Gbax13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπον αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό που τελευταία έχει γίνει ανυπόφορο. Αρχικά, πριν από πολλούς μήνες, περίπου 1 στις 10 όταν το άνοιγα δε δούλευε το ποντίκι, καθόλου (δοκίμασα και με άλλα ποντίκια, το ίδιο). Μετά, 2-3 λεπτά αφού έμπαινε στα windows (7), με το που πήγαινε να φορτώσει κάτι η RAM (βιντεάκι youtube, πολλά ταμπς κλπ) άρχιζε να κολλάει σε βαθμό που το ποντίκι πήγαινε σε βήματα και ο ήχος ακουγόταν 'μεταλλικός'. Τώρα, όμως, εδώ και κάνα μήνα άρχισε να παθαίνει ολικά παγώματα σε άσχετες στιγμές. Δεν κουνιέται τίποτα στην οθόνη, σταματάει ο ήχος, και χρειάζεται reboot απο κουτί κάθε φορά. Συνήθως, μάλιστα, όταν ξεκινάει ο χορός με τα reboot κάνει πολλή ώρα για να ξαναμπεί στα windows. Έκανα φορμάτ, άλλαξα θέση στις RAM, άλλαξα σκληρό δίσκο, αλλά το πρόβλημα επέμεινε. + ότι έβαλα ubuntu από windows installer και αφού τα επιλέγω από το boot menu κολλάει πάντα... Ξέρω ότι το πισί γενικά θέλει πέταμα (πολύ παλιό μηχάνημα), αλλά τι λέτε να φταίει; (specs (αν και δε νομίζω να έχει σημασία) : pentium 4 @3GHz, m/b ASRock P4i65g, ASUS AH3650 παθητική ψύξη, 2GB DDR RAM (2 dimmάκια))
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Έκανα φορμάτ, άλλαξα θέση στις RAM, άλλαξα σκληρό δίσκο, αλλά το πρόβλημα επέμεινε. + ότι έβαλα ubuntu από windows installer και αφού τα επιλέγω από το boot menu κολλάει πάντα.. Περα απο την αλλαγη της θεσης, εκανες ελεγχο στις ram σου? Το υπολοιπο hardware εχει ελεγχθει?
Gbax13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 ram πώς να ελέγξω; όχι με εξαίρεση το σκληρό δίσκο που τον άλλαξα τα υπόλοιπα δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Bootable memtest για ενα 4ωρο. Προφανως εαν σου πεταξει error στο δεκαλεπτο, δεν υπαρχει λογος να συνεχισεις το test.
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν ξερω τι μπορει να φταιει αλλα σιγουρα δεν ειναι θεμα ολικης απαξιωσης του μηχανηματος...Εχω φιλο με παρομοιο μηχανακι που απλες εφαρμογες μια χαρα τις παςι με windows 7
Gbax13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 δεν έχω παράπονο από την απόδοσή του για απλή χρήση, αυτό είναι σίγουρο. και οι ραμ με την κάρτα γραφικών είναι 2-3 χρόνια που τις έχω πάρει ως αναβάθμιση. το πρόβλημα πάντως πιο πολύ hardware μου φαίνεται, αλλά θα δοκιμάσω σήμερα να βάλω μόνο linux, να δω αν θα έχει κι έτσι πρόβλημα.
Gbax13 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Έβαλα και live cd ubuntu(το 10.2) και δεν το τρέχει με τίποτα. Απο το μενού τόσο όταν επιλέγω try without installing όσο και install φορτώνει για κανα λεπτό ο πολυ και μετα παγώνει πάλι. Α και το cd σταματάει να ακούγεται δυνατά. Πάντως έκανα memtest και μετα απο ένα ολόκληρο pass μου είπε ότι ειναι όλα εντάξει. Τι άλλο να δοκιμάσω ; Sent from my iPod touch using Insomnia
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Πάντως έκανα memtest και μετα απο ένα ολόκληρο pass μου είπε ότι ειναι όλα εντάξει. Τι άλλο να δοκιμάσω ; Bootable memtest για ενα 4ωρο. Να το αφησεις για τουλαχιστον ακομα ενα pass. Ελεγξε το σκληρο σου και προφανως εαν εχεις κανει overclocking, εχεις πειραξει ρευματα κλπ, τα επαναφερεις ολα στα default.
rounsmith Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Παγώματα και δεν λειτουργεί ποντίκι κ.λ.π. Ακούγεται σαν πρόβλημα με μητρική. Έλεγξε αν υπάρχουνε σκασμένοι πυκνωτές.
Gbax13 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Πάντως παρατήρησα ότι την πρώτη φορά λειτουργεί για αρκετή ώρα, αλλά μόλις γίνει το πρώτο reboot με αρχίζει για πολλή ώρα. Κοιτάω για μητρική και σας λέω. (πάντως η μητρική είναι 1-2 χρόνια τώρα που την έχω, είχε καεί η παλιά μου )
rounsmith Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Άλλαξες τροφοδοτικό όταν σο υ κάηκε η παλιά? Αν όχι τι τροφοδοτικό έχεις?
Gbax13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν είχα αλλάξει τροφοδοτικό, όχι. Έχω ένα 350W, αλλά δεν παίζει πρόβλημα με την τάση, γιατί 1. Είχα υπολογίσει σε ένα σάιτ ότι έκαιγε 270W και μετά έβγαλα και cdrom, floppy, και 2. Από hardware όλα ακούγονται να δουλεύουν, δεν κάνει κάποιον ήχο όταν κολλάει.
rounsmith Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Για να καεί η μητρική σημαίνει ότι μπορεί να φταίγε και το τροφοδοτικό. Πάντως τα κολλήματα δεν είναι λογικά .Η πιο σπάνια περίπτωση που είχα δει έιναι ότι είχε χαλα΄σει ο controller της μητρικής και έκανε τα παγώματα. Πάντως παγώματα κλπ είναι συνήθως σκληρός /μητρική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα