Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μμμμμ δεν συμφωνω οταν εισαι μονος σου και οταν λεω μονος ενωω μονος τοτε η πιστη σου σε κραταει.

Αυτο ειναι βεβαια προσωπικη γνωμη και μπορεις να διαφωνησεις μαζι μου απλα σου λεω τη γνωμη μου μεσα απο δικα μου βιωματα.

Κοιτα και εγω πιστευω μονο στα θετικα και οτι ποτε ο θεος δεν θα ηθελε το κακο καπιου και οτι αμα κανεις αυτα που λεει η θρησκεια μας (ΧΟ) δηλαδη να αγαπαςτο αλλον, να τον βοηθας και να μην θες το κακο του τοτε εισαι οκ.

Αν δεν στο λέει ο Θεός δεν μπορείς να κάνεις το καλό? ¨Αρα τι τον έχεις ανάγκη? Να κάνει τον μπαμπούλα? Πίστη στο θεό σε κρατάει ή η ελπίδα και τα ψυχικά σου αποθέματα? Γιατί να μειώνεις τον εαυτό σου τόσο? Δεν είσαι άξιος να ελπίζεις?

Half Evil, θα σου αποκαλύψω μια μεγάλη αλήθεια. Αν γεννιόσουν στην Αίγυπτο θα ήσουν μουσουλμάνος. Θα έλεγες για τον Μωάμεθ και τώρα θα έγραφες ''κρατάω τα καλά του Μωάμεθ'' και ότι διαστρεβλώνεται και μπλα μπλα μπλα.

Τόση σημασία έχει τι έμαθες από μικρός , τόσο βαθιά είναι μέσα μας κάτι που μαθαίνουμε απο παιδάκια που ούτε το ερευνούμε και το αμφισβητούμε. Και αν το κάνουμε , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ. Να πούμε, ΧΕΣΕ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. Όχι , λέμε ''ειμαι χριστιανός/μουσουλμάνος αλλά όχι όπως το κάνανε οι παπάδες''. Κανέναν δεν βοήθησε ο Θεός/Αλλάχ/βούδας/Βραχμαπούτρα . Οι άνθρωποι βοήθησαν τους ανθρώπους.

Είναι τόσο δύσκολο να αποδώσουμε το καλό στους ανθρώπους? Το κακό στους ανθρώπους το αποδίδουμε εύκολα. Είναι κακό να πείς ''Ναι , βοήθησα τον εαυτό μου και τους συνανθρώπους μου''?

Και εσείς μπαίνετε σε μια κουβέντα , το αμφισβητείτε και λίγο το πράγμα. Τι να πουμε για τους άλλους που άμα πει ο Πάπας ότι δεν γαμάνε χωρίς προφυλακτικό ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Ή ο ιερέας της ενορίας τους δίνει το φακελάκι για την κάλπη.

Πείτε μου λοιπόν , αν αποδώσω το καλό στους ανθρώπους όπως τους αποδίδουμε και το κακό , τι μένει τότε στην θρησκεία? ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΚΑΜΑΡΩΤΗ

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βοήθησέ με.

Ίσως δεν μπορώ να εκφράσω με σαφήνια αυτά που θέλω να πώ.

Να το θέσω αλλιώς.

ΑΝ ο Ιησούς και ΑΝ ήταν υπαρκτό πρόσωπο εν τέλει, δίδαξε ότι στην ζωή μας πρέπει να.... (αυτά που έχω γράψει), τότε καλά τα έλεγε και άσχετα αν ισχυριζόταν ότι είναι ο υιός του Θεού , τα κρατάω. Όπως κρατάω οτιδήποτε δεν έρχεται σε αντίθεση με την συνείδησή μου. Την διδασκαλία του δεν την κατέγραψε ίδιος, αλλά πολύ μετά οι μαθητές του http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AE_%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7

http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-B118/106/845,3156/

http://apollonios.pblogs.gr/2009/00/edw-apodeiknyetai-oti-o-ihsoys-den-yphrxe-pote-apollwnios.html :confused: :confused: :confused:

http://hercolano5.blogspot.gr/2010/03/o-4.html

Δημοσ.

Αν δεν στο λέει ο Θεός δεν μπορείς να κάνεις το καλό? ¨Αρα τι τον έχεις ανάγκη? Να κάνει τον μπαμπούλα? Πίστη στο θεό σε κρατάει ή η ελπίδα και τα ψυχικά σου αποθέματα? Γιατί να μειώνεις τον εαυτό σου τόσο? Δεν είσαι άξιος να ελπίζεις?

Παρτο οπως θες εγω ομως και πολυ αλλοι σαν εμενα εχω απελπιστει δεν πιστευω πλεον οτι κατι θα αλλαξει οποτε πιστευω στο θεο η σε μια ανωτερη δυναμη αμα το θες οτι κατι θα γυνει και τα πραγματα θα αλλαξουν εστω και λιγο.

Ξερω δεν συμφωνεις αλλα ειναι απο τα ελαχιστα πραγματα που με κανουν να ελπιζω ακομα και δεν εχω φουνταρει οπως εχουν κανει εως σημερα δυστηχως χιλιαδες συναθρωποι μας.

Δημοσ.

Half Evil, θα σου αποκαλύψω μια μεγάλη αλήθεια. Αν γεννιόσουν στην Αίγυπτο θα ήσουν μουσουλμάνος. Θα έλεγες για τον Μωάμεθ και τώρα θα έγραφες ''κρατάω τα καλά του Μωάμεθ'' και ότι διαστρεβλώνεται και μπλα μπλα μπλα.

Τόση σημασία έχει τι έμαθες από μικρός , τόσο βαθιά είναι μέσα μας κάτι που μαθαίνουμε απο παιδάκια που ούτε το ερευνούμε και το αμφισβητούμε. Και αν το κάνουμε , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ. Να πούμε, ΧΕΣΕ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. Όχι , λέμε ''ειμαι χριστιανός/μουσουλμάνος αλλά όχι όπως το κάνανε οι παπάδες''. Κανέναν δεν βοήθησε ο Θεός/Αλλάχ/βούδας/Βραχμαπούτρα . Οι άνθρωποι βοήθησαν τους ανθρώπους.

Είναι τόσο δύσκολο να αποδώσουμε το καλό στους ανθρώπους? Το κακό στους ανθρώπους το αποδίδουμε εύκολα. Είναι κακό να πείς ''Ναι , βοήθησα τον εαυτό μου και τους συνανθρώπους μου''?

Και εσείς μπαίνετε σε μια κουβέντα , το αμφισβητείτε και λίγο το πράγμα. Τι να πουμε για τους άλλους που άμα πει ο Πάπας ότι δεν γαμάνε χωρίς προφυλακτικό ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Ή ο ιερέας της ενορίας τους δίνει το φακελάκι για την κάλπη.

Πείτε μου λοιπόν , αν αποδώσω το καλό στους ανθρώπους όπως τους αποδίδουμε και το κακό , τι μένει τότε στην θρησκεία? ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΚΑΜΑΡΩΤΗ

Δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου. Είναι φυσικό το ότι όπου γεννιέσαι σε ανατρέφουν σύμφωνα με την επικρατούσα θρησκεία. Από εκεί και πέρα συμφωνώ απόλυτα ότι δεν χρειάζομαι κανέναν Θεό για να μου πεί τι είναι καλό και τι όχι. Απλώς η ανθρώπινη φύση πολλέ φορές σε ωθεί προς το κακό αντί το καλό. Το να κάνεις κακό είναι πιο εύκολο από το να κάνεις καλό.

Παρτο οπως θες εγω ομως και πολυ αλλοι σαν εμενα εχω απελπιστει δεν πιστευω πλεον οτι κατι θα αλλαξει οποτε πιστευω στο θεο η σε μια ανωτερη δυναμη αμα το θες οτι κατι θα γυνει και τα πραγματα θα αλλαξουν εστω και λιγο.

Ξερω δεν συμφωνεις αλλα ειναι απο τα ελαχιστα πραγματα που με κανουν να ελπιζω ακομα και δεν εχω φουνταρει οπως εχουν κανει εως σημερα δυστηχως χιλιαδες συναθρωποι μας.

Είναι απόλυτο δικαίωμά σου να πιστεύεις σε κάτι που σε στηρίζει και εν τέλει σε κάνει καλύτερο. Αυτό που ρωτάει ο παραπάνω είναι απλώς γιατί χρειάζεσαι έναν Θεό για να ζείς σαν άνθρωπος πολιτισμένος και όχι σαν αγρίμι.

Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως το αποτέλεσμα μετράει. Αν μερικούς τους συγκρατεί η θρησκεία και ο φόβος της μετά θάνατον τιμωρίας(δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά) από το να ζουν σαν ζώα, ε τότε οκ.

Δημοσ.

Είναι απόλυτο δικαίωμά σου να πιστεύεις σε κάτι που σε στηρίζει και εν τέλει σε κάνει καλύτερο. Αυτό που ρωτάει ο παραπάνω είναι απλώς γιατί χρειάζεσαι έναν Θεό για να ζείς σαν άνθρωπος πολιτισμένος και όχι σαν αγρίμι.

Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως το αποτέλεσμα μετράει. Αν μερικούς τους συγκρατεί η θρησκεία και ο φόβος της μετά θάνατον τιμωρίας(δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά) από το να ζουν σαν ζώα, ε τότε οκ.

Νομιζω ειναι φυσιολογικο να ξερεις οτι εχεις κατι που σε "ελενχει" και δεν εισαι ελευθερος να κανεις οτι γουσταρεις, ενα απο αυτα ειναι ο θεος αλλο ειναι ο πολιτισμος κλπ κλπ αλλιως θα ημασταν ζουγλα.

Δες το πιο σφαιρικα γυνετε να υπαρξει ενα κρατος χωρις νομους και το φοβο της "τιμωριας"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι φόβος της τιμωρίας που σε κάνει να φέρεσαι σωστά. Είναι η ηθική. Να στο πω ωμά.

ΑΝ εγώ και εσύ καθόμαστε σε ένα χώρο , το ότι δεν σε κλέβω είναι η δικιά μου ηθική. Ούτε θεός ούτε κοινωνία με σταματάνε. Δεν το κάνω από το φόβο της τιμωρίας. Λάθος. Δεν φοβάμαι την κόλαση ή το νόμο. Στο πρώτο δεν πιστεύω (γιατί εδώ που τα λέμε κάθε θρησκεία , είναι λίγο ελαστική, πχ. ο φόνος αλλοθρήσκων δεν είναι το ίδιο βαρύς και στην τελική υπάρχει και η μετάνοια LOL) και στο δεύτερο , πρέπει να με πιάσουν . Θα μπορούσα να σε σκοτώσω και να μη με πιάσουν ποτέ. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος θα είμαι που θα γλίτωνα την τιμωρία. Και μη κοιτάς μόνο το φόνο. Κοίτα και το οικονομικό έγκλημα πχ.

Εσύ και εγώ είμαστε καλοί άνθρωποι γιατί αυτοί είμαστε, η ηθική μας είναι τέτοια.

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι φόβος της τιμωρίας που σε κάνει να φέρεσαι σωστά. Είναι η ηθική. Να στο πω ωμά.

ΑΝ εγώ και εσύ καθόμαστε σε ένα χώρο , το ότι δεν σε κλέβω είναι η δικιά μου ηθική. Ούτε θεός ούτε κοινωνία με σταματάνε. Δεν το κάνω από το φόβο της τιμωρίας. Λάθος. Δεν φοβάμαι την κόλαση ή το νόμο. Στο πρώτο δεν πιστεύω (γιατί εδώ που τα λέμε κάθε θρησκεία , είναι λίγο ελαστική, πχ. ο φόνος αλλοθρήσκων δεν είναι το ίδιο βαρύς και στην τελική υπάρχει και η μετάνοια LOL) και στο δεύτερο , πρέπει να με πιάσουν . Θα μπορούσα να σε σκοτώσω και να μη με πιάσουν ποτέ. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος θα είμαι που θα γλίτωνα την τιμωρία. Και μη κοιτάς μόνο το φόνο. Κοίτα και το οικονομικό έγκλημα πχ.

Εσύ και εγώ είμαστε καλοί άνθρωποι γιατί αυτοί είμαστε, η ηθική μας είναι τέτοια.

Δεν ειναι ομως ολοι οι ανθρωποι ετσι υπαρχουν οι ηθικοι, οι ανηθικοι και αυτοι που παιζουν και στα δυο ε για αυτους που ειναι και οι πλειοψιφια παιζει μεγαλο ρολο να ξερουν οτι κατι πρεπει να "φοβουνται".
Δημοσ.

Όχι , όπως σου εξήγησα παραπάνω όταν ξεπερνάς τα 10 σταματάς να φοβάσαι τον μπαμπούλα. Αλλά ακόμα και αν φοβούνται το νόμο τι νομίζεις πως θα τους κάνει να φοβούνται το θεό?Η κόλαση? Η τιμωρία? Θα το βρεις απτο θεό και άλλες τέτοιες βλακείες. Ε αυτοί είναι οι φανατικοί χριστιανοί που τα νομίζουν αυτά. Ρίξε 30 μετάνοιες και πες το άβε μαρία και συγχωρέθηκες.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...