Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως το βιογραφικό σου, δεν τους εντυπωσιάζει όσο χρειάζετε για να σε καλέσουν για συνέντευξη.Εδώ έχει κάποιες ωραίες συμβουλές για τη σύνταξη βιογραφικού.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

7 γλώσσες προγραμματισμού για Τεχνικός ΗΥ?

δηλαδή για να πιάσει κάποιος δουλειά σαν Προγραμματιστής θα πρέπει να αλλάζει περιφερειακά?

οχι δεν εννοω αυτο,εψαχνα γενικα θεσεις τεχνολογικου περιεχομενου,και επειδη δεν ηξερα τις 500 γλωσσες προγραμματισμου που θελανε,κατεληξα να δουλευω μονος,σα το λεμονος.και μη σου πω ειναι καλυτερα ομως :P

Δημοσ.

7 γλώσσες προγραμματισμού για Τεχνικός ΗΥ?

δηλαδή για να πιάσει κάποιος δουλειά σαν Προγραμματιστής θα πρέπει να αλλάζει περιφερειακά?

Και να ξέρει τέλεια MS Office φυσικά

• Like 1
Δημοσ.

ναι όντως, η ελληνική αγορά είναι υπερβολική

Θα δείτε αρκετές καλές αγγελίες που ζητάνε πχ προγραμματιστή για Desktop εφαρμογές με τα παρακάτω προσόντα

1 .ΝΕΤ, C#/VBasic/XML/C/C++

2 ASP/PHP/HTML/AJAX/FLASH/CSS

τώρα τι δουλειά έχει το 2 με το 1, ποιος ξέρει... απλά θέλουν έναν για 2 δουλειές.

τα παραπάνω τα λέω για μια "καλή" θέση, γιατί για Junior -- δεν ζητάνε όλα αυτά.

Δημοσ.

Ίσως το βιογραφικό σου, δεν τους εντυπωσιάζει όσο χρειάζετε για να σε καλέσουν για συνέντευξη.Εδώ έχει κάποιες ωραίες συμβουλές για τη σύνταξη βιογραφικού.

Κατ αρχην ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη αλλα δεν νομιζω να ειναι αυτο.

Εχω παρει και εχω φτιαξει βιογραφικο απο sites που στα δινουν ετοιμα και απλα συμπληρωνεις για να αποφυγω τετοια θεματα.

Και να ξέρει τέλεια MS Office φυσικά

Αυτό είναι αυτονόητο.

Είχα δει αγγελία για Ηλεκ/Μηχ που ήθελαν να ξέρεις τέλεια τα Office, Αutocad, Matlab και προγραμματισμό PLC.

Φυσικά προϋπηρεσία και μιλάμε για μικρή εταιρεία όχι καμία intracom.

Δημοσ.

έχω βρει στο παρελθόν 2 φορές από καριέρα και skywalker.

το θέμα είναι

α) ζητούν γενικά στην ελλάδα τον πατέρα τους και τη μάνα τους για junior θεσεις με 480€

β) υπολόγιζε οτι μια νορμαλ αγγελια έλαβε η εταιρεία μου >800 βιογραφικα σε λίγες μέρες και τη σταμάτησε. Μέσα σε αυτά είδα και έναν απόφοιτο του stanford. οπότε υπολόγιζε τις ελπίδες σου..

Εγώ θα έβλεπα τις εταιρείες που με ενδιαφέρουν και θα πήγαινα απευθείας στο HR τους αυτοπροσωπως, οσο και να'ναι ειναι διαφορετικό.

Δημοσ.

το θέμα είναι

α) ζητούν γενικά στην ελλάδα τον πατέρα τους και τη μάνα τους για junior θεσεις με 480€

β) υπολόγιζε οτι μια νορμαλ αγγελια έλαβε η εταιρεία μου >800 βιογραφικα σε λίγες μέρες και τη σταμάτησε. Μέσα σε αυτά είδα και έναν απόφοιτο του stanford. οπότε υπολόγιζε τις ελπίδες σου..

Εγώ θα έβλεπα τις εταιρείες που με ενδιαφέρουν και θα πήγαινα απευθείας στο HR τους αυτοπροσωπως, οσο και να'ναι ειναι διαφορετικό.

Και λιγες λες εκει που εχω κανει εγω ειναι μινιμουμ 1500 αιτησεις τουλαχιστον ετσι λεει το συστημα.Εχει τυχη περιπτωση και με 5 χιλιαδες αιτησεις.

Εχεις διαφορα το HR απο τα sites;

Α και κατι ακομα σκεφτομαι να αρχισω να στελνω και κυπρο αλλα δεν ξερω πως γυνετε πρεπει να πας εκει η γυνετε και απο εδω (μιλαμε για μεγαλες αλυσιδες-πολυεθνικες) και πας εκει εχοντας σιγουρα δουλεια.

Δημοσ.

Είχα δει αγγελία για Ηλεκ/Μηχ που ήθελαν να ξέρεις τέλεια τα Office, Αutocad, Matlab και προγραμματισμό PLC.

Φυσικά προϋπηρεσία και μιλάμε για μικρή εταιρεία όχι καμία intracom.

Δεν πάνε καλά οι άνθρωποι που θέλουν και τέλειο matlab, αυτό το πρόγραμμα από μόνο του με όλες τις εντολές και υποεντολές παίζει να ποιάνει κανένα βιβλίο 1000σελίδων και λίγα λέω, πάντως εμένα δεν θα με κάνουν να τα βάζω κάτω μερικοί τέτιοι, άμα είναι να στείλω βιογραφικό θα στείλω όπου βρώ και ας κάνει οτι θέλει ο άλλος. Ο θείος μου έχει μια εταιρία και από τότε που έφτιαξε ιστοσελίδα με email δίχως να ζητάει εργαζόμενους του έχουν έρθει 200 βιογραφικά σε 1 έτος. Αρκετοί συνήθως βάζουν πολλά προσόντα για να αποθαρύνονται οι υποψίοι και να περιορίζουν το πλήθος βιογραφικών που στέλνονται.

Δημοσ.
αλλα δεν ξερω πως γυνετε πρεπει να πας εκει η γυνετε και απο εδω (μιλαμε για μεγαλες αλυσιδες-πολυεθνικες) και πας εκει εχοντας σιγουρα δουλεια.

Όταν στέλνεις βιογραφικό στο εξωτερικό, αν σε καλέσουν να πας εκεί για συνέντευξη, σημαίνει ότι την δουλειά την έχεις πάρει. Εκτός και αν πάει κάτι στραβά στην συνέντευξη και σε κόψουν (πας εκεί και τους αμολάς την μία μαλακία μετά από την άλλη, για παράδειγμα). Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις σοβαρές εταιρίες.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν στέλνεις βιογραφικό στο εξωτερικό, αν σε καλέσουν να πας εκεί για συνέντευξη, σημαίνει ότι την δουλειά την έχεις πάρει. Εκτός και αν πάει κάτι στραβά στην συνέντευξη και σε κόψουν (πας εκεί και τους αμολάς την μία μαλακία μετά από την άλλη, για παράδειγμα). Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις σοβαρές εταιρίες.

Εδω ειναι ελλαδα ομως, μαλιστα ακουσα δεν ξερω αν ειναι αληθεια οτι γνωστη αλυσιδα με εδρα στη μαγουλα σε καλη για συνεντευξη μονο και μονο για πας εκει μπας και ψωνισεις.

Δεν πάνε καλά οι άνθρωποι που θέλουν και τέλειο matlab, αυτό το πρόγραμμα από μόνο του με όλες τις εντολές και υποεντολές παίζει να ποιάνει κανένα βιβλίο 1000σελίδων και λίγα λέω, πάντως εμένα δεν θα με κάνουν να τα βάζω κάτω μερικοί τέτιοι, άμα είναι να στείλω βιογραφικό θα στείλω όπου βρώ και ας κάνει οτι θέλει ο άλλος. Ο θείος μου έχει μια εταιρία και από τότε που έφτιαξε ιστοσελίδα με email δίχως να ζητάει εργαζόμενους του έχουν έρθει 200 βιογραφικά σε 1 έτος. Αρκετοί συνήθως βάζουν πολλά προσόντα για να αποθαρύνονται οι υποψίοι και να περιορίζουν το πλήθος βιογραφικών που στέλνονται.

Εγω πιστευω ζητανε για να ζητανε οποτε αν παει καποιος αλλος που δεν το καατεχει τοσο πολυ να του πουν μα σου του κλπ κλπ και τελικα να του δωσουν 600 ευρω!

Εγω βασικα θελω μια εταιρεια για πειρα ενα χρονο τωρα κοντευω να ξεχασω οσα εμαθα, με 500 ευρω για 8ωρο θα ημουν αρκετα ικανοποιημενος.

Δημοσ.

Εδω ειναι ελλαδα ομως, μαλιστα ακουσα δεν ξερω αν ειναι αληθεια οτι γνωστη αλυσιδα με εδρα στη μαγουλα σε καλη για συνεντευξη μονο και μονο για πας εκει μπας και ψωνισεις.

Εγω πιστευω ζητανε για να ζητανε οποτε αν παει καποιος αλλος που δεν το καατεχει τοσο πολυ να του πουν μα σου του κλπ κλπ και τελικα να του δωσουν 600 ευρω!

Εγω βασικα θελω μια εταιρεια για πειρα ενα χρονο τωρα κοντευω να ξεχασω οσα εμαθα, με 500 ευτω για 8ωρο θα ημουν αρκετα ικανοποιημενος.

Ρώτησες για εξωτερικό και σου είπα τι συμβαίνει. Όταν το 2005 έκανα εγώ αίτηση για εξωτερικό, μετά από κάποιους μήνες με ειδοποίησαν για συνέντευξη. Έτσι άσχετος κι εγώ τότε όπως κι εσύ, τους απάντησα. Τώρα δεν θυμάμαι τι είπα ακριβώς, αλλά με ευγενικό τρόπο τους ρωτούσα μην πάω εκεί τζάμπα, μιας που τότε ήθελα πάνω από 400 ευρώ για να πάω την μία μέρα, να πληρώσω ξενοδοχείο και να επιστρέψω την επόμενη. Μου ξανααπάντησαν ότι όταν ειδοποιούν για συνέντευξη, τότε σημαίνει πως όλα βαίνουν καλώς και αν δεν πάει κάτι το στραβό στην συνέντευξη, την έχω την δουλειά.

Από εκεί και πέρα, και στην εταιρία αυτή αλλά και σε άλλες που έχω δει/ακούσει, όταν ειδοποιούν άτομα από εξωτερικό για συνέντευξη σημαίνει ότι έχει εγκριθεί το βιογραφικό τους. Τώρα τι μαλακίες κάνουν στην Ελλάδα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Δεν νομίζω πάντως ότι ούτε η γνωστή αλυσίδα με έδρα στη Μαγουλα θα ειδοποιούσε άτομο από το εξωτερικό για συνέντευξη μόνο και μόνο για να πάει εκεί και να ψωνίσει. Σε τέτοια όρια μαλακίας δεν νομίζω να έχουμε φτάσει.

Δημοσ.

το θέμα είναι

Έτυχε στην εταιρεία που εργαζόμουν το 2009(προ βαριάς κρίσης δηλαδή) να περάσω απο το γραφείο του τύπου (ψιλοπροϊστάμενος) που ήταν υπεύθυνος για τη κάλυψη μιας θέσης. Κάνει send/receive στο outlook και γίνεται της κακομοίρας. Κυριολεκτικός καταιγισμός απο βιογραφικά. Εν τω μεταξύ ο τύπος πνιγόταν στη δουλειά γενικότερα...που να βρεί χρόνο να επιλέξει το κατάλληλο βιογραφικό. Μου λέει εντάξει τι να κάνω, θα κοιτάξω τα πρώτα 100 κάτι θα βρώ.

Οι περισσότερες μικρές εταιρείες στην Ελλάδα έτσι είναι. Εντάξει άλλες έχουν dedicated ΗR ή το κάνουν outsourcing...οπότε αυτοί οι τύποι κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά όλη μέρα.

Αλλά τώρα π.χ. να είσαι project manager και να χειρίζεσαι 5-6 projects ταυτόχρονα ενώ τρέχουν τα deadlines και να σου προκύψει να ασχοληθείς και με μια πρόσληψη για την ανάγκη ενός έργου...ε τότε μάλλον κάποιο πασάλειμα θα κάνεις. Σίγουρα δεν θα κάτσεις να ξεδιαλύνεις 1500 βιογραφικά.

Όταν λοιπόν το αντικείμενο κάποιου δεν είναι το HR...είναι αρκετά θέμα τύχης το βιογραφικό σου να βρεθεί στα πρώτα 100.

• Like 1
Δημοσ.

Έτυχε κάποιες φορές να προσλαμβάνω προσωπικό για θέση γραμματέως σε κεντρική περιοχή. Είναι περιττό μάλλον να πω πως τα βιογραφικά ανέρχονταν σε περίπου 1000 / 5ήμερο.

Καταλαβαίνετε πως τότε η επιλογή γίνεται μόνο με κριτήρια και με μέγιστο χρόνο 10 Δευτερολέπτων / βιογραφικό. Μια λάθος στοίχιση, μια παράλειψη, ένα συντακτικό λάθος, μια λάθος γραμματοσειρά είναι αρκετό για να σου δώσει ώθηση να πας στο επόμενο.

Σε κάποιους μπορεί να μην ακούγεται ωραίο, αλλά αν είσαστε σε θέση να επιλέξετε, το ίδιο θα κάνατε. Πλέον δεν αντιμετωπίζεις ξεχωριστές προσωπικότητες, αλλά ονόματα που δεν σου λένε τίποτα και απλά ψάχνεις αιτία να τα διαγράψεις.

Απο αυτό βγαίνει ένα μάθημα. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ να ξεχωρίσετε. Και μην ξεχνάτε, κάθε μέρα που περνάει οι εργασίες είναι λιγότερες και οι απόφοιτοι χιλιάδες περισσότεροι. Πλέον όσοι εργάζονται είναι αυτοί που είχαν εργασία πριν 3 χρόνια. Προσπαθήστε με όποιες θυσίες να γίνεται ένας απο αυτούς γιατί σε 3 χρόνια θα ισχύει το ίδιο πάλι ;)

ps Οι περισσότεροι άνεργοι που υπάρχουν, ενημερωτικά είναι απο το Πάντειο. 100άδες βιογραφικά όμως!

ps2. τελικά οι προσλήψεις που κάνουμε ειναι απο γνωστούς - γνωστών. Πιστέψτε με, ΚΑΝΕΝΑΣ εργοδότης δεν θέλει να προσλάβει αγνώστους αν έχει τη δυνατότητα να προσλάβει ακόμα και χαμηλότερων προσόντων άτομα με συστάσεις. Απο εδώ βγαίνει ακόμα ένα μάθημα : Το σημαντικότερο στη ζωή είναι, το δίκτυο κοινωνικών συναναστροφών! Μονος του κανείς δεν μπορεί να πάει μπροστά αν δεν έχει γνωστούς να τον κάνουν γνωστό ;) Και ας είναι ο καλύτερος στο είδος του. Δεν πάει μπροστά ο πιο καλός, αλλά ο πιο γνωστός. Και αυτό ισχύει παγκοσμίως για διάφορους λογους ;)

• Like 3
Δημοσ.

Μας είχαν πει ότι βάσει μελετών ο μέσος χρόνος που διατίθετι σε ένα βιογραφικό (μιλάμε όταν υπάρχει μαζική υποβολή όχι όταν έχει γίνει 1ο ξεσκαρτάρισμα από outsourced HR) είναι 8 sec. Και μιλάμε για καλές θέσεις.

Στην Ελλάδα επειδή στέλνει ο καθένας όπου να' ναι (έχω δει να υποβάλει βιογραφικό σε κατασκευατική μανικιουρίστα που λέει ο λόγος) δε μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος διαβάζει όλα τα βιογραφικά που υποβάλλονται από αγγελία.

Αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω για να μιλήσεις/σείλεις κατυεθείαν στο HR (πχ στο [email protected] αντί στο hr@etaire;ia.gr) ή ακόμα κι αν πας από εκεί αυτοπροσώπως για κάποιες περιπτ΄σεις μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να βοηθήσει ... για άλλες όχι. (πχ στη εταιρεία που εργάζομαι δε θα μπεις κάν από την πύλη).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...