑΟ, αλλα απλως "διαχειριζεται" την ΠΑΕ με το προσχημα οτι προσπαθει να την καθαρισει απο χρεη. Και δεν ειναι να πεις οτι εχουμε σαν ΠΑΕ ωραιο ισοζυγιο και τα βγαζουμε περα με αυτο. Ενα καρο εξοδα, λιγα εσοδα (τα οποια ειναι και περιστασιακα να τονισω, δηλαδη εφερες 10 παιχτες το καλοκαιρι και πουλησες τους 2 για να καλυψεις τα εξοδα αλλων 2, καπως ετσι το παει ο Αλαφουζος, αλλα αυτο δε θα γινεται καθε χρονο-δεν εχεις δηλαδη ενα σταθερο οικονομικο πλανο, αλλα ενα πλανο που πιο πολυ βασιζεται σε συγκυριες οι οποιες αν δεν ελθουν μπορει να καταληξεις Γ εθνικη) και παραλληλα σε ολο αυτο το παιχνιδι, ο Αλαφουζος απεχει ζητωντας απλα τη συνδρομη ολων των υπολοιπων (παιχτων, πρωην παιχτων, σταφ, προσωπικου της ΠΑΕ, κοσμου κλπ κλπ) ακομα και για βασικα πραγματα, οπως πχ την εξασφαλιση της συμμετοχης μας στην Σουπερλιγκα. Που και αυτη η συνδρομη συγκυριακη ειναι και βραχυπροθεσμη.

Αρα 1. Εχω προεδρο που δεν διατιθεται να βαλει μια για την ομαδα απτην τσεπη του (αρα @@ προεδρο εχω, απλα ηρθε και μου εκατσε στο σβερκο για να μου κανει καθαρση). Kαι αυτο ειναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

2. Ο προεδρος αυτος εχει οικονομικη πολιτικη της οποιας τα εσοδα ειναι συγκυριακα, σημερα τα εχεις, αυριο δεν τα εχεις. Απλως ξεπουλαει (μεχρι να ξεπουλησει που θα τελειωσει και το πανηγυρι). Αν αυτο εσεις το βλεπετε για οικονομικο πλανο, πασο.

Βλεποντας μεσοπροθεσμα λοιπον -ουτε καν μακροπροθεσμα- , διαπιστωνεις ευκολα οτι η πραγματικη μας ελπιδα δεν ειναι να μας στρωσει τα οικονομικα και το χρεος ο Αλαφουζος, αλλα να ερθει ο Αραβας επειδη αντι για 25μυρια χρεος, θα εχουμε στην καλυτερη περιπτωση γυρω στα 23 απο το-και-καλα-μνημονιο-Αλαφουζου.

In other news, τρακη τελειωνε κλεισε καναν Χακετ. Αλλιως Μισιτς (ο επομενος κορυφαιος Ευρωπαιος γκαρντ). Ομως, μας βλεπω να πηγαινουμε στον ημιτελικο κυπελλου με ΟΣΦΠ με 20λεπτο Γιανκοβιτς και θα παθουμε οτι παθαμε με το Γιαννοπουλο περυσι.

Επεξ/σία από MiDi_MiLiZ
Δημοσ.

5. Οχι, απλα οσο αστεια φαινεται σε μερικους η αποψη "ας χρεοκωπησουμε-πεσουμε μπας και καθαροι απο χρεη δουμε ασπρη μερα μεσοπροθεσμα", αλλο τοσο αστεια φαινοταν η ιδια αποψη και στους ΑΕΚτζηδες πριν λιγους μηνες, αλλα οριστε, αυτοι ειναι Γ εθνικη, εμεις Σουπερλιγδα και μαντεψε ποιος ζηλευει ποιον. Εξαλλου, τυχοδιωκτικη ειναι η πολιτικη που ακολουθουμε τωρα (και καλα οικονομικο νοικοκυρεμα για να γλυκανουμε τον Αραβα που θελει να μας αναλαβει), τυχοδιωκτικο ειναι και το εναλλακτικο που προτεινω εγω (γιατι παλι σε Αραβα αποσκοπει, αλλα ισως και οχι μονο σε Αραβα αλλα σεκατι πιο ρεαλιστικο πχ καποιον που εχει τη δυναμη απλα να στησει μια ομαδα απο τις ηδη καλες μας ακαδημιες κλπ χωρις να ειναι αναγκασμενος να ξεπουλαει καθε χρονο). Απλα αυτο που προτεινω εγω θεωρω οτι δεν μας κρυβει πισω απτο δαχτυλο μας "α ειμαστε στην Σουπερλιγδα, τι ωραια, τι καλα", οταν τα τρεχοντα εξοδα και τα χρεη δε σε αφηνουν να δουλεψεις ουτε σαν ομαδα Γ εθνικης.

Αν πραγματικα ζηλευεις τους ΑΕΚτζηδες, πηγαινε ρωτα εναν ΑΕΚτζη πως νιωθει που ολη την βδομαδα καλα ακουει για Αγιες Σοφιες και πακτωλους χρηματων αλλα καθε ΣΚ ποναει που βλεπει Αστερα Βαρης

Ειναι αλλο το "απο το να λυτρωθω απο τον δεσμο, καλυτερα Γ Εθνικη" και αλλο "μαρεσει η Γ' Εθνικη επειδη ΜΠΟΡΕΙ ο Μελισσανιδης σε 2-3 χρονια να βαλει λεφτα" (μεχρι στιγμης χερι στην τσεπη δεν εχει μπει)

Ποιος ακριβως κρυβεται πισω απο το δαχτυλο του και ως προς τι?

Ο Αλαφουζος? Ταζει μεγαλεια?

Ο Αλαφουζος λεει οτι θα προσπαθησει σε βαθος 4ετιας η ομαδα να ξεχρεωσει και να ειναι αυταρκης, ωστε αν βρεθει επενδυτης καλως, αν οχι παλι θα επιβιωσει απλα οχι για πολλα πολλα

Εσυ τι προτινεις χωρις αμεση προοπτικη=χωρις Μελισσανιδη να πανηγυριζει ουσιαστικα με Πανθρακικο που πεφτει η ΑΕΚ και θα την παρει ως Ερασ.Σωματειο?

Να πεσουμε ετσι μπας και φιλοτιμηθει κανεις? Για να ξανανεβουμε σε 3 χρονια με επενδυτη?

Μα σε 4 χρονια σου λεει ο Αλαφουζος οτι μπορει να εχουμε καθαρισει χωρις να πεσουμε!!

Οταν ειχαν αρχισει τα πρωτα συννεφα να μαζευονται πανω απο την Αεκ, τοτε ειχα πει στον αγαπητο συγκατοικο μου και φανατικο αεκτζη, οτι η μονη λυση ειναι να πεσουν. Την πρωτη φορα παραλιγο να φαω ξυλο. Την δευτερη φορα το ιδιο. Μετα απο μερικα χρονια που γλεντουσαν την Αεκ σε Θρακες και Τριπολες δεν μου απαντουσε. Τωρα μου λεει οτι ειχα απλα δικιο.

Το ιδιο και εδω. Ο κοσμος DKNI κουραζεται απο τις πολλες ηττες. Κουραζεται απο τις συνεχομενες σφαλιαρες, απο τις χρονιες που μονος σκοπος ειναι να χτυπας μαζι με τον Ατρομητο και τον Αστερα την εισοδο στα play off. Χανει την ορεξη του για μπαλα. Και μην μου πεις οτι δεν εχεις γνωστους που εχουν σταματησει να βλεπουν παναθηναικο στο ποδοσφαιρο ετσι που παει (και παει και καλα φετος).

Χιλιες φορες να πεσει. Δες την Αεκ την συσπειρωση κοσμου που εχει αυτη την στιγμη, καθε παιχνιδι ειναι μια γιορτη. Κατσε να κανει ο Παο 2 ηττες και θα δεις παλι την κερκιδα τι θα λεει.

Οσο για επενδυτη, μην ανησυχεις. Ολυμπιακος, Παναθηναικος, Αεκ, Παοκ ειναι γωνιακα μαγαζια, ολο και καποιος θα βρεθει με οικονομικα η πολιτικα συμφεροντα να το νοικιασει. Αλλο ομως να πληρωσεις τσαμπα ενοικιο, και αλλοι καμια τριανταρου ;)

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ ήμουν τέρμα προκατειλημμένος όταν άρχισε να ασχολείται ο Αλαφούζος με τον Παναθηναϊκό.

Αλλά τα πεπραγμένα του σε αυτό το διάστημα που χειρίζεται την ΠΑΕ με έχουν κάνει να αλλάξω εντελώς άποψη.

Περί περιουσιακών, αντί να πληρώνει ενοίκιο στους καβουρογιάννηδες αγόρασε προπονητικό κέντρο, που τυγχάνει να είναι και το πρώτο περιουσιακό στοιχείο που αποκτάει η ΠΑΕ από τότε που συστήθηκε το 1979. Έκανε κουμάντο για γραφεία με μακροχρόνιο leasing αντί να κάθεται να πληρώνει κερατιάτικα όπως έκανε τόσα χρόνια.

Περί αγωνιστικών τώρα, γύρισε την ομάδα στην Λεωφόρο καταφέρνοντας ταυτόχρονα και να προστατέψει το ίδιο το γήπεδο αλλά και να βοηθήσει την ομάδα που επιτέλους παίζει σε έδρα και όχι στο θέατρο του ΟΑΚΑ. Επίσης επέλεξε να δώσει τα κλειδιά της ομάδας σε ανθρώπους που κατέχουν το αντικείμενο με αποτέλεσμα όλες (πλήν Μπαϊράμι) οι μεταγραφές να βγουν επιτυχημένες. Τέτοια επιτυχία σε ολικό restructuring ομάδας δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη, πόσο μάλλον για τον Παναθηναϊκό που επί χρόνια τον λυμαίνονταν Γκότζοι και μανατζαραίοι για να τσεπώνουν φράγκα και να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Ποιος νορμαλ Παναθηναϊκός ζηλεύει τους αεκτζίδες που βολοδέρνουν στην Γ και πίνουν νερό στο όνομα αυτουνού που ήθελε διακαώς την πτώση στην Γ για να έρθει σαν καβαλάρης στο άσπρο άλογο να τους σώσει? Κάποιοι προφανέστατα δεν ζουν αυτή την ομάδα από κοντά, αλλά εισπράττουν κλίμα από φυλλάδες και σάιτ. Ελάτε και μια φορά γήπεδο, δεν είναι κακό.

Εγώ τον Παναθηναϊκό φέτος στο γήπεδο τον χαίρομαι όπως δεν τον χαιρόμουν ποτέ τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον. Πέρα από το αγωνιστικό όπου η ομάδα κατά διαστήματα αποδίδει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα φέτος και αν δεν είχε την απειρία θα είχε όλα τα φόντα να χτυπήσει το πρωτάθλημα αγωνιστικά μιλώντας, βλέπω παίκτες με απίστευτη διάθεση και αγάπη για την ομάδα, κόσμο στις κερκίδες που γουστάρει την ομάδα και την βοηθάει πραγματικά και δεν γκρινιάζει στο πρώτο λάθος.

• Like 1
Δημοσ.

Eγώ ξέρω οτι οι απέναντι αν πέσουμε θα πανηγυρίσουν. Δεν θα πει κανείς "όταν ανέβουν θα έχουν μηδέν χρέη και θα τους πάρει κανας άραβας και θα είναι επικίνδυνοι"

Δημοσ.

Ενω τωρα που εισαι Σουπερλιγκα, οι απεναντι δεν μιλιουνται απτην πικρα και τη στεναχωρια.

Ας συζητησουμε το μελλον της ομαδας μας λοιπον με κριτηριο το τι θα πουν οι απεναντι.

• Like 1
Δημοσ.

1. Ασχετη απαντηση ετσι? Ξαναρωταω, το μελλον της ομαδας μας θα το καθοριζει το τι θα πουν οι απεναντι? Really? Δεν περιμενω να απαντησεις ουτε και τωρα, γιαυτο σου λεω να αποβαλλεις γρηγορα αυτον τον τροπο σκεψης (τι θα πει ο ταδε/δεινα), οχι για τον ΠΑΟ, αλλα γενικοτερα απτη ζωη σου.

2. Που και ποτε συμφωνησα μαζι "τους" ?

3. Και να συμφωνησα (?) αυτο συνεπαγεται οτι σκεφτομαι λαθος? Καταλαβα, αστο...

Δημοσ.

2. Που και ποτε συμφωνησα μαζι "τους" ?

Είπα για τώρα, για αυτό το θέμα. Μην με κάνεις και επαναλαμβάνω. Αυτό περιμένουν για να χαρούν. 

Ευχαριστώ και για τις συμβουλές γενικής χρήσης, φαντάζομαι θα γνωριζόμαστε. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι λογική το "πέφτω με το κεφάλι από την Ακρόπολη ελπίζοντας να βρω πορτοφόλι". Βασικά, ρομαντική αυτοκτονία είναι.

Έστω ότι ο ΠΑΟ πέφτει και τα χρέη του μοιράζονται στα φυσικά πρόσωπα των προηγούμενων διοικήσεων. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απλά:

1. Ποιος θα αναλάβει τον ΠΑΟ; Έχει εκδηλώσει κανείς προθυμία και αν ναι, ποιος;

2. Πόσο θα στοιχίσει η δημιουργία νέας ομάδας με προοπτικές να είναι ανταγωνιστική στη Γ' και σταδιακά να ενισχύεται για τη Β' και τελικά την επάνοδο στην Α'.

3. Υπάρχει βιώσιμο πλάνο για ανταγωνιστική ομάδα στην Α'; Μέχρι να αποσπάσει τα πρωτεία από τον Ολυμπιακό (γιατί τα μόνα σοβαρά λεφτά είναι του CL) πόσο θα στοιχίζει η συντήρηση της ανταγωνιστικής ομάδας και με ποιο χρονικό ορίζοντα;

Γιατί, και να πέσεις, και να φύγει το χρέος από την ομάδα και να πάει στα φυσικά πρόσωπα, αν αρχίσεις πάλι να έχεις μείον στο ταμείο, δεν κάνεις τίποτε. Σε 4 χρόνια θα είσαι πίσω στην Α', αν πάνε όλα καλά, με υλικό που είναι πολύ αμφίβολο αν θα είναι ανώτερο του τωρινού, με νέα χρέη γιατί τα έσοδα από τις μικρές κατηγορίες δε σε ανεβάζουν στην Α' (αλλιώς δε θα βολόδερναν ομάδες μεγάλων πόλεων δεκαετίες τώρα στις μικρές κατηγορίες). Που πάει να πει ότι κάποιος θα πρέπει να τα σκάει. Και επιστρέφουμε στο πρώτο ερώτημα που έθεσα.

Θέλετε να πέσετε, ελεύθερα, και σεβαστή η άποψη του καθενός. Απλά, μέχρι να δείτε το "θαύμα" της ΑΕΚ να πετυχαίνει (και να μη σωρεύει τεράστιες νέες υποχρεώσεις, τους λούστρους και τα χαμάμ να φεύγουν από τις μακέτες και να γίνονται πραγματικότητα) εγώ δε θα βιαζόμουν να κομπάσω ότι "την πρότεινα αυτή τη λύση εδώ και χρόνια".

• Like 1
Δημοσ.

Mα και η λογικη "καλα ειμαστε και με τον Αλαφουζο-μια χαρα προεδρος ειναι" το μονο αξιωμα στο οποιο στηριζεται, ειναι οτι θα ερθει αυτος που θετεις στο πρωτο σου ερωτημα, επειδη ο μνημονιακος "κραταει" το χρεος σε "λογικα" επιπεδα.

Και ως 2ο αξιωμα, οτι νταξει, θα ειμαστε στη Σουπερλιγδα (αυτην που σε καθε ευκαιρια απαξιωνουμε και βριζουμε-δικαιως μεν, αντιφατικως δε οταν προβαλλουμε ως αυτοσκοπο το να παραμεινουμε σε αυτην με καθε κοστος), αντι για την Γ εθνικη και ετσι δεν θα πεσει το πρεστιζ μας.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ δε λέω ότι είστε καλά με τον Αλαφούζο (αν και φέτος βλέπω καλύτερες κινήσεις από ό,τι πέρυσι). Λέω πολύ απλά ότι ο Αλαφούζος είναι ο μόνος που ασχολείται. Και ότι είναι κρίμα ο μόνος που ασχολείται, παρά τα τιτιβίσματα και τις -αρκετές- λάθος κινήσεις του, να εισπράττει τέτοια χλεύη.

Άντε να δεχτώ ότι ασχολείται και ο Δ. Γιαννακόπουλος, αλλά διατηρώ πολύ σοβαρές επιφυλάξεις γιατί, εκτός κι αν σκοπεύει να μουμιοποιήσει το Διαμαντίδη, το Φώτση και το Μπατίστ για να κατέβει στο πρωτάθλημα της Κοιλάδας των Φαράω, κάποια στιγμή θα πρέπει να δει πώς θα φτιάξει ξανά το μπασκετικό ΠΑΟ. Θα του περισσεύουν για να κρατάει και το μπάσκετ, και το ποδόσφαιρο; Για κάποιο λόγο, αμφιβάλλω. Αν είχε κάνει το μπάσιμό του στα ντουζένια του μπασκετικού ΠΑΟ, προφανώς θα ήταν ευκολότερα τα πράγματα. Τώρα, σε δύο καρπούζια σε μια μασχάλη μου φέρνει η όλη κατάσταση.

Τέλος, αυτό που λέω είναι ότι, μέχρι να δείτε την ΑΕΚ να ανεβαίνει τρένο, να αποκτά γήπεδο και να μην είναι φορτωμένη χρέη μέχρι να επιστρέψει για να διεκδικήσει ξανά τη "φυσική της θέση", κρατάτε μικρό καλάθι για τη θεωρία του "μαγικού reset".

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...