Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απορια:

Ας μου πει κάποιος γιατί οι περισσότεροι άθεοι σφού δεν πιστεύουν στο Θεό κάνουν τα εξής πράγματα.

1 Παίρνουν μέρος σε μεγάλες γιορτές όπως Χριστούγεννα και Πάσχα

2 Παίρνουν δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα

3 Γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή

4 Έχουν χριστιανικό όνομα

5 Όταν δουν τα σκούρα λένε βοήθεια παναγία μου-χριστέ μου.

1: οι γιορτες αυτες ειναι λογος να βρεθεις με την οικογενεια σου.

2: δεν σε καταλαβαινω, για εμενα δεν θα επρεπε να υπαρχει κατι τετοιο. Αν επαιρνες 1000 ευρω τον μηνα + δωρο = 14 θα προτιμουσα να ειχα 14000/12 οπως ειναι εδω που ζω

3: Οποιος γιορταζει γιορτες ειναι μαλακας αθεος.

4: σταματα να λες ανοησιες.

5: Το να πεις "θεε μου" ειναι τροπος εκφρασης, συνήθεια. Υπαρχει ενας ορισμος που μου διαφευγει, αλλα δεν μιλαει κανεις κυριολεκτικα. Τωρα οταν ζητανε βοηθειες απο φανταστικα πρόσωπα, βλεπε το 3.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απορια:

Ας μου πει κάποιος γιατί οι περισσότεροι άθεοι σφού δεν πιστεύουν στο Θεό κάνουν τα εξής πράγματα.

Παίρνουν μέρος σε μεγάλες γιορτές όπως Χριστούγεννα και Πάσχα

Παίρνουν δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα

Γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή

• Γιατί άντε να κάνεις συζητήσεις σαν αυτή που κάνουμε εδω, με όλο σου το σόι. Ειδικά αν εχεις 1-2 κολλημένες θείάδες τότε δεν θα τελειώσει μεχρι την τρίτη παρουσία
  • Το φαι, τις διακοπές και τις κοινωνικές συναναστροφές κανείς δεν εμίσησε. Το οτι δεν μου αρέσουν οι εβραικές παραδόσεις δε σημαίνει οτι είμαι μη κοινωνικό άτομο.
  • Οι χριστιανοί γιατί παίρνουν μέρος στην τσικνοπέμπτη; Οι χριστιανοί γιατί παίρνουν μέρος στις αποκριες; Το ίδιο είναι
  • Ξέχασες να αναφερεις τους γάμους και τις κηδείες. Εκεί πάω για τον φίλο/γνωστό μου.

Έχουν χριστιανικό όνομα

Δεν με ρωτήσανε. Αν μπορούσε ο κόσμος να επιλέξει το όνομα και τη βάφτιση του ΜΕΤΑ τα 18 θα είχε πολύ γέλιο η κατάσταση. Ευτυχώς το όνομα που μου δώσανε έχει ουδέτερη έννοια (αν δεν κατάλαβες ευτυχώς δεν με λένε Ιακώβο, Γιώργο ή κάτι αλλο εβραϊκό)

Όταν δουν τα σκούρα λένε βοήθεια παναγία μου-χριστέ μου.

Συνήθειες και πλύση εγκεφάλου δεκαετιών δεν βγαίνουν εύκολα. Θέλει χρόνο η αποτοξίνωση.

Δημοσ.
Υπαρχει ενας ορισμος που μου διαφευγει, αλλα δεν μιλαει κανεις κυριολεκτικα

Στερεότυπο είναι ρε σύ.

Συνήθεια.

τρόπος έκφρασης.

Δημοσ.

Redodin, γιατι σταματας στο κοκκινο και δεν κανεις τον σταυρο σου και απλα περνας τον δρομο?

Γιατι οταν αρρωσταινεις παιρνεις φαρμακα και δεν βασιζεσαι στην προσευχη? Γιατι οταν εχεις μυωπια δεν αναβεις 2 λαμπαδες για να γινεις καλα?

Cossi: ειναι πιο βαρύγδουπο αυτο που εχω στο μυαλο μου

• Like 2
Δημοσ.

Redodin, γιατι σταματας στο κοκκινο και δεν κανεις τον σταυρο σου και απλα παιρνας τον δρομο?

Γιατι οταν αρρωσταινεις παιρνεις φαρμακα και δεν βασιζεσαι στην προσευχη? Γιατι οταν εχεις μυωπια δεν αναβεις 2 λαμπαδες για να γινεις καλα?

Ε καλά δε χρειάζεται να απαντάς και εσυ με χαζάδες βρε :P

Δημοσ.

Σε λιγο θα μας πει γιατι λεμε οτι ειμαστε στο 2012...

Αμα γουσταρεις odin καποια, γιατι λες οτι εισαι ερωτευμενος? Αφου δεν εισαι 12θειστης.

Δημοσ.

xaxaxaxaxaxa...to είχα κουβέντα αυτό πρόσφατα.

Αφού λέει ένας, δεν αποδέχεστε τον Θεό, γιατί έχουμε ορίσει το έτος μηδέν στη γέννηση του Τζιζας (παρόλο που κάποιοι αμφισβητουν την ύπαρξή του)

Δημοσ.

Παιρνουν μερος ως προς τι? Το να τρως αρνακι και μελομακαρονα ειναι εθιμο. Δεν θα απολογηθουμε για αυτο.

Επισης για το οτι καθονται σε αυτες τις αργιες, κλαιν. Αυτο εχει να κανει με την δουλεια σου. Υπαρχουν χριστιανοι που ειναι σερβιτοροι και δουλευουν και αθεοι υπαλληλοι που η εταιρια κλεινει αναγκαστικα.

Το δωρο επισης δεν εχει να κανει με την θρησκεια. Δεν στο δινει η εκκλησια. Αμα σου δωσει εσενα λεφτα ενας αθεος ας πουμε, να μην τα παρεις.

Εξαρταται τι εννοεις γιορταζουν. Δεν βγαινω εξω να κερασω ή να πιω για την γιορτη μου εδω και χρονια. Αν με παρουν τηλεφωνο για χρονια πολλα λεω ευχαριστω γιατι δεν ειμαι κοπανος να αρχισω τις θεωριες μου στην θεια μου πχ.

Επισης αν σκασει κανα δωρακι θα ειναι απο καποιος εξω του στενου μου κυκλου, θα πω παλι ευχαριστω και θα τον εχω υποψη μου στην γιορτη του.

Επισης λεω χρονια πολλα σε συγγενεις και φιλους που γουσταρου...επειδη γουσταρουν!

Το χριστιανικο ονομα ειναι απο τις μεγαλυτερες ηλιθιοτητες στο οπλοστασιο σας. Δηλαδη τι να κανω? Να αλλαξω το ονομα του παππου μου επειδη τυχαινει να το εχει καποιος αγιος?

Τοσο κομπλεξ? Μπα...

Επισης θα ηθελα να μαθω αν με την λογικη σου οσοι εχουν καποιο αρχαιοελληνικο ονομα θεωρουνται χριστιανοι ή οχι?

Και γιατι η εκκλησια δεχεται να βαφτισει ενα βρεφος Ηρακλη? Μμμμμ?

Εσεις γιατι οταν πανε να σας τρακαρουν βριζετε τα θεια?

1. Δεν ειναι μονο αυτο, γιατι ας πουμε πας η δεχεσαι επισκεψεις απο φιλους εκεινη τη μερα και το γιορταζεις.

2. Εσυ οχι πολλοι ομως βγαινουν και κερνανε λενε και δεχονται χρονια πολλα

3. Στα δινει ομως για αυτο το λογο επιδη ειναι γιορτες, θα μπορουσες να μην τα δεκτεις αφου δεν πιστευεις δηλαδη τα καλα και συμφεροντα.

4. Το ονομα δεν δυχνει την αγαπη για το παππου σου μπορεις να το αλλαξεις, επισης μπερδευεις την ονοματοδοσια με το βαπτισμα αλλο το ενα αλλο το αλλο.

5. Εγω δεν βριζω τα θεια αν εχω καποιο φιλο που το κανει του λεω ευγενικα να μην το κανει αν συνεχισει σταματαω να τον κανω παρεα

Δημοσ.

Δεν ειναι μονο αυτο, γιατι ας πουμε πας η δεχεσαι επισκεψεις απο φιλους εκεινη τη μερα και το γιορταζεις.

Εσυ οχι πολλοι ομως βγαινουν και κερνανε λενε και δεχονται χρονια πολλα

Στα δινει ομως για αυτο το λογο επιδη ειναι γιορτες, θα μπορουσες να μην τα δεκτεις αφου δεν πιστευεις δηλαδη τα καλα και συμφεροντα.

Το ονομα δεν δυχνει την αγαπη για το παππου σου μπορεις να το αλλαξεις, επισης μπερδευεις την ονοματοδοσια με το βαπτισμα αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Ειλικρινα βαριεμαι να συζηταω μαζι σου.

Σου απαντησαν τοσα ατομα και ξαναρωτας τα ιδια.

Ενας φαυλος κυκλος ειναι. Οσους σοφισμους μπορεις να βρεις εσυ, αλλους τοσους μπορω να βρω και εγω.

Η πιο συντομη και ολοκληρωμενη απαντηση σε κατι τετοιες ερωτησεις ειναι "ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ".

Για περισσοτερες λεπτομερειες κοιτα και τα υπολοιπα posts.

• Like 2
Δημοσ.

Όταν ήμουν παιδάκι οι έννοιες πΧ και μΧ ήταν κάτι όμορφο σαν παραμύθι. Αντίθετα τώρα όταν διαβάζω οτι η μάχη του Μαραθώνα έγινε το 490πΧ φουντώνω. Τι σχέση έχει μια σημαντική ιστορική μάχη με ένα γεγονός που έλαβε χώρα στη μέση ανατολή πριν απο 2000 χρόνια;

Δημοσ.

Ειλικρινα βαριεμαι να συζηταω μαζι σου.

Σου απαντησαν τοσα ατομα και ξαναρωτας τα ιδια.

Ενας φαυλος κυκλος ειναι. Οσους σοφισμους μπορεις να βρεις εσυ, αλλους τοσους μπορω να βρω και εγω.

Η πιο συντομη και ολοκληρωμενη απαντηση σε κατι τετοιες ερωτησεις ειναι "ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ".

Για περισσοτερες λεπτομερειες κοιτα και τα υπολοιπα posts.

Όταν δεν ξέρουμε τι να πούμε τα κλασικά δεν μπορώ να βγάλω άκρη μαζί σου κλπ κλπ.

Εγώ τα βάζω με τόσους που μου την λένε εσύ δεν μπορείς...

Υ.Γ

Έτσι γουστάρω και εγώ να είμαι χριστιανός για αυτό πάψε να με κρίνεις!

Αμα γουσταρεις odin καποια, γιατι λες οτι εισαι ερωτευμενος? Αφου δεν εισαι 12θειστης.

Δεν το έχω πει ακόμα όταν το θα έρθει η ώρα θα της πω σε αγαπάω!

BTW και στην αρχαια Ελλαδα υπηρχαν πολλα ατομα που πιστευαν σε ενα και μοναδικο θεο

Δημοσ.

Η πλάκα πάντως του να μην είσαι πιστός ενός δόγματος είναι ότι μπορείς να κάνεις ό,τι σου φαίνεται καλό. Ο αθεϊσμός δεν είναι δόγμα. Θες να φας αρνί το Πάσχα με τους χριστιανούς; Φάε! Θες να κεράσεις τους φίλους σου; Κέρνα τους. Δεν αποδέχεσαι μια επιστημονική θεωρία; Γούστο και καπέλο σου. Δεν υπάρχουν 10 αθεϊστικές εντολές να παραβείς.

Ενώ αντίθετα, τα δόγματα είναι του όλου ή του μηδενός. Γι' αυτό είναι και τόσο εύκολο να επιχειρηματολογείς απέναντι σε έναν φανατικό χριστιανό (ή μουσουλμάνο). Του κάνεις δυο τρεις πολύ απλές ερωτήσεις, όπως "αν ο θεός σου έλεγε να σκοτώσεις το παιδί σου, θα το έκανες" ή "θεωρείς ότι η αδερφή σου η οποία έχει προγαμιαίες σχέσεις είναι πόρνη" ή "έχεις παραπάνω από 3 διαφορετικά ρούχα στην ντουλάπα σου, τη στιγμή που υπάρχουν άστεγοι και πεινασμένοι" κτλ. Είναι 99% βέβαιο ότι θα διαφωνήσει με μία από τις βασικές αρχές του δόγματος στο οποίο λέει ότι πιστεύει, γεγονός που τον καθιστά αμέσως αιρετικό ή άπιστο. Τέλος συζήτησης για τη συγκεκριμένη θρησκεία.

• Like 10
Δημοσ.

Όταν δεν ξέρουμε τι να πούμε τα κλασικά δεν μπορώ να βγάλω άκρη μαζί σου κλπ κλπ.

Εγώ τα βάζω με τόσους που μου την λένε εσύ δεν μπορείς...

Υ.Γ

Έτσι γουστάρω και εγώ να είμαι χριστιανός για αυτό πάψε να με κρίνεις!

Δεν το έχω πει ακόμα όταν το θα έρθει η ώρα θα της πω σε αγαπάω!

BTW και στην αρχαια Ελλαδα υπηρχαν πολλα ατομα που πιστευαν σε ενα και μοναδικο θεο

http://el.wikipedia....i/Άγνωστος_Θεός

και απο διαφορα blog: http://enneaetifotos...-post_6368.html http://cloudconnecte...areio-pago.html

http://olympia.gr/2012/04/27/pray/

Δημοσ.

Η πλάκα πάντως του να μην είσαι πιστός ενός δόγματος είναι ότι μπορείς να κάνεις ό,τι σου φαίνεται καλό. Ο αθεϊσμός δεν είναι δόγμα. Θες να φας αρνί το Πάσχα με τους χριστιανούς; Φάε! Θες να κεράσεις τους φίλους σου; Κέρνα τους. Δεν αποδέχεσαι μια επιστημονική θεωρία; Γούστο και καπέλο σου. Δεν υπάρχουν 10 αθεϊστικές εντολές να παραβείς.

Ενώ αντίθετα, τα δόγματα είναι του όλου ή του μηδενός. Γι' αυτό είναι και τόσο εύκολο να επιχειρηματολογείς απέναντι σε έναν φανατικό χριστιανό (ή μουσουλμάνο). Του κάνεις δυο τρεις πολύ απλές ερωτήσεις, όπως "αν ο θεός σου έλεγε να σκοτώσεις το παιδί σου, θα το έκανες" ή "θεωρείς ότι η αδερφή σου η οποία έχει προγαμιαίες σχέσεις είναι πόρνη" ή "έχεις παραπάνω από 3 διαφορετικά ρούχα στην ντουλάπα σου, τη στιγμή που υπάρχουν άστεγοι και πεινασμένοι" κτλ. Είναι 99% βέβαιο ότι θα διαφωνήσει με μία από τις βασικές αρχές του δόγματος στο οποίο λέει ότι πιστεύει, γεγονός που τον καθιστά αμέσως αιρετικό ή άπιστο. Τέλος συζήτησης για τη συγκεκριμένη θρησκεία.

Λες οτι δεν υπαρχει θεος αρα ειναι δογμα οπως και η αναρχια ειναι πολιτικό κίνημα.

Α καλα οχι και δεν ασχολεισθε που συνεχεια κραζεται οποιον βρειτε και ειναι χριστιανος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...