Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το παραπάνω ποσά είναι καθαρά ή μικρά;

Το πιο πιθανό είναι να γίνει αναλώσιμη η πλειοψηφία των καθηγητών (όχι ότι δεν ήταν ήδη...).

Θα παίρνουν μερικούς νέους των 3.52/μέρα μέχρι να συμπληρώσουν τα ημερομίσθια για τη νέα κλίμακα των 6.60 θα τους διώχνουν.

Πάντως έχω την εντύπωση ότι ακόμη και παλιότερα, λίγοι καθηγητές δούλευαν με βάση τις συλλογικές συμβάσεις. Επίσης είναι λίγοι στον κλάδο αυτοί που κάνουν καθημερινά 8ωρα ώστε να βγάζουν έναν αξιοπρεπή μισθό.

Οι πιο πολλοί τρέχουν από εδώ και από εκεί σε διάφορα φροντιστήρια για να καλύψουν όσο περισσότερες ώρες. Αν βάλεις και τα μεταφορικά πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο.

Να σημειώσω ακόμη ότι θεωρώ ότι είναι αρκετά κουραστικό το 8ωρο για καθηγητή, γιατί πρέπει να επιβάλει την τάξη, να αλληλεπιδράει άμεσα με τους μαθητές και να αποδίδει συνέχεια αλλά και να προετοιμάζεται και στο σπίτι.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παίρνεις ταξί σαν καθηγητής να πας για μάθημα δύο ωρών και πληρώνεις ~4€. Γι'αυτές τις δύο ώρες παίρνεις 3,52*2=7,04€. Καλά τα βλέπω τα πράγματα, ο στόχος να γίνουμε ανταγωνιστική οικονομία πραγματοποιείται έτσι! Και εις ανώτερα. Και επίσης δεν υπάρχουν και πολλοί που δουλεύουν 8ωρο την ημέρα σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Τα 3,52 είναι μικτά. Δεν είναι δηλαδή ούτε 3 και 60 που λέγαμε παλιά.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ με sphinxgr, σίγουρα δεν είναι πολλά λεφτά, αλλά είναι ικανοποιητικά. Με 8ωρο τη μέρα βγάινουν με τα 6,60 1152ευρώ τη μέρα (για 22 εργάσιμες το μήνα). Για Ελλάδα του 2012 είναι μια χαρά δυστυχώς. Υπάρχουν γιατροί και δικηγόροι που δουλεύουν για λιγότερα.

What are you talking about?!?!!? Δεν κάνουμε 8ωρα φυσικά την ημέρα! Δεν μας δίνουν ή δεν υπάρχουν τόσες ώρες!

Φαντάσου ότι σε ένα μικρό φροντιστήριο της γειτονιάς (όχι so easy δηλαδή και τέτοια) δίνουν στον (νέο) καθηγητή μέσο όρο 10 ωρίτσες την εβδομάδα. 10 ωρίτσες επί 3,52 (μεικτά) μας κάνουν 35,2 δηλαδή 140,8 ευρώ τον μήνα!

Ναι ναι λέτε ότι μπορούμε να χώσουμε και ιδιαίτερα αλλά για πείτε μου τί γίνεται όταν ΔΕΝ υπάρχουν ή όταν μαθαίνει ο καθηγητής αυτή τη σύμβαση τελευταία στιγμή και δεν προλαβαίνει να βρει ιδιαίτερα;

Με λίγα λόγια, απλά δεν μπορούμε να ζήσουμε αν δεν υπάρχει το σπίτι κάποιου άλλου να μείνουμε...

Και όσον αφορά τα μεταφορικά, προσωπικά κάνω 1,5 ώρα να πάω στο φροντιστήριο και δίνω πόσα λεφτά το μήνα για μέσα μεταφοράς αλλά και ταξί γιατί γίνονται συνέχεια απεργίες τον χειμώνα. Απ'αυτά τα 140,8 λοιπόν περίπου τα μισά θα μου φεύγουν για μετακινήσεις. ΣΚΑΤΑ.

Η μόνη μου ελπίδα είναι η εργοδότριά μου να μου κάνει πάλι ατομική σύμβαση όπως άλλες χρονιές που μου έδινε κάτι παραπάνω απ'αυτά που θά'παιρνα σύμφωνα με την συλλογική.

(Επίσης, sphingxgr, που λες ότι μπαίνουν με ιδιαίτερα χαμηλές βάσεις στην αγγλική φιλολογία θα σου έλεγα να το ξανακοιτάξεις λίγο ;) με ιδιαίτερα χαμηλές βάσεις μπαίνουν στην εμποροπλοιάρχων. )

Δημοσ.

What are you talking about?!?!!? Δεν κάνουμε 8ωρα φυσικά την ημέρα! Δεν μας δίνουν ή δεν υπάρχουν τόσες ώρες!

Φαντάσου ότι σε ένα μικρό φροντιστήριο της γειτονιάς (όχι so easy δηλαδή και τέτοια) δίνουν στον (νέο) καθηγητή μέσο όρο 10 ωρίτσες την εβδομάδα. 10 ωρίτσες επί 3,52 (μεικτά) μας κάνουν 35,2 δηλαδή 140,8 ευρώ τον μήνα!

Ναι ναι λέτε ότι μπορούμε να χώσουμε και ιδιαίτερα αλλά για πείτε μου τί γίνεται όταν ΔΕΝ υπάρχουν ή όταν μαθαίνει ο καθηγητής αυτή τη σύμβαση τελευταία στιγμή και δεν προλαβαίνει να βρει ιδιαίτερα;

Συγνώμη αλλά δε καταλαβαίνω κάτι στη λογική σου.

Δηλαδή τι ακριβώς περιμένεις :

- Να βγάζεις πλήρη μισθό με 10 ώρες την εβδομάδα.

- Να σου εγγυηθεί κάποιος ότι θα έχεις πάντα ιδιαίτερα.

Το 1ο νομίζω είναι υπερβολικό

Το 2ο .... σε ποιόν επαγγελαματία εγγυάται κάποιος ότι θα έχει πελατεία για να το εγγυηθεί στου καθ. Ξ.Γ?

• Like 3
Δημοσ.

Κάτσε δηλαδή θες με 10 ωρίτσες τη βδομάδα να βγάλεις μηνιάτικο; Ελπίζω όχι, αλλιώς θα σου πρότεινα να σοβαρευτείς. Μπορείς να κάνεις σε περισσότερα φροντιστήρια ή και ιδιαίτερα. Γενικά ο σκοπός είναι να κερδίζεις αξιοπρεπή λεφτά με πλήρες ωράριο. Το να θες για 10 ώρες να πάρεις 1000 ευρώ δεν είναι η λύση.

Όχι, πως δεν αναγνωρίζω το προβλήματα που υπάρχουν, αλλά είναι φαντάζομαι άλλος ένας κλάδος υπερκορεσμένος, με άπειρο κόσμο να κυνηγάει τη μια θέση. Δεν είναι ότι δεν αναγνωρίζω το πρόβλημα, απλώς λέω ότι από μια σκοπία δεν είναι τελείως παράλογο. Η αυτογνωσία είναι σημαντικό πράγμα. Κάποτε πριν αρκετά χρόνια δούλευα σε ένα ΤΕΙ ως έκτακτος, έπαιρνα 750 περίπου καθαρά για 18 ώρες (ήταν το μέγιστο που μπορούσες να κάνεις). Και τότε και τώρα θα σου πω ότι ήταν πολλά λεφτά για τη δουλειά αυτή και για τις ώρες. Δεν ζήτησα μείωση αυτοβούλος, αλλά είχα επίγνωση του ύψους της αμοιβής μου σε σχέση με το τι γίνεται γύρω μου.

• Like 2
Δημοσ.

:) Dr δεν κατάλαβες γιατί δεν είπα κάτι τέτοιο.

Προς θεού, δεν ζήτησα ποτέ τίποτα απ'αυτά που λες στις 2 παυλίτσες σου.

Απλά παραπονιέμαι για την μείωση 60% του μισθού μου. Νομίζω ο καθένας θα τό'κανε αυτό. Τόσο παράλογο σου φαίνεται να χαλιέμαι όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παίρνω μόνο 3,52 παρά τις σπουδές μου, παρά το γεγονός ότι κάνω παραπάνω πράγματα στα παιδιά για παραπάνω γνώσεις κλπ κλπ κλπ; Το θεωρώ μεγάλη μαλακία.

EDIT: Λοιπόν, και οι 2 αποπάνω ξαναδιαβάστε τα ποστ μου μπας και καταλάβετε επιτέλους ότι ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΜΙΣΘΟ 8ΩΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. Έλεος πια! Βάλτε γυαλιά ρε παιδιά!

• Like 2
Δημοσ.

Συγνώμη αλλά δε καταλαβαίνω κάτι στη λογική σου.

Δηλαδή τι ακριβώς περιμένεις :

- Να βγάζεις πλήρη μισθό με 10 ώρες την εβδομάδα.

- Να σου εγγυηθεί κάποιος ότι θα έχεις πάντα ιδιαίτερα.

Το 1ο νομίζω είναι υπερβολικό

Το 2ο .... σε ποιόν επαγγελαματία εγγυάται κάποιος ότι θα έχει πελατεία για να το εγγυηθεί στου καθ. Ξ.Γ?

Αυτό που λέει είναι ότι αν στις 10 ώρες παίρνει 35 ευρώ, στις 40 θα έπαιρνε 140, τον μήνα 520 ευρώ...μικτά, χωρίς να υπολογίζεις έξοδα μετακίνησης. Πόσα παίρνει μία πωλήτρια σε ένα κατάστημα;

Ο καθηγητής ξένων γλωσσών που εργάζεται σε φροντιστήριο, στους ελεύθερους επαγγελματίες υπάγεται;

Χώρια που κάποτε, κάποιες εποχές οι ελεύθεροι επαγγελματίες βγάζαν πολλαπλάσια από τους μισθωτούς και τους ωρομίσθιους, δεν ισχύει πια εκεί κάτω στο Ελλάντα;

Δημοσ.

Ο καθηγητής ξένων γλωσσών που εργάζεται σε φροντιστήριο, στους ελεύθερους επαγγελματίες υπάγεται;

Χώρια που κάποτε, κάποιες εποχές οι ελεύθεροι επαγγελματίες βγάζαν πολλαπλάσια από τους μισθωτούς και τους ωρομίσθιους, δεν ισχύει πια εκεί κάτω στο Ελλάντα;

Το 2ο δεν αναφέρεται στον καθηγητή φροντιστηρίου αλλά σε αυτόν που κάνει ιδιαίτερα (η 2η επιλογή που αναφέρθηκε).

Νομίζω ότι είναι προφανές (δύο bullet points => 1ο, 2ο, είναι αρκετά ευκολο να το καταλάβει ο καθένας νομίζω).

Επί της ουσίας ... και ο καθηγητής σε φροντιστήριο ΝΑΙ, μπορεί να θεωρηθεί επαγγελαμτίας και πολλές φορές είναι και τυπικά.

Δημοσ.

:) Dr δεν κατάλαβες γιατί δεν είπα κάτι τέτοιο.

Προς θεού, δεν ζήτησα ποτέ τίποτα απ'αυτά που λες στις 2 παυλίτσες σου.

Απλά παραπονιέμαι για την μείωση 60% του μισθού μου. Νομίζω ο καθένας θα τό'κανε αυτό. Τόσο παράλογο σου φαίνεται να χαλιέμαι όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παίρνω μόνο 3,52 παρά τις σπουδές μου, παρά το γεγονός ότι κάνω παραπάνω πράγματα στα παιδιά για παραπάνω γνώσεις κλπ κλπ κλπ; Το θεωρώ μεγάλη μαλακία.

EDIT: Λοιπόν, και οι 2 αποπάνω ξαναδιαβάστε τα ποστ μου μπας και καταλάβετε επιτέλους ότι ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΜΙΣΘΟ 8ΩΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. Έλεος πια! Βάλτε γυαλιά ρε παιδιά!

Όχι, καθόλου περίεργο δε μου φαίνεται. Απλά δε καταλαβαίνω αυτό που γράφεις.

Είναι άλλο να λες "τους μαλάκες τι πήγαν και υπογράψαν" και άλλο "πως θα ζήσω αν κάνω μάθημα 10 ώρες την εβδομάδα μόνο".

• Like 1
Δημοσ.

Το 2ο δεν αναφέρεται στον καθηγητή φροντιστηρίου αλλά σε αυτόν που κάνει ιδιαίτερα (η 2η επιλογή που αναφέρθηκε).

Νομίζω ότι είναι προφανές (δύο bullet points => 1ο, 2ο, είναι αρκετά ευκολο να το καταλάβει ο καθένας νομίζω).

Επί της ουσίας ... και ο καθηγητής σε φροντιστήριο ΝΑΙ, μπορεί να θεωρηθεί επαγγελαμτίας και πολλές φορές είναι και τυπικά.

Το αν υπάρχει η δεύτερη επιλογή ΔΕΝ είναι λόγος να σου κόψουν το εισόδημα της πρώτης.

Σαν να μου λες μία πωλήτρια δουλεύει part time, και επειδή έχει την επιλογή να βρει και κάτι άλλο της υπόλοιπες ώρες, της κάνουν 60% μείωση των αποδοχών της. Ο καθηγητής σε φροντιστήριο είναι είτε μισθωτός, είτε ωρομίσθιος. Ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι με τίποτα, εκτός αν τον ΟΑΕΕ τον έχεις ότι απαρτίζεται από τελείως βλάκες να μην το πήραν χαμπάρι τόσα χρόνια.

Δημοσ.

Είναι άλλο να λες "τους μαλάκες τι πήγαν και υπογράψαν" και άλλο "πως θα ζήσω αν κάνω μάθημα 10 ώρες την εβδομάδα μόνο".

Both.

Πάντως δεν μπορώ να ζήσω ούτε αν κάνω 10 ώρες στο φροντιστήριο και 2 ιδιαίτερα την βδομάδα. Αν τα βάλεις κάτω πάλι δεν βγαίνουν. Περισσότερα ιδιαίτερα δεν μπορούν να μπουν αν πχ το πρόγραμμα του φροντιστηρίου πιάνει κάθε μέρα ώρες πχ από 5 μέχρι 8:30 το απόγευμα. Ένας καθηγητής θα μπορούσε να το καταλάβει αυτό που λέω...

Οπότε προσωπικά απ'την επόμενη χρονιά λέω να μην ξαναδουλέψω σε φροντιστήριο. Να πα να γαμηθούν δηλαδή με αυτές τις αποφάσεις που παίρνουν. Πραγματικά, κάποια άλλη δουλειά...

• Like 1
Δημοσ.

Κάτσε δηλαδή θες με 10 ωρίτσες τη βδομάδα να βγάλεις μηνιάτικο; Ελπίζω όχι, αλλιώς θα σου πρότεινα να σοβαρευτείς. Μπορείς να κάνεις σε περισσότερα φροντιστήρια ή και ιδιαίτερα. Γενικά ο σκοπός είναι να κερδίζεις αξιοπρεπή λεφτά με πλήρες ωράριο. Το να θες για 10 ώρες να πάρεις 1000 ευρώ δεν είναι η λύση.

Όχι, πως δεν αναγνωρίζω το προβλήματα που υπάρχουν, αλλά είναι φαντάζομαι άλλος ένας κλάδος υπερκορεσμένος, με άπειρο κόσμο να κυνηγάει τη μια θέση. Δεν είναι ότι δεν αναγνωρίζω το πρόβλημα, απλώς λέω ότι από μια σκοπία δεν είναι τελείως παράλογο. Η αυτογνωσία είναι σημαντικό πράγμα. Κάποτε πριν αρκετά χρόνια δούλευα σε ένα ΤΕΙ ως έκτακτος, έπαιρνα 750 περίπου καθαρά για 18 ώρες (ήταν το μέγιστο που μπορούσες να κάνεις). Και τότε και τώρα θα σου πω ότι ήταν πολλά λεφτά για τη δουλειά αυτή και για τις ώρες. Δεν ζήτησα μείωση αυτοβούλος, αλλά είχα επίγνωση του ύψους της αμοιβής μου σε σχέση με το τι γίνεται γύρω μου.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δε λέω ότι είσουν ρουσφέτι.

Μπορεί το κράτος απλά να ήταν σπάταλο ... αλλά να μην αναρωτιωμαστε που χάθηκαν λεφτά

Οπότε προσωπικά απ'την επόμενη χρονιά λέω να μην ξαναδουλέψω σε φροντιστήριο. Να πα να γαμηθούν δηλαδή με αυτές τις αποφάσεις που παίρνουν. Πραγματικά, κάποια άλλη δουλειά...

Εδώ είναι όλη η ουσία ... δε σου δίνει οσα θες ... αν αξίζεις πες του αντε bye και πάνε κάνε μόνο ιδιαίτερα

Δημοσ.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δε λέω ότι είσουν ρουσφέτι.

Μπορεί το κράτος απλά να ήταν σπάταλο ... αλλά να μην αναρωτιωμαστε που χάθηκαν λεφτά

Εδώ είναι όλη η ουσία ... δε σου δίνει οσα θες ... αν αξίζεις πες του αντε bye και πάνε κάνε μόνο ιδιαίτερα

Χαχαχα δεν παρεξηγούμαι, άλλωστε δεν έπαιρνα κάτι εξαιρετικό, το ποσό είναι στάνταρ και ορίζεται δια νόμου. Είναι το ωρομίσθιο αντίστοιχο του μισθού του καθηγητή εφαρμογών (η χαμηλότερη βαθμίδα σε ένα ΤΕΙ, το αντίστοιχο του λέκτορα στα ΑΕΙ). Το θέμα είναι δίκοπο μαχαίρι...αν σκεφτείς ότι μιλάμε για μάθημα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε εξειδικευμένα αντικείμενα, τότε δικαιολογείται σίγουρα ένα αυξημένο ποσό σε σχέση με δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ξένες γλώσσες. Αν δεις όμως τι άτομα διδάσκουν και το πόσα από αυτά δεν διδάσκουν βασικά, απλώς παίρνουν ένα μποναμά στο εισόδημα τους, τότε αλλάζεις σίγουρα γνώμη.

Δημοσ.

Παιδιά, πολλά άτομα σχολιάζουν χωρίς να έχουν ιδέα και λένε απίστευτα παράλογα και ανυπόστατα πράγματα.

Αν όντως ισχύσει αυτή η σύμβαση, μιλάμε για ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...