Lucifer Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Έχει γίνει κάποια τέτοια ανακάλυψη και κοινοποιήθηκε? Για την ώρα οι γνώσεις μας είναι πως δεν υπάρχει τέτοιος πλανήτης, δεν έχουμε δείγματα ζωής κάπου, εκτός απ΄τη Γη. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_nearest_terrestrial_exoplanet_candidates Τώρα αν εννοείς πως δεν πήγαμε ποτέ σε κάποιον πλανήτη και βρήκαμε ζωή, ισχύει. Μόνο σε 2 έχουμε προσγειωθεί βέβαια. Και όχι οι ίδιοι. Υποθέτουμε όμως πως σε τόσα τρισεκατομμύρια γαλαξίες, τετράκις ηλιακά συστήματα, πολλά μηδενικά εις το τετράγωνο πλανήτες, έ καπου μπορει να υπάρχουν αυτές οι συνθήκες. Συμφωνείς? Αγαπάω τη στατιστική και τις 4 διαστάσεις. Κάπου υπάρχει ή/και έχει υπάρξει ή/και θα υπάρξει ζωή. Τι στιγμή που μιλάμε με υποθέσεις και τύχη ακόμα και στην επιστήμη, θεωρείτε απαγορευτικό να μιλάμε για Θεό και την ύπαρξή του? Βεβαίως, γιατί προσθέτεις μια περιττή παράμετρο. Ξυράφι του Όκκαμ και τέτοια, τώρα ρωτάμε πώς δημιουργήθηκε όλη η φάση, εσύ προτείνεις να ρωτάμε πώς δημιουργήθηκε ο θεός. Μια ζωή που στηρίζεται στη τυχη [...] Όχι στην τύχη, στις πιθανότητες. Έχει διαφορά.
DrLo Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Ποιό είναι αυτό με τα φίδια και ποιό αυτό με το νερό; Αυτό με τα φίδια: Είναι δύο φίδια και λέει το ένα: "Ρε μ@λ@κα, χώμα είμαι πάλι, δε μπορώ να πάρω τα πόδια μου Αυτό με το νερό: Ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας δουλεύουν στη ΝΑΣΑ καθαρίζοντας πυραύλους. Από τη πολύ κούρασή έχουν τρελαθεί στη δίψα και θέλουν κάτι να πιούν. Βλέπουν ένα κουβά με ένα υγρό και κατεβάζουν ο καθένας από μισό. Το βράδυ παίρνει τηλέφωνο ο Γιωρίκας τον Κωστίκα. - "Βρε Κωστίκα, ξέρεις τι ήταν αυτό που ήπιαμε το μεσημέρι;" - "Νερό, δεν ήταν βρε Γιωρίκα;" - "Όχι Κωστίκα δεν ήταν νερό αλλά προωθητικό πυραύλων." - "Ε! και τι έγινε δεν πάθαμε τίποτα." - "Δεν πάθαμε τίποτα αλλά μην κλάσεις, γιατί εγώ τηλεφωνώ από Τόκιο!" 5
Cossutius. Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δικαίωμά σου (και προτέρημά σου, I guess) να θεωρείς ότι πιστεύουν στον ίδιο θεό, αλλά δεν παύει να είναι απλά η άποψή σου. Για δισεκατομμύρια κόσμου που τον προσκυνούν θεωρούν ότι είναι διαφορετικός. Μη με βάλεις στη διαδικασία να παραθέσω επιχειρήματα, άνοιξε Αγία Γραφή και Κοράνι, και ξεκίνα να εντοπίζεις διαφορές. Χάνεις το νόημα. Άλλο η θρησκεία, άλλο ο Θεός. Όλοι πιστεύουν σε ένα Θεό (άλλοι σε περισσότερους), πολλοί πιστεύουν σε μια θρησκεία. Το κοράνι, τα Ευαγγέλια και το κάθε τι που είναι γραμμένα από ανθρώπους, υποθέτουμε οτι εξυπηρετούν μια συγκεκριμένη θρησκεία που βασίζεται στην ύπαρξη του ενός και μοναδικού θεού. Η θρησκεία αυτή ακολουθεί τα δικά της πιστεύω, το δικό της τρόπο επιβολής της πίστης. Μου παρέθεσες τις εντολές. Μα για ποιες εντολές μιλάμε? Εδώ σε αυτό το τοπικ δε λέγαμε ότι είναι παραμύθια για μικρά παιδιά? Ξαφνικά οι 10 εντολές έγιναν επιχείρημα? Ας αρχίσουμε λίγο να διαχωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο, τι είναι υπόθεση και τι είναι γεγονός, τι είναι το πιστεύω στην ύπαρξη και τι η απόδειξη της ύπαρξης. Σε μια ζωή άγνοιας, δεν υπάρχει επιχείρημα που να πείθει τον άλλον ότι υπάρχει θεός, ούτε το αντίστροφο. Luci η τύχη και η πιθανότητα είναι στοιχεία αλληλένδετα. Εδώ δε παίζουμε τάβλι που οι πιθανότητες να φέρεις 6άρες είναι μεγάλες. Μιλάμε για τρισεκατομμύρια συνδυασμούς, σε τρισεκατομμύρια χρόνια, όπου μια αντίδραση που ίσως να μην είχε συμβεί ποτέ ξανά στο άπειρο του χρόνου, ΕΤΥΧΕ να συμβεί και ΕΤΥΧΕ να βρει τις κατάλληλες συνθήκες. Η στατιστική έχει ένα όριο στο θέμα των πιθανοτήτων -Η ερώτηση λοιπόν εδώ είναι εξής. Στα ζάρια, έχουμε τις 6άρες, Ξέρουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να τις φέρουμε. Στο θέμα της ζωής, προϋπήρχε η πιθανότητα για να δημιουργηθεί ζωή? Υπήρχε κάποια τέτοια βάση? Πριν το big bang υπήρχε κάτι? Υπάρχει πιθανότητα να φέρεις 6άρες χωρίς να έχεις ζάρια? Η ακόμα καλύτερα υπάρχει πιθανότητα να φέρεις 6άρες χωρίς να υπάρχει το 6? Πλέον ναι. Η πιθανότητα να βρούμε ζωή, κάπου αλλού υπάρχει, αφού τα μόρια της ζωής, τα στοιχεία της βρίσκονται πλέον στο σύμπαν διασκορπισμένα και ίσως με τις κατάλληλες συνθήκες να δημιουργηθεί πάλι. Η δημιουργία της ζωής ειναι ένα τυχαίο γεγονός. Ο άνθρωπος είναι ένα τυχαίο γεγονός. Μπορούμε να μιλάμε για πιθανότητα εξέλιξης, όχι όμως για πιθανότητες δημιουργίας από το απόλυτο τίποτε (βάση των όσων γνωρίζουμε έως τώρα). Τυχαίο γεγονός ήταν η εξαφάνιση του δεινοσαύρου. Πιστεύεις ότι θα είχαμε εξελιχθεί εμείς αν υπήρχαν ακόμα? Ούτε στα όνειρά μας, Τη στιγμή λοιπόν που η τύχη αποτελεί ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ παράγοντα στη βιολογία, στη χημεία, στην εξέλιξη (συνέχεια οι επιστήμονες μιλάνε για τυχαίες μεταλλάξεις για παράδειγμα), δε μπορείς να την απορρίπτεις. Ακριβώς επειδή η τύχη είναι ένας όρος που δε μπορεί να προβλεφθεί. Απλά υπάρχει. Για τον ίδιο λόγο που ένας τέτοιο παράγοντας δε μπορεί να απορριφθεί, ακριβώς για αυτόν δε μπορώ εγώ σαν Cossutius να απορρίπτω την ύπαρξη ενός ανώτερου όντος. Γιατί δε γίνεται όλα να είναι τύχη. Και αυτή έρχεται από κάπου, τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση και καμία πιθανότητα για την ύπαρξή της. Και κάτι τελευταία. Ξέρουμε οτι τα συναισθήματα είναι ηλεκτρικά μηνύματα Αν δεν υπήρχε η αιτία του συναισθήματος θα γίνονταν αυτές οι ηλεκτρικές συνδέσεις? Θα είχε αναβαθμιστεί ο εγκέφαλός μας? Τα συναισθήματα των πρώτος ανθρωπόμορφων όντων, ήταν τα ίδια με τα δικά μας? Τόσο δυνατά?Όχι βέβαια. Υπήρξε αιτία και ήρθε το αποτέλεσμα. Ένα τυχαίο γεγονός πάλι. Εξέλιξη. Όσο ψυχρά και αν βλέπουμε το θέμα της επιστήμης, τα τυχαία γεγονότα σε συνδυασμό με την ανυπαρξία των προϋποθέσεων ή των απειροελάχιστων πιθανοτήτων για τη δημιουργία αυτών, είναι τόσα πολλά, που η ύπαρξη ενός Θεού, έχει περισσότερες πιθανότητες να υφίσταται απ΄ότι η ίδια η δημιουργία της ζωής. Τελειώνοντας θα πω οτι αν οι γραπτές μαρτυρίες ανθρώπων για την ύπαρξη ενός δασκάλου που δίδασκε την αγάπη, αποτελούν μούφες, τότε έχω κάθε λόγο να πιστεύω οτι ο Μιλτιάδης του Ηρόδοτου, είναι ανύπαρκτο πρόσωπο της φαντασίας μας. Αν τα πράγματα ειναι τόσο εύκολα, να συνεννοηθώ και εγω με 10 φίλους μου, οτι ο Χαράλαμπος Τραμπάκουλας είναι ένας ήρωας της Μαδαγασκάρης που πέθανε στη προσπάθειά του να βοηθήσει τους ιθαγενεις. Με απίστευτη ευκολία και με 10 μαρτυρίες, έφτιαξα ένα ιστορικό πρόσωπο. Ας είμαστε σοβαροί. Σαφώς και ο Μιλτιάδης ήταν αληθινό πρόσωπο, όπως και το ότι όντως υπήρξε κάποιος που δίδασκε εκείνη την εποχή. Τα γραπτά είναι γραπτά, είτε αυτά αποτελούν Ευαγγέλια, είτε ένα απλό ερωτικό γράμμα (σε γράμμα αγνώστου έχει στηριχθεί ολόκληρο ιστορικό γεγονός παρεμπιπτόντως.)Είναι αστεία η προσπάθεια απόρριψης οποιουδήποτε στοιχείου έχει να κάνει με την ύπαρξη ενός Θεού, τη στιγμή που ο καθένας που διαβάζει, μπορεί να απορρίψει οποιαδήποτε γεγονός, επειδή δε γουστάρει τη τάδε ιστορία (βλέπε Σκόπια)
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Α) Δεν υπήρχε κάποιος δάσκαλος που δίδασκε την αγάπη. Υπήρχε ένας πλούσιος που προσπαθούσε να μεταδώσει την οργάνωση της σέχτας που ανήκε. Εσσαίοι. Β) Όσο και εάν δεν το θέλουν κάποιοι, υπάρχουν 4 - 5 βασικά συναισθήματα (αν και το κατά πόσο αυτά μπορούν να αποτελέσουν "παλέτα" για τα άλλα έχει κριθεί αρκετά) τα οποία αναφέρονται στην ΒΑΣΙΚΗ αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Είτε το θέλουμε είτε όχι, στο δυναμικό σύστημα της φύσης, του οποίου η εντροπία αυξάνεται, κάθε μέλος έχει τα όπλα του και το interface του. Το βασικότατο inerface/API είναι ο ερπετοειδής εγκέφαλος.- Γ) Το ότι κάποιοι αρνούνται να καταλάβουν πως η τύχη είναι απλά ένας wrapper για την "κατάληξη σε ευνοϊκή κατάσταση ως προς τους ανθρώπους" δεν σημαίνει πως υπάρχει θεός. Επίσης, εάν κάποιος θέτει την θέση ότι υπάρχει κάτι, ΑΥΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ να το αποδείξει. Το έχει κάνει κανείς; ΟΧΙ. Δ) Εάν κάποιοι δεν νιώθουν καλά να ακολουθούν θρησκείες επειδή "δεν είναι cool" και σκαρφίζονται τα περί "ενός θεού", τότε σημαίνει ότι προσπαθούν να φτιάξουν μία νέα θρησκεία η οποία λέει ότι οι άλλες λένε ψέματα γιατί δεν είναι ΜΟΝΟ ο δικός τους που είναι αληθινός, γιατί είναι ίδιος με τους άλλους.
Beholder Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Παλαιστινιακο παιδικο τηλεοπτικο προγραμμα: http://www.youtube.com/watch?v=tzlFPm7bymY http://www.youtube.com/watch?v=RdWV02Szb5k&feature=relmfu Και εχει και αλλα πολλα επεισοδια.Πλυση εγκεφαλου και κατηχηση στα (καημενα) παιδακια. Αλλαχου ακμπαρ...
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δηλαδή, διαφωνείς και με την υποχρεωτική εκδρομή στις εκκλησίες που γίνεται στο δημοτικό, με την υποχρεωτική ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ προσευχή στα σχολεία και την ανάρτηση συγκεκριμένων θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία. Μία χαρά. Και εγώ διαφωνώ με αυτά, οπότε συμφωνούμε για τα καημένα τα παιδάκια. 2
Cossutius. Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δεν μου απαντάς Τιμον, σε κάτι απ όσα έγραψα παραπάνω. Επίσης δεν έγραψα καπου πως επειδη υπάρχει η τυχη, υπάρχει και ο Θεός. Ειπα οτι δε μπορώ εγώ να τον απορρίπτω τη στιγμή που δεν μπορώ να απορρίπτω έναν υπαρκτό αιωρούμενο παράγοντα που λέγεται τύχη. Δηλαδή, διαφωνείς και με την υποχρεωτική εκδρομή στις εκκλησίες που γίνεται στο δημοτικό, με την υποχρεωτική ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ προσευχή στα σχολεία και την ανάρτηση συγκεκριμένων θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία. Εγω διαφωνω παντως. Η δουλειά του σχολείου ειναι να διδάξει τις θρησκείες διότι αποτελούν μέρος του κόσμου και της ιστορίας μας. Από κει και πέρα το τι θα πιστέψουν και το αν θα πιστέψουν ειναι δικό τους ζήτημα (ολες τις θρησκείες όμως)
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Εν γένει, δηλαδή, η διαφωνία των χριστιανών προς τους μουσουλμάνους είναι ότι δεν τα κάνουν με tact. Makes sense.
Beholder Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δηλαδή, διαφωνείς και με την υποχρεωτική εκδρομή στις εκκλησίες που γίνεται στο δημοτικό, με την υποχρεωτική ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ προσευχή στα σχολεία και την ανάρτηση συγκεκριμένων θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία. Μία χαρά. Και εγώ διαφωνώ με αυτά, οπότε συμφωνούμε για τα καημένα τα παιδάκια. Φιλε με εχεις κοψει να ειμαι υπερ καποιας συγκεκριμενης θρησκειας; Γενικα ειμαι κατα της κατηχησης και πλυσης εγκεφαλου,κυριως σε παιδακια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Επίσης δεν έγραψα καπου πως επειδη υπάρχει η τυχη, υπάρχει και ο Θεός. Ειπα οτι δε μπορώ εγώ να τον απορρίπτω τη στιγμή που δεν μπορώ να απορρίπτω έναν υπαρκτό αιωρούμενο παράγοντα που λέγεται τύχη. κάτι μου λέει ότι δεν θες, όχι ότι δεν μπορείς... γιατί να μας πειράζει το να ισχύει η "τρύπια καπότα" από τύχη/πιθανότητα και να θέλουμε να την έχει τρυπήσει κάποιος?
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Cossotius, σου έγραψα ότι δεν υπάρχει αυτό που λέμε τύχη. Τι πάει να πει τύχη; Πιθανότητες υπάρχουν, η τύχη όμως είναι ποιοτικός προσδιορισμός και μόνο ανθρωποκεντρικός. Με το πέρασμα του χρόνου, το ότι δημιουργήθηκε ζωή θα είναι απλά ακριβώς ίδιο (ίσως και "λιγότερο") με το διάστημα που δεν υπήρχε. Δεν είναι τύχη. Διαδικασίες συμβαίνουν που, και στο τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποια, κάπου, κάποτε θα δώσει αυτό που λέμε εμείς ζωή. Και γιατί να υπάρχει ζωή; Δηλαδή, εάν ψοφήσουν όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί στο σύμπαν, θα "τρέχει κάτι"; Θα συνεχίσουν όλα. Πιο πολύ διάστημα υπήρξε η γη χωρίς ζωή παρά με ζωή. Άρα, ποιος είναι ο κανόνας; Θέλουν κάποιοι να πιστεύουν σε θεούς και ό,τι άλλο; Μαγκιά τους. Ας το κάνουν. Θέλουν κάποιοι να γίνει δεκτή ως αλήθεια η ύπαρξη θεού; Ας το αποδείξουν. 1
Cossutius. Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 κάτι μου λέει ότι δεν θες, όχι ότι δεν μπορείς... γιατί πρέπει να μας πειράζει το να ισχύει η "τρύπια καπότα" από τύχη/πιθανότητα και να θέλουμε να την έχει τρυπήσει κάποιος? Ρε συ, το αν θα τρυπήσει η καπότα, είναι μια υπαρκτή πιθανότητα, κάτι που έχει ξανασυμβει και ανάλογα με το πως πηδάς, μπορει να συμβει χιλιάδες φορές Δε μπορώ= δε θέλω, ή δε θέλω= δε μπορώ. Μπορεί να ισχύουν και τα 2. Πραγματικά δε ξέρω. Η πίστη σε κάτι που δεν βλέπεις ως οντότητα αλλά ως του ότι περιλαμβάνει όλο τον κόσμο, ξεπερνάει πάντα τα όρια της λογικης. Οπως φυσικά τα ορια της λογικης ξεπερνάει και το ότι υπάρχει ο παράγοντας τύχη στη ζωή μας. Υπάρχουν πράγματα που αποδεχόμαστε και θεωρούμε δεδομένα, στη ζωή μας, στην επιστήμη, τα οποία όμως δε μπορούμε να αποδείξουμε. Η δημιουργία ζωής δεν ήταν καν πιθανότητα. Δεν υπήρχε βάση για να συμβεί. Απλά συνέβη. Cossotius, σου έγραψα ότι δεν υπάρχει αυτό που λέμε τύχη. Τι πάει να πει τύχη; Πιθανότητες υπάρχουν, η τύχη όμως είναι ποιοτικός προσδιορισμός και μόνο ανθρωποκεντρικός. Το εγραψα και παραπάνω. Δεν τίθεται θέμα πιθανοτήτων, όταν δεν υπάρχει καμία βάση για να συμβεί κάτι. Οι 6άρες στα ζάρια ειναι πιθανότητα. Οταν δεν έχεις ζάρια, δεν υφίσταται πιθανότητα. Αν ξαφνικά εμφανιστούν απ το πουθενά τα ζάρια και έρθουν και 6αρες, τότε μιλάμε για καθαρή τύχη. Και αυτό το αποδέχεται η επιστήμη, η εξέλιξη κτλ κτλ. Για τον παραπάνω λόγο και έως ότου αποδειχθεί ότι υπήρξε η βάση για να δημιουργηθεί η ζωή, μου επιτρέπετε να πιστεύω ότι ο παράγοντας τύχη που δημιούργησε τη ζωή, ωθήθηκε από τον Θεό.
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Μου παρέθεσες τις εντολές. Μα για ποιες εντολές μιλάμε? Εδώ σε αυτό το τοπικ δε λέγαμε ότι είναι παραμύθια για μικρά παιδιά? Ξαφνικά οι 10 εντολές έγιναν επιχείρημα? Κοίταξε να δεις, αν θες να παίξουμε το παιχνίδι «σε τρολλάρω, με τρολλάρεις», πιστέψε με μπορώ να παίξω πολύ ανταγωνιστικά. Από την άλλη αν θες να μιλήσουμε στα σοβαρά, τουλάχιστον μην αντιφάσκεις. Στο ποστ με αριθμό 1166 που το έκανες στις 3 Οκτωβρίου του 2012, στις 22:42 διερρωτήθηκες, μεταξύ άλλων: Επειδή με πιάνεις αδιάβαστο. Λέει κάποια θρησκεία οτι ο θεός της τάδε θρησκείας είναι ψεύτικος? Σε αυτό το ερώτημα, λοιπόν, σου έδωσα απάντηση χρησιμοποιώντας εδάφιο από το βασικό εγχειρίδιο χρήσεως του καλού χριστιανού, της Βίβλου. Αν δεν σε καλύπτει η Αγία Γραφή ως κριτήριο σχολιασμού του Χριστιανισμού, σε παρακαλώ πολύ να μου επιδείξεις ποιό βιβλίο/μέσο θες να χρησιμοποιήσω για να σου αποδείξω ότι ο θεός της ιουδαϊκής/χριστιανικής θρησκείας απορρίπτει όλους τους θεούς των υπολοίπων θρησκειών ως ψεύτικους.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Ρε συ, το αν θα τρυπήσει η καπότα, είναι μια υπαρκτή πιθανότητα, κάτι που έχει ξανασυμβει και ανάλογα με το πως πηδάς, μπορει να συμβει χιλιάδες φορές Υπάρχουν πράγματα που αποδεχόμαστε και θεωρούμε δεδομένα, στη ζωή μας, στην επιστήμη, τα οποία όμως δε μπορούμε να αποδείξουμε. Η δημιουργία ζωής δεν ήταν καν πιθανότητα. Δεν υπήρχε βάση για να συμβεί. Απλά συνέβη. Το εγραψα και παραπάνω. Δεν τίθεται θέμα πιθανοτήτων, όταν δεν υπάρχει καμία βάση για να συμβεί κάτι. γιατί δεν είναι υπαρκτή η πιθανότητα της δημιουργίας ζωής? γιατί να μη μπορεί να συμβεί ανάλογα με κάποιες προϋποθέσεις? πιστεύεις ότι όταν αποδειχτεί αυτό δεν θα βρεις κάτι άλλο αναπάντητο για να συνεχίζεις να πιστεύεις στο θεό? απλά δεν θέλεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα