imblish Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 παιδες συγνωμη αλλα βρηκα το θεμα αυτο και ειπα να μην ανοιξω αλλο... αυτο πρεπει να γινει μονο στην κεντρικη πριζα? δηλαδη εγω που θελω το ρουτερ στο δωματειο για να κουμπωνει στο πισι δεν πεζει τετια λυση ?
mitsus Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Γίνεται, αρκεί να έχει 4 καλώδια η πρίζα του δωματίου
imblish Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Γίνεται, αρκεί να έχει 4 καλώδια η πρίζα του δωματίου οχι εχει μονο 2...απλα επειδη παιζω παιχνιδια ονλαιν και δεν μπορω να πεξω με απευθειας καλωδιο απο το ρουτερ αν ειναι στην κεντρικη αναγκαζομε να εχω power link (αυτο με το ρευμα) εχει διαφορα στο τρασερτ/πινγκ ...
poulinos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 παιδες συγνωμη αλλα βρηκα το θεμα αυτο και ειπα να μην ανοιξω αλλο... αυτο πρεπει να γινει μονο στην κεντρικη πριζα? δηλαδη εγω που θελω το ρουτερ στο δωματειο για να κουμπωνει στο πισι δεν πεζει τετια λυση ? οπως ειπαν πρεπει να εχεις δυο ζευγαρια καλωδια για να δωσεις 100 αρι ethernet μεχρι το Pc σου. οχι εχει μονο 2...απλα επειδη παιζω παιχνιδια ονλαιν και δεν μπορω να πεξω με απευθειας καλωδιο απο το ρουτερ αν ειναι στην κεντρικη αναγκαζομε να εχω power link (αυτο με το ρευμα) εχει διαφορα στο τρασερτ/πινγκ ... το Powerline αν ειναι καλο οχι δεν θα εχεις απωλειες.τα devolo ειναι πολυ καλα.η αλλη επιλογη ή μεταφερεις το ρουτερ στο δωματιο σου μαζι με το τηλεφωνο ή ριχνεις μεγαλο Utp.αυτο ειναι το κακο του voIp οτι τα τηλεφωνα ξεκινανε απο το ρουτερ οποτε σε σπιτια με ενα ζευγαρι μονο εχεις τετοια θεματα.
imblish Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 δεν θυμαμαι τι ειναι τωρα μαρκα ... αλλα θυμαμαι οτι εχω μια διαφορα τις ταξης οτι αν το βαλω στο ρουτερ εχω 12 μς με το παουερ παει στο 15
poulinos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 αν εννοεις οτι το Powerline Εχει λιγο μεγαλυτερο Ping απο το Utp ναι ειναι καπως φυσιολογικο. 3ms διαφορα -= τιποτα.
tsalikdimd Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Λοιπον να πω και γω τον πονο μου και αν μπορει καποιος ας βοηθησει Απο την κεντρικη πριζα του σπιτιου μου βρηκα το ζευγαρι(κοκκινο-μπλε) που συγχρονιζει το router Θελω ομως το router να το εχω σε αλλη πριζα διαφορετικη της κεντρικης και επισης θελω το δευτερο νουμερο δηλ το voip2 να το στειλω σε τριτη πριζα.Εκανα λοιπον τα εξης βρηκα ενα αλλο ζευγαρι (κοκκινο-μπλε) και το ενωσα με αυτο που φερνει το internet στην κεντρικη πριζα. Διαπιστωσα ομως οτι συγχρονιζει ετσι το router και στις αλλες δυο πριζες. Βαζοντας λοιπον το router στην μια απο τις αλλες δυο πριζες (οχι την κεντρικη) και στελνοντας πισω με spliter την 2η γραμμη voip2 δεν εχω τηλεφωνο στην τριτη πριζα Καμια ιδεα;
poulinos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 αν και με μπερδεψες θα προσπαθησω να το ξεδιαλυνω.στην κεντρικη πριζα ερχεται το καλωδιο απο τον κατανεμητη του οτε.εκει θα πρεπει να βρεις ενα ζευγαρι που να πηγαινει στο δευτερο πριζακι για να συγχρονισει εκει το ρουτερ και να δωσεις και το ενα τηλεφωνο εκει.απο το δευτερο πριζακι ομως πρεπει να υπαρχει ζευγαρι που να πηγαινει στο τριτο πριζακι.αν το τριτο πριζακι παιρνει απο το πρωτο μετα υπαρχουν δυο τροποι.ο ενας ειναι να εχεις δευτερο ζευγαρι απο το πρωτο στο δευτερο για να γυρισεις πισω στο πρωτο την τηλεφωνια και μετα να την πας στο τριτο ή να βαλεις σπλιττερ και να συνδεσεις την Fxs2 με το Phone του splitter.το Line θα πηγαινει στον τοιχο.ετσι γυρνας την τηλεφωνια πισω(πατεντα) και παει στα υπολοιπα πριζακια η δευτερη γραμμη.στα υπολοιπα πριζακια θα βαλεις φιλτρο
vaxevanos12 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 καλημερα,επειδη και εγω προσφατα αποφασισα οτι χρειάζομαι τηλεφωνία και στις αλλες μπριζες του σπιτιου μου,αυτο που θα πρεπει να κανω δηλαδη ειναι να ανοιξω την κεντρικη μπριζα εκει βλεπω (κοκκινο,μωβ) συνδεω οποτε αυτο το ζευγος στο ενα μπριζακι της διπλης χωνευτης,και στο αλλο μπριζακι που ειναι για τηλεφωνο τι συνδεω ακριβως απο πισω τι χρωματα ψαχνω να βρω δλδ γιατι στην δικια μου μπριζα αυτην που εχω τωρα μονο το μωβ και το κοκκινο ειναι συνδεδεμενα,δεν εχω θεματα με συχρονισμους και τετοια μια χαρα κλειδωνω με adsl2+ στα 12mpbs το μπριζακι που θα αγορασω ειναι αυτο που εβαλε και ο τεχνικος της cyta στον φιλο μας κατω στα σχολια αυτο εδω δλδ http://www.cyta.gr/el/SalePoints/shops/products/networkAccessories/dipliPrizaCat3
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 On 8/11/2017 at 10:42 AM, vaxevanos12 said: καλημερα,επειδη και εγω προσφατα αποφασισα οτι χρειάζομαι τηλεφωνία και στις αλλες μπριζες του σπιτιου μου,αυτο που θα πρεπει να κανω δηλαδη ειναι να ανοιξω την κεντρικη μπριζα εκει βλεπω (κοκκινο,μωβ) συνδεω οποτε αυτο το ζευγος στο ενα μπριζακι της διπλης χωνευτης,και στο αλλο μπριζακι που ειναι για τηλεφωνο τι συνδεω ακριβως απο πισω τι χρωματα ψαχνω να βρω δλδ γιατι στην δικια μου μπριζα αυτην που εχω τωρα μονο το μωβ και το κοκκινο ειναι συνδεδεμενα,δεν εχω θεματα με συχρονισμους και τετοια μια χαρα κλειδωνω με adsl2+ στα 12mpbs το μπριζακι που θα αγορασω ειναι αυτο που εβαλε και ο τεχνικος της cyta στον φιλο μας κατω στα σχολια αυτο εδω δλδ http://www.cyta.gr/el/SalePoints/shops/products/networkAccessories/dipliPrizaCat3 οταν ανοιγεις το κεντρικο πριζακι εφοσον υπαρχει κεντρικο πριζακι θα πρεπει να δεις τα παρακατω. δυο τρια ζευγαρια καλωδια μπλε κοκκινο που ειναι ανα ζευγαρι.πολλες φορες βεβαια δεν φαινεται ποιο καλωδιο παει με ποιο διοτι τα εχουν ξετυλιξει τελειως.κανονικα το καθε μπλε ειναι τυλιγμενο γυρω απο το κοκκινο.το ενα ζευγαρι αυτο που εχει ταση ειναι που φερνει την γραμμη απεξω απο τον κατανεμητη μεχρι πανω.στην περιπτωση της cyta δεν εχει ταση λογω voip οποτε πρεπει να δεις ποιο συγχρονιζει.προσοχη ομως.να συγχρονιζει στην σωστη ταχυτητα.αν βαλεις ενα σωστο καλωδιο και ενα λαθος υπαρχει περιπτωση να συγχρονισει και να παιζει στην μιση ταχυτητα.οποτε πρεπει να το δεις.αυτο το κουμπωνεις στο ενα πριζακι.στο αλλο πριζακι μετα θα κουμπωσεις τα υπολοιπα καλωδια/ζευγαρια που πανε στα υπολοιπα πριζακια και απεξω απο το πριζακι θα το συνδεσεις στην fxs(voip) του ρουτερ.υπαρχει περιπτωση αν πχ εχεις τρια ζευγαρια το ενα να ειναι αυτο που ερχεται απο κατω το δευτερο να πηγαινει στα υπολοιπα πριζακια και το τελευταιο να ειναι αναπληρωματικο μεχρι κατω τον κατανεμητη που καλο ειναι να μην το συνδεσεις.αν συνδεσεις τα ζευγαρια ενα ενα και εχεις τηλεφωνο στα δωματια που θες τοτε θα δεις ποιο θα περισσεψει.μπορει να υπαρχουν και δυο αναπληρωματικα η μπορει να υπαρχουν δυο ζευγαρια προς καθε πριζακι(αν και σπανιο).αν τωρα δεν βλεπεις παραπανω απο ενα ζευγαρια στην κεντρικη πριζα τοτε δυο πραγματα.το ενα ειναι να μην ειναι αυτη η κεντρικη και το δευτερο ειναι να μην υπαρχει κεντρικη και απλα η ενωση να ειναι σε καποιο κουτι στον τοιχο.και εκει υπαρχει πατεντα να κανεις αν και δεν ειναι οτι το καλυτερο.εκει βαζεις μονο πριζακι και τα αφηνεις ολα οπως ειναι.βαζεις σπλιττερ και το Line παει στον τοιχο το Phone παει στην Fxs του ρουτερ και το dsl στο ρουτερ.ετσι κανεις επιστροφη ολη την τηλεφωνια σε ολα τα πριζακια.δεν ειναι οτι καλυτερο και δεν ειναι εγγυημενο οτι θα παιξει μια χαρα απλα ειναι λυση αναγκης
Vaxevanos_xrhstos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,σήμερα τελικά αποφάσισα να ανοίξω την κεντρική πρίζα και να κάνω την όλη αυτή διαδικασία,στέλνω μερικές screenshots για να όποιον θέλει να με δώσει κάποιες επιπλέον συμβουλές θα πω εντυπώσεις λογικά αύριο απόγευμα Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2018 από Vaxevanos_xrhstos
jkoukos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Στην φωτογραφία φαίνεται ότι στην πρίζα έρχονται 2 καλώδια τηλεφωνικά (Α και Β). Από το Α, το ζεύγος κόκκινο/μπλε φέρνει το σήμα από τον πάροχο και τώρα θα το συνδέσεις στη μια θύρα της νέας διπλής πρίζας. Λογικά το άλλο καλώδιο (Β) πάει στην επόμενη πρίζα. Όμως πρέπει να την ανοίξεις και αυτή ώστε να δεις ποιο ζεύγος είναι συνδεδεμένο πάνω της. Έστω ότι στην δεύτερη πρίζα είναι συνδεδεμένο το ζεύγος άσπρο/κίτρινο του Β καλωδίου. Τότε αυτό το ζεύγος πρέπει να το συνδέσεις στην άλλη θύρα της νέας διπλής πρίζας. Υπόψη ότι οι συνδέσεις σε κάθε πρίζα πρέπει να γίνουν στις 2 μεσαίες επαφές, από τις 4 που έχουν.
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 απλα επειδη αυτο το καλωδιο σιγουρα ή εχει μπει μετά ή εχει γινει καμια πατεντα διοτι δεν ειναι ουτε ραζιμ ουτε δικτυου μην παραξενευτεις αν το δευτερο ζευγαρι που δεν ειναι συνδεδεμενο δεν παει στα αλλα πριζακια.υπαρχει περιπτωση σε καθε πριζακι να κατεβαινει μονο ενα ζευγαρι και να εχει γινει ενωση σε καποιο κουτι οποτε εκει το δευτερο ζευγαρι που βλεπεις απλα ειναι κατα καποιο τροπο αχρηστο.αν παιζουν και τα υπολοιπα πριζακια οπως εισαι τωρα(το βλεπεις βαζοντας να συγχρονισει το ρουτερ) τοτε σημαινει οτι η ενωση ειναι σε αλλο σημειο και οτι αυτο το ζευγαρι ειναι απλα ελευθερο.οποτε θα πρεπει να βρεις το σημειο ενωσης και απο εκει να κανεις αλλαγες αφου βαλεις το διπλο πριζακι εκει που θες.
Skydiver80 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπόν παίδες, επειδή και εγώ αναβάθμισα τη σύνδεσή μου σε VDSL 50αρα και αντιμετώπισα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Αφού ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία και ήμουν σε αναμονή άφιξης του τεχνικού της Wind, σύνδεσα το router όπως ακριβώς έγραφαν οι οδηγίες διαπίστωσα ότι το τηλέφωνο δεν λειτουργεί 🤔 . Εδώ να διευκρινίσω ότι το router το έχω σε άλλο δωμάτιο από το τηλέφωνο. Το router το έχω σε δωμάτιο που βρίσκεται το pc ενώ το τηλέφωνο στο σαλόνι. Ενώ ψαχνόμουν, εκείνη την ώρα ήρθε και ο τεχνικός της Wind για να διαπιστώσει ότι όλα λειτουργούν σωστά. Του είπα πως το internet είναι οκ αλλά δεν λειτουργεί το τηλέφωνο. Του είπα μάλιστα ότι μόλις προσπαθώ να πάρω τηλέφωνο, κόβεται το internet και το router συγχρονίζει ξανά. Μου εξήγησε πως με τη σύνδεση που έκανα η τηλεφωνία μου είναι VOIP και δεν γίνεται να έχω τηλέφωνο σε πρίζα εκτός του router. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό 😯 . Του λέω πως γίνεται αυτό και μου είπε πως έτσι η νέα τεχνολογία 😤 . Μου σύνδεσε λοιπόν το τηλέφωνο απευθείας επάνω στο router, κάλεσε το σταθερό από το κινητό του και το αντίστροφο, έκανε κάποιες μετρήσεις τις οποίες σημείωσε σε ένα μπλοκάκι του και έφυγε. Είχα ξενερώσει απίστευτα 😠 . Σκεφτόμουν να πάρω τη Wind να κόψω το πρόγραμμα και να γυρίσω στο παλιό (ADSL 24αρα) 👿 . Παρόλα αυτά, άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο για πιθανές λύσεις - πατέντες. Διάβασα εσάς εδώ αλλά επειδή μπερδεύτηκα λίγο για να πω την αλήθεια 😁 , ψάχτηκα και στο youtube μήπως και βρω κάποιο αντίστοιχο βίντεο ώστε να έχω εικόνα μπας και καταλάβω πως ακριβώς γίνεται. Επάνω στο ψάξιμο, έπεσα πάνω σε ένα βίντεο όπου εξηγούσαν δυο παλικάρια για το πως συνδέουμε τον εξοπλισμό OTE για ευρυζωνική σύνδεση. Εκεί λοιπόν είδα πως αν θες να έχεις τηλέφωνο σε όλο το σπίτι θα πρέπει απλά να συνδέσεις τον εξοπλισμό ως εξής: 1. Την πρίζα με το splitter (στην υποδοχή Line) 2. Το splitter (την υποδοχή Modem) με το router (στην υποδοχή Line) 3. Το router (την έξοδο Phone1 ή Phone2 αν είναι ξεκλείδωτη) με το splitter (στην υποδοχή Phone) Αυτό ήταν 😋 ! Συνδέεις το τηλέφωνο σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού θέλεις, περιμένεις να συγχρονίσει το router (επειδή κόβει τη σύνδεση μόλις συνδέσεις τηλέφωνο σε άλλη πρίζα) και το τηλέφωνο λειτουργεί κανονικότατα 👌 . ΥΓ1 Αν παρόλα αυτά διαπιστώσω κάποιο πρόβλημα, θα ενημερώσω. Καλή επιτυχία! ΥΓ2 Αν τελικά πάνε όλα καλά χωρίς προβλήματα, δεν έχω τι να πω για τον τεχνικό ο οποίος μου έλεγε με βεβαιότητα ότι δεν γίνετε να έχεις τηλέφωνο στο υπόλοιπο σπίτι (εκτός του router δηλαδή) από τη στιγμή που η τηλεφωνία σου είναι VOIP.... 👎 😕 Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από Skydiver80 Λάθος εκ παραδρομής. Αλλαγή στο 3ο βήμα απο Adsl σε Phone.
poulinos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 20 hours ago, Skydiver80 said: Λοιπόν παίδες, επειδή και εγώ αναβάθμισα τη σύνδεσή μου σε VDSL 50αρα και αντιμετώπισα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Αφού ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία και ήμουν σε αναμονή άφιξης του τεχνικού της Wind, σύνδεσα το router όπως ακριβώς έγραφαν οι οδηγίες διαπίστωσα ότι το τηλέφωνο δεν λειτουργεί 🤔 . Εδώ να διευκρινίσω ότι το router το έχω σε άλλο δωμάτιο από το τηλέφωνο. Το router το έχω σε δωμάτιο που βρίσκεται το pc ενώ το τηλέφωνο στο σαλόνι. Ενώ ψαχνόμουν, εκείνη την ώρα ήρθε και ο τεχνικός της Wind για να διαπιστώσει ότι όλα λειτουργούν σωστά. Του είπα πως το internet είναι οκ αλλά δεν λειτουργεί το τηλέφωνο. Του είπα μάλιστα ότι μόλις προσπαθώ να πάρω τηλέφωνο, κόβεται το internet και το router συγχρονίζει ξανά. Μου εξήγησε πως με τη σύνδεση που έκανα η τηλεφωνία μου είναι VOIP και δεν γίνεται να έχω τηλέφωνο σε πρίζα εκτός του router. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό 😯 . Του λέω πως γίνεται αυτό και μου είπε πως έτσι η νέα τεχνολογία 😤 . Μου σύνδεσε λοιπόν το τηλέφωνο απευθείας επάνω στο router, κάλεσε το σταθερό από το κινητό του και το αντίστροφο, έκανε κάποιες μετρήσεις τις οποίες σημείωσε σε ένα μπλοκάκι του και έφυγε. Είχα ξενερώσει απίστευτα 😠 . Σκεφτόμουν να πάρω τη Wind να κόψω το πρόγραμμα και να γυρίσω στο παλιό (ADSL 24αρα) 👿 . Παρόλα αυτά, άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο για πιθανές λύσεις - πατέντες. Διάβασα εσάς εδώ αλλά επειδή μπερδεύτηκα λίγο για να πω την αλήθεια 😁 , ψάχτηκα και στο youtube μήπως και βρω κάποιο αντίστοιχο βίντεο ώστε να έχω εικόνα μπας και καταλάβω πως ακριβώς γίνεται. Επάνω στο ψάξιμο, έπεσα πάνω σε ένα βίντεο όπου εξηγούσαν δυο παλικάρια για το πως συνδέουμε τον εξοπλισμό OTE για ευρυζωνική σύνδεση. Εκεί λοιπόν είδα πως αν θες να έχεις τηλέφωνο σε όλο το σπίτι θα πρέπει απλά να συνδέσεις τον εξοπλισμό ως εξής: 1. Την πρίζα με το splitter (στην υποδοχή line) 2. Το splitter (την υποδοχή modem) με το router (στην υποδοχή line) 3. Το router (την έξοδο phone1 ή phone2 αν είναι ξεκλείδωτη) με το splitter (στην υποδοχή Adsl) Αυτό ήταν 😋 ! Συνδέεις το τηλέφωνο σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού θέλεις, περιμένεις να συγχρονίσει το router (επειδή κόβει τη σύνδεση μόλις συνδέσεις τηλέφωνο σε άλλη πρίζα) και το τηλέφωνο λειτουργεί κανονικότατα 👌 . ΥΓ1 Αν παρόλα αυτά διαπιστώσω κάποιο πρόβλημα, θα ενημερώσω. Καλή επιτυχία! ΥΓ2 Αν τελικά πάνε όλα καλά χωρίς προβλήματα, δεν έχω τι να πω για τον τεχνικό ο οποίος μου έλεγε με βεβαιότητα ότι δεν γίνετε να έχεις τηλέφωνο στο υπόλοιπο σπίτι (εκτός του router δηλαδή) από τη στιγμή που η τηλεφωνία σου είναι VOIP.... 👎 😕 a.στο 3 εκανες λαθος.απο το Phone του router πας στο Phone του splitter και οχι στο Line. β.και σε adsl να ξαναγυρναγες αργα η γρηγορα θα σε γυρισουν voip. γ.και το πιο βασικο. αυτο που εκανες παιζει μεν αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο.σου ανεβαζει τα errors στην γραμμη και οκ τωρα που εισαι πχ 50Mbit μπορει να μην εχεις θεμα.αλλα αν καποια στιγμη αποφασισεις να πας πχ σε 100mbit τοτε δεν θα μπορεις να τα φτασεις διοτι η καλωδιωση σου δεν ειναι σωστη. το vdsl δεν θελει bridge taps και εσυ εχεις bridge taps.εδω ειναι η σωστη καλωδιωση https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf δηλαδη μπορει τωρα η γραμμη σου να ειναι 50mbit/5mbit και να φτανει μεχρι πχ 60mbit/15mbit.αν φτιαξεις την καλωδιωση μπορει το 60/15 να γινει πχ 90/30. Οποτε ναι μεν παιζεις τωρα αλλα μελλοντικα αν θες μεγαλυτερο πακετο θα αναγκαστεις να φτιαξεις σωστα την καλωδιωση σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα