Moderators Malthador Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή την ίδια δουλειά θα κάνεις εσύ αν διδάξεις την ελληνική γλώσσα σε έναν ξένο όπως με το αν διδάξει τον ξένο φιλόλογος, σωστά; Και ο κάτοχος proficinecy ούτε στο μικρό δαχτυλάκι δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιον που έχει τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα. Είπα εγώ ότι είναι το ίδιο πράγμα; Ή έστω υποννόησα κάπου ότι μπορούν να διδάξουν με τον ίδιο τρόπο εγγλέζικα ο προφίσιεντ με τον φιλόλογο ή με τον μισό-Εγγλέζο; Μάθε να διαβάζεις, να κατανοείς και μετά να κριτικάρεις, δεν βλάπτει. Αυτό που είπα είναι ότι -στην Ελλάδα- τουλάχιστον μπορούν να διδάξουν Αγγλικά αυτοί που έχουν προφίσιενσι και αυτοί που έχουν πτυχίο ΑΦ (δεν ξέρω αν μπορούν κι άλλοι, αν μπορούν ας τους βάλουμε στην ίδια κατηγορία με τους πτυχιούχους ΑΦ). Δεν κρίνω ποιός μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά (προφανώς αυτός που έχει πτυχίο ΑΦ ή μητρική γλώσσα την αγγλική μπορεί καλύτερα από έναν προφίσιεντ). Αυτό που είπα είναι ότι στον μεν μπορεί να φτάνουν οι τρεις κι εξήντα, στο δε όμως όχι. Και δικαίως γιατί δεν μπορεί ο ΧΥΖ να έσπαγε τα παπάκια του στα πανεπιστήμια για να του παίρνει δουλειά ένας απλός κάτοχος προφίσιενσι. Επίσης, δεν ανέφερα κάτι για ΣΣΕ.
gigisoni Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτό που είπα είναι ότι στον μεν μπορεί να φτάνουν οι τρεις κι εξήντα, στο δε όμως όχι. Και δικαίως γιατί δεν μπορεί ο ΧΥΖ να έσπαγε τα παπάκια του στα πανεπιστήμια για να του παίρνει δουλειά ένας απλός κάτοχος προφίσιενσι. Εμένα λες ότι δεν καταλαβαίνω τι διαβάζω, αλλά κι εσύ δεν πας πίσω. Την διάβασες την σύμβαση; Λέει πουθενά 3,52 το κατώτατο για τον κάτοχο proficiency και να δίνει άλλο κατώτατο για τον πτυχιούχο; Και τους δύο βάζει στο ίδιο τσουβάλι. Το αν σε κάποιον (τελείως παλαβό και εκτός κόσμου) κάτοχο proficiency τα 3,52 ίσως του φαίνονται μια χαρά, σου είπα ότι στον ανιψιό μου μια χαρά φαίνονται και τα 200 τον μήνα, να το κάνουμε τόσο δηλαδή; Και μ'αρέσει που λες ότι δεν ανέφερες τίποτα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά το thread και τα 3,52 πάνω σ'αυτήν στηρίχτηκαν. Μάλλον άλλος το έχει το πρόβλημα να μην καταλαβαίνει τι διαβάζει.
*nenya* Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Αν της φαινονται λιγα τα 3.60 της κοπελιας ας χρησιμοποιησει το μυαλλο της για να πουλησει τον εαυτο της καλυτερα. Ειτε αυτο σημαινει δειχνει λιγο μπουτι ειτε το γυρναει στα ιδιεταιρα και κλεβει και τους πελατες του φροντιστηριου ειτε Βρισκει ενα πιασαρικο ονομα σελιδας και ανοιγει γραφειο μεταφρασεων (παω στοιχημα οτι αυτη την περιοδο που η ελλαδα ειναι χοτ αρκετοι θα θελουν μεταφρασεις απο τα ελληνικα) Επισης μια και λες θ την κανεις για εξω θεματοθετρια.. Που μπορεις να δουλεψεις βασει του πτυχιου σου περα απο ελληνικες επιχειρησεις ισως? Πρώτον, τα μάτια μας πονούν (μην παρεξηγείς, με κουράζουν τα κειμενάκια χωρίς τόνους η δύναμη της συνήθειας I guess.). Δεύτερον, δεν με λένε κοπελιά, έχω και nickname. Τρίτον, ευτυχώς υπάρχει ακόμα κανα ιδιαίτερο οπότε δεν χρειάζεται να βγάλω το μπούτι στη φόρα. Τέταρτον, όσον αφορά το εξωτερικό (και το εσωτερικό), ευτυχώς υπάρχουν εκδοτικοί οίκοι αγγλικών εκπαιδευτικών βιβλίων που δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο είδος μεταπτυχιακού που κάνω. Γι'αυτό και το σκέφτομαι. Για την σύγκριση με τα κηπουρικά δεν θα σχολιάσω καν Εξάλλου ήδη έχω αναφέρει σε προηγούμενα ποστ ένα δείγμα των γνώσεων που παίρνει κάποιος που σπούδασε το αντικείμενο...και τις γνώσεις αυτές δεν τις έχει αποκτήσει ο κάτοχος proficiency.
kalantas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Και καποιος μπορει να εχει σπουδασει πυρηνικος φυσικος τι σημαινει οτι θα ανοιξουμε πυρηνικα εργοστασια για να του δωσουμε δουλεια? Ερωτηση.. Στο χωραφι θα πηγαινες να δουλεψεις Αν ηταν καλυτερα τα λεφτα η τη θεωρεις υποτιμητικη δουλεια.? (αφου σπουδασες κιολας αγγλικη φιλολογια) 2
*nenya* Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Η δουλειά είναι δουλειά. Δεν θεωρώ καμία δουλειά υποτιμητική. Αλλά στα χωράφια είμαι σίγουρη ότι δεν θα είχα αντοχές και θα με απέλυαν δεν είμαστε όλοι καλοί σε όλα πιστεύω. Τα αυτονόητα θα λέμε τώρα; Επίσης, τα πυρηνικά εργοστάσια δεν είναι του σατανά. Όσο και αν παρουσιάζονται μ'αυτόν τον τρόπο απο πολλούς.
audio_acoustics_lover Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Η δουλειά είναι δουλειά. Δεν θεωρώ καμία δουλειά υποτιμητική. Αλλά στα χωράφια είμαι σίγουρη ότι δεν θα είχα αντοχές και θα με απέλυαν δεν είμαστε όλοι καλοί σε όλα πιστεύω. Τα αυτονόητα θα λέμε τώρα; Επίσης, τα πυρηνικά εργοστάσια δεν είναι του σατανά. Όσο και αν παρουσιάζονται μ'αυτόν τον τρόπο απο πολλούς. Ώπα, κάτσε λίγο με τα πυρηνικά εργοστάσια. "Δεν είναι του σατάνα αλλά αυτή τη φήμη έχουν τα καημένα"; Ντάξει, περιορίσου στα αγγλικά σου και άστο αυτό.
*nenya* Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Καημένα δεν τα λέω Δεν χρειάζεται ν'αρπάζεσαι λες και είναι δικά σου τα εργοστάσια (και λέει να είναι! λολ!). Μην ανησυχείς, κι εγώ γνωρίζω πόσα αρνητικά έχουν αλλά έχουν και θετικά. That was my point. Δεν το συνεχίζω γιατί θα βγούμε εκτός. Αν θες, pm.
kalantas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Εγω δεν το εγραψα με το σκεπτικο αν ειναι η δεν ειναι του σατανα. Τ εγραψαμε το σκεπτικο οτι επειδη ο αλλος σπουδασε κατι δε σημαινει οτι θα αποροφηθει στην αγορα εργασιας με τους ορους που θελει.. Δεν του το χρωσταει κανενας. Βασικα η μεγαλυτερη απατη που φαγαμε εμεις η γενια του 80 τοσο, ειναι οτι ειχαμε συνδεσει τις σπουδες με την επαγγελματικη αποκατασταση (ηταν και το δημοσιο τοτε). Σπουδασε να βρεις δουλια. πιστευω οι τωρινες γενιες ηερουν καλυτερα Κατι αλλο.. Οταν λεμε χοραφι εννοουμε και τη διαλογη πχ της πατατας σε διαφορετικες κλασεις.. Δεν ειναι "κοπιαστικη δουλεια" Εκει θα πηγαινες για 6 ευρω την ωρα? Ps επειδη ττωρα διαβασα ολο το θεμα... Με 10 ωρες ιδιεταιρα την εβδομαδα βγαζεις ανετα μηνιατικο
*nenya* Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατί όχι; Αν ζούσα στην επαρχία πιστεύω θα το είχα κι αυτό ως επιλογή. Μη μου πεις τώρα όμως να πάω επαρχία να νοικιάσω σπίτι για να κάνω την τάδε δουλειά δεν θα μου φτάνουν τα χρήματα για ενοίκιο κλπ. Είπαμε, η δουλειά δεν είναι ντροπή. Φυσικά το ότι σπουδάσαμε κάτι δεν σημαίνει ότι θα απορροφηθούμε κιόλας στην αγορά εργασίας όπως θα θέλαμε. Το ήξερα ότι τα πράγματα δεν θα ήταν ρόδινα όταν τελείωσα την σχολή, ωστόσο ήλπιζα ότι όποιος το γουστάρει το επάγγελμα θα πετύχει και θα αναγνωριστεί η αξία του. Πες με τρελή πες με ό,τι θες αλλά δεν θεωρώ ότι κάποιος που έχει αφοσιωθεί στο επάγγελμά του, έχει μελετήσει, έχει ερευνήσει και έχει δοκιμάσει να παίρνει μόνο 3,52. Με τέτοια ποσά μας οδηγούν στην εξαθλίωση. Όπως φαίνεται αυτός είναι ο στόχος μερικών. Γι'αυτό κι εμείς οι καθηγητές θα βρούμε άλλες διεξόδους.
gigisoni Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Ps επειδη ττωρα διαβασα ολο το θεμα... Με 10 ωρες ιδιεταιρα την εβδομαδα βγαζεις ανετα μηνιατικο Κι επειδή το διάβασες όλο το κατάλαβες το νόημα. Μπράβο, ειλικρινά σε ζηλεύω για την εξυπνάδα σου!
arxaggelos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Με 10 ωρες ιδιεταιρα την εβδομαδα βγαζεις ανετα μηνιατικο Νόμιζα ότι όλοι κατηγορούσαν τους καθηγητές για τα ιδιαίτερα. Με συγχωρείτε, έχω μείνει λίγο πίσω, δεν ήξερα ότι πλέον προτείνονται επίσημα ως λύση. (btw, βρες μου 10 ιδιαίτερα σε μεγάλη πόλη με την ίδια άνεση που το προτείνεις κι εγώ μετακομίζω)
*nenya* Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 arxaggele στείλε μου κι εμένα όταν σου πει πού είναι όλα αυτά τα ιδιαίτερα! Αν είχα τόσα ορκίζομαι ότι θα έκοβα και αποδείξεις!
gigisoni Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Πείτε μετά και σ'εμένα να γυρίσω στην Ελλάδα που μου έχει πάρει η μάνα μου τ'αυτιά ότι με έχασε. Μην το αμελήσετε όμως, πλιζζζζζζζ!!!!!!!!!!!
benign Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Πειτε μου και μενα γιατι τα 10 τελευταια χρονια,δεν υπαρχουν και τα λιγα που βρισκω(1 η 2) τους παιρνω ελαχιστα γιατι ο κοσμος εχει τρομερα οικονομικα προβληματα.
Pantelwolf Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 το διαβάζω και σκέφτομαι πως εδω πάνω που ήρθα ο εθνικός κατώτατος για 8ωρο είναι 1800 ευρω.. και σε αυτά δεν έχει σχεδόν καθόλου εφορία. και έχει και ΚΡΙΣΗ και τους έχουνε κόψει κιόλας. και μετά ξαναδιαβάζω για τα 3.52 και τα 6.60 και αντιλαμβάνομαι τη ματαιότητα της κουβέντας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα