Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και απο μενα θελω να ρωτησω αν αξιζουν τα ιεκ του οαεδ στου ρεντη και συγκεκριμενα προσχολικη αγωγη, σημερα εκανα την αιτηση αλλα φοβαμαι μηπως παλι κανω λαθος επιλογη εχω τελειωσει πληροφορικη σε δημοσιο ιεκ στη νικαια αλλα δεν βρισκω τιποτα, ειμαι 22 ετων και θελω να ακουσω γνωμες σε οσους εχουν εμπειρια πανω στο θεμα, ευχαριστω..

Δημοσ.

Καλησπερα και απο μενα θελω να ρωτησω αν αξιζουν τα ιεκ του οαεδ στου ρεντη και συγκεκριμενα προσχολικη αγωγη, σημερα εκανα την αιτηση αλλα φοβαμαι μηπως παλι κανω λαθος επιλογη εχω τελειωσει πληροφορικη σε δημοσιο ιεκ στη νικαια αλλα δεν βρισκω τιποτα, ειμαι 22 ετων και θελω να ακουσω γνωμες σε οσους εχουν εμπειρια πανω στο θεμα, ευχαριστω..

Από τη στιγμή που επιλέγεις ΙΕΚ, έχεις ήδη ξεκινήσει με λάθος επιλογή.

• Like 1
Δημοσ.

εχω σκεφτει να ξαναδωσω παννεληνιες διαβασα αρκετα αρθρα περι ιεκ και ολοι εχουν κακοι γνωμη λιγοι εχουν καλη

Δημοσ.

Ψάξε ειδικότητες σε δημόσια ιεκ που δεν υπάρχουν αντίστοιχες σε τει, αει (ή έχει πολύ λίγες κλπ).

Ειδικότητες μυστήριες.

Δημοσ.

Οι γνώμες διίστανται

ένας "αντικειμενικός" τρόπος να βρει πόσο αξίζει ένα ΙΕΚ είναι ο εξής;

Πολλαπλασιάζεις την αντικειμενική αξία της περιοχής με τα τετραγωνικά του κτιρίου.

Δημοσ.

Σε ΙΕΚ ειναι καλο να πας μονο αν κοιταξεις καποιο επαγγελμα το οποιο θα ειναι λιγος ο χρονος διδασκαλιας και θα σου προσφερει αμεσα αποτελεσματα (μηχανικος αυτοκινητων, σεφ σαν παραδειγμα). Να κοιταξεις για ΙΕΚ τα οποια εχουν αμεσες συνεργασιες με εταιριες οπου μπορουν να σου προσφερουν κατι αν εισαι καλος. Εποχη 2004 το ΙΕΚ Δελτα ας πουμε ειχε τους 3 πρωτους μαθητες της καθε ταξης με πιστοποιηση για σιγουρη εργασια στην Toyota hellas σαν μηχανικοι. Καθολου κακη προταση. Τετοιου ειδους "ευκαιριες" παρουσιαζονται κατα καιρους στα ΙΕΚ οποτε ειναι καλο να τα ψαχνεις λιγο και μπορει κατι να σου αρεσει.

• Like 1
Δημοσ.

σε ιεκ? δεν το ξερω καθολου

κοπελα ειμαι παντως!!!!

δεν τα πολυ ξερω αυτα συγχωρεστε με παλιοτερα δεν ειχα ιντερνετ για να ενημερωθω σωστα και καταλληλα

Δημοσ.

Έχω 2 φίλες που η μία ήταν ΦΠΨ και η άλλη σε ΙΕΚ, και οι 2 συμφωνούν στο ότι καλύτερη αποκατάσταση έχουν αυτοί -αυτές ορθότερα- απο ΙΕΚ, αλλά με πιστοποίηση. Ο λόγος που προτιμώνται από παιδικούς σταθμούς (ιδιωτικούς) είναι ότι στο ΙΕΚ κάνουν κατασκευές,κουκλοθέατρα,τραγουδάκια κλπ. που στο uni δεν παίζουν, γιατί όπως και να το κάνουμε καλή η θεωρία αλλά η πράξη μετράει...

*edit : Για ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων φίλε, είναι μανίκι η δουλειά, αν έχεις τα guts και ασχολείσαι μόνος σου αρκετά, κάτι θα κάνεις. Δυστυχώς έχω συναναστραφεί με μηχανικούς αυτοκινήτων από δημόσια ΙΕΚ και δεν ήξεραν ούτε τα βασικά. Βέβαια -off the record- υπάρχει αρκετή δουλεία σε φορτηγά προς Ολλανδία/Γερμανία σε αυτόν τον κλάδο, γιατί έτσι όπως πάνε τα πράγματα ποτέ δεν ξές.

Δημοσ.

Έχω 2 φίλες που η μία ήταν ΦΠΨ και η άλλη σε ΙΕΚ, και οι 2 συμφωνούν στο ότι καλύτερη αποκατάσταση έχουν αυτοί -αυτές ορθότερα- απο ΙΕΚ, αλλά με πιστοποίηση. Ο λόγος που προτιμώνται από παιδικούς σταθμούς (ιδιωτικούς) είναι ότι στο ΙΕΚ κάνουν κατασκευές,κουκλοθέατρα,τραγουδάκια κλπ. που στο uni δεν παίζουν, γιατί όπως και να το κάνουμε καλή η θεωρία αλλά η πράξη μετράει...

Sorry αλλά κατάλαβα καλά ... εννοείς ότι κάποιος ζητά πιστοποίηση από κάποιον για το ότι έχει "εκαπιδευτεί" να παίζει κουκλοθέατρο να παίζει με lego και να λέει τραγουδάκια ?

Και τον χαλάει ότι ο ΦΠΨ δεν έχει "εκαπιδευτεί" σε αυτό ?

ΥΓ : Τι σχέση έχει το ΦΠΨ με τους παιδικούς σταθμούς ???

Δημοσ.

Δεν ισχύει. Στα ΤΕΙ έχουν ολόκληρα 6μηνα για κατασκευή μουσικών οργάνων, θέατρο κλπ

Δυστυχώς τα πράγματα είναι απλά, εφόσον πλέον υπάρχουν άπειροι απόφοιτοι απο ΑΕΙ ΤΕΙ σε κάποιες ειδικότητες, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα προσλάβει απόφοιτο ΙΕΚ. Όλοι ξέρουν πως μόνο το 10% των αποφοίτων ΙΕΚ αξίζει πραγματικά και οι άλλοι απλά μπήκαν απλά για να λένε ότι έκαναν κάτι.

οι μόνες ειδικότητες που αξίζουν είναι ειδικότητες που δεν υπάρχουν σε ανώτατες σχολές. Στην τελική αν κάποιος θέλει να επιλέξει ιδιωτική εκπαίδευση και βγαίνει οικονομικά, ας πάει στο DEREE μόνο εφόσον το πάρει φυσικά σοβαρά. Διαφορετικά ας δώσει πανελλήνιες σε ειδικότητα όμως που αγαπάει πραγματικά και όχι απλά για να μπει κάπου. Αξίζει τον κόπο αν κάποιος το πάρει σοβαρά και με πρόγραμμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...