Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι εδώ και έναν χρόνο βουλιμική. Πλέον έχω αρχίσει να έχω ενοχλήσεις στο στομάχι και οι θόρυβοι που κάνει να ειναι πολυ έντονοι. Ειπα πολλές φορές ότι θα το σταματήσω αλλα δεν τα κατάφερνω.Να πω ότι πριν ένα χρόνο ήμουν καμία δεκαριά κιλά παχύτερη.

Σήμερα συγκεκριμένα νιώθω κατι σκισίματα στο στομάχι.Τα δόντια μου προς το παρόν είναι γερά.Έχει αντιμετωπίσει κανένας άλλος τετοιο πρόβλημα στο παρελθόν.Μακροπρόθεσμα τι μπορεί να συμβεί;Λένε και για θάνατο αλλά το θεωρώ υπερβολή.

Πάντως είναι πολύ άσχημη διαδικασία το να προκάλεις την αποβολή του φαγητού με μη φυσιολογικό τρόπο.Κάποιες φορές πονάει πολύ σου καίγεται το στομάχι και ο λαιμός και τα φαγητά βγαίνουν από την μύτη.Σου προκαλεί πονοκέφαλο και ζαλάδα.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Λένε και για θάνατο αλλά το θεωρώ υπερβολή.

Θανατος, χωρις υπερβολες.

Ψυχιατρο ή τελος παντων σε οποιον γιατρο ειναι καταλληλος για την βουλιμια. Αμεσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω ότι θα το σταματήσω καποια στιγμή μόνη μου,άλλωστε όταν ξεκίνησα ήμουν παχιά και είχα σιχαθεί τον εαυτό μου.βλέπω τώρα έχουν αραιώσει οι εμετοί ,δεν είναι καθημερινοί.Επίσης, έχω ξεπεράσει μόνη μου χωρίς βοήθεια έντονο καταθλιπτικό επεισόδιο.

Επεξ/σία από kostarika
Δημοσ.

Εγώ νόμιζα αυτό είναι μέθοδος των ανορεξικών... οι βουλιμικές δεν είναι αυτές που τρώνε συνεχεια? :P

όπως και να έχει προφανώς κάτι συνέβη στην ζωή σου που δεν μπορείς να το επεξεργαστείς/ξεπεράσεις κτλ

αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα και να θες να γίνεις ομορφότερη? λεπτότερη? η τέσπα σου δημιουργεί την ανάγκη να ψάχνεις την απόλαυση σε άλλες λύσεις υποκατάστατα όπως το φαΐ.

και από αυτό να γλιτώσεις αν δεν έχει τίποτα αλλάξει στην ζωή σου εκτος από το να κόψεις το φαΐ τότε (επειδή ακριβώς δεν θα έχει επιλυθεί το κυρίως πρόβλημα) θα αρχίσεις κάποια άλλη εξάρτηση.. τσιγάρο, internet οτιδήποτε παρόμοιο μπορεί και πιο βαριά πράματα γιαυτο συνιστώ να μιλήσεις με κάποιον therapist

Δημοσ.

Δεν τρώω συνέχεια αλλα κάποιες μέρες που θα ξέφυγω έστω και λίγο πάω και τα βγάζω.Γνωρίζω ότι για αυτό φταίει η κατάθλιψη που μου προκάλεσε ένα γεγονός που ακόμη και τώρα μετά από χρόνια δεν έχω καταφέρει να χωνέψω.

Πέρα απο το ψυχολογικό κόστος γνωρίζετε σωματικά τι μπορεί να συμβεί?

Δημοσ.

τώρα τι θες να σου πούμε όχι κανένα για να συνεχίσεις να το κανεις...

προφανώς και αυτό που κανεις είναι ζημιογόνο.... αν δεν θέλεις να βοηθήσεις εσύ τον εαυτό σου κανένας δεν θα το κάνει...

δεν υπάρχει μια μαγική λύση κάτι σαν σκεύασμα κτλ που θα το πάρεις και τσούπ θα αλλάξουν όλα....

η κάτι που να παίρνεις και να μειώνει την ζημια που κανεις στο στομάχι σου (έτσι ώστε να συνεχίζεις να το κανεις γιατί μάλλον κάτι τέτοιο ψάχνεις )

πρέπει να προσπαθήσεις και να πάρεις ένα δρόμο για να απαλλαχτείς από αυτό που σε βαραίνει... δεν είναι εύκολο δεν θα γίνει σε μια μέρα... θέλει υπομονή και επιμονη και δεν θα δεις αλλαγές από μια μέρα στην άλλη και βασικά αν και όταν θα δεις αλλαγή θα είναι στο τέλος της πορείας αυτής και θα το δεις ξαφνικά ότι άλλαξες χωρίς να έχεις δει πρόοδο πρωτύτερα..

και τότε θα καταλάβεις οι Iθάκες τι σημαίνουν :)

Δημοσ.

Δηλαδή η συζήτηση με έναν ψυχολόγο θα με κάνει να σταματήσω αυτη την αηδία? Εμένα πραγματικά με κούρασε όλο αυτό και θέλω να το σταματήσω. Τρελαίνομαι που πρέπει να είμαι αδύνατη για να αρέσω αλλά και να μην ακούω κακεντρεχή σχόλια από γνωστούς κι αγνώστους.

Δημοσ.

ναι αλλα όχι έτσι όπως το λες...

δηλαδή να πας σε έναν ψυχολόγο να σου πει δυο κουβέντες και μετά όλα ξαφνικά να λυθούνε...

Δημοσ.

Τωρα εισαι ακομα υπερβαρη η θες να διατηρηθεις εκει που εισαι σε κιλα?

Το σωμα σου θα το βελτιωσεις περισσοτερο αν κανεις και γυμναστικη παντως. Αν ησουν παχυσαρκη και χασεις πολλα κιλα το οπτικο αποτελεσμα δεν θα ειναι καλο καθως θα εισαι πολυ πλαδαρη

Δημοσ.

Δεν τρώω συνέχεια αλλα κάποιες μέρες που θα ξέφυγω έστω και λίγο πάω και τα βγάζω.Γνωρίζω ότι για αυτό φταίει η κατάθλιψη που μου προκάλεσε ένα γεγονός που ακόμη και τώρα μετά από χρόνια δεν έχω καταφέρει να χωνέψω.

Πέρα απο το ψυχολογικό κόστος γνωρίζετε σωματικά τι μπορεί να συμβεί?

Δες σε αυτό το link για το τι θα συμβεί στο σώμα σου

http://www.google.com/search?hl=el&client=safari&rls=en&q=bulimia&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1027&bih=738&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&authuser=0&ei=WCJYULvXKIfV0QWZpYCwDw

Επίσης, για να λες αυτά που λες περί ομορφιάς και αδυνατίσματος τότε θα είσαι το πολύ 18 - 19. Πιο σίγουρο να είσαι 16 - 17.

Μάθε λοιπόν πως από τα 22 και μετά πιο ερωτικές γυναίκες θεωρούνται οι μπαμπάτσικες, τσουπωτές ή με πιασίματα που λέμε.

Για αυτό και σε ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ τις σειρές - ταινίες, όλες οι σεξουλιάρες είναι μπαμπάτσικες. Όχι οι πρωταγωνίστριες, αλλά οι σεξουλιάρες, αυτές που τις θέλουν όλοι.

Αυτό που έχεις είναι καθαρά ψυχολογικό πρόβλημα. Το ότι μπορείς και το διακρίνεις μόνη σου είναι καλό. Σε καμία περίπτωση δεν θα το ξεπεράσεις μόνη σου όμως. Όπως επίσης, εάν το αφήσεις ίσως αυξηθούν οι πιθανότητες και να το ξεπεράσεις να ξαναπέσεις.

Μίλα με τους γονείς σου και απαίτησε να πας σε ειδικούς. Ψυχίατρο και διατροφολόγο.

Ο μόνος λόγος που ίσως δεν σε οδηγήσει στο θάνατο είναι ότι όλο και κάποιος θα σε μαζέψει όταν θα έχεις πέσει αναίσθητη.

Όσο το αφήνεις, τόσο χειρότερα. Και αφού είσαι και γυναίκα, οι ορμονικές διαταραχές που θα πάθεις όσο το αφήνεις ίσως είναι ανεπιστρεπτή. ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ. ΑΜΕΣΩΣ σε γιατρό.

Δημοσ.
...Άλλωστε έχω ξεπεράσει μόνη μου χωρίς βοήθεια έντονο καταθλιπτικό επεισόδιο.

Τζα!Ξανάρθε ο μαύρος σκύλος,ύπουλα αυτή τη φορά.

Είναι καθαρά θέμα ικανοποίησης.Ο οργανισμός σου προσπαθεί να βρει χαρά απ΄όλες τις πρόσφορες (και εύκολες...) χαρές.Κι η μασαμπούκα είναι τέτοια.

Θέλει αγώνα + ψυχολογική υποστήριξη,τα fora δεν μπορούν να σε βοηθήσουν.

Απ' τη στιγμή δε που βρήκες τι είναι (=βουλιμία) είσαι στη μέση για την ίαση.

Ναι.Είναι αρρώστεια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...