benign Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά, πολλά άτομα σχολιάζουν χωρίς να έχουν ιδέα και λένε απίστευτα παράλογα και ανυπόστατα πράγματα. Αν όντως ισχύσει αυτή η σύμβαση, μιλάμε για ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Αυτο ξαναπεστο,οι βλαμμενοι κανουν παρτυ τουβλων. Πρωτον δεν υπαρχει ,ουτε υπηρχε ποτε 8αωρο σε καθηγητες φροντιστηριων ξενων γλωσσων.Ο μεσος ορος ειναι γυρω στις 4 ωρες την ημερα ωστε αν αρρωστησεις η παθεις κατι να μπορει ευκολοτερα να σε αντικαταστησει με εναν αλλο για να μην μεινουν οι ταξεις χωρις μαθημα.Ενας καθηγητης οσο καλος και να ειναι ,ποτε δεν παιρνει πολλες ωρες και για τον προσθετο λογο οτι χτιζει πολυ την επαγγελματικη του φημη και πολλοι εργοδοτες φοβουνται μηπως καποια στιγμη τους ανταγωνιστει,ανοιγοντας δικο του φροντιστηριο. Το μαθημα ειναι πολυ απαιτητικο γιατι αυτοι οι καθηγητες κρινονται καθε χρονο με βαση τα αποτελεσματα των μαθητων τους και ετσι δουλευουν και εξτρα χρονο σπιτι τους για την προετοιμασια τους και αλλη σχετικα δουλεια οπως διορθωση κ.τ.λ. που ποτε δεν το πληρωνονται. Επειδη λοιπον παιρνουν πενιχρο μισθο,παλευουν να βρουν ιδιαιτερα μαθηματα για να συγκεντρωσουν κατι το αξιοπρεπες χρηματικα,την στιγμη που αλλοι εργαζομενοι με λιγοτερη μορφωση και στον ιδιωτικο και στον δημοσιο τομεα κερδιζουν πολυ περισσοτερα προσφεροντας σαφως λιγοτερο κοινωνικο εργο και μη κρινομενοι οπως ανεφερα πριν με βαση τα αποτελεσματα τους καθε χρονο ειτε λογο μονιμοτητας δημοσιου ,ειτε λογω της φυσης της εργασιας τους στην εταιρια που δουλευουν οπου ο καταμερισμος της ευθυνης ειναι πιο συλλογικος. Δευτερο, το οτι το καλοκαιρι δεν εργαζονται 3 μηνες δεν ειναι δικη τους επιλογη,αλλα προφανως των εργοδοτων τους,κατανοητη μεν αλλα πολυ ασχημη γιατι τους αναγκαζουν να ειναι με λιγοτερες αποδοχες τριτοκοσμικης χωρας,επειδη δεν χρειαζονται αυτη την περιοδο,ασε που αυτο εχει τραγικες συνεπειες και στα ενσημα τους συνταξιοδοτικα.Επομενως δεν ειναι κατι που το απολαμβανουν οι καθηγητες ειναι κατι που τους βλαπτει τρομερα. Στην συντριπτικη πλειοψηφια των επαγγελματων υπαρχει εποχικοτητα,που σημαινει οτι ασχετα ποσο καλος στην δουλεια σου εισαι και ποσο χρησιμη ειναι η υπηρεσια που προσφερεις ,καποιες περιοδοι μεσα στον χρονο ειναι πιο ευκολες εργασιακα για σενα.Αυτο ισχυει και για τον δημοσιο και τον ιδιωτικο τομεα.Το μονο επαγγελμα για το οποιο δεν ισχυει ειναι οι καθηγητες φροντιστηριων.Εμεις αυτην την περιοδο που οι περισσοτεροι εργαζομενοι απολαμβανουν τις αποδοχες τους με σχετικα ευκολοτερη εργασια,βαφτιζομαστε ''ανεργοι'' και ειμαστε αναγκασμενοι να κανουμε οικονομιες απο τα λιγοστα και με κοπο και αγχος κερδισμενα χρηματα των 8 μηνων που εργαστηκαμε πληρως γιατι το επιδομα ανεργιας τους 3 καλοκαιρινους μηνες ειναι αστειο. Nenya Στο Μπλα,Μπλα του ινσομνια ηρθες για ηθικη και ψυχολογικη υποστηριξη σαν εργαζομενη?Εδω γραφουν ατομα με βαρια ψυχολογικα θεματα κατα καιρους. 4
arxaggelos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Όσοι μιλάνε άνετοι για 8ωρο διδασκαλίας απλά δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ. Ακόμη και να υπήρχε διαθέσιμο ως επιλογή, είναι απλά αδύνατο να ανταπεξέλθεις για παραπάνω από μερικούς μήνες. 1
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Εκτός αν κάνεις ιδιαίτερα, όπου το χρήμα είναι γλυκό. Συνήθως παίζουν 14:00 με 22:00 συνεχόμενο.
arxaggelos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Εκτός αν κάνεις ιδιαίτερα' date=' όπου το χρήμα είναι γλυκό.Συνήθως παίζουν 14:00 με 22:00 συνεχόμενο.[/quote'] Κάθε πράγμα έχει την τιμή του προφανώς, αλλά και πάλι το ιδιαίτερο δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την...performance στην τάξη. Όσο για το 8ωρο που αναφέρεις, δεν υπάρχει περίπτωση να αποδίδει το ίδιο ο καθηγητής/δάσκαλος σε όλη τη διάρκειά της ώρας αυτής.
mary Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Συγνωμη που θα φανω κακιά αλλα γιατι να "ξοδεψει" καποιος 4 χρονια για αγγλικη φιλολογία,για να γινει καθηγητης σε φροντηστηριο οταν με ενα proficiency παιρνεις την επαρκεια και εισαι τζαμι;;; 1
EKTELESTES Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Συγνωμη που θα φανω κακιά αλλα γιατι να "ξοδεψει" καποιος 4 χρονια για αγγλικη φιλολογία,για να γινει καθηγητης σε φροντηστηριο οταν με ενα proficiency παιρνεις την επαρκεια και εισαι τζαμι;;; Συγγνώμη που θα φανώ κακός, αλλά αν νομίζεις ότι ο κάτοχος Proficiency έχει οποιαδήποτε σχέση με τον πτυχιούχο αγγλικής φιλολογίας είσαι φοβερά νυχτωμένη. Το "είσαι τζάμι" δε μπαίνω στη διαδικασία να το σχολιάσω κάν.
mary Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Συγγνώμη που θα φανώ κακός, αλλά αν νομίζεις ότι ο κάτοχος Proficiency έχει οποιαδήποτε σχέση με τον πτυχιούχο αγγλικής φιλολογίας είσαι φοβερά νυχτωμένη. Το "είσαι τζάμι" δε μπαίνω στη διαδικασία να το σχολιάσω κάν. Οχι δεν εχει. Αλλα εν τελει το ιδιο δε θα κανουν;Και οι δυο μπορουν να διδαξουν....... Και αν θες σχολιασε το..... Η προθεση μου δεν ηταν επιθετικη νομιζω...
sphinxgr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ απλά αναρωτιέμαι τι διαφορετική καριέρα περίμενε ο πτυχιούχος Αγγλικής φιλολογίας στην Ελλάδα? Πόσους θα προσλάβουν τα σχολεία τελικά? Πόσο μάλλον όταν διδάσκουν σε φροντιστήρια και οι κάτοχοι proficiency μια χαρά, ειδικά στις πρώτες τάξεις, και φυσικά όταν υπάρχουν και άπειροι με μητρική γλώσσα την Αγγλική? Αν κάποιος σπουδάζει κάτι απλά για να γουστάρει , τότε σημαίνει πως έχει λύσει τα προβλήματα επιβίωσης του. Διαφορετικά πρέπει να ασχοληθεί με κάτι που ίσως έχει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. ps στα φροντιστήρια πλέον έχουν αρχίσει και προσλαμβάνουν με μισθό και έτσι το πρόγραμμα σπουδών να είναι πιο ευέλικτο μιας και οι καθηγητές είναι συνέχεια εκεί. Αυτό ρίχνει επιπλέον το κόστος
benign Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Λυπαμαι που ειμουν λιγο οξυς και ζητω συγνωμη γι αυτο,αλλα σε μια εποχη που βιαζονται τα δικαιωματα των εργαζομενων παντου και ακυρωνεται εμπρακτα η αξια των σπουδων τους και ειδικα στην χωρα μας στον δημοσιο αλλα και ιδιωτικο τομεα,το να βλεπεις ατομα να χαιρονται και να ειρωνευονται τους εργαζομενους και την κατασταση στην οποια εχουν περιελθει ,ειναι εξοργιστικο. Οποτε δεν θα συνεχισω την συζητηση,δεν αντεχω τετοιο trolling ουτε καν εγω που μου αρεσει.
mary Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Προς τα εκει εκλεινε το ερωτημα μου αλλα μαλλον δε περιμενω αλλες απαντησεις περα απο τς επιθετικες... Εγώ απλά αναρωτιέμαι τι διαφορετική καριέρα περίμενε ο πτυχιούχος Αγγλικής φιλολογίας στην Ελλάδα? Πόσους θα προσλάβουν τα σχολεία τελικά? Πόσο μάλλον όταν διδάσκουν σε φροντιστήρια και οι κάτοχοι proficiency μια χαρά, ειδικά στις πρώτες τάξεις, και φυσικά όταν υπάρχουν και άπειροι με μητρική γλώσσα την Αγγλική?
*nenya* Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Συγνωμη που θα φανω κακιά αλλα γιατι να "ξοδεψει" καποιος 4 χρονια για αγγλικη φιλολογία,για να γινει καθηγητης σε φροντηστηριο οταν με ενα proficiency παιρνεις την επαρκεια και εισαι τζαμι;;; Ανοίγεις τεράστια συζήτηση τώρα και θα ξεφύγουμε. Αλλά θα σου πω λίγα πράγματα. Κατ'αρχάς η έκφραση "να ξοδέψει κάποιος 4 χρόνια για αγγλική φιλολογία" δεν στέκει. Τώρα αν εσύ θεωρείς την γνώση, την θεωρία και την πρακτική στο συγκεκριμένο τμήμα χάσιμο χρόνου δεν θα μπω στον κόπο να σου αλλάξω γνώμη. Θα σου πω μόνο ότι αυτά τα 4 χρόνια που πέρασα στην σχολή ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου όσον αφορά τις γνώσεις που πήρα και την καλύτερη γνωριμία μου με την αγγλική γλώσσα, την δομή της, την λογοτεχνία αλλά και την διδασκαλία της. Είχα μπει με το proficiency και απλά δεν συγκρίνονται αυτά που ήξερα με αυτά που έμαθα. Το να έχει κάποιος proficiency ΔΕΝ σημαίνει ότι ξαφνικά έμαθε να διδάσκει τα αγγλικά! Ούτε η επάρκεια σου δίνει γνώσεις για να διδάξεις την αγγλική ως ξένη γλώσσα. Ψάξου λίγο παραπάνω και θα δεις. Θες τώρα δηλαδή να μαζευτούμε εδώ μέσα όσοι τελειώσαμε αγγλική φιλολογία και να σου κάνουμε επίδειξη γνώσσεων και να σου πετάξουμε μερικές ορολογίες; Ε δεν έχει νόημα. Ο καθένας μας δοκιμάζει καθηγητές και μετά τους κρίνει. Επίσης, ΕΥΤΥΧΩΣ έχουμε και άλλες επιλογές όσοι τελειώσαμε αγγλική φιλολογία. (Το δημόσιο δεν το βάζω καν στις επιλογές μου, είμαι τελείως ΚΑΤΑ). Μεταφράσεις, εκδοτικοί οίκοι, teacher training, διερμηνεία κλπ. 1
EKTELESTES Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Συγγνώμη αλλά με κάποια άτομα, δε μπορώ να μπω καν στην διαδικασία να συζητήσω. Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το πόσο νυχτωμένος είναι ο μέσος Έλληνας όσον αφορά τους καθηγητές ξένων γλωσσών και την εκπαίδευση γενικότερα.
mary Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 1ον.Εγραψα "ξοδεψει" 2ον οπως ειπε ο παραπανω καλα εκανες και εφοσον σου αρεσει η γλωσσα αυτη να θες να μαθεις πολλα γυρω απο αυτη(λογοτεχνια κλπ κλπ) 3ον Συμφωνω οτι δεν αρκει το proficiency για να διδαξεις αλλα ουτε και η αγγλικη φιλολογια.Δε νομιζω οτι εκει σας μαθαινουν πως να διδασκετε(καθως δεν ειναι παιδαγωγικο) αλλα τη κουλτουρα/λογοτεχνια/δομη της γλωσσας 4ον Ξερω πολυ καλα τα περι επαρκειας μιας και την εχω παρει 5ον Η καθηγητρια μου στα αγγλικα(ολα τα χρονια που μαθαινα) ηταν απο τη σκωτια και οχι καποια τυχαια ελληνιδα.Συνεπως εχω πολυ καλυτερη επαφη με τη γλωσσα και τη προφορα αποσο νομιζεις 6ον για να μη νομιζεις οτι στη μπαινω ουτε αυτο που εχω σπουδασει και εγω εχει καποια επαγγελματικη αποκατασταση στην ελλαδα....
chill Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Προφανώς και ένας απόφοιτος Αγγλικής φιλολογίας είναι απείρως καλύτερος από έναν κάτοχο proficiency. Ωστόσο και οι δυο μπορούν να διδάξουν σε ένα φροντηστήριο και να οδηγήσουν υποψήφιους στην κατάκτηση διπλωμάτων. Το proficiency το πήρα μόλις πέρσι - για το τυπικό - από τότε έχω κάνει μαθήματα σε 3 άτομα μεγάλης ηλικίας για proficiency, τους προετοιμάζω σε όλους τους τομείς εκτός του listening και οι δυο από τους τρεις πήραν το πτυχίο με την πρώτη (Michigan) ενώ η μια κοπελιά κόβεται συνέχεια στο listening το οποίο δεν είναι υπ' ευθήνη μου. Δεν είμαι ανταγωνιστής σας, το κάνω ως εξυπηρέτηση, σε γνωστούς/φίλους που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα για φροντηστήρια, εννοείται αμισθί και απλά καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία (και όχι δεν είμαι large, άνεργος είμαι, πτυχιούχος με master και ένα κάρο άλλα χαρτιά αλλά είμαι της άποψης ότι αν μπορώ να βοηθήσω κάποιον σε κάτι, θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα