Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασχετο ,αλλα προσεξτε τα ελληνικα σας λιγο ορισμενοι. Καποια μηνυματα απο αποψη γραμματικης δεν διαβαζονται και δεν βγαινει νοημα ..

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σπούδασα στην Αγγλία προ εικοσαετίας γλωσσολογία-φιλολογία σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας στο αντικείμενο αυτό. Μετά πάλι σε κορυφαίο Πανεπιστήμιο έκανα MEd in TEFL. Επέστρεψα και πήγα στρατό. Δούλεψα για λίγο καιρό και έφυγα για διδακτορικό το οποίο μου έβγαλε την πίστη για να το τελειώσω επειδή δούλευα ταυτόχρονα. Μετά από κάποιο καιρό έγινα teacher trainer και εξεταστής, ενώ παράλληλα συνέχισα να παρακολουθώ μαθήματα σε μαθησιακές ιδιαιτερότητες και ψυχολογία. Βρίσκω δουλειά σε Πανεπιστήμιο και αρχίζω ακαδημαϊκή καριέρα, από χαμηλά. Γνωρίζω τη γυναίκα μου και παντρεύομαι. Κάνω ένα παιδάκι το οποίο πλέον πηγαίνει σχολείο. Επιλέγουμε να επιστρέψουμε για οικογενειακούς λόγους υγείας και να για να μη μεγαλώσει το παιδί σαν μετανάστης σε μια ξένη χώρα. Πηγαίνω στο τότε ΔΙΚΑΤΣΑ. Παίρνω την εξής αποστομωτική απάντηση: 8 μαθήματα για να αναγνωριστούν τα πτυχία μου. Μαθαίνω ότι μπορώ να δουλέψω με επάρκεια και αρχίζω μ’ αυτό, γιατί δεν είχα την πολυτέλεια να πάω ξανά στο Πανεπιστήμιο. Δεν είμαι από αυτούς που θα πήγαιναν απλά να δώσουν τα μαθήματα, γιατί πιστεύω στην αξία των διαλέξεων. Η ειρωνεία; Έχω έρθει ως επισκέπτης ερευνητής και εκεί δεν υπήρχε πρόβλημα με την αναγνώριση των πτυχίων.

Πιάνω δουλειά σε πολύ μεγάλο φροντιστήριο. Ωράριο, 10 το πρωί με 10 το βράδυ με 2 ώρες κενό το μεσημέρι. Τα χρήματα, αστεία, για να «αξιολογηθώ». Ευτυχώς, είχα λίγο απόθεμα. Τη δεύτερη χρονιά, τα χρήματα αλλάζουν και γίνονται αρκετά. Μαθαίνω ότι ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου είναι πρώην πορτιέρης σε μπαρ. Ναι πορτιέρης franchisee με χείριστη συμπεριφορά και αντιμετώπιση στο προσωπικό του. Έχει φροντιστήριο με 600 άτομα και μπαίνω στη διαδικασία να ανοίξω δικό μου κέντρο, από την ίδια αλυσίδα βλέποντας την άνευ προηγουμένου προσέλευση σπουδαστών. Πέφτω σε παγίδα, και χάνω πολλές χιλιάδες ευρώ, με έναν ασύδοτο και ανένδοτο franchisor, ο οποίος με αφήνει ολομόναχο, λέγοντάς μου ότι δεν κάνω για επιχειρηματίας. Καταστρέφομαι οικονομικά και μαζί μου όλη η οικογένεια και οι κόποι της, δηλαδή όλη η δουλειά του πατέρα μου που έδωσε το αίμα του για να με βοηθήσει. Με αναγκάζει να μην ανοίξω ξανά για 2 χρόνια στον ίδιο χώρο για να μην του κλέψω το know-how. Χειρουργώ και τους δύο μου γονείς με επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς οι οποίες κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ, αν δεν θέλαμε να πεθάνουν μπαίνοντας σε λίστα αναμονής. Χαλάλι τους, εννοείται. Τους αγαπώ. Αρρωσταίνω κι εγώ από το άγχος και τη στεναχώρια και καταστρέφω το έντερό μου. Σπαστική κολίτιδα σε πολύ έντονο βαθμό τότε. Ακόμα με παιδεύει.

Ξαναπιάνω κρυφά δουλειά σε φροντιστήριο με 7 ευρώ την ώρα σκάρτα, και καταφέρνω να έχω group και το καλοκαίρι, εκτός από τον Αύγουστο. Ιδιαίτερα δεν κάνω, ούτε πρόκειται να κάνω γιατί δεν είμαι υπέρ αυτού του είδους διδασκαλίας. Το φροντιστήριο κλείνει και μας αφήνει και απλήρωτους πολλούς συναδέλφους. Οι επιτυχίες μου στις εξετάσεις συνήθως 100% με εξαίρεση δύο χρονιές που είχα 90%, άρα οι μαθητές μου παίρνουν τα διπλώματά τους και φέρνουν κι άλλους στο φροντιστήριο.

Από τότε ψάχνω για δουλειά και μου δίνουν 10-15 ώρες την εβδομάδα, με ιδιωτικό συμφωνητικό ότι δεν θα δουλέψω κι αλλού. Μέση αμοιβή ανά ώρα, 6 ευρώ. Για άλλους, παίρνω την απάντηση ότι είμαι overqualified.

Λάθος μου που γύρισα. Έριξα τα μούτρα μου, και αναγκάζομαι να φύγω ξανά για το εξωτερικό την επόμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά χωρίς την οικογένειά μου, μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα. Ευτυχώς βρήκα δουλειά σε χώρα που μιλούν ελληνικά. Στην Κύπρο που κι αυτή περνάει κρίση. Εκεί, όμως, με γλίτωσαν τα πτυχία και η πείρα μου. Εδώ με καταστρέφουν. Αυτή είναι η διαφορά.

Τώρα για τα 3,5 ευρώ που ακούω, για μένα είναι εξευτελισμός και θεωρώ αυτή την αμοιβή προσβολή για έναν επιστήμονα που έχει σπουδάσει –και συνεχίζει να σπουδάζει-, από τη στιγμή που τα δίδακτρα για το δικό μου παιδί στο φροντιστήριο που πηγαίνει, όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν κατά 25 ευρώ το μήνα, ενώ μειώθηκαν οι ώρες διδασκαλίας από 4 σε 3. Απλά τυχαίνει να είναι καλό και εννοείται ότι αυτό μετράει. Τώρα για το proficiency και την επάρκεια, επιτρέψτε μου να έχω βάσιμες αμφιβολίες για τους περισσότερους που διδάσκουν με proficiency. Το να μιλάς καλά (; ) Αγγλικά, δεν σημαίνει ότι γνωρίζεις μεθοδολογία, διδακτική, εκπαιδευτική ψυχολογία, και άλλα πολλά.

Με συγχωρείτε για το σεντόνι και αν σας κούρασα, απολογούμαι ειλικρινά. Απλά μπούχτισα και αηδίασα και από τη σαπίλα αλλά και για την αναξιοκρατία που επικρατεί σχεδόν παντού. Ίσως είμαι κακός Έλληνας. Όμως, πάνω απ’ όλα έχω οικογένεια η οποία εξαρτάται από εμένα για να ζήσει και η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπει να πέσω ακόμα πιο χαμηλά. 40+ και μετανάστης, δεν είναι το πιο ιδανικό πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο. Σωστά;

• Like 16
Δημοσ.

Πραγματικά πολύ κρίμα όλα αυτά που πέρασες, αυτό το ΔΙΚΑΤΣΑ που τώρα λέγεται ΔΟΑΤΑΠ έχει ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο και αμφιβάλλω αν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο.

Δημοσ.

τα 3.5€ ειναι μόνο για τα αγγλικά ή για όλες τις ξένες γλώσσες; μου φαινεται παράδοξο, γιατι άλλο ειναι τα αγλικά και αλλο τα πχ. ιαπωνικα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...