Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σας θα ήθελα τη γνώμη σας αν είναι εύκολο σχετικά με το τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΤΕΙ λάρισας εγώ γενικά ενδιαφέρομαι μονο για software το hardware και τα δίκτυα δεν μου πολύ αρέσουν ώστε να τους αφαιρέσω τον κατάλληλο χρόνο στο διάβασμα οποτε θα ήθελα να μου πείτε αν θα συναντήσω κάποιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο τει, η μήπως θα ήταν καλλίτερο για εμενα κάποιο όπως τις θεσσαλονίκης που είναι απλά πληροφορικής η γνώμη σας θα μου είναι πολύ χρήση ευχαριστώ

επίσης μια άλλη μικρή απορία

σχετικά με την εστία ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τα μονα που ξέρω είναι ότι έχει πολύ μικρά δωμάτια και δεν είναι ιδιαιτερα "ωραία" βεβαια δεν υπάρχει μονο 1 από όσο ξέρω αλλα γενικά θα ήθελα να πληροφορηθώ λίγο για το τη γίνεται εκεί μέσα.

Δημοσ.

πάρε σβάρνα όλα τα πανεπιστήμια(σιτες) και δες το πρόγραμμα σπουδών, δες πόσα μαθήματα προγραμματισμού-Software Κάνουν και βγάλε άκρη μόνος σου.

Δημοσ.

Η αδερφή μου πέρασε εκεί φέτος....

Άντε και καλή τύχη μάγκεσ δηλαδή η σχολή ε;( αν και άκουσα ότι έχει πολλά εργαστήρια κτλπ)

Δημοσ.

IHateLove ευχαριστώ για την συμβουλή σου αλλα έψαξα αρκετά μπορώ να πω απλά θέλω τι γνώμη κάποιου που έχει πάει η ίσος γνωρίζει :)

headbanger ευχαριστώ ;) ελπίζω να είναι καλά ως πρωτοετής έχω λίγο άγχος.

Δημοσ.

Τηλεπικοινωνιών λέει άρα δίκτυα θα έχει.

Αν κρίνω απο το πρόγραμμα σπουδών τους τότε έχει αρκετα (απο τον τίτλο μαθήματος,τι διδάσκεται δεν μπορώ να ξέρω)

Ολοκληρώματα,ολοκληρώμαατα,μετασχηματισμοί και ολοκληρώματα είναι η σχολή σε γενικές γραμμές

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις πληροφορίες φιλε για την ακρίβεια εμενα με ενδιαφέρει κύριος η ειδικότητα software engineer με κάτι που αγαπάς ασχολείσαι :P ... αλλα απ την άλλη φοβάμαι μην τα βρω σκούρα την 1 χρονιά με τα μαθηματικά δεν ξέρω καθόλου δεν τα μπορώ :/

να και το πρόγραμμα το έχω δει πολλές φορές και με ανησυχούν τα 2 πρώτα εξάμηνα λόγω τον μαθηματικών :/ τι να κάνουμε δεν τα κατέχω ...

πρόγραμμα: http://www.cs.teilar.gr/CS/lessons.jsp

Δημοσ.

Πέρασες στο τει Λάρισας? Γιατί δεν κατάλαβα αν πέρασες ή τωρα δίνεις από το πρώτο post σου!

Εγώ τώρα σε λίγους μήνες (ελπίζω) θα πάρω πτυχίο από αυτό το τμήμα.

Όταν είχα περάσει εγώ είχε αρκετά μαθήματα επιλογής σε όλα τα εξάμηνα αλλά και κατεύθυνσεις (είτε προγραμματισμός είτε τηλεπικοινωνίες) μετά από καποιο εξάμηνο οπότε μπορούσες να επιλέξεις κατά καποιον τρόπο σε τι τομείς θα εμβαθύνεις.

Τώρα έχουν κάνει ένα ενιαίο πρόγραμμα που περιέχει 40 μαθήματα σχεδόν μοιρασμένα ανάμεσα σε προγραμματισμό και δίκτυα.

Υπάρχουν δύσκολα και εύκολα μαθήματα και στους δύο τομείς. Αλλά όπως λες και συ δυσκολότερα είναι αυτά που δε σε πολυενδιαφέρουν και έτσι διαβάζονται και δυσκολότερα.

Από τις άλλες σχολές που ανέφερες δεν έχω δει το πρόγραμμά τους αλλά από άτομα που έχω μιλήσει έχω καταλάβει ότι τα μαθήματα και η ύλη γενικότερα είναι κατά μεγάλο βαθμό η ίδια σε όλες αυτές τις παρόμοιες σχολές.

Ίσως η συγκεκριμένη της Λάρισας έχει κάποια παραπάνω μαθήματα σχετικά με τηλεπικοινωνίες. Δεν ξέρω ίσως στην πορεία τα βρεις και αυτά ενδιαφέροντα.

Γνώσεις προγραμματισμού που σε ενδιαφέρει θα πάρεις αρκετές χωρίς βέβαια να περιμένεις από τη σχολή (και από οποιαδήποτε σχολή) ότι θα βγεις και μόνο από τις γνώσεις της σχολής θα μπορείς να παράγεις κάτι εμπορικό. Η σχολή απλά θα σου δώσει τα βασικά θεμέλια για να ασχοληθείς ευκολότερα μόνος σου και θα σου δείξει εν μέρη τι τεχνολογίες υπάρχουν γύρω σου και που θα μπορούσες να κατευθυνθείς για να εξελήξεις αυτό που σου αρέσει γρηγορότερα.

(Αν το πρόβλημα σου είναι τα μαθηματικά στα πρώτα εξάμηνα εγώ τουλάχιστον δεν θα τα φοβόμουν!! trast me! Τη φυσική θα φοβόμουν!)

Άντε καλή φοιτητική ζωή τυχαιρέ...!!

Αν χρειαστείς καμιά άλλη πληροφορία σχετικά ρώτησε με.

• Like 1
Δημοσ.

σου εύχομαι να πάρεις το πτυχίο σου φιλε ναι πέρασα λάρισα με τη φυσική είμαι καλούτσικα αλλα η φυσική διαβάζεται ενώ τα μαθηματικά όχι :Σ ναι όντως είναι πολλά τα μαθήματα και σαφώς δεν περιμένω από τι σχολη να μου μάθει τα πάντα :P ευχαριστώ για της πληροφορίες έχω 1 τελευταία ερώτηση κάθε χρόνο οποιος δεν μένει εστία και είναι επιεικής στα μαθήματα παίρνει αμοιβή 1000 ευρώ ?

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει ακόμη αυτό με τα 1000 ευρώ αλλά εγώ τα είχα πάρει δυο τρεις φορές. Και πρέπει να έχεις περάσει πάνω από κάποιο ποσοστό μαθημάτων της χρονιάς που είσαι.. ή το 1/2 ή τα 3/4 κάτι τέτοιο!!

Δημοσ.

έχω 1 τελευταία ερώτηση κάθε χρόνο οποιος δεν μένει εστία και είναι επιεικής στα μαθήματα παίρνει αμοιβή 1000 ευρώ ?

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο..

Δημοσ.

Έχε υπόψιν σου ότι

Έστω 2 τμήματα Α και Β με τα εξής μαθήματα

Α)

• Προγραμμαστιμό 1
  • Προγραμματισμό 2
  • Προγραμματισμό 3
  • ΔΕ Πραγματικού χρόνου
  • Δομές και αλγόριθμοι
  • ... κλπ

και

Β)

• Προγραμματισμός 1
  • Προγραμματισμός 2
  • Τεχνικές Αλγορίθμων
  • Δομές Δεδομένων
  • Διαδικτυακός Προγραμματισμός

ίσως το Β > Α, γενικά όταν βλέπεις μαθήματα Προ 1,2,3,...ν Να πηγαίνει το μυαλό στο κακό γιατί πολύ απλά 80% είναι ίδια γλώσσα και 2ον πίστεψε με ότι δεν θα μάθεις τίποτα παραπάνω από τι το Β που έχει προ1 και προ2(απλά είναι πιο απλωμένη η ύλη στο Α ), γενικά να κοιτάς να έχει όσο το δυνατών περισσότερες τεχνολογίες

δεν είναι 1 η γλώσσα σήμερα

φυσικά αυτό θέλει και λίγη προσοχή, γιατί υπάρχουν τμήματα που έχουν Προ1, προ2, προ3 όπου προ1 και προ2 είναι C/C++ προ3 Java (απλά συνήθως ισχύει το πάνω)

Επίσης να κοιτάς και την περιγραφή του μαθήματος, αν δεις κάτι που έχει πολύ μπλα μπλα , δηλαδή πολλά πράγματα που καλύπτουν τότε να το προτιμήσεις (αν φυσικά έχεις σκοπό να μάθεις κάτι, γιατί άλλοι απλά θέλουν ένα πτυχίο και προτιμάνε εύκολα και λίγα πράγματα)

(Αν το πρόβλημα σου είναι τα μαθηματικά στα πρώτα εξάμηνα εγώ τουλάχιστον δεν θα τα φοβόμουν!! trast me! Τη φυσική θα φοβόμουν!)

έχετε βγάλει και βιντεάκι νομίζω :P

ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ CC ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

http://www.youtube.com/watch?v=ejpAwdhOFRk

• Like 1
Δημοσ.

thx IHateLove :)

Έχω μια απορία αν μπορεί να μου την λύση κανεις θα του ήμουν υπόχρεος άμα κάποιος είναι απόφοιτος ΤΕΙ πληροφορικής Λάρισας και κάποιος απόφοιτος ΤΕΙ πληροφορικής ποιο πτυχίο είναι πιο ισχυρό ? η έχουν την ίδια ισχύει ? dld αν πάμε κάπου για δουλειά με ιδιους βαθμούς θα πάρουν τον απόφοιτο λάρισας η θεσσαλονίκης ?

Δημοσ.

αν είναι και α 2 από ΤΕΙ τότε είναι ας πούμε ισάξια

και πάλι όμως παίζουν πολλά πράγματα ρόλο

- Πόλη, δυστυχώς (είναι ηλίθιο αλλά άλλο να σπουδάζεις αθήνα-θεσσαλονίκη-λάρισα και άλλο λαμία πχ)

- εξαρτάτε το τμήμα, της Λάρισας στρέφεται αρκετά προς τα δίκτυα, αν πας για web-developer πχ συνήθως κάποιος από κάποια σχολή με όνομα "Πληροφορικής" αθήνας πχ έχει περισσότερες πιθανότητες

λογικά... γιατί τελευταία δεν υπάρχει λογική και προτιμάνε χωρίς πολλά πολλά για να μην πληρώνουν...

η έχουν την ίδια ισχύει ? dld αν πάμε κάπου για δουλειά με ιδιους βαθμούς θα πάρουν τον απόφοιτο λάρισας η θεσσαλονίκης ?

η λογική θα έλεγε Θεσσαλονίκη, αλλά και η Λάρισα έχει ένα καλό ΤΕΙ, είναι δυνατό όνομα, ακούγονται διάφορα συχνά για αυτούς, πρόσφατα βραβεύτηκαν από την Microsoft για μια εφαρμογή που είχανε κάνει (για τρένα νομίζω)

από την άλλη φίλε μου η Mircosoft βραβεύει κόσμο για πλάκα, δεν κοστίζει και τίποτα, ένα απλό χαρτί είναι...

Δημοσ.

Για να το θέσω καλύτερα έχω μια δυνατότητα να παο σε ένα από τα 2 ΤΕΙ ( μην ρωτήσετε πως :P ) απλά αύριο (δευτερα) πρέπει να δηλώσω που θέλω να παο λάρισα η θεσσαλονίκη για αυτό σας ψιλό πρήζω >.< :) έχετε να μου προτείνεται ένα από τα 2 ΤΕΙ πιο θα μου είναι πιο χρήσιμο στο μέλλον ? :/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...