Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδια. μια φιλη μου μου εδωσε το λαπτοπ της να της κανω format γιατι δεν ανοιγε. οταν ψαχνει για δισκο γραφει

For Realtek RTL8101E/8102E PCI-E Ethernet Controller v 1.10 (080722)

PXE-E61: Media test failure, check cable

PXE-M0F: Exiting PXE ROM

Operating System not found

προφανως προσπαθει να κανει >βοοτ απο δικτυο. μπηκα στα bios και λεει για τον δισκο

fixed hdd stec pata 8gb -(pm)

hdd size 0mb

το laptop ειναι dell mini 9 και ετρεχε ubuntu 11.

φορματ δεν κανει ουτε με ubuntu ουτε με xp

Δημοσ.

Χμ τα γνωστά , γνωστό Bug των dell mini με τον 0gb δίσκο.

http://www.mydellmin...e-0mb-bios.html

Δοκιμασε αυτό . Αν δεν δουλέψει πας για καινούριο ssd δίσκο , κάτι σαν και αυτό http://visionstudio....&step=undefined .

Y.Γ. Format δεν κάνει γιατί... είναι 0gb ο δίσκος :P

Δημοσ.

Ρουν, επειδή μου φάνηκε λίγο μανούρα το κατεβατό των οδηγιών με μια ματιά που έρριξα, έχεις καμμιά ιδέα εάν παίρνει φλασάρισμα ο δίσκος ΠΡΙΝ πάθει τη ζημιά, με άλλη διαδικασία πιο μπαμ-μπαμ; Πχ με κα'να firmware updater όπως με τα optical drives; Κάτι σε "few clicks solution" δηλαδή...;

Δημοσ.

Από ότι ξέρω όχι. Εγώ στα 3 dell που μου έχει σκάσει το πρόβλημα τα 2 δεν βλέπανε καθόλου δίσκο(Dead στο Bios). Το ωραίο είναι ότι στην αμερική κυκλοφορούν μοντέλα με 32gb + ssd και αν πάρεις dell hellas θα σου πούνε μέχρι 16gb υποστηρίζει.

Φαντάζομαι το πιο safe είναι αν έχεις τέτοιο μοντέλο , κάνεις ghost τον δίσκο του κάνεις firmware update και ξανα ghost πάλι στον 8gb.

Δημοσ.

Με φλασάκι (που προηγουμένως θα του έχεις περάσει USB OS) ολ' αυτά (το "ghosting" δηλαδή) εννοείς να υποθέσω...;

Βασικά αν τα παίξει το firmware του SSD, σίγουρα μετά θα τον δει το λειτουργικό του φλασακιού (ή μάλλον το προγραμματάκι για το updating που θα τρέχει από CMD); Ή είναι φάση που πρέπει να γίνει ΠΡΙΝ φλιπάρει...;

Δημοσ.

Βασικά αυτό που ενοούσα είναι να κάνεις ghost σε φλασάκι (με το norton ghost) (από τον 8gb ssd σε 8gb+ άδειο flash disk). Του περνάς το firmware με την διαδικασία που πόσταρα πιο πριν στο #2 και ξανακάνεις ghost πίσω πάλι στον 8gb ssd. Αυτό πριν φλιπάρει ο δίσκος(και όλα πάνε καλά στο dell δλδ δεν έχεις κανένα πρόβλημα). Και απλά κάνεις ghost για να έχεις κάπου τα αρχεία του δίσκου όταν είχε το παλιό firmware.

Αν φλιπάρει ο ssd(τα παίξει το firmware του ssd και τον δείχνει σαν 0mb στο Bios) απλώς κάνεις την διαδικασία που πόσταρα στο #2 ποστ και ξαναπερνάς απο την αρχή λειτουργικό.

Aν σε μπέρδεψα , πες μου να το κάνω πιο λιανά , ποτέ δεν εξηγούσα κάτι καλά :P

Δημοσ.

Έχω ένα εξωτερικό δίσκο που τον έχανε και τον έβλεπε για αρκετό διάστημα( 3 μήνες) όταν τον έβλεπε λειτουργούσε σχεδόν κανονικά, μόνο που δεν με άφηνε να σώσω τα αρχεία, τα έκανε save as new file.

Τεσπα ,τώρα τα έπαιξε τελείως, μου εμφανίζει disk is unformated format now; Το λαμπάκι του σκληρού ανάβει, και όταν καμια φορά τον εμφανίζει στο MYCOMPUTER (σπάνια) δεν βλέπεις ποτέ αρχεία και αν κάνει properties, κάνει κάτι ώρες.

Χάλασε το ξέρω, με τα αρχεία τι γίνεται; Κανας τρόπος ανάκτησης;

Δημοσ.

Με φλασάκι (που προηγουμένως θα του έχεις περάσει USB OS) ολ' αυτά (το "ghosting" δηλαδή) εννοείς να υποθέσω...;

Μια χαρά είναι και το dos για το ghosting απλά βρίσκεις το ghost.exe από κάποια παλιά έκδοση του hiren's και είσαι αρχηγός,αν πάλι δεν σου αρέσει το norton ghost έχει και άλλα προγράμματα ghosting που τρέχουν από dos, ακόμα και ελεύθερα π.χ. το Active@ Disk Image, αν δεν τον βλέπει τον δίσκο τρέχεις και το επίσης ελεύθερο ntfs4dos της avira(άκου πράματα) για να τον εμφανίσει.

Αν φλιπάρει ο ssd(τα παίξει το firmware του ssd και τον δείχνει σαν 0mb στο Bios) απλώς κάνεις την διαδικασία που πόσταρα στο #2 ποστ και ξαναπερνάς απο την αρχή λειτουργικό.

Και γιατί να μην κάνεις ghost σε αυτήν την περίπτωση;;;Αφού για αυτόν τον λόγο υπάρχει.

Δημοσ.

TheElf, αν τα παίξει ο δίσκος (το firmware του) τον βλέπει το bios σαν 0 mb , άρα 0 αρχεία μέσα στο δίσκο. Μέχρι και το ghost δεν κάνει τίποτα.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι και το dos για το ghosting απλά βρίσκεις το ghost.exe από κάποια παλιά έκδοση του hiren's και είσαι αρχηγός,αν πάλι δεν σου αρέσει το norton ghost έχει και άλλα προγράμματα ghosting που τρέχουν από dos, ακόμα και ελεύθερα π.χ. το Active@ Disk Image, αν δεν τον βλέπει τον δίσκο τρέχεις και το επίσης ελεύθερο ntfs4dos της avira(άκου πράματα) για να τον εμφανίσει.

...δεν είναι αν μου αρέσει το ΝG ή όχι - ρωτούσα για επιβεβαίωση για το "πώς" θα γίνει η διαδικασία, καθώς μιλάμε για netbook και "δίσκο" με "ειδικό interface" κτλ...

Στην ουσία το αυτοννόητο ρώτησα δηλαδή, αλλά οκ...

Δημοσ.

TheElf, αν τα παίξει ο δίσκος (το firmware του) τον βλέπει το bios σαν 0 mb , άρα 0 αρχεία μέσα στο δίσκο. Μέχρι και το ghost δεν κάνει τίποτα.

Ναι βρε,αλλά λες ότι θα κάνεις τα βήματα του post#2 οπότε ο δίσκος μετά φαίνεται,και αν έχεις εικόνα κρατημένη από dos μπορείς και να την επαναφέρεις αφού πλέων θα φαίνεται με χώρο, δεν χρειάζεται να ξανά περνάς λειτουργικό.

...δεν είναι αν μου αρέσει το ΝG ή όχι - ρωτούσα για επιβεβαίωση για το "πώς" θα γίνει η διαδικασία, καθώς μιλάμε για netbook και "δίσκο" με "ειδικό interface" κτλ...

Στην ουσία το αυτοννόητο ρώτησα δηλαδή, αλλά οκ...

Εν τάξη,σίγουρα υπάρχει περίπτωση να μην βλέπουν τα προγράμματα τον δίσκο,αλλά μια δοκιμή είναι,και επειδή το bios δίνει βασική πρόσβαση στης μονάδες αποθήκευσης είναι καλές οι πιθανότητες να φαίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...