Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις εκφράσει κάπου άποψη για το θέμα σύμφωνα με την δικιά σου κοσμοθεωρία μέσα στις 139 σελίδες χωρίς να αντιπαρατεθείς με κάποιον ; Αν ναι οκ , υπόδειξέ μου που είναι για να την διαβάσω. Αυτό εννοώ απλώς.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ποστάρω όταν δεν έχω να διαφωνήσω σε κάτι. Τι νόημα έχει να πω "συμφωνώ απόλυτα με τον παραπάνω" (αν και είμαι σίγουρος ότι μερικές φορές το έχω κάνει.

Αυτό δε πάει να πει ότι διαφωνώ με τα πάντα.

Αν θες να σου με δύο κουβέντες την άποψή μου για τον "Ισλαμισμό" (όχι το Ισλάμ, τον Ισλαμισμό) ...

Εμείς (ο Χριστανικός κόσμος) είχαμε την τύχη να "περάσουμε" έναν διαφωτισμό που έτσι με μια πρόχειρη ματιά όπως το βλέπω σαν αδαής έκανε την διαφορά, γιατί οι λαοί που βρέθηκαν να ανήκουν στον Χριστανικό κόσμο είχαν ένα λαμπρό πολιτισμό πίσω τους που δεν στηρίζοταν πάντα στην επιβολή αλλά είχαν ζήσει Δημοκρατία, Ρωμαϊκή διακιοσύνη κλπ κλπ

Ο μουσουλμανικός κόσμος παλεύει ακόμα σε κάποιο βαθμό να ξεπεράσει τον δικό του "Μεσαίωνα" είτε γιατί ξεκίνησε πιο αργά είτε γιατί ξεκινησε με λιγότερο "εκλεπτισμένο κοινό" και γι' αυτό νομίζω ότι υπήρξε αυτή η "αυστηρότητα/σκληρότητα" στο Ισλάμ (έπρεπε το ίδιο προϊόν να πουληθεί σε διαφορετικό κοινό και προσαρμόστηκε ανάλογα). Αργα η γρήγορα θα γίνει και αυτό αλλά ρυθμούς που δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε εγώ και εσύ στη ζωή μας.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε οχι αυτο ομως δεν ειναι λογικη αυτα ειναι στο παρελθον και οχι στο σημερα αλλιως θα χρησιμοποιουσαμε ακομα πενικιληνη και θα αναβε φωτιες για να ζεσταθουμε.

'Ομως ότι έγινε στο παρελθόν δεν δικαιολογεί τις πράξεις του παρόντος.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα διαφωνίας.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ε οχι αυτο ομως δεν ειναι λογικη αυτα ειναι στο παρελθον και οχι στο σημερα αλλιως θα χρησιμοποιουσαμε ακομα πενικιληνη και θα αναβε φωτιες για να ζεσταθουμε.

πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να αγνοούμε κάτι?

Δημοσ.

'Ομως ότι έγινε στο παρελθόν δεν δικαιολογεί τις πράξεις του παρόντος.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα διαφωνίας.

Συγουρα αλλα πρεπει να κοιταμε μπροστα καποτε η ανθρωινη ζωη δεν ειχε αξια και σκοτοναν επειδη εκλεψες ενα μηλο τωρα ομως ειναι εντελως διαφορετικα.

Το σωστο ειναι να μην γυνονται τετοια λαθη αλλα αφου εγυναν ας μαθουμε απο αυτα για να μην ξαναγυνουν.

πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να αγνοούμε κάτι?

Δεν τα αγνοουμε αλλα δεν αφηνουμε να επιρεασουν την ζωης μας, οπως ειπα πιο πανω μαθαινουμε απο αυτα και γυνομαστε καλυτεροι :-D
  • Super Moderators
Δημοσ.

δεν τα αφήνουμε να επηρεάσουν την ζωή μας αρκεί να μην είναι άμεσα εμπλεκόμενα με εμάς, αν πχ κάποιος σου σκότωνε πριν 10 χρόνια κάποιο κοντινό συγγενικό πρόσωπο θα ήταν όλα ok και δεν επηρεάζε την ζωή σου αν ήταν έξω και όχι στη φυλακή :P

Δημοσ.

Συγουρα αλλα πρεπει να κοιταμε μπροστα καποτε η ανθρωινη ζωη δεν ειχε αξια και σκοτοναν επειδη εκλεψες ενα μηλο τωρα ομως ειναι εντελως διαφορετικα.

Το σωστο ειναι να μην γυνονται τετοια λαθη αλλα αφου εγυναν ας μαθουμε απο αυτα για να μην ξαναγυνουν.

Δεν τα αγνοουμε αλλα δεν αφηνουμε να επιρεασουν την ζωης μας, οπως ειπα πιο πανω μαθαινουμε απο αυτα και γυνομαστε καλυτεροι :-D

Δίκιο έχεις , αλλά όπως θα διαπιστώνεις καθημερινά η Ιστορία κάνει κύκλους.

Ποιός θα ισχυριζόταν την δεκαετία του 50 , 60, 70 , 80 ότι ο Ναζισμός θα ξανασήκωνε κεφάλι. Βλέπεις τι γίνεται σήμερα στην Ευρώπη. Διδάχτηκαν κάποιοι από το περελθόν; Προφανώς όχι. Γι' αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ποστάρω όταν δεν έχω να διαφωνήσω σε κάτι. Τι νόημα έχει να πω "συμφωνώ απόλυτα με τον παραπάνω" (αν και είμαι σίγουρος ότι μερικές φορές το έχω κάνει.

Αν θες να σου με δύο κουβέντες την άποψή μου για τον "Ισλαμισμό" (όχι το Ισλάμ, τον Ισλαμισμό) ...

Εμείς (ο Χριστανικός κόσμος) είχαμε την τύχη να "περάσουμε" έναν διαφωτισμό που έτσι με μια πρόχειρη ματιά όπως το βλέπω σαν αδαής έκανε την διαφορά, γιατί οι λαοί που βρέθηκαν να ανήκουν στον Χριστανικό κόσμο είχαν ένα λαμπρό πολιτισμό πίσω τους που δεν στηρίζοταν πάντα στην επιβολή αλλά είχαν ζήσει Δημοκρατία, Ρωμαϊκή διακιοσύνη κλπ κλπ

Ο μουσουλμανικός κόσμος παλεύει ακόμα σε κάποιο βαθμό να ξεπεράσει τον δικό του "Μεσαίωνα" είτε γιατί ξεκίνησε πιο αργά είτε γιατί ξεκινησε με λιγότερο "εκλεπτισμένο κοινό" και γι' αυτό νομίζω ότι υπήρξε αυτή η "αυστηρότητα/σκληρότητα" στο Ισλάμ (έπρεπε το ίδιο προϊόν να πουληθεί σε διαφορετικό κοινό και προσαρμόστηκε ανάλογα). Αργα η γρήγορα θα γίνει και αυτό αλλά ρυθμούς που δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε εγώ και εσύ στη ζωή μας.

Μάλλον αρχίζουμε να κάνουμε κάτι επικοδομητικό επιτέλους.

Αυτό το στύλ συζήτησης μου αρέσει, όχι η ειρωνία. Ποτέ δεν ξέρεις τι θέλει να πεί ο άλλος. Ίσως και αν μην το εκφράζει σωστά μερικές φορές.

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Golden_Age

Δημοσ.

δεν τα αφήνουμε να επηρεάσουν την ζωή μας αρκεί να μην είναι άμεσα εμπλεκόμενα με εμάς, αν πχ κάποιος σου σκότωνε πριν 10 χρόνια κάποιο κοντινό συγγενικό πρόσωπο θα ήταν όλα ok και δεν επηρεάζε την ζωή σου αν ήταν έξω και όχι στη φυλακή :P

Αλλο αυτο απλος νομιζω συμφωνουμε οτι αμα ηταν στην φυλακη δεν θα ηθελες να τον σκοτωσεις.
  • Super Moderators
Δημοσ.

ναι επειδή αυτοί που έπρεξαν τα βασανιστήρια και σκότωσαν κόσμο στην εποχή της Ιεράς εξέτασης τιμωρήθηκαν...

έξω από το χορό λέμε πολλά...

Δημοσ.

Δίκιο έχεις , αλλά όπως θα διαπιστώνεις καθημερινά η Ιστορία κάνει κύκλους.

Ποιός θα ισχυριζόταν την δεκαετία του 50 , 60, 70 , 80 ότι ο Ναζισμός θα ξανασήκωνε κεφάλι. Βλέπεις τι γίνεται σήμερα στην Ευρώπη. Διδάχτηκαν κάποιοι από το περελθόν; Προφανώς όχι. Γι' αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Μάλλον αρχίζουμε να κάνουμε κάτι επικοδομητικό επιτέλους.

Αυτό το στύλ συζήτησης μου αρέσει, όχι η ειρωνία. Ποτέ δεν ξέρεις τι θέλει να πεί ο άλλος. Ίσως και αν μην το εκφράζει σωστά μερικές φορές.

Η ζωη κανει κυκλους αλλα παντα κατι μας μενει και καπος καλυτερευει η κατασταση πχ γυνονται ακομα δυστηχως πολεμοπι αλλα δεν χρησιμοποιουνται πια ευτηχως πυρινικα και βιολογικα οπλα οπως στο περελθον.

Εχεις δικιο στο δευτερο επιτελους μιλαμε σαν ανθρωποι :-D

ναι επειδή αυτοί που έπρεξαν τα βασανιστήρια και σκότωσαν κόσμο στην εποχή της Ιεράς εξέτασης τιμωρήθηκαν...

έξω από το χορό λέμε πολλά...

OK εχεις ενα δικιο αλλα δεν ειναι ολοι το ιδιο υπαρχουν ανθρωποι που δεν θελησαν να τιμωρηθουν οι βασανηστες τους.
  • Super Moderators
Δημοσ.

γιατί ποιος θα τους τιμωρούσε τότε? άνετα κάποιοι υπεύθυνοι θα αγιοποιήθηκαν κιόλας...

Δημοσ.

offtopic αλλά υπήρχε κόσμος που το ήξερε πως θα αναβιώσει.

Ηταν αναμενόμενο άλλωστε βάση του τρόπου που λειτουργει ο καπιταλισμός.

Παραγωγή, με ελάχιστο αντίτιμο, ελάχιστες θέσεις εργασίας κτλ κτλ, ο κόσμος ψάχνει μια διέξοδο και τσουπ, σου σκάει ο ναζισμός.

Οπως είπες και εσύ, ξεχνάμε.

Και δυστηχως λαός που ξεχνάει την ιστορία του, ειναι υποχρεωμένος να τη ξαναζήσει.

Δημοσ.

γιατί ποιος θα τους τιμωρούσε τότε? άνετα κάποιοι υπεύθυνοι θα αγιοποιήθηκαν κιόλας...

Λέω για μετά ρε που έπεσε.

myBUN.jpg

Δεν διαφωνώ ρε δίκιο έχεις σε αυτό αλλά μην νομίζεις όπως τότε έτσι και τώρα χρησιμοποιούν την θρησκεία καιροσκόποι έιναι σε άλλη περίπτωση μπορεί να ήταν βουδιστές ή μουσουλμάνοι .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...