therock Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Επειδη δεν μπορω να βρω δουλεια στον τομεα που σπουδασα, σκεφτομαι μηπως ξεκινησω σπουδες σε Οικονομικες Επιστημες για να μην χανω ασκοπα το χρονο μου, καθως τρεχουν οι εξελιξεις στην χωρα μας. Επειδη το αντικειμενο που σπουδασα (Μηχανικος) δεν εχει σχεση με οικονομικα, να φανταστω πως δεν θα μπορω να ακολουθησω απευθειας καποιο προγραμμα σε επιπεδο Master σε Ιδιωτικη σχολη στην Ελλαδα (BCA/AMC)? Ποιες ειναι οι επιλογες μου? Πανελληνιες 10% Κατατακτηριες για Προπτυχιακο Bachelor Master Απο τα παραπανω τι αξιζει καλυτερα και ειναι πιο βατο?
alan2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 και με τι θα ασχοληθείς μετα τα οικονομικά?
alex_000 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Φιλε το να μην βρίσκεις δουλεια δεν ειναι λόγος να αρχίσεις σπουδές εκ νέου σε άλλο αντικείμενο (εφόσον σου αρέσει το αντικείμενο σου και το νιώθεις). Αν το παλέψεις παρα πολύ υπάρχει διέξοδος. That said το μόνο που έχει νόημα να κανεις συμφωνα με αυτά που μου λές είναι MBA in finance. Οτι αλλο σου πουνε είναι απλά λαθος. Το μόνο θέμα είναι οτι είναι συνήθως 2 ετές (στην ελλάδα). Αν θές ενός χρόνου κανε master se finance. Αυτά που σου λέω (κυρίως το mba) δεν "ακυρώνει" το πρωτο πτυχιο σου ισα ισα μπορεί να καταλήξεις παλι μηχανικός καποτε. 1
therock Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 και με τι θα ασχοληθείς μετα τα οικονομικά? Απαντα στα αλλα και αστο αυτο τωρα! Φιλε το να μην βρίσκεις δουλεια δεν ειναι λόγος να αρχίσεις σπουδές εκ νέου σε άλλο αντικείμενο (εφόσον σου αρέσει το αντικείμενο σου και το νιώθεις). Αν το παλέψεις παρα πολύ υπάρχει διέξοδος. That said το μόνο που έχει νόημα να κανεις συμφωνα με αυτά που μου λές είναι MBA in finance. Οτι αλλο σου πουνε είναι απλά λαθος. Και εγω για ΜBA σκεφτομουνα. Οσο ασχημα και αν ειναι τα πραγματα, και παρα τις οσες ζημιες δηλωνουν οι επειχηρησεις, ζουμε την εποχη της Εταιροκρατιας, και ισως με λιγη τυχη να μπορεις να στελεχωθεις σε καποια επειχηρηση.
alan2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Σε ρώτησα γιατι εχω πτυχίο οικονομικών και δεν μου εχει χρησιμεύσει ακόμα κάπου.
therock Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Σε ρώτησα γιατι εχω πτυχίο οικονομικών και δεν μου εχει χρησιμεύσει ακόμα κάπου. Α ναι? Νομιζα οτι ηθελες να προβληματισεις εναν ηδη προβληματισμενο ανθρωπο! Πανω σε τι αντικειμενο σπουδασες, και ποιες ειναι οι εμπειριες σου αν επιτρεπεται?
black_widow Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Επειδη δεν μπορω να βρω δουλεια στον τομεα που σπουδασα, σκεφτομαι μηπως ξεκινησω σπουδες σε Οικονομικες Επιστημες για να μην χανω ασκοπα το χρονο μου, καθως τρεχουν οι εξελιξεις στην χωρα μας. Επειδη το αντικειμενο που σπουδασα (Μηχανικος) δεν εχει σχεση με οικονομικα, να φανταστω πως δεν θα μπορω να ακολουθησω απευθειας καποιο προγραμμα σε επιπεδο Master σε Ιδιωτικη σχολη στην Ελλαδα (BCA/AMC)? Ποιες ειναι οι επιλογες μου? Πανελληνιες 10% Κατατακτηριες για Προπτυχιακο Bachelor Master Απο τα παραπανω τι αξιζει καλυτερα και ειναι πιο βατο? Κοίτα ότι υπάρχουν μηχανικοί με MBA σε διευθυντικές θέσεις υπάρχουν αλλά τα παραδείγματα που έχω εγώ στο μυαλό μου είχαν και αρκετά χρόνια εμπειρία για να προαχθούν. Είσαι σίγουρος ότι το χρειάζεσαι τώρα το MBA ;
imr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Απο μηχανικος κανεις μεταπτυχιακο στα Οικονομικα σε οτι κατευθυνση θελεις και εισαι μια χαρα. Γενικα κοιτα για Master, βατο θα σου ειναι σιγουρα καθως μαθηματικα φανταζομαι ξερεις. Απλα κοιτα τι ακριβως Master θα κανεις
Praetorianos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 That said το μόνο που έχει νόημα να κανεις συμφωνα με αυτά που μου λές είναι MBA in finance. Οτι αλλο σου πουνε είναι απλά λαθος. ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΜΒΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΜΒΑ λυπηθείτε την αγορά εργασίας. Κουτσός, στραβός, ανάπηρος, κουφός, μουγγός, μηχανικός, φιλόσοφος, φιλόλογος, μαθηματικός, πληροφορικάριος, πολιτικός επιστήμονας, ιχθυοκαλλιεργητής, λογιστικάριος, βιολόγος, χημικός, άνεργος, απόφοιτος, με εμπειρία, χωρίς εμπειρία, με λίγη εμπειρία, με πολύ εμπειρία, όλοι "τώρα που *random λόγος* θα πάω για MBA/Marketing". Είναι απίθανο να ρωτήσεις πάνω από 5 άτομα που έχουν κάνει master και να μην σου απαντήσει ένας τουλάχιστον ότι έχει ΜΒΑ σε *random αντικείμενο*. Αν θέλεις ντε και καλά να ασχοληθείς με οικονομικά κι όχι να εμβαθύνεις στην επιστήμη σου βρες τουλάχιστον κάτι πρωτότυπο ή κάτι που θα σου προσφέρει μοναδικές γνώσεις. Το να είσαι ακόμα ένας δεν θα σου προσφέρει και πολλά, ειδικά τώρα πλέον. 3
revolver1990 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Το θέμα είναι ότι εδώ στην Ελλάδα που θέλει να κάτσει το παιδί δεν υπάρχουν πρωτότυπα μάστερς (αν δεν κάνω λάθος) οπότε θα ακολουθήσει την συμβατική οδό.Τι έχουν πάθει όλοι και θέλουν να σπουδάσουν οικονομικά? έχω 4 φίλους στο φυσικό και θέλουν όλοι να κάνουν μεταπτυχιακό στα οικονομικά....μάλλον ζήλεψαν τον Παπαδήμο or something και έχουν την εντύπωση πως θα βρουν δουλειά λες και δεν είναι ήδη κορεσμένος ο κλάδος των χρηματοοικονομικών
sphinxgr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Να υποθέσω όχι μηχανικός πολυτεχνείου, έτσι? Γενικά μην νομίζεις ότι βρίσκεις και εύκολα δουλειά και απόφοιτος οικονομικών να είσαι, Αν θες γρήγορα και σίγουρα λεφτά και γουστάρεις, γίνε developer / web designer! Νομίζω εφόσον έχεις ένα πτυχίο ο χρόνος που θα χάσεις για 2ο είναι σημαντικότερος απο τις νεες ευκαιρίες που θα έχεις στη ζωή σου
therock Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Να υποθέσω όχι μηχανικός πολυτεχνείου, έτσι? Γενικά μην νομίζεις ότι βρίσκεις και εύκολα δουλειά και απόφοιτος οικονομικών να είσαι, Αν θες γρήγορα και σίγουρα λεφτά και γουστάρεις, γίνε developer / web designer! Νομίζω εφόσον έχεις ένα πτυχίο ο χρόνος που θα χάσεις για 2ο είναι σημαντικότερος απο τις νεες ευκαιρίες που θα έχεις στη ζωή σου Σωστα. Επισης ειχα σκεφτει και γω MSc Computing/IT, αλλα δεν ξερω. Δεν πας για πολυ καψιμο? Ειπαμε να χρησιμοποιοουμε υπολογιστες σαν Χομπι, αλλα οχι και ολη μερα σαν επαγγελμα. Λεφτα παντως οντως παιζουν, δεν εχει κορεσμο εκει?
revolver1990 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Σωστα. Επισης ειχα σκεφτει και γω MSc Computing/IT, αλλα δεν ξερω. Δεν πας για πολυ καψιμο? Ειπαμε να χρησιμοποιοουμε υπολογιστες σαν Χομπι, αλλα οχι και ολη μερα σαν επαγγελμα. Λεφτα παντως οντως παιζουν, δεν εχει κορεσμο εκει? Κορεσμό στην Ελλάδα έχουν τα πάντα( όχι ότι λέω κάτι νέο ) αλλά στο εξωτερικό πουλάει πολύ ο συγκεκριμένος κλάδος.Ένας κολλητός μου με απλό προπτυχιακό στο computer science (ήταν πολύ καλός όμως) δουλεύει στην IBM Αγγλία με πολύ καλά λεφτά και ένας άλλος πήγε Ελβετία έχοντας προυπηρεσία στο υπουργείο εσωτερικών και πληρώνεται 76000 τον χρόνο εκεί.Αν σου αρέσει ο προγραμματισμός και είσαι ταυτόχρονα και πολύ καλός πήγαινε αμέσως αλλιώς δοκίμασε κάπου αλλού 1
sphinxgr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Σωστα. Επισης ειχα σκεφτει και γω MSc Computing/IT, αλλα δεν ξερω. Δεν πας για πολυ καψιμο? Ειπαμε να χρησιμοποιοουμε υπολογιστες σαν Χομπι, αλλα οχι και ολη μερα σαν επαγγελμα. Λεφτα παντως οντως παιζουν, δεν εχει κορεσμο εκει? Το θέτεις ακριβώς όπως πρέπει. Αν είναι να το κάνεις, θα το κάνεις μόνο για να καείς και να γουστάρεις. Αν δεν το κάνεις με αυτό τον τρόπο, πάλι άνεργος θα είσαι. Ο λόγος? Έχεις "αντιπάλους" αυτούς που γουστάρουν να καίγονται και να ασχολούνται ΣΥΝΕΧΕΙΑ με ένα υπολογιστή Κορεσμό δεν έχει, κάθε επιχείρηση , κάθε εταιρία κλπ θέλει IT's. Αν όχι τόσο στην Ελλάδα, στο εξωτερικό έχουν και έλλειψη java developer φιλος 29 ετών πληρωνόταν με 28.000/ έτος εδώ και έφυγε για Zürich 100.000 έτος (φέτος, όχι τις παλιές καλές εποχές). Όλοι έχουν μια τέτοια περίπτωση Φυσικά ήταν και αυτός τσάκαλος
Anubis13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Κορεσμό στην Ελλάδα έχουν τα πάντα( όχι ότι λέω κάτι νέο ) αλλά στο εξωτερικό πουλάει πολύ ο συγκεκριμένος κλάδος.Ένας κολλητός μου με απλό προπτυχιακό στο computer science (ήταν πολύ καλός όμως) δουλεύει στην IBM Αγγλία με πολύ καλά λεφτά και ένας άλλος πήγε Ελβετία έχοντας προυπηρεσία στο υπουργείο εσωτερικών και πληρώνεται 76000 τον χρόνο εκεί.Αν σου αρέσει ο προγραμματισμός και είσαι ταυτόχρονα και πολύ καλός πήγαινε αμέσως αλλιώς δοκίμασε κάπου αλλού Ασχετο αλλα 76k ειναι λιγα για ελβετια εκτος αν μιλαμε για καθαρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα