antonl Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Βρήκα λίγο χρόνο απόψε και ξεσυναρμολόγησα/ξανασυναρμολόγησα τα πάντα. Το μόνο που είδα σχετικό με την ψύκτρα είναι πως οι βίδες που συγκρατούν το backplate στη μητρική βίδωναν ελάχιστα ακόμα (καμιά στροφή ακόμα). Τελικά καμία διαφορά και πάλι, οπότε καταλήγω πως δε γίνεται κάτι καλύτερο και τ αφήνω εδώ. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και τη βοήθεια
phanispal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Κοίτα, όλα αυτά από ένα σημείο και μετά είναι «να 'χαμε να λέγαμε» που λένε. Εννοώ ότι τέτοιες θερμοκρασίες δεν πρόκειται να τις δεις με real time χρήση, οπότε και σε ζεστό κομμάτι να 'χεις πέσει, δε σε απασχολεί απ' τη στιγμή που δε θα 'χεις προβλήματα. Ακόμα και errors να σου πετάνε τα stress tests, αν με τη χρήση που του κάνεις (όποια και να 'ναι αυτή) είσαι κομπλέ, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα imho να προσπαθείς με τις ώρες να το κάνεις βραχόσταυλο. 1
antonl Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Καλά τα λες. Απλά περίμενα πως με μια ψύκτρα του 80ευρου θα χα κάπως χαμηλότερες θερμοκρασίες. Τα tests τα κανα καθαρά από περιέργεια. Αν δουλεύει σταθερά πχ στα 4.2GHz, είτε στους 60C είτε στους 80C είναι, δε με προβληματίζει. Εξάλλου δε στόχευα σε μεγαλύτερες συχνότητες.
phanispal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Είναι ακριβώς αυτό που λες, ότι περιμένεις μια συγκεκριμένη απόδοση αναλογικά με τα χρήματα που έχεις δώσει, στην τελική εφάμιλλη με το μέσο όρο. Και η απόκλιση έστω και 5°C καταντάει σπαστική όταν δε γνωρίζεις και το λόγο.
ati8assos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Αν δεν βαριέσαι, κάνε ένα τελευταίο πείραμα, βγάλε το πλαϊνό καπάκι και τοποθέτησε οριζόντια το PC ώστε η θερμότητα που παράγεται να φεύγει απευθείας στο περιβάλλον, και δες αν θα υπάρξει διαφορά. Το λέω αυτό γιατί έχω την εντύπωση, αν διακρίνω καλά από τις φωτο, πως το πάνω μέρος του tower είναι απομονωμένο από την είσοδο φρέσκου αέρα, ο μπροστά ανεμιστήρας φυσά μόνο τους δίσκους με αποτέλεσμα η ψήκτρα να μην παίρνει τον φρέσκο αέρα από έξω, να μην δημιουργείται δηλ.το κατάλληλο airflow που θα ανανεώνει τον αέρα μέσα στο κουτί . ( Αν υπάρχει και 2ος ανεμιστήρας μπροστά, άκυρα τα παραπάνω και μην τα λάβεις υπόψη).
ninos30 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Έπρεπε μια που τα έβγαλες όλα έξω, να δοκίμαζες εκτός κουτιού κι ένα test να δούμε τελικά αν όντως φταίει το "κακό" Airflow. Πάντως γενικά νομίζω ότι εκφράστηκαν κάποιες υπερβολικές απόψεις(τώρα διάβασα όλο το thread) και ότι οι θερμοκρασίες σου είναι αρκετά καλές. [email protected] βαθμοί με Intel Stress test και 30 ambient, σε ένα κουτί που έχει μόνο έναν 120αρη να βγάζει, μου φαίνονται απόλυτα φυσιολογικές. Τώρα θα μπορούσε να είναι και 2-3 βαθμούς κάτω αλλά δεν είναι και όλα τα κομμάτια το ίδιο. 105 ΤJmax έχει ο 3570k O δικός μου 3570k στα 4.4 με ~ambient/ρεύματα (κι ο δικός μου θέλει το ρευματάκι του), με την Antec Κohler620 (~H70) αλλά στο P182 με 2x120αρηδες μπρός κι άλλους τόσους πίσω/πάνω) μόνο στον χώρο της MB (χαμηλά έχει κι αλλον intake 120αρη), με πάει στα 83-84. Άντε εγώ στο κουτί μου με την Noctua να πήγαινα 80-82. Άρα δεν έχεις κάνα σοβαρό θέμα για να το ψάχνεις ιδιαίτερα...
antonl Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Αν δεν βαριέσαι, κάνε ένα τελευταίο πείραμα, βγάλε το πλαϊνό καπάκι και τοποθέτησε οριζόντια το PC ώστε η θερμότητα που παράγεται να φεύγει απευθείας στο περιβάλλον, και δες αν θα υπάρξει διαφορά. Το λέω αυτό γιατί έχω την εντύπωση, αν διακρίνω καλά από τις φωτο, πως το πάνω μέρος του tower είναι απομονωμένο από την είσοδο φρέσκου αέρα, ο μπροστά ανεμιστήρας φυσά μόνο τους δίσκους με αποτέλεσμα η ψήκτρα να μην παίρνει τον φρέσκο αέρα από έξω, να μην δημιουργείται δηλ.το κατάλληλο airflow που θα ανανεώνει τον αέρα μέσα στο κουτί . ( Αν υπάρχει και 2ος ανεμιστήρας μπροστά, άκυρα τα παραπάνω και μην τα λάβεις υπόψη). Όχι δεν υπάρχει άλλο fan στο μπροστινό μέρος του κουτιού. Μόνο ένα στο πίσω μέρος που βγάζει αέρα. Δοκίμασα να τεστάρω και με ανοιχτό το πλαϊνό και οι διαφορές στις θερμοκρασίες ήταν αμελητέες κάπου 1C απ ό,τι θυμάμαι. Ίσως είναι και λογικό μιας και δεν ζεσταίνεται η ψύκτρα, οπότε δεν υπάρχει και πρόβλημα στη μεταφορά θερμότητας απ αυτήν στο περιβάλλον. Θα ξανατσεκάρω το βραδάκι μπας και δε θυμάμαι καλά κι αν δω διαφορές θα ποστάρω. @ninos30: Αν μιλάμε για 2-3C κάτω στο καλύτερο σενάριο, σαφώς και δε αξίζει τον κόπο και το ψάξιμο. Δεν ήξερα ότι απείχα τόσο λίγο απ το «ιδανικό» και νόμιζα πως θα πρεπε να μουν καμιά 10αριά βαθμούς κάτω όταν χτυπούσε 84-85C.
ninos30 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Θα στο πω ΑΝΑΠΟΔΑ. Όταν απέχεις 25-30 βαθμούς από TJMax με αέρα, τρέχοντας Intel-Burn test, νομίζω ότι είσαι στα ιδανικά με τις ambient που έχουμε εμείς. Τα reviews που βλέπεις είναι στους 20-24 (θερμοκρασία δωματίου) και γιαυτό ίσως φαντάζεσαι τους ~75 που βλέπεις και διαβάζεις. Είμαι σίγουρος πως εκτός κουτιού θα ήσουν ~80-81. Έχεις κανα επιδαπέδιο/επιτραπέζιο ανεμιστήρα δωματίου να τον βάλεις να φυσάει μέσα στο κουτί σε μέτρια ταχύτητα? Ποια mobo έχεις?
antonl Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Ανεμιστήρας δεν υπάρχει πλέον στο σπίτι (πέθανε φέτος μετά από 30 χρόνια). Η μητρική είναι η Asus P8Z77-V LE. Αν ξαναβρώ το κουράγιο, θα δοκιμάσω να τον τεστάρω κι εκτός κουτιού πάντως.
ninos30 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Εεεεεεε.... Δεν έχεις ΜΒ για να τσιτώνεις τον 3570 στα 4.4-4.5. Μπορεί να φταίει και από εκεί το κάτι παραπάνω στις θερμοκρασίες που σου βγάζει. Με τίποτα όμως μην τον κρατήσεις εκεί 24-7. Θα πάρεις πυκνωτές στο χέρι. Στα 4.0 όριο (μπερδεύτηκα με LX/LK). Άντε 4.2. Σε ποιο βαθμό έχεις το LLC (δεν ξέρω και πόσα σου δίνει η LE)?
antonl Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Οκκκκκ. Δεν ήξερα πως είναι τόσο χάλια (ή έστω μόνο για normal-μη o/cing χρήση) η συγκεκριμένη. Αρχικά πήγαινα για την Pro (αν έχει καμιά διαφορά) αλλά δεν ήταν ετοιμοπαράδοτη και δεν ήθελα να περιμένω. Αν είναι να σκάσει, ας το κάνει σύντομα να την αλλάξω :Ρ (αρκεί να μην πάρει και τίποτα άλλο μαζί της - έχω και κάτι θεματάκια με την εργονομία της).
ninos30 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Από μια μέτρια ΜΒ μου μιλάς για μια κορυφαία Θα σου βάλω το απόσπασμα που μας ενδιαφέρει για τις εν λόγω (ΟCing): - Asus PZ77-V-Pro ASUS Digital Power Design :- Industry leading Digital 16 Phase Power Design (12 -phase for CPU, 4 -phase for iGPU) - Asus PZ77-V-LE ASUS Digital Power Design :- Industry leading Digital 8 Phase Power Design (6 -phase for CPU, 2 -phase for iGPU) Βλέπεις μια μικρή διαφορά? Να φανταστείς το κάτω όριο είναι 4+1 (LX/LK). Η LE είναι ένα κλικ πάνω. Από 16 και πάνω θεωρούνται κορυφαίες στο clocking
antonl Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Έχουν μια διαφορά φάσης :Ρ Υποθέτω πως αυτό σημαίνει πιο σταθερά ρεύματα ειδικά κάτω από stress ε;
ninos30 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Ακριβώς. Το ρεύμα που πηγαίνει στα υποσυστήματα μοιράζετε από περισσότερες πηγές με αποτέλεσμα σταθερά και επαρκή ρεύματα χωρίς Vdroops και Spikes Για να καταλάβεις γιατί σου λέω πως η PRO είναι κορυφαία, η περιβόητη Sabertooth με το Military Look του μαμαω και δέρνω, έχει 12. Που είναι απόλυτα επαρκή για clocking με αέρα. Γιαυτό φυσικά είναι και πιο φθηνή από την PRO. Η Deluxe έχει 20...
johnbond Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2012 Παραθέτω μια φωτογραφία απο ένα test που έκανα πριν λίγο.. Κατ'αρχάς οι θερμοκρασίες μου είναι πολύ καλές για stock ψύκτρα και τις αποδίδω στο καλό airflow του TT Commander,ακούς ΝΙΝΟ lol (με 3 12άρηδες που έχω,μάλιστα ύστερα απο δοκιμές κατέληξα στην διάταξη ένας κάτω να φυσάει και 2 στο ταβάνι να βγάζουν). Οπότε antonl πιστεύω οτι αν βελτιώσεις το airflow θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Το ρεύμα μου πόσο είναι; Στα 2 προγράμματα λέει 1.256 ενώ στης asus και στο occt λέει 1.06..Ποιό είναι το σωστό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα