Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως έχεις κάτι καταλάβει λαθος;

Ο εισαγωγικός μισθός εμποροϋπαλλήλου ειναι 630 ευρω καθαρά.

Μήπως προσλαμβάνεσαι με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ;

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά είχε υπογραφεί τώρα κοντά η κλαδική των εμπορουπαλλήλων . Δεν έχω καταλάβει όμως πότε εφαρμόζεται . Π..χ. είχα ακούσει ότι συγκεκριμένος αριθμός υπαλλήλων και ειδικοτήτων καλύπτεται με την κλαδική αλλά το υπόλοιπο προσωπικό μπορεί να είναι με ΕΓΣΕΕ. Δεν ξέρω τι ισχύει πλέον...

Δημοσ.

Δεν είμαι με ΟΑΕΔ γιατί δεν έχω ούτε κάρτα ανεργίας ούτε τίποτα...

Πήγα για Ταμίας και με προσλάβανε ως πωλήτρια (δηλαδή μείων 45 ευρώ από το επίδομα ταμείων) και έκανα και το μαστόρι.. σήκωνα ντέκσιονς, κουβαλούσα γραφεία κτλ κτλ... και ο μισθός 510 ευρώ μεικτά για 8ωρο. και μου κάνει εντύπωση γιατί πάντα δούλευα 4ωρα-5ωρα κι έπαιρνα 613 μεικτά!

Δεν έμεινα. Αλλά μου είπαν ότι τόσο είναι με το νέο νόμο ο βασικός!!!

και απογοητεύτηκα!

Ισχύει όντως; δηλαδή να περιμένω και στην επόμενη δουλειά που θα βρω να μου δίνουν 420 ευρώ για 8ωρο;;;

Δημοσ.

Δεν είμαι με ΟΑΕΔ γιατί δεν έχω ούτε κάρτα ανεργίας ούτε τίποτα...

Πήγα για Ταμίας και με προσλάβανε ως πωλήτρια (δηλαδή μείων 45 ευρώ από το επίδομα ταμείων) και έκανα και το μαστόρι.. σήκωνα ντέκσιονς, κουβαλούσα γραφεία κτλ κτλ... και ο μισθός 510 ευρώ μεικτά για 8ωρο. και μου κάνει εντύπωση γιατί πάντα δούλευα 4ωρα-5ωρα κι έπαιρνα 613 μεικτά!

Δεν έμεινα. Αλλά μου είπαν ότι τόσο είναι με το νέο νόμο ο βασικός!!!

και απογοητεύτηκα!

Ισχύει όντως; δηλαδή να περιμένω και στην επόμενη δουλειά που θα βρω να μου δίνουν 420 ευρώ για 8ωρο;;;

Η σύμβαση εμπορίου είναι αυτή πάντως http://www.taxheaven...dex/view/mid/51

Οι περισσότερες προσλήψεις γίνονται με ΕΓΣΕΕ. Ναι αν δεν έχεις τριετία, είσαι στην πρώτη κλίμακα δηλαδή κάπου τόσο βγαίνει για κάτω των 25 και για άνω των 25 γύρω στα 470 . Λάβε υπ'όψη σου ότι αν γίνει κατάργηση του αφορολογήτου που συζητιέται τώρα θα έχει και ΦΜΥ μελλοντικά δηλαδή ακόμα λιγότερες καθαρές αποδοχές.

Δημοσ.

Προσωπικό πώλησης (εμποροϋπάλληλοι – πωλητές) 860,00

αυτό τι είναι;;;;

Σίγουρος δε μπορώ να είμαι, αλλά φαντάζομαι ότι πρόκειται για μεικτές αποδοχές...

Δημοσ.

off topic /

Ξέρει κανείς π.χ. μαύρη χήρα, πόσο είναι ο βασικός των μηχανικών ΤΕ; Γιατί τελευταία φορά τσέκαρα κάτι σε φάση 1000+, ενώ έξω δεν παίζουν ούτε 700 :/ Οπότε πώς να δώσουν σε πωλητή 860 ?

Δημοσ.

Σίγουρος δε μπορώ να είμαι, αλλά φαντάζομαι ότι πρόκειται για μεικτές αποδοχές...

Για μεικτά μιλάμε πάντα.

αλλά πώς γίνεται από 860 να βγαίνουν καθαρά 470 που είπε ο φίλος μας από πάνω;

εμένα μου δώσανε 510 μεικτά..... για 8ωρο....

Στην προηγούμενη δουλειά μου έπαιρνα 927 μεικτά για 8ωρο και 613 μεικτά για 5ωρο.

Δημοσ.

Για μεικτά μιλάμε πάντα.

αλλά πώς γίνεται από 860 να βγαίνουν καθαρά 470 που είπε ο φίλος μας από πάνω;

εμένα μου δώσανε 510 μεικτά..... για 8ωρο....

Στην προηγούμενη δουλειά μου έπαιρνα 927 μεικτά για 8ωρο και 613 μεικτά για 5ωρο.

470 καθαρά για τους άνω των 25 βγαίνουν σύμφωνα με την ΕΓΣΕΕ όχι με την κλαδική.

Στην προηγούμενη δουλειά τα καθήκοντα μου ανήκαν στην ειδικότητα χειριστή Η/Υ και με είχαν με την ΕΓΣΕΕ ( με τις αποδοχές αυτές που υπήρχαν πριν τη μείωση του μνημονίου- όταν ψηφίστηκε η μείωση η σύμβαση μου είχε μετατραπεί ουσιαστικά σε ατομική ). Είχα ρωτήσει και δικηγόρο και μου είχε πει ότι λόγω μνημονίου οι νεοπροσλαμβανόμενοι μπορεί να προσλαμβάνονται με ΕΓΣΕΕ, ουσιαστικά δηλαδή γίνεται μία προσπάθεια να ξεφορτωθούν άτομα με κλαδικές και ατομικές και να παίρνουν άτομα μόνο με ΕΓΣΕΕ. Και φυσικά από τη στιγμή που σε έχουν με τη σύμβαση των ανειδίκευτων είσαι και επίσημα το παιδί για όλες τις δουλειές.

Τα ποσά που αναγράφονται στις συμβάσεις είναι πάντα μεικτά.

Δημοσ.

βρε πουλί μου. τα 470 που λες, πού τα βλέπεις;

μήπως είδα λάθος λινκ; τι κοιτάω;

ΥΓ: σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου και τη βοήθειά σου

Δημοσ.

βρε πουλί μου. τα 470 που λες, πού τα βλέπεις;

μήπως είδα λάθος λινκ; τι κοιτάω;

ΥΓ: σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου και τη βοήθειά σου

Μα δεν είπα ότι τα 470 είναι για την κλαδική , είπα ότι τόσα βγαίνουν καθαρά για άνω των 25 με ΕΓΣΕΕ.

Δημοσ.

έχω μπερδευτεί!

Το site που μου έδωσες λέει ότι παίρνεις 860 μικτά.

υπάρχει κάποιο αντίστοιχο για τα 470?

Αν μπορείς, θα μου πεις και τη διαφορά ανάμεσα σε κλαδική και ΕΓΣΕΕ? :wub:

Δημοσ.

Συγκεκριμένα για Πωλήτρια (8ωρο) κάτω των 25...

είναι 510 ευρώ μεικτά;;;;

Θα κάνεις ένα τηλέφωνο στην επιθεώρηση εργασίας να μάθεις.

Αν η σύμβαση δεν έχει ανανεωθεί και η μετενέργεια της έχει λήξει, τότε γίνεται με σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου να προσαρμοστούν τα μικτά σε αυτά ης εθνικής γενικής συλλογικής, με τη μείωση του 32% για όσους είναι κάτω των 25, δηλαδή περίπου 510 μικτά.

Όμως, έχω την εντύπωση πως ανανεώθηκε των εμπορικών, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Οπότε κάνε ένα τηλ. στην επιθεώρηση εργασίας και περιμένουμε νέα.

Δημοσ.

Θα κάνεις ένα τηλέφωνο στην επιθεώρηση εργασίας να μάθεις.

Αν η σύμβαση δεν έχει ανανεωθεί και η μετενέργεια της έχει λήξει, τότε γίνεται με σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου να προσαρμοστούν τα μικτά σε αυτά ης εθνικής γενικής συλλογικής, με τη μείωση του 32% για όσους είναι κάτω των 25, δηλαδή περίπου 510 μικτά.

Όμως, έχω την εντύπωση πως ανανεώθηκε των εμπορικών, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Οπότε κάνε ένα τηλ. στην επιθεώρηση εργασίας και περιμένουμε νέα.

τώρα ή εγώ τα βλέπω κινέζικα ή φταίει ο πυρετός :wub:

ποια σύμβαση να έχει λήξει και ανανεωθεί; μπερδεύτηκααααααα :(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...