Προς το περιεχόμενο

Yamaha RX-V471 vs pioneer VSX-527-K


Veltiwths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους,θελω ενα home cinema για το σπιτι!Εχω δει τις ετοιμες λυσεις ολα σε ενα αλλα θα ηθελα να κανω κατι πιο ανεξαρτητο!Εχω καταληξει σε αυτους τους δυο ενισχυτες θα ηθελα την γνωμη σας και επισης να μου πειτε αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στην αποδοση και την ποιοτητα αναμεσα σε κατι slim ενισχυτη και player η ανεξαρτητα κομματια!Ευχαριστω εκ των προτερων.

 

http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v471_black__u/

 

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-527-K/index.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οι δυο ενισχυτές ειναι παρόμοιοι σε δυνατότητες. Τα Yamaha εχουν πιο εύκολα μενου παραμετροποίησης, ενω ηχητικά ειναι ουδέτεροι χωρις υπερβολες. Τα pioneer στο cinema ειναι λιγο πιο εντυπωσιακά ενω σε μουσικη αρκετα πιο προβολικά. Σε μερικούς αυτο αρεσει, αλλους τους κουράζουν.

 

Αυτο βεβαία δεν ειναι στανταρ για ολα τα yamaha - Pioneer αλλα για τα entry level μοντέλα τους. Στις υψηλές κατηγορίες κοντράρονται σε αλλο επίπεδο με μικρες αποκλίσεις.

 

Γενικά η επιλογη ενος ενισχυτή δεν γίνεται ετσι απλά και αόριστα. Επιβάλλεται μελέτη του χωρου, το πλήθος και ο τύπος των συσκευών που θα οδηγηθούν, τα ηχεια που θα επιλεχθούν και το βασικότερο ποιες οι απαιτήσεις του καταναλωτή σε επιπεδο μουσικής.

 

Τα συστήματα τύπου deck (η φετες Ελληνιστί) ειναι μακράν ανωτέρα απο slim all in one μονάδες. Αυτό καθώς εχει δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην ποιοτητα κατασκευής. λογικό καθώς εχει μελετηθεί - εξελιχθει μια αυτόνομη συσκευή με δικα της τροφοδοτικά, το δικο της χώρο και σαφώς θα πρέπει να εχει προσεγμένα χαρακτηριστικά - απόδοση για να επιλεχθεί απο το καταναλωτή. Αλλο θετικό οτι ο χρηστής μπορει να επιλέξει ανάμεσα απο πολλες προτάσεις διαφορετικών εταιριών με σκοπο να χτίσει ακριβώς όπως θελει το σύστημα του με βάση τις ακριβεις απαιτήσεις του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση,με βοηθησε αρκετα!Ο χωρος που σκοπευω να τοποθετησω την συσκευη ειναι ενα σαλονι σχετικα μικρου μεγεθους,πιστευω να με καλυψουν οι συγκεκριμενοι απο αποψη ισχυος!Θελω να οδηγησω μια μοναδα blu ray και τιποτα αλλο..οσον αφορα για τα ηχεια θα ηθελα και εκει μια μικρη βοηθεια για το τι θα μπορουσα να οδηγησω με αυτους τους ενισχυτες!Να υποθεσω οτι τα watt που αναφερουν οι all in one συσκευες του τυπου 1000-1200 δεν ειναι κατι πραγματικο αλλα υστερει σε σχεση με καποιον μεμονομενο ενισχυτη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 1200 Watt rms που τολμούν και αναφέρουν σαφώς και ειναι ψέμα. Αυτήν την ισχύ για να σου δώσω να καταλάβεις την παίρνουμε απο 4 ηχεία τύπου PA (σε club) 15 ιντσών!! Οχι μόνο δεν ειναι πραγματικά. Αλλα αγγίζουν την επιστημονική φαντασία! Οι κολωνιτσες απο τα περισσότερα home cinema all in one δεν ξεπερνούν τα 25 με 30 W rms. Απλα υπολογίζουν και το subwoffer και μαλιστα μετρημένο σε καποιο συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων που χτυπα peak. ΤΑ αθροίζουν ολα μαζί, προσθέτουν και το echo factor του 2 Χ 2 δωματίου που τα μετράνε, τα κολακεύουν και λίγο. Ορίστε πως προκύπτει.

 

Για να φτιάξεις home cinema με τέτοιες επιδώσεις τότε θα πρέπει να δαπανήσεις ποσό με 4 ψηφία που θα ζυγώνει προς το 5 ψηφίο οριακά!

 

Όσον αφορά τις επιλογές σου. Το βασικότερο. Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις? Τι ηχεια μπορείς να βάλεις στο χωρο σου? Μικρά, κολώνες? Τι ειδους μουσική ακούς?

 

Οσο περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες δωσεις σχετικά με αυτά, τοσο πιο σωστή και αμεση απάντηση θα σου δωσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φανταζομαι τι μαγειρεμα πεφτει στο home cinema all in one!!!Το ποσο που θελω να διαθεσω ειναι 800 το πολυ 1000 euro συνολο ολο το πακετο μαζι,ενισχυτη-bluray-ηχεια!Η μουσικες προτιμησεις μου ειναι λιγο απ ολα με περισσοτερο funk στοιχεια!Ηχεια αισθητικα μου αρεσουν κολωνες αλλα ειναι και ακριβα,παρ ολα αυτα μπορω να βαλω και απο τα δυο ειδη δεν εχω περιορισμο!Πραγματικα ευχαριστω για τις πληροφοριες και τις γνωσεις!Προτεινε μου οτιδηποτε θεωρεις ιδανικο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ορίστε μια δοκιμασμένη λυση. Τα εχω δουλέψει πάρα πολυ. Το βασικο ειναι οτι παιζουν απο ολα.

 

Ηχεία main: Heco Victa 500 249€

Κεντρικό: Heco Victa Center 100 79€

Πίσω surround: Heco Victa 201 145€

Subwoofer: Magnat Monitor Supreme Sub 301A 235

AV receiver: Pioneer VSX-521 245€

Blueray: LG BP420 99€

 

Συνολο 1052€

 

Σε πήγα ενα 50€ παραπάνω αλλα τα ηχεία αυτα αξίζουν πολυ περισσότερο απο οσο κοστιζουν.

 

Παραυατα με φθηνότερο ενισχυτή και ηχεία σε παω και στα 850 με 900 άνετα, παλι με ηχεία κολώνες, που ειναι μακράν ανωτέρα απο all in one. Για εμένα πάντως το σετακι αυτό ειναι πολυ καλο και δεν αξίζει να κατέβεις σε ποιότητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρα πολυ καλο σετακι ομολογω και ομορφα σχεδιασμενα ηχεια!Μαλλον σε αυτο θα παω μου αρεσε αρκετα.Πιστευω και εγω για 200-300 ευρω δεν αξιζει να κατεβω κατηγορια!Ευχαριστω παρα πολυ για τισ συμβουλες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 Χ 2mm ofc για ήχο. Εαν εχες μεγαλες αποστάσεις βάλε 2Χ 2.5mm. To blueray θα συνδεθεί με τον ενίσχυτη με hdmi. Απο τον ενίσχυτη θα φεύγει ένα άλλο hdmi το οποίο θα καταλήγει στην tv. H tv θα συνδεθεί με οπτική ίνα toslink. Στον ενίσχυτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις να μου προτεινεις καποιο καταστημα η εστω και καποια μαρκα για τα καλωδια?Επειδη το συστημα θα μπει σε διαμερισμα που ανακαινιζεται για τα πισω ηχεια θα τραβηξω γραμμες μεσα στον τοιχο και θα εχουν μπριζες,μηπως πρεπει να προσεξω ιδιαιτερα στην ποιοτητα γιατι θα ειναι μονιμα εσωτερικα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαρκες για καλωδια πολλές: oelbach, monster cable, van de hul, nordost, audioquest, chord κτλ.

 

Κατα την αποψη μου ομως μην δωσεις τσάμπα χρήματα. Αυτα πάνε απο 1 ευρώ το μετρό μεχρι..... σχεδόν απειρο!

 

Δεν θεωρώ οτι θα εχεις μεγαλη διαφορά, καθώς δεν μιλαμε για hi-end μηχανήματα ετσι ώστε να πάρεις το παραμικρό Απο την αλλη τα surround δεν θα έχουν τοσες απαιτήσεις σε ρεύματα.

 

Τα εμπρος μην τα βάλεις σε πριζες.

 

Επελεξε καλωδιο σχεδιασμένο για ηχο στα 2 X 2,5mm ofc. Δεν μας πειραζει η μαρκα. Ακομα και tele να ειναι. (που δεν ειναι καθόλου κακο).

 

Τωρα όσον αφορά τα interconnect οπως rca, οπτικες ινες, HDMI κτλ. Οικονομική αλλα και αξιοπρεπής μάρκα ειναι η monster cable. Μην ενθουσιαστείς και δαπανήσεις χρήματα σε καλώδια. Δωστα καλύτερα σε μηχανήματα παρα σε αυτα.

 

Στο λεω εκ πειρας. Εχω βρεθεί σε πολλες αντιπαραθέσεις με Hi- φιντελαδες και τελικα ποτε δεν μπορεσαν να αποδείξουν πρακτικά τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω πιστευα οτι οσο πιο ακριβο τοσο καλυτερο αλλα μαλλον ειναι λανθασμενη αποψη αυτο!Η γραμμη που θα ειναι στον τοιχο μπορει να ειναι απο την ιδια ποιοτητα με τα αλλα που θα μπουν σε ολο το συστημα,δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα σε βαθος χρονου ωστε να χρειαστει να περαστει καινουρια γραμμη εσωτερικα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...