Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Χε... αυτή η οπτική δεν ευσταθεί. Παράδειγμα: Επειδή κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν ροζ ελέφαντες με πουά μποξεράκια που τραγουδάνε Ρουβά το S.A.G.A.P.O. κάπου στο σύμπαν, σημαίνει ότι δεν ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν; Αυτό που παραβλέπει αυτή η σοφιστεία είναι η συσσωρευτική γνώση, η κοινή λογική και τα "επαγωγικά" συμπεράσματα. Επίσης, εκείνος που καταθέτει την "θέση" οφείλει να αποδείξει την ύπαρξή της. Έτσι, αυτός που καταθέτει την "θέση" ότι "υπάρχει θεός/υπερφυσική_δύναμη" οφείλει να το αποδείξει και όχι αυτός που το αρνείται.
BWolfgr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Ένα ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ για το τι πραγματικά είναι το Ισλάμ και τι μας κρύβουν. http://www.youtube.com/watch?v=GxB5TRDsr4o&playnext=1&list=PL7150C4F9B8039D6A&feature=results_main
Cossutius. Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Aυτό σου εξηγώ. Όσο υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σε ότι αφορά τη δημιουργία μας, τόσο δε θα μπορεί κανείς να απορρίπτει την ύπαρξη ενός υπέρτατου όντος, όσο και αν κανείς δε μπορεί να αποδείξει πως όντως υπάρχει. Δυστυχώς η ζωή από μόνη της ειναι τόσο περίπλοκη που αυτές οι τυχαίες χημικές αντιδράσεις που δημιούργησαν τη ζωή, παύουν να είναι τόσο τυχαίες, όσο υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά. Τη στιγμη που η ιδια η ιατρική σε πολλές περιπτώσεις μιλάει για "θαυματα" και για "τον έχουμε αφήσει στα χέρια του Θεου", επιστήμονες αναγνωρίζουν την ΠΙΘΑΝΗ ύπαρξή του, σημαίνει πως εν μέρη αναγνωρίζεται η ύπαρξη κάποιου υπέρτατου όντος Πιθανόν στο μέλλον, όταν ο ανθρώπινος νους θα είναι ικανός να συλλάβει κάποια πράγματα (όπως πχ την αιώνια ύπαρξη του σύμπαντος), το τι υπήρχε πριν, σκοπός της ζωής κτλ κτλ κτλ, και εξηγήσει όλα αυτά τα καθημερινά "θαύματα", ο άνθρωπος να μην έχει ανάγκη τη πίστη. Για την ώρα όμως, οπως εσύ τον απορρίπτεις, το ίδιο και εγω τον θεωρώ υπαρκτό.
DrLo Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Χε... αυτή η οπτική δεν ευσταθεί. Παράδειγμα: Επειδή κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν ροζ ελέφαντες με πουά μποξεράκια που τραγουδάνε Ρουβά το S.A.G.A.P.O. κάπου στο σύμπαν, σημαίνει ότι δεν ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν; Φυσικά και δεν υπάρχουν ... για τον απλό λόγο ότι το S.A.G.A.P.O είναι του Ρακιντζή. 2
Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Aυτό σου εξηγώ. Όσο υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σε ότι αφορά τη δημιουργία μας, τόσο δε θα μπορεί κανείς να απορρίπτει την ύπαρξη ενός υπέρτατου όντος, όσο και αν κανείς δε μπορεί να αποδείξει πως όντως υπάρχει. Δυστυχώς η ζωή από μόνη της ειναι τόσο περίπλοκη που αυτές οι τυχαίες χημικές αντιδράσεις που δημιούργησαν τη ζωή, παύουν να είναι τόσο τυχαίες, όσο υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά. Τη στιγμη που η ιδια η ιατρική σε πολλές περιπτώσεις μιλάει για "θαυματα" και για "τον έχουμε αφήσει στα χέρια του Θεου", επιστήμονες αναγνωρίζουν την ΠΙΘΑΝΗ ύπαρξή του, σημαίνει πως εν μέρη αναγνωρίζεται η ύπαρξη κάποιου υπέρτατου όντος Πιθανόν στο μέλλον, όταν ο ανθρώπινος νους θα είναι ικανός να συλλάβει κάποια πράγματα (όπως πχ την αιώνια ύπαρξη του σύμπαντος), το τι υπήρχε πριν, σκοπός της ζωής κτλ κτλ κτλ, και εξηγήσει όλα αυτά τα καθημερινά "θαύματα", ο άνθρωπος να μην έχει ανάγκη τη πίστη. Για την ώρα όμως, οπως εσύ τον απορρίπτεις, το ίδιο και εγω τον θεωρώ υπαρκτό. Εάν σαν επιχείρημα για αυτά που λες είναι οι γιατροί που λένε ότι "τον αφήνουμε στα χέρια του θεού" ή "θαύμα που έγινε καλά"... τότε I rest my case, γιατί κάτι παραπάνω δεν πρόκειται να το καταλάβεις. Ευτυχώς, εύκολα μπορεί και ξεμπροστιάζεται σε σοβαρές καταστάσεις, και ειδικά σε επαγγελματικές, ο οποιοσδήποτε κάνει λόγο για θεούς και δαίμονες. Σε ένα forum όμως δεν έχει και νόημα. Σάμπως πρόκειται να αλλάξει κάτι ο οποιοσδήποτε θρησκόληπτος που προσπαθεί να αξιώσει την ύπαρξη του θεού του ως αλήθεια; Εάν ήταν, θα το είχε κάνει μόνος του και θα είχε πετάξει από πάνω του τα παραμύθια.
Cossutius. Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Εάν σαν επιχείρημα για αυτά που λες είναι οι γιατροί που λένε ότι "τον αφήνουμε στα χέρια του θεού" ή "θαύμα που έγινε καλά"... τότε I rest my case, γιατί κάτι παραπάνω δεν πρόκειται να το καταλάβεις. Ρε μιλάμε η πίνουμε τώρα?? Δε το έθεσα σαν επιχείρημα άλλα ως γεγονός. Ναι στην ιατρική δεν απορρίπτουν την ύπαρξη του, πράγμα το οποιο θα επρεπε να σε βάζει σε σκέψεις ως προς τον τρόπο που ερμηνεύουν κάποιοι άνθρωποι τον κόσμο γύρω τους, πόσο μάλλον κάποιοι που ειναι επιστήμονες και λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο. Επί της ουσίας, δε βλέπω να υπάρχει κάτι κακό σε όποιον πιστεύει ή όποιον δε πιστεύει.Αρκει να μην ενοχλει τους διπλανούς του. Και όπως σου έγραψα νωρίτερα, οσο θα υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα στα οποία η επιστημη θα σηκωνει τα χέρια ψηλά, όσο θα υπάρχουν αυτά τα καθημερινά "θαύματα", τόσο θα υφίσταται και η πίστη. Αυτά. Ευτυχώς, εύκολα μπορεί και ξεμπροστιάζεται σε σοβαρές καταστάσεις, και ειδικά σε επαγγελματικές, ο οποιοσδήποτε κάνει λόγο για θεούς και δαίμονες. Χμ...έχω δει να συμβαίνει και το αντίστροφο. Δε ξέρω πάντως για ποιές επαγγελματικές καταστάσεις μιλάς, αλλά ο γενικός της πολυεθνικής που εργάζομαι, είπε πρόσφατα, οτι με τη βοήθεια του Θεού όλα θα πάνε καλά :-P:-P (πάω για μπύρα..τα λέμε αύριο ή αργότερα) 1
Andreas2 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Ποια η γνώμη σας για την ''αστρική προβολή''; Εγώ έπαθα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 διαγαλαξιακή πρεμιέρα ταινίας?
Andreas2 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι, η αντίληψη μου βγήκε έξω από το σώμα μου.
status Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 http://www.facebook.com/events/497397536938213/ weeeeeeeeeeeeee!! xD 1
REDODIN7 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Πάντως ο REDODIN7 τα πήγε μια χαρά στη συγκεκριμένη κουβέντα. Δυσλεκτικός ο άνθρωπος και ολομόναχος να υπερασπίσει τις απόψεις τους σε 10 διαφορετικών ατόμων. Ελεύθερη βουληση εδωσε. Ευχαριστω ευχαριστω τις παλακιδες θα στις στειλω αυριο Εχω επιζησει απο τα φοιτιτικα αμφιθεατρα αυτο δεν ειναι τιποτα Επειδή κάποιοι συνεχίζουν να εξισώσουν τον χριστιανισμό με το μουσουλμανισμό!!!! Site: Βίντεο - Σοκ: Ισλαμιστής σφάζει μπροστά στο πλήθος την γυναίκα του Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2012 από REDODIN7
green gordon Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι, η αντίληψη μου βγήκε έξω από το σώμα μου. Κοιτα να τη βαλεις πισω ψηλε αυριο-μεθαυριο θα τη χρειαστεις.
g_alkis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι, η αντίληψη μου βγήκε έξω από το σώμα μου. Την επανέφερες τώρα το πρωί; Όλα οκ;
Toufas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 http://kainidiathiki.agiooros.org/index.php?id=7&bt=%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%82+%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82+%CE%91%27&ch=11&ancnew=AM
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα