*nenya* Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Βγήκε η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους καθηγητές που εργάζονται σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Παρακαλώ πάρτε κανα χάπι πριν διαβάσετε παρακάτω. Πήρατε; Οκ; Νεράκι; Κάθεστε; Πάμε παρακάτω... http://www.taxheaven.gr/labordoc/index/view/mid/84 Π.Κ. 20/07.09.2012 Συλλογική σύμβαση εργασίας (6-9-2012) των εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών του νομού Αττικής Στην Αθήνα σήμερα την 06/09/2012, μεταξύ των συμβαλλόμενων στο παρόν : Αφ' ενός της εργοδοτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών», η οποία εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο της Άννα Μπουλντούμη και τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Ζηκόπουλο, οι οποίοι είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι από το Δ.Σ. του Συνδέσμου τους για την υπογραφή της παρούσης και αφ' ετέρου του Σωματείου με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής», το οποίο εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο του Δ.Σ. Αρτέμιδα Κυπριώτου και τη Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. Ευγενία Φουρναράκη, οι οποίες για την υπογραφή της παρούσης τυγχάνουν νόμιμα εξουσιοδοτημένες από το Δ.Σ. της ανωτέρω συνδικαλιστικής οργάνωσης, συμφωνήθηκαν, συνομολογήθηκαν και έγιναν αμοιβαία αποδεκτά τα κατωτέρω μετά από διμερείς διαπραγματεύσεις κατόπιν προσκλήσεως της εργοδοτικής πλευράς, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο Ν, 1876/90: Συνάπτουν μεταξύ τους Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών του νομού Αττικής και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και συμφωνίες που ακολουθούν: 1 ΑΠΟΔΟΧΕΣ Στο ρυθμιστικό πεδίο της παρούσας υπάγονται όσοι απασχολούνται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών του Νομού Αττικής με διάφορες ειδικότητες και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. α) Για τους διδάσκοντες ξένη γλώσσα η κατώτερη αμοιβή για κάθε διδακτική ώρα (απασχόλησης) ορίζεται ως εξής: i) Για τους διδάσκοντες Ξένες Γλώσσες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει από 0 έως 900 ημερομίσθια απασχόλησης σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, η κατώτερη αμοιβή για κάθε διδακτική ώρα (απασχόλησης) για το χρονικό διάστημα από 1/9/2012 μέχρι 31/8/2013, ορίζεται στο ποσό των τριών ευρώ και πενήντα δύο λεπτών (3,52 €) ii) Για τους διδάσκοντες Ξένες Γλώσσες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει από 901 έως 1800 ημερομίσθια απασχόλησης στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, η κατώτερη αμοιβή για κάθε διδακτική ώρα (απασχόλησης) για το χρονικό διάστημα από 1/9/2012 μέχρι 31/8/2013, ορίζεται στο ποσό των έξι ευρώ και εξήντα λεπτών (6,60 €) iii) Για τους διδάσκοντες Ξένες Γλώσσες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει από 1801 έως 2700 ημερομίσθια απασχόλησης στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, η κατώτερη αμοιβή για κάθε διδακτική ώρα (απασχόλησης) για το χρονικό διάστημα από 1/9/2012 μέχρι 31/8/2013, ορίζεται στο ποσό των έξι ευρώ και εξήντα λεπτών (6,60€) iv) Για τους διδάσκοντες Ξένες Γλώσσες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει από 2701 και άνω ημερομίσθια απασχόλησης στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, η κατώτερη αμοιβή για κάθε διδακτική ώρα (απασχόλησης) για το χρονικό διάστημα από 1/9/2012 μέχρι 31/8/2013, ορίζεται στο ποσό των έξι ευρώ και εξήντα λεπτών (6,60€). (ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΡΕΛΑ ΓΕΛΙΑ!) Επί του άνω ημερομισθίου της κατηγορίας α i χορηγούνται τα επιδόματα που προβλέπονται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εργατοτεχνιτών/υπαλλήλων (γάμου, πολυετίας) όπως αυτά καθορίζονται από αυτή (ύψος, τρόπος και προϋποθέσεις) β) Η αμοιβή αυτή όπως ανωτέρω ορίζεται προσαυξάνεται με επίδομα πολυετίας για τους άνω εργαζόμενους i ) της περίπτωσης α iii οι οποίοι υπαγονται στην απόφαση αυτη χορηγείται επίδομα πολυετίας ποσού είκοσι λεπτών (0,20€), ii ) της περίπτωσης α iv οι οποίοι υπάγονται στην απόφαση αυτή χορηγείται επίδομα πολυετίας ποσού σαράντα λεπτών (0,40€), γ) στους εργαζομένους που υπάγονται στην απόφαση αυτή χορηγείται επίδομα γάμου, ειδικότερα στους εργαζομένους i) της περίπτωσης α iii οι οποίοι υπάγονται στην απόφαση αυτή χορηγείται επίδομα γάμου ποσού εξήντα έξι λεπτών (0,66€), ii) της περίπτωσης α iv οι οποίοι υπάγονται στην απόφαση αυτή χορηγείται επίδομα γάμου ποσού εξήντα έξι λεπτών (0,66€), Το επίδομα αυτό αποτελεί μέρος των τακτικών αποδοχών κάθε εργαζόμενου και καταβάλλεται εφόσον ο δικαιούχος έχει τελέσει γάμο πριν ή κατά την διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται και στους άγαμους γονείς ανεξαρτήτου φύλλου εφόσον έχουν αποδεδειγμένα την επιμέλεια παιδιού έως 18 ετών και στους διαζευγμένους - χήρους. δ) Για τους λοιπούς απασχολούμενους στα Κ.Ξ.Γ. (γραμματείς, καθαρίστριες, ταμίες, υπαλλήλους γραφείου κ.λ.π.) που απασχολούνται με σχέση εργασίας τα κατώτατα όρια μισθού/ημερομισθίου ορίζονται όπως αυτά προβλέπονται στην ισχύουσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργατοτεχνιτών/Υπαλλήλων. Και τώρα ας μου πει κάποιος γιατί έγινα καθηγήτρια, γιατί πήρα πτυχίο, γιατί κάνω σχετικό μεταπτυχιακό, γιατί, γιατί, γιατί.... Α! Και για να μην νομίζετε ότι είναι το παραπάνω σενάριο επιστημονικής φαντασίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πίνακα με τα παραπάνω ποσά έδωσε ο λογιστής του φροντιστηρίου στο οποίο δουλεύει η μάνα μου. Επομένως οι καθηγήτριες του φροντιστηρίου θα πληρωθούν με τα παραπάνω ποσά!!! Τσάμπα και η προυπηρεσία τσάμπα όλα!!! Αν μου πει και η δικιά μου διευθύντρια να πάω με 3,52 δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω. Αυτή την στιγμή βράζω και σκοτώνω άνθρωπο! Επίσης, πρέπει να βγάλω διαβατήριο. Καλύτερα έξω και να κάνω οποιαδήποτε άλλη δουλειά τελικά! 1
antonl Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Είσαι πτυχιούχος άρα και προνομιούχος (ίσως), μην το ξεχνάς ε. Ειλικρινά δύσκολα θα μου κάνει πλέον εντύπωση το οποιοδήποτε μέτρο. Δεν πιστεύω πως είναι αδύνατο ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε να μας φορολογήσουν (που κάποτε το λέγαμε σαν υπερβολή). Κουράγια πάντως. Αν δεν έχεις κάτι ισχυρό να σε κρατάει εδώ και υπάρχουν μερικά € στην άκρη, δεν είναι κακή ιδέα το διαβατήριο.
DrLo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Ειλικρινά δύσκολα θα μου κάνει πλέον εντύπωση το οποιοδήποτε μέτρο. Ναι μόνο που το συγκεκριμένο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ, είναι μια σύμβαση ανάμεσα σε δύο πλευρές. Δε ξέρω πόσο ήταν πριν για να δω την απίστευτή μείωση. Πάντως θεωρώ άδικο αυτός με τα 901 να πληρώνεται σχεδόν διπλάσια από αυτόν με τα 801 (αν πούμε ότι και οι δύο πληρώνονται με βάση αυτά). @*nenya* --- γιατί δε τα βάζεις με τους συνδικαλιστές σου που την υπογράψαν ? 2
*nenya* Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Πριν φαντάσου να ξεκινάει από περίπου 7,5 ευρώ... Άρα δράμα η κατάσταση. Και δεν έβρισκα στα ΜακΝτόναλντς καλύτερα δουλειά; Τελικά μας θέλουν δούλους στα φροντιστήρια. Δεν ξέρω πώς θα περάσει η χρονιά φέτος.. Ναι ρε συ Dr, φυσικά τα βάζω μ'αυτούς. Θέλω ένα μέλος της ΑλΚάιντα να τους τινάξει στον αέρα. Ουφφφφφφ....
DrLo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Πριν φαντάσου να ξεκινάει από περίπου 7,5 ευρώ... Άρα δράμα η κατάσταση. Και δεν έβρισκα στα ΜακΝτόναλντς καλύτερα δουλειά; Τελικά μας θέλουν δούλους στα φροντιστήρια. Δεν ξέρω πώς θα περάσει η χρονιά φέτος.. Θα σου πω πως το βλέπω εγώ ... Αν θεωρήσουμε ότι αυτές είναι και οι αμοιβές που θα αμοίβεσαι, όχι οι κατώτερες αλλά στη πράξη οι τελικές και τις οποίες τις βρίσκεις εξαιρετικά μικρές έχεις δύο πλευρές που σου φταίνε ... - τους συναδέλφους σου συνδικαλιστές που την υπογράψαν. - τους συναδέλφους σου καθηγητές που φοβούμενοι ότι δε θα έχουν καθόλου δουλειά πιέσαν τους συνδικαλιστές να την υπογράψουν. Ο "απέναντι", ο φροντιστηριούχος, λογικό είναι να θέλει να πληρώσει τα λιγότερα. 1
antonl Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι μόνο που το συγκεκριμένο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ, είναι μια σύμβαση ανάμεσα σε δύο πλευρές. [...] Ειλικρινά δύσκολα θα μου κάνει πλέον εντύπωση το οποιοδήποτε μέτρο/δυσχερής αλλαγή σύμβαση για τους εργαζομένους.
Apoll Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Θα σου πω πως το βλέπω εγώ ... Αν θεωρήσουμε ότι αυτές είναι και οι αμοιβές που θα αμοίβεσαι, όχι οι κατώτερες αλλά στη πράξη οι τελικές και τις οποίες τις βρίσκεις εξαιρετικά μικρές έχεις δύο πλευρές που σου φταίνε ... - τους συναδέλφους σου συνδικαλιστές που την υπογράψαν. - τους συναδέλφους σου καθηγητές που φοβούμενοι ότι δε θα έχουν καθόλου δουλειά πιέσαν τους συνδικαλιστές να την υπογράψουν. Ο "απέναντι", ο φροντιστηριούχος, λογικό είναι να θέλει να πληρώσει τα λιγότερα. Γι αυτό απαιτείται κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων του ΙΔ στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν σε κάποια άλλη χώρα.
παπι Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Για ποσες ωρες μιλαμε; 3-4 ανα μερα; ΔΗλαδη 10-15 ευρω την μερα ;;;
sphinxgr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Πρέπει να συνυπολογισθούν κάποια πράγματα στα παραπάνω: α) οι καθηγητές αγγλικής φιλολογίας μπαίνουν με ιδιαίτερα χαμηλές βάσεις στις σχολές β) υπάρχουν άπειροι οι οποίοι ΔΕΝ θα βρουν δουλειά ΠΟΤΕ απο αυτές τις σχολές. γ) όλοι σχεδόν οι καθηγητές δουλευουν με ιδιαίτερα δ) Ιούνιο - Σεπτέμβριο την βγάζουν με ΟΑΕΔ και διακοπές (4 μήνες) ε) στην εκπαίδευση σε σπίτια παίρνουν 9 έως όσο, χωρίς να φορολογούνται και χωρίς να έχουν πάγια έξοδα (ΔΕΗ, γραμματέα, ενοίκιο κλπ) στ) Σε περίπτωση που το φροντιστήριο θέλει να μειώσει επιπλέον το κόστος, απλά τους προσλαμβάνει σαν υπαλλήλους και παίρνουν 2,5 ευρώ την ώρα και ας έχουν και προϋπηρεσία... Δεν τους συμφέρει γιατί χάνουν τα ιδιαίτερα! Οπότε αν έχετε δουλέψει στο χώρο θα δειτε πως αν είσαι καθηγητής , θέλεις να σε προσλάβει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ακόμα κ χωρίς μισθό απλά για να σου κολλάει ένσημα και να έχεις ασφάλιση. Οπότε το μισθολόγιο μου φαίνεται ΑΠΟΛΥΤΑ λογικό σε σχέση με την προσφορά και τη ζήτηση που υπάρχει. Επιπλέον να σημειώσω πως είναι αμφίδρομη η σχέση εργαζόμενου-εργοδότη. Ο καθηγητής ΔΕΝ είναι μόνο εκπαιδευτικός. Είναι και πωλητής. Αν πουλάει σωστά, οι μαθητές του είναι ευχαριστημένοι, φέρνουν και άλλους και φυσικά δεν του φεύγουν. Ε, ο κάθε ιδιοκτήτης φροντιστηρίου αυτό τον καθηγητή τον αμείβει καλά για να μην του φύγει. Είναι μια επένδυση. Ο κάθε μαθητής που εγγράφεται σε φροντιστήριο είναι ενα 10χίλιαρο και πρέπει να ικανοποιούνται οι ιδιαιτερότητες του ως προς την μάθηση. Η χασούρα που μπορεί να προκαλέσει ένας καθηγητής ειναι κατα πολύ ανώτερη του κόστους του. Και σας διαβεβαιώνω πως οι καλοί και άξιοι καθηγητές σε φροντιστήρια δεν είναι πάνω απο 25%... Αυτοί λοιπόν μπορούν και παίρνουν ακόμα και περισσότερα απο 10 ευρώ/ώρα καθαρά... 2
skiabox Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 nenya : Στην Ελλάδα δικαιούνται να ζουν μόνο ορισμένες κατηγορίες πολιτών.Το μεγάλο γέλιο θα πέσει όταν θα έχουν μείνει μόνες τους , γιατί οι υπόλοιποι θα έχουν πάει σε άλλες χώρες. 1
Ntinaras Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 nenya : Στην Ελλάδα δικαιούνται να ζουν μόνο ορισμένες κατηγορίες πολιτών.Το μεγάλο γέλιο θα πέσει όταν θα έχουν μείνει μόνες τους , γιατί οι υπόλοιποι θα έχουν πάει σε άλλες χώρες. γι αυτο φερνουν συνεχεια μεταναστες,για να αντικαταστησουν αυτους που φευγουν
green gordon Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Οι ιδιοκτητες φροντιστηριων εριξαν τα διδακτρα καθολου? Αν δεν τα εριξαν ειναι καθαρο κερδος η δικια σου μειωση.
Cratus Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Τα μαύρα που παίρνουν όλοι από τα ιδιαίτερα τα ξεχνάμε; Εγώ ακόμα τα θυμάμαι που τα έδινα 25ευρώ την ώρα γι'αυτό το λέω
sphinxgr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Οι ιδιοκτητες φροντιστηριων εριξαν τα διδακτρα καθολου? Αν δεν τα εριξαν ειναι καθαρο κερδος η δικια σου μειωση. Ναι. 20% πέρσι και 15 % φέτος http://news.in.gr/gr...?aid=1231211552 Είναι προφανές πως τα φροντιστήρια έχουν πελάτες καθημερινούς ανθρώπους χαμηλού- μέσου εισοδήματος που τους χτυπάει η κρίση. Αν δεν κόψουν, θα το κλείσουν. Αν οι επίδοξοι πελάτες τους ήταν φραγκάτοι θα έκαναν ιδιαίτερα στο σπίτι... Οπότε όλοι όσοι πληρώνουν φροντιστήρια έχουν οικονομικά προβλήματα 1
Typhoon Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2012 Συμφωνώ και εγώ με sphinxgr, σίγουρα δεν είναι πολλά λεφτά, αλλά είναι ικανοποιητικά. Με 8ωρο τη μέρα βγάινουν με τα 6,60 1152ευρώ τη μέρα (για 22 εργάσιμες το μήνα). Για Ελλάδα του 2012 είναι μια χαρά δυστυχώς. Υπάρχουν γιατροί και δικηγόροι που δουλεύουν για λιγότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα