jimarass Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά εχει κανεις συσκευή οζοντος, από αυτες που τις βάζεις σε ένα μικρό λεκανάκι και παράγει κάτι σαν ατμό? Είναι υγειηνό? Καθαρίζει την καπνίλα του καπνιστή? 1
isay Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 jimar-ass το μόνο που καθαρίζουν αυτές οι συσκευές όζοντος είναι την τσέπη του καταναλωτή. Τίποτα άλλο. 5
evabb Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 το οζον ειναι επικινδυνο να το αναπνεεις! αν θες σοβαρο μηχανιμα που παραγει οζον αγορασε ενα τεραστιο φωτοτυπικο! 1
nilosgr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά εγώ που έχω πρόβλημα με το αναπνευστικό μου, (χαμηλό οξυγόνο και ψιλό διοξείδιο) λέτε να βοηθήσει; Λέω εδώ και πολύ καιρό να πάρω, αλλά δεν πολυπιστεύω στα "εναλλακτικά" και δι τα τελεμάρκετινγκ...
evabb Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά εγώ που έχω πρόβλημα με το αναπνευστικό μου, (χαμηλό οξυγόνο και ψιλό διοξείδιο) λέτε να βοηθήσει; Λέω εδώ και πολύ καιρό να πάρω, αλλά δεν πολυπιστεύω στα "εναλλακτικά" και δι τα τελεμάρκετινγκ... οχι για κανενα λογο! το οζον ειναι δηλητηριωδες! (αν και πολυ αμφιβαλω οτι οντως παραγουν οζον αυτες οι συσκευες) http://en.wikipedia.org/wiki/Ozone#Health_effects
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Το όζον αυτό που παράγουν οι συσκευές αυτές δεν είναι το γνωστό όζον της ατμόσφαιρας Ο3 που υπάρχει, είχα ρωτήσει έναν φυσικό και μου είχε πεί οτι είναι άλλου τύπου όζον, νομίζω υποατομικό μου είχε πεί.
evabb Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Το όζον αυτό που παράγουν οι συσκευές αυτές δεν είναι το γνωστό όζον της ατμόσφαιρας Ο3 που υπάρχει, είχα ρωτήσει έναν φυσικό και μου είχε πεί οτι είναι άλλου τύπου όζον, νομίζω υποατομικό μου είχε πεί. δεν υπαρχει αυτο το πραμα που λες.
isay Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά εγώ που έχω πρόβλημα με το αναπνευστικό μου, (χαμηλό οξυγόνο και ψιλό διοξείδιο) λέτε να βοηθήσει; Λέω εδώ και πολύ καιρό να πάρω, αλλά δεν πολυπιστεύω στα "εναλλακτικά" και δι τα τελεμάρκετινγκ... Καλά κάνεις και δεν εμπιστεύεσαι το telemarketing. Αν σκεφτείς τι πουλάνε (μπαλλες πλυσίματος, νανοβιονικά γιλέκα, βερμούδες αδυνατίσματος, αλοιφές απο σάλια σαλιγκαριού, κλπ) καταλαβαίνεις την απάτη. Για το πρόβλημα που εχεις η μόνη λύση είναι παροχέας οξυγόνου. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 δεν υπαρχει αυτο το πραμα που λες. ΟΚ.
isay Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Αντιγράφω και μεταφράζω επιλεκτικά απο το παρακάτω http://www.epa.gov/i...s/ozonegen.html Available scientific evidence shows that at concentrations that do not exceed public health standards, ozone has little potential to remove indoor air contaminants. Τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχίεα δείχνουν οτι σε συγκεντρώσεις που δεν ξεπερνούν τα όρια δημόσιας ασφαλειας, το όζον έχει ελάχιστη συνεισφορά στην αφαίρεση λοιμωδών στοιχείων του αέρα εντός κλειστών χώρων. There is evidence to show that at concentrations that do not exceed public health standards, ozone is not effective at removing many odor-causing chemicals. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν οτι σε συγκεντρώσεις που δεν ξεπερνούν τα όρια δημόσιας ασφαλειας, το όζον δεν είναι δραστικό στην αφαίρεση αρκετών χημικών που δημιουργούν οσμές. If used at concentrations that do not exceed public health standards, ozone applied to indoor air does not effectively remove viruses, bacteria, mold, or other biological pollutants. Αν χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους σε συγκεντρώσεις που δεν ξεπερνούν τα όρια δημόσιας ασφαλειας, το όζον δεν μειώνει δραστικά ιούς, βακτήρια, μούχλα ή άλλους βιολογικούς μολυντές Με λίγα λόγια: Μπορεί να είσαι δραστικό ΑΛΛΑ ΟΧΙ αν δεν είναι παράλληλα θανατηφόρο πολύ επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Edit: Διόρθωση για χάρη του cthulhucarbide
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Με λίγα λόγια: Μπορεί να είναι δραστικό ΑΛΛΑ ΟΧΙ αν δεν είναι παράλληλα θανατηφόρο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτές οι σαλτσούλες νομίζω δεν χρειάζονται... Πάντως αυτές οι συσκευές ρουφάνε τον αέρα και τον καθαρίζουν τοπικά μέσα στην συσκευή και μετά τον ελευθερώνουν "καθαρό"(έτσι υποτίθεται τουλάχιστον). ΔΕΝ απελευθερώνουν αβέρτα όζον μέσα στο δωμάτιο, κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν τεράστιες ποσότητες όζοντος για να φτάσει σε μια κρίσημη συγκέντρωση και να μπορεί να σκοτώσει αυτά που πρέπει. Άρα τα του ανωτέρω ποστ μάλλον δεν πολυισχύουν, ή μάλλον δεν ταιριάζουν. Προσοχή, δεν λέω ότι δουλεύουν καλά και άντε πάρτε όλοι(και γω περισσότερο κατά είμαι), απλώς μετριάζω την όλη προσπάθεια να βγει άχρηστο όσο πιο γρήγορα γίνεται, -ακόμα και με πλάγιες μεθόδους όπως είδαμε-
isay Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 cthulhucarbide επειδή έχω πάντα διάθεση να μάθω. Ας μιλήσουμε για τους «καθαριστές» αέρος. Δηλαδή ρουφούν αέρα, τον βάζουν σε ειδικό χώρο, τον αναμειγνύουν με όζον σε μεγάλες συγκεντρώσεις (για να καθαρίσει) και μετά αφαιρούν το όζον (με ποιο τρόπο αναρωτιέμαι) απο το μείγμα του αέρα και απελευθερώνουν καθαρό αέρα στο περιβάλλον. Έτσι γίνεται; Αυτό εννοείς; Το όζον χρησιμοποιείται πολλά χρόνια σε βιομηχανική κλίμακα για διάφορες χρήσεις, με κύρια αυτή της απολύμανσης. Αυτα που μετέφρασα αφορούν οικιακή κλίμακα και το μόνο που πρακτικά λένε είναι οτι σε οικιακή κλίμακα, αν μείνουμε σε ασφαλή όρια συγκεντρώσεων, δεν εχουν πρακτική αξία (εν ολίγοις ειναι άχρηστα για αυτά που διαφημίζονται). 1
REDODIN7 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Για να σου λυθουν ολες οι αποριες. Site: Κακή Επιστήμη στην υπηρεσία της διαφήμιση 1
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν ξέρω την ακριβή λειτουργία της διάταξης αλλά έτσι -υποτίθεται ότι- δουλεύουν. Και αυτός είναι ο λόγος που ρουφάνε και τον αέρα. Πιθανώς να μην λειτουργούν καν αυτά, οπότε το στάδιο καθαρισμού του αέρα (ή της μη μόλυνσής του) από το όζον να μην χρειάζεται και να μην υπήρξε ποτέ. Αυτό που προσπάθησα να κάνω στο προηγούμενό μου ποστ ήταν να μετριάσω την τρομολαγνεία που πήγε να δημιουργηθεί με κάποιες φράσεις που νομίζω ήταν υπερβολικές. Εδώ μια παλαιότερη συζήτηση στο φόρουμ για το όζον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα