Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστειλα ένα έμβασμα 26€ από τράπεζα Πειραιώς σε λογαριασμό στην Εθνική μέσω του winbank.

- Τί χρέωση θα έχω; (Έβαλα our)

- Πότε θα φανεί στο winbank;

- Αν δεν υπάρχει στο υπόλοιπο το ποσό χρέωσης, τί γίνεται;

Γιατί τώρα που το έψαξα λίγο, βλέπω κάτι 15€ και βάλε και τρομάζω. Είναι η πρώτη φορά που κάνω μεταφορά χρημάτων μέσω winbanking.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η χρέωση είναι 0,50€ για ποσά μέχρι 15000€, αν βέβαια έχεις συμπληρώσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.

Εγώ μέχρι τώρα είχα συναλλαγές μόνο με άτομα που είχαν και αυτοί λογαριασμό στην Πειραιώς. Προχθές πήγα να στείλω ένα εμβάσμα στην τράπεζα Κύπρου και είδα ότι εκτός από το iban ζητάει και ονοματεπώνυμο δικαιούχου στα Λατινικά. Έλεος!

Δημοσ.

- Τί χρέωση θα έχω; (Έβαλα our)

Αν θυμάμαι καλά θα χρεωθείς κάπου 7-9 ευρω εκτός αν εχουν αλλάξει οι τιμές

- Πότε θα φανεί στο winbank;

Αν πάτησες να εκτελεστεί άμεσα τοτε πρέπει ήδη να φαίνεται στο ιστορικό των εμβασμάτων σου. Τα χρήματα αφαιρούνται εντός της επομενης εργάσιμης

- Αν δεν υπάρχει στο υπόλοιπο το ποσό χρέωσης, τί γίνεται;

Απλώς δεν θα εκτελεστεί.

Δημοσ.

Τα έβαλα όλα τα στοιχεία. Ονοματεπώνυμο σε λατινικούς κανονικά. Στα στοιχεία του μου έδωσε και έναν κωδικό που δε ξέρω τί είναι και δε το χρησιμοποίησα. Είναι κάπως έτσι.

ΕΘΝΙΚΗ : 149/123456-78

IBAN : GR62 1234 1234 1234 1234 1234 1234 στο όνομα Τάδε Τ.

Άλλαξα τους αριθμούς. Μιλάω για τον πρώτο αριθμό, τί είναι; Δε το χρησιμοποίησα καθόλου. Απλά επέλεξα Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, στις επιλογές. Ξες πότε θα πραγματοποιηθεί το έμβασμα;

9€ πολλά δεν είναι; Σε άλλες αναζητήσεις μου λένε 2-3€, σε άλλες 15€. Τί ισχύει τελικά; Το έμβασμα δε φαίνεται στο winbank μου. Υπόλοιπο έχω 4€, πέρα των 26€ που θέλω να στείλω.

Edit: Δεν πρέπει να έγινε, γιατί πάτησα άμεσα. Αν τα βγάλω από κάποιο ΑΤΜ, ώστε να τα καταθέσω αυτοπροσώπως αύριο, υπάρχει περίπτωση να με χρεώσει η Πειραιώς τίποτα;

Δημοσ.

η εθνικη εχει προμηθεια 50λεπτα για εως 100.000ευρω αλλα παιρνει 1ευρω η αλλη τραπεζα+συστημα διας οποτε 1,5ευρω καθε εμβασμα

Δημοσ.

Δεν σου λεει η τραπεζα σου τις χρεώσεις πριν στειλεις τα χρηματα?

Απο ΕΤΕ προς Κύπρου οι χρεώσεις ειναι οι κάτωθι

26,00 EUR Καθαρό ποσό εμβάσματος

1,60 EUR Σύνολο Προμηθειών προς Είσπραξη:

27,60 EUR Σύνολο προς Χρέωση Λογαριασμού:

1,10 EUR Υπέρ ΕΤΕ:

0,43 EUR Υπέρ ΔΙΑΣ:

0,07 EUR

Δημοσ.

Λέω να ξαναπατήσω να στείλω το έμβασμα, γιατί δεν το γράφει στο winbank.

Δεν σου λεει η τραπεζα σου τις χρεώσεις πριν στειλεις τα χρηματα?

Απο ΕΤΕ προς Κύπρου οι χρεώσεις ειναι οι κάτωθι

26,00 EUR Καθαρό ποσό εμβάσματος

1,60 EUR Σύνολο Προμηθειών προς Είσπραξη:

27,60 EUR Σύνολο προς Χρέωση Λογαριασμού:

1,10 EUR Υπέρ ΕΤΕ:

0,43 EUR Υπέρ ΔΙΑΣ:

0,07 EUR

Δε μου λέει πουθενά τις χρεώσεις. Που τις βρήκες εσύ Νίκο; ΕΤΕ είναι εταιρικό;

Δημοσ.

Λέω να ξαναπατήσω να στείλω το έμβασμα, γιατί δεν το γράφει στο winbank.

Δε μου λέει πουθενά τις χρεώσεις. Που τις βρήκες εσύ Νίκο; ΕΤΕ είναι εταιρικό;

Οχι απλά εκανα ενα έμβασμα απο ΕΤΕ σε Κυπρου αλλά δεν το επιβεβαίωσα.

Πριν την επιβεβαίωση λοιπον η ΕΤΕ σου λεει το σύνολο των χρεώσεων που θα εχεις.

ΥΓ απλο ειναι

Δημοσ.

Δε παίζει να με χρεώσει η Πειραιώς παραπάνω από ότι έχω μέσα (να πάω μείον και να χρωστάω δηλαδή), έτσι; Στο πεδίο SEPA τί βάζουμε; Δεν έβαλα τη πρώτη φορά, ίσως να φταίει αυτό, έ;

Δημοσ.

Δε παίζει να με χρεώσει η Πειραιώς παραπάνω από ότι έχω μέσα (να πάω μείον και να χρωστάω δηλαδή), έτσι; Στο πεδίο SEPA τί βάζουμε; Δεν έβαλα τη πρώτη φορά, ίσως να φταίει αυτό, έ;

Γινετε και αυτο αν ο λογαριασμός εχει αρνητικό πιστωτικό υπόλοιπο. Δηλαδή υπερανάληψη, αυτο το ξέρεις εσυ και η τράπεζα σου

Δημοσ.

Αν έκανες την συναλλαγή μετά τις 6 θα γίνει αύριο η μεταφορά.. Εμένα η Πειραιώς μου κρατάει 50 λεπτά σε εμβάσματα προς εθνική αν βάλω IBAN αν βάλεις μόνο αριθμο λογαριασμού και όχι όλο το IBAN πρέπει να έχει περίπου 10€ χρέωση.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Αν έκανες την συναλλαγή μετά τις 6 θα γίνει αύριο η μεταφορά.. Εμένα η Πειραιώς μου κρατάει 50 λεπτά σε εμβάσματα προς εθνική αν βάλω IBAN αν βάλεις μόνο αριθμο λογαριασμού και όχι όλο το IBAN πρέπει να έχει περίπου 10€ χρέωση.

Μπορείς να μου πεις τι διαφορά έχει το iban με τον αριθμό λογαριασμού; Δώσε μου ένα παράδειγμα, γιατί είμαι τελείως άσχετος. Είναι άλλος αριθμός τελείως;

Δημοσ.

Το IBAN ειναι ο αριθμός λογαριασμού ο οποίος έχει όμως και και κάποια αλλα νούμερα μπροστά και γράμματα. Ξεκινάει με τα αρχικά χώρας πχ GR 0000 0000 0000 0000 κτλ. Κάποια απο αυτά αναφέρονται στον κωδικό του υποκαταστήματος που ανήκει ο λογαριασμός

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...