Toufas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Τι εννοεις? Τι σχέση έχει η Αθήνα? Στο οτι εχουμε ανεξιθρησκεια. Χωρους λατρειας για αλλες θρησκειες εκτος απο χριστιανικες δεν εβλεπω.
Cossutius. Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Στο οτι εχουμε ανεξιθρησκεια. Χωρους λατρειας για αλλες θρησκειες εκτος απο χριστιανικες δεν εβλεπω. Χρειάζεσαι χωρο λατρείας για να λατρεύεις την Αθεία σου βρε συ Τουφα? Ανεξιθρησκεία σημαίνει οτι ο καθένας ειναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει. Όχι οτι το κράτος ειναι υποχρεωμένο να φτιάχνει τόπους λατρείας για τον οποιονδήποτε. Επειδή όμως αντιλαμβανομαι που το πας το ρίχνω στα εξής 1. Σχέσεις κράτους - Εκκλησίας. Αν η εκκλησια επηρεάζει τη διοικηση του κρατους(δηλαδη τους πολιτικους) σε τέτοιο βαθμό, ωστε να μη τους αφήνει (ή οι ίδιοι να μη θέλουν) να γίνει άλλος τοπος λατρείας. 2. Μη οργανωμένη προσπάθεια πιστών άλλης θρησκείας για δημιουργία του τόπου λατρείας τους. Αν εξαιρέσω τους μουσουλμάνους που επιθυμούν τζαμί εδώ και τοσα χρόνια και πραγματικά δε καταλαβαίνω γιατι δε τους αφήνουν να φτιάξουν, δε νομίζω να υπάρχει κάποιο άλλο αίτημα. Μήπως θελουν να τους το φτιάξουν?Γιατι εκεί αλλάζει το πράγμα, έχουμε δημοκρατία και υποτίθεται οτι για να φτιαχτει κάτι, πρέπει να το θέλει η πλειοψηφία. Αν ρωτάς εμένα, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να φτιαχτεί όχι ένα, αλλά 100 τζαμιά. Αλλά δεν θελω να φορολογηθώ, όπως δε θέλω να φορολογούμε για εκκλησίες, κληρικούς κτλ κτλ Εσας ως άθεους δε ξέρω πως θα σας φανεί που στο μέλλον τείνει να υπάρξει αντικατάσταση των κακών Χριστιανών που έπρεπε να τους φάνε τα λιοντάρια, με πωρωμένους ισλαμιστές που δεν δέχονται την ανεξιθρησκεία και φυσικά την αθεΐα. Μια ματιά στην εξάπλωση του ισλαμισμου στην Ευρώπη και δη στην δυνατή Γερμανία μας πείθει. 1
Toufas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δηλαδη με ρωτας αν θελω να τρωω σκατα ή τσιρλιο? Τιποτα απο τα 2 δεν γινεται? Και να μην πληρωνω εγω απο τους φορους μου τον καθε ιμαμη/παπα/ιερεα.
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 * Οι συριζαίοι που κατά κανόνα πουλάνε πολιτισμό, ανεκτικότητα και ότι δε βάζουν ταμπέλες σε ανθρώπους δε θα έπρεπε να προσέχουν τα λόγια τους όταν χαρακτιρίζουν ανθρώπους που απλά τους είδαν σε πλάνο στην TV ως "κυράτσες" και "ψυχασθενείς" ??? όταν μάλιστα ούτε τους έχουν γνωρίσει ούτε είναι ψυχίατροι. Αυτό δεν είναι "ρατσιστικό" ? Όντως ο Τατσόπουλος ήταν αυτός που τους χαρακτήρισε ως «ψυχασθενείς». Κατ' αρχάς δεν έβγαλε το συμπέρασμα από πλάνα, αλλά ήταν και ο ίδιος εκεί. Εν πάσει περιπτώση, όμως, ακόμα κι εγώ που δεν ήμουν εκεί, δε χρειάζομαι PhD στην Ψυχιατρική για να καταλάβω πως χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας κάποιος ο οποίος φτιάχνει πανό για να διαμαρτυρηθεί ενάντια σε μία παράσταση την οποία δεν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει. Δε βρίσκεις;
Cossutius. Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δηλαδη με ρωτας αν θελω να τρωω σκατα ή τσιρλιο? Τιποτα απο τα 2 δεν γινεται? Και να μην πληρωνω εγω απο τους φορους μου τον καθε ιμαμη/παπα/ιερεα. Συμφωνώ, αλλά με την άνοδο του Ισλαμισμού μάλλον θα πρέπει να διαλέξεις....
Toufas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 http://www.zougla.gr/greece/article/monaxos-tou-vatopediou-se-ekdilosi-tis-jpmorgan
DrLo Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Αλλο να εξισωνεις τα λαμογια απο διαφορετικους χωρους και αλλο να εξισωνεις ολοκληρους τους χωρους. Βεβαια δεν καταλαβα πως καποιος που λεει προβληματικη ή ψυχασθενη καποιον που ψηφισε ΧΑ ή οτι δεν ξερει τι του γινεται ή ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΕΣ , ειναι το ιδιο με τον ΧΑ που υποστηριζει πογκρομ μεταναστων εως και φασεις που πλησιαζουν Ηρωδη Να διευκρινήσω ότι δεν χαρακτήρισε ψυχασθενείς τους ψηφοφόρους της ΧΑ αλλά τις θεούσες που είχαν πάει απ' έξω ... (που μπορεί να είναι και ψηφοφόροι αλλά η κουβέντα είχε να κάνει με το ότι ήταν κάποιοι έξω από ένα θέατρο και φωνάζαν και χτυπιώντουσαν όχι με το τι ψήφισαν)
DrLo Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Χρειάζεσαι χωρο λατρείας για να λατρεύεις την Αθεία σου βρε συ Τουφα? Ανεξιθρησκεία σημαίνει οτι ο καθένας ειναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει. Όχι οτι το κράτος ειναι υποχρεωμένο να φτιάχνει τόπους λατρείας για τον οποιονδήποτε. Επειδή όμως αντιλαμβανομαι που το πας το ρίχνω στα εξής 1. Σχέσεις κράτους - Εκκλησίας. Αν η εκκλησια επηρεάζει τη διοικηση του κρατους(δηλαδη τους πολιτικους) σε τέτοιο βαθμό, ωστε να μη τους αφήνει (ή οι ίδιοι να μη θέλουν) να γίνει άλλος τοπος λατρείας. 2. Μη οργανωμένη προσπάθεια πιστών άλλης θρησκείας για δημιουργία του τόπου λατρείας τους. Αν εξαιρέσω τους μουσουλμάνους που επιθυμούν τζαμί εδώ και τοσα χρόνια και πραγματικά δε καταλαβαίνω γιατι δε τους αφήνουν να φτιάξουν, δε νομίζω να υπάρχει κάποιο άλλο αίτημα. Μήπως θελουν να τους το φτιάξουν?Γιατι εκεί αλλάζει το πράγμα, έχουμε δημοκρατία και υποτίθεται οτι για να φτιαχτει κάτι, πρέπει να το θέλει η πλειοψηφία. Αν ρωτάς εμένα, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να φτιαχτεί όχι ένα, αλλά 100 τζαμιά. Αλλά δεν θελω να φορολογηθώ, όπως δε θέλω να φορολογούμε για εκκλησίες, κληρικούς κτλ κτλ Εσας ως άθεους δε ξέρω πως θα σας φανεί που στο μέλλον τείνει να υπάρξει αντικατάσταση των κακών Χριστιανών που έπρεπε να τους φάνε τα λιοντάρια, με πωρωμένους ισλαμιστές που δεν δέχονται την ανεξιθρησκεία και φυσικά την αθεΐα. Μια ματιά στην εξάπλωση του ισλαμισμου στην Ευρώπη και δη στην δυνατή Γερμανία μας πείθει. Από όσο θυμάμαι από ε΄να παλιό "Ε" που είχα διαβάσει στην Αθήνα υπάρχει τζαμί (υπό τον μανδύα του πολιτιστικού κέντρου). Ένα παλιό εργοστάσιο ή αποθήκη κάπου που είχε μετατραπεί σε κάπως ντιζαινάτο τζαμί με χρήματα από Σαουδική Αραβία. Αυτό που μάλλον προσπαθεί να πει ο Toufas είναι γιατί πχ πρέπει να απαιτείται η άδεια του μητροπολίτη για την ανέγερση ναού άλλης θρησκείας. Σωστό ... ... αλλά πάλι γιατί πρέπει η Σαουδική Αραβία οργανωμένα να χρηματοδοτεί τζαμί στην Ελλάδα και εμένα κάτι μου κάνει ... http://www.zougla.gr...si-tis-jpmorgan Πιό είναι το πρόβλημα δε καταλαβαίνω ? Απόλτα φυσιολογικό όποιος έχει περιουσία να πηγαίνει σε εκδηλώσεις τραπεζών. Βλέπω πολύ φυσιολογικοτερο ένα παπα/μοναχό στην JPMorgan παρά με κασκόλ στην Θύρα 4/7/13/21 !
Cossutius. Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Ο Τούφας ξεκαθάρισε οτι δε θέλει ούτε πάπαρδους, ούτε ιμάμιδες. Αυτό που τονίζω εγώ, και πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη στη παρούσα κουβέντα, ειναι οτι σε λίγο καιρό, το προβλημα δε θα ειναι οι πάπαρδοι, αλλά μάλλον οι ιμάμηδες. Και η ανεξιθρησκεία θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα αν δεν παραμείνουμε ενωμένοι ως κράτος...(το τελευταίο το αφήνω να το σχολιάσετε εσεις) Αυτό που μάλλον προσπαθεί να πει ο Toufas είναι γιατί πχ πρέπει να απαιτείται η άδεια του μητροπολίτη για την ανέγερση ναού άλλης θρησκείας. Σωστό . Πολυ σωστό. Δυστυχώς η σχέση κράτους εκκλησίας εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Ασε που επειδη στην Ελλάδα η επίσημη θρησκεία ειναι η ορθοδοξία, ο ορθόδοξος παπάς έχει εξουσία.
Tilemaxx Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 ρε παιδια,εσεις που ειστε διαβασμενοι και ασχοληστε με αυτα τα πραματα... στη δικη μου περιπτωση, βλεπω παπα και μου ανεβανει το αιμα στο κεφαλι και οτι αλλα κουλα(χρηματα στα παγκαρια και εικονες για να γινει θαυμα κτλ κτλ)...αλλα θελω να πιστεψω οτι υπαρχει κατι ανωτερο και η ψυχη μου ή του συναθρωπου μου θα εχει καπου να παει και δεν θα εξαφανιστει ετσι απλα μετα το θανατο, τι ειμαι; Αθεας δαρβινας χριστιαν μουσλιμ αδιαβαστος σταρχιδιστης κτλ Αγνωστικιστής.
DrLo Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Όντως ο Τατσόπουλος ήταν αυτός που τους χαρακτήρισε ως «ψυχασθενείς». Κατ' αρχάς δεν έβγαλε το συμπέρασμα από πλάνα, αλλά ήταν και ο ίδιος εκεί. Εν πάσει περιπτώση, όμως, ακόμα κι εγώ που δεν ήμουν εκεί, δε χρειάζομαι PhD στην Ψυχιατρική για να καταλάβω πως χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας κάποιος ο οποίος φτιάχνει πανό για να διαμαρτυρηθεί ενάντια σε μία παράσταση την οποία δεν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει. Δε βρίσκεις; Όχι δε βρίσκω. Ακόμα κι αν κάποιος το πιστεύει ότι οι θεούσες αυτές ήταν παλαβές (πχ λόγω αγαμοσύνης) αν θέλει να λέει μετά ότι σέβεται τον συνανθρωπό του, δεν βάζει ταμπέλες, είναι ανεκτικός ... και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις που έλεγε και ο Χαρυ κλυν ... δεν το λέει φάτσα φόρα στον αέρα. Εγώ και άλλοι που δεν διεκδικούμε τέτοιες δάφνες μπορούμε, αυτός όχι. Επίσης το να κρατάς ένα πανό για να διαμαρτυρηθείς ενάντια σε μια παράστααση στην οποία δεν είσαι υποχρεωμένος να παρακολουθήσεις ... ΟΧΙ δε σε κάνει ψυχασθενή (νομίζω μπορούν να το επιβεβαιώσουν φίλοι insomnio-ψυχίατροι). Στη χειρότερη σε κάνει γραφικό ή χασομέρη ... αλλά από την άλλη κι άλλοι έχουν μαζευτεί και σηκώνουν πανό για ότι άσχετο θέμα λες και χεστήκαμε πως το βλέπουν το θέμα. 2
xreokopia Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Κάτι το οποιο ο κάθε σοβαρός άνθρωπος πιστός ή μη, καταδικάζει πλέον. Υποτίθεται οτι στη συγχρονη "πολιτισμένη" κοινωνία που ζούμε, τέτοιες αντιδράσεις καταδικάζονται. Αυτό που μου κάνει εμένα εντύπωση, είναι γιατι να συμβαίνει πλέον το αντίθετο, ειδικά από ανθρώπους με υψηλή μόρφωση και νοημοσύνη. Υποτίθεται οτι δε κάνεις κάτι που ο ίδιος καταδικάζεις. Υποτίθεται πως αυτός που θα κατηγορήσει έναν άθεο, ειναι γραφικός, ηλίθιος κτλ κτλ. Γιατί όταν συμβαίνει το αντίθετο δεν αντιδράμε ανάλογα? Μήπως η αθεία ειναι η νέα θρησκεία και κάποιοι προσπαθουν να την επιβάλλουν? Μήπως κάποιοι έχουν ξεχάσει πως έχουμε ανεξιθρησκεία και ο καθένας μπορει να πιστεύει ή να μη πιστεύει, όπου γουστάρει, αρκει να μην ενοχλεί τους άλλους? Τα υβρεολογα ειναι διαφορετικου τυπου. Ο αθεος ειναι που λεει τον θρησκο γραφικο, ηλιθιο. Ο θρησκος λεει τον αθεο αμαρτωλο, καιροσκοπο, εγωιστη, ανθελληνα και πολλες αλλες τετοιες μπουρδες. Δε μπορουν να χωνεψουν να εισαι αθεος. Προτιμουν να εισαι οτιδηποτε απ τις υπαρχουσες θρησκειες παρα τιποτα. Θελουν δηλαδη οπωσδηποτε να εισαι συναδελφος τους (πνευματικα υποδουλωμενος).
Cossutius. Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Bασικά δε ξέρω τι ειναι χειρότερο για έναν θρήσκο. Να είσαι άθεος ή να εισαι Μουσουλμάνος ή κατι άλλο εν πάση περιπτώση..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα