Lucifer Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Lucifer οσες ειναι οι πιθανοτητες λοιπον σε ένα άπειρο και διαστελλόμενο σύμπαν, με αριθμούς γαλαξιών, συστημάτων και πλανητών που ο ίδιος ανέφερα, να υπήρξε ή να υπάρχει τέτοια προϋπόθεση για τη δημιουργία ή την ύπαρξη ζωής, άλλες τοσες ειναι και οι πιθανότητες για την ύπαρξη του Θεου. Όχι. Εγώ αναφέρομαι σε πιθανότητες να συμβεί κάτι εντός του σύμπαντος, βάσει των συνθηκών που το σύμπαν ορίζει. Εσύ αναφέρεσαι στην πιθανότητα να υπάρχει κάτι ΕΞΩ από το σύμπαν, ΠΡΙΝ από το σύμπαν. Αναφέρεσαι στην πιθανότητα να φέρεις εφτάρες χωρίς ζάρια. Επίσης σου έγραψα κατι στο οποίο μου απαντάς βαση του παρόντος όχι του παρελθόντος. Πως μιλάμε για πιθανότητες, τη στιγμή που δεν εχουμε καν τη γνωση αν υπήρχε βάση για να υπάρξουν αυτές οι πιθανότητες? Αυτό δεν το κατάλαβα. Σου γράφω πως χωρις την υπαρξη ζαριου δε μπορουν να υπάρξουν πιθανότητες για 6άρες και μου λες οτι στα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων αστέρων και το αχανές του σύμπαντος, ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχουν. Οκ, με την ιδια λογικη μπορει να υπάρχει και ο Θεός ή εξωγήινοι που μας δημιούργησαν αλά Promitheus (η γνωστη ταινία) και που αυτους δε ξέρουμε ποιος τους δημιουργησε κτλ κτλ. Ό,τι και στο πρώτο quote. 1
Dakonblackblade Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Επίσης συμφωνώ και με το τελευταίο post του Luci. Γενικότερα Cossutius στο παιχνίδι της λογικής η ύπαρξη θεού είναι πάντα χαμένη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Γενικότερα η θρησκεία και η πίστη σε θεούς και δαίμονες είναι εγωισμός. Ο άνθρωπος αρνείται το γεγονός πως δεν γνωρίζει και βρίσκει παρηγοριά στην πίστη. Ρίχνεις τα ζάρια, δεν ξέρεις τι θα έρθει, πιστεύεις όμως πως θα έρθουν 6άρες αλλιώς θα είσαι μόνος και ασήμαντος σε ένα σύμπαν για το οποίο δεν το νοιάζεις. α γεια σου...
Cossutius. Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Επίσης Cossutius μη λες για το τί έχει ερμηνεύσει η επιστήμη και τι όχι. Πριν 100 χρόνια δεν ξέραμε ούτε τα μισά . Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας και γιατί όχι , να μπορέσουμε να εξηγήσουμε και τη δημιουργία. Όταν τα μάθουμε ας έρθουμε να κάνουμε άλλη κουβέντα. Βάση των τωρα δεδομένων μιλάμε. Αν είχαμε απαντήσεις για όλα μας τα ερωτήματα, δε θα συζητάγαμε καν για περίπτωση ύπαρξης Θεου. Θα ηταν δεδομένο αν υπάρχει ή οχι. Εγώ αναφέρομαι σε πιθανότητες να συμβεί κάτι εντός του σύμπαντος, βάσει των συνθηκών που το σύμπαν ορίζει. Το συμπαν οριζε καμια πιθανότητα να δημιουργηθεί ζωή, πριν αυτή δημιουργηθεί? Τι συνθήκες επικρατούσαν τότε? Βλέπεις το τώρα όχι το τότε. Αυτό εννούσα οταν σου έλεγα οτι δεν υπήρχαν τα ζάρια για να ρίξεις την 6άρα. Για τον παράγοντα τυχη μιλάγαμε. Και σου είπα οτι τυχαία δημιουργήθηκε, εξηγώντας σου τη θεωρία μου. Τη στιγμη που ο παράγοντας τυχη είναι δεδομένος στη δημιουργία της ζωής, μη σε παραξενεύει που πιστεύω και εγω εις ένα Θεό. Εσύ πιστεύεις σε ενα τυχαίο γεγονός, εγώ πιστεύω οτι αυτό το τυχαίο γεγονός ωθήθηκε από μια ανώτερη δύναμη ώστε να συμβεί.
Lucifer Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Το συμπαν οριζε καμια πιθανότητα να δημιουργηθεί ζωή, πριν αυτή δημιουργηθεί? Ναι. Σε γενικές γραμμές, για να κάνεις ντους, χρειάζεται να τηρείται η συνθήκη "το νερό είναι υγρό". Το να κλάσεις, να έχεις παχύ έντερο. Προφανώς απ' τη στιγμή που κάτι γίνεται, τηρούνταν οι συνθήκες να γίνει πριν γίνει. Ποτέ κάτι δεν έγινε πριν μπορέσει να γίνει.Τι φάση; Τη στιγμη που ο παράγοντας τυχη είναι δεδομένος στη δημιουργία της ζωής, μη σε παραξενεύει που πιστεύω και εγω εις ένα Θεό. Δηλαδή για να δημιουργηθεί η ζωή, είναι απαραίτητο να τύχει...γι' αυτό εσύ πιστεύεις στο σχέδιο ενός δημιουργού. Σε τι θεό πιστεύεις ρε κοσούτιε. Την πρακτική του κάνει; 1
Dakonblackblade Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Όταν τα μάθουμε ας έρθουμε να κάνουμε άλλη κουβέντα. Βάση των τωρα δεδομένων μιλάμε. Αν είχαμε απαντήσεις για όλα μας τα ερωτήματα, δε θα συζητάγαμε καν για περίπτωση ύπαρξης Θεου. Θα ηταν δεδομένο αν υπάρχει ή οχι. Το συμπαν οριζε καμια πιθανότητα να δημιουργηθεί ζωή, πριν αυτή δημιουργηθεί? Τι συνθήκες επικρατούσαν τότε? Βλέπεις το τώρα όχι το τότε. Αυτό εννούσα οταν σου έλεγα οτι δεν υπήρχαν τα ζάρια για να ρίξεις την 6άρα. Για τον παράγοντα τυχη μιλάγαμε. Και σου είπα οτι τυχαία δημιουργήθηκε, εξηγώντας σου τη θεωρία μου. Τη στιγμη που ο παράγοντας τυχη είναι δεδομένος στη δημιουργία της ζωής, μη σε παραξενεύει που πιστεύω και εγω εις ένα Θεό. Εσύ πιστεύεις σε ενα τυχαίο γεγονός, εγώ πιστεύω οτι αυτό το τυχαίο γεγονός ωθήθηκε από μια ανώτερη δύναμη ώστε να συμβεί. Το πρώτο σου επιχείρημα είναι εντελώς άτοπο. Βάση των τώρα δεδομένων κατηγόρησαν τον Γαλιλαίο και Κοπέρνικο για αιρετικό. Θεωρώντας πως κρίνουμε τα πάντα βάσει του ''εγώ'' και ''τώρα'' μπορούμε να διαφωνούμε ακόμα και για το αν η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο καθώς ούτε εσύ ούτε εγώ έχουμε πάει μια βόλτα έξω από την ατμόσφαιρα. Αν δεν ανακαλέσεις αυτή τη μικρή λεπτομέρεια η συζήτηση απλά δεν έχει νόημα καθώς και εγώ βάση των τώρα δεδομένων δεν έχω δει καμια θεότητα τριγύρω. Εκτός από τον Ομπράντοβιτς. Ο λούσι μίλησε και είπε πως θέλεις να δεχτούμε κάτι ΕΚΤΟΣ του σύμπαντος που προυπήρχε από ΠΑΝΤΑ. Ούτε αυτό μπορεί να το αποδείξεις καθώς ένα τρισδιάστατο(ίσως τετραδιάστατο) ον όπως εσύ και εγώ θα έπρεπε να αντιληφθούμε μια Ν+1 διάσταση , όπου Ν οι διαστάσεις του σύμπαντος. Εξηγώ. Μια γραμμή σε ένα χαρτί, για ένα ζωγραφισμένο ανθρωπάκι είναι τοίχος. Για μας είναι γραμμή. Σκέψου το λίγο
forgotten Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 “Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.”Σενεκας Και αυτο συνοψιζει την αποψη μου για τον ισλαμισμο το να εισαι αθρησκος ειναι ενα πραγμα ,αθεος ακομα ενα πραγμα θρησκος το ιδιο αλλα το χειροτερο ειναι να γινεσαι θυμα...
Andreas2 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Και εγώ λέω: Για σας τους άπιστους μιλά η Αγία Γραφή. Το ξέρει ο Θεός πως θα υπάρξουν άπιστοι, άξιοι της κολάσεως.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 έχουμε βύσμα παπάδες, δεν ανησυχούμε...
Cossutius. Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Προφανώς απ' τη στιγμή που κάτι γίνεται, τηρούνταν οι συνθήκες να γίνει πριν γίνει. Αν δώσεις ένα χαρτί και ένα μαρκαδόρο, σε ένα παιδάκι της Αιθιοπίας που δεν έχει ξαναδει ποτέ του αυτοκίνητο, υπάρχει έστω και μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να σου ζωγραφίσει αμάξι ?? Ούτε μία. Εαν το κάνει θα είναι καθαρή τύχη. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν να στο ζωγραφίσει. Δε το γνωρίζει όμως. Από τύχη θα το φτιάξει εαν το κάνει τελικά ποτέ. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ζωή. Οι προϋποθέσεις μπορεί να υπήρξαν σε κάποια φάση της αιωνιότητας έστω για ένα δεπτερόλεπτο και να συνέβη το γεγονός το οποίο όμως είναι τυχαίο. Δε ξερω ποσο καλυτερα να το εξηγησω. Αποδεχόμαστε λοιπόν την τύχη, ως άνθρωποι ,ως επιστήμονες, διότι εκεί βασίζεται η δημιουργία και η εξέλιξη (περιμένω να μην το αρνηθείς αυτό) Δηλαδή για να δημιουργηθεί η ζωή, είναι απαραίτητο να τύχει...γι' αυτό εσύ πιστεύεις στο σχέδιο ενός δημιουργού. Εγω πιστεύω για τους δικούς μου λόγους και επειδή οπως σου έχω πει αντιλαμβάνομαι διαφορετικά τα πράγματα. Εσυ αρνεισαι τον δεδομένο παράγοντα τύχη, στη δημιουργία και την εξέλιξη της ζωής και κάνεις προσπάθια να το δεις ψυχρά και μαθηματικα με τη μέθοδο της στατιστικής τη στιγμη που αυτη δεν υφίσταται στο θέμα που αναφέρθηκα αφου δεν υπάρχουν πιθανότητες. Μια έννοια που την αποδεχόμαστε στη δημιουργία της ζωής, ή ακόμα και του κόσμου, αλλά δε την αποδεχόμαστε στην ιδια μας τη ζωή, προσπαθώντας επίσης να τα δούμε όλα μαθηματικά. Το ότι εγώ συνδέω λοιπόν τον παράγοντα τύχη, ή μοίρα΄ή οπως θέλει να το πει κάποιος, με τον Θεό είναι κάτι προσωπικό μου, για το οποίο δε προσπαθώ να σε πείσω. Ναι δε μπορώ να πιστέψω πως η τελειότητα της ζωής είναι ένα τόσο τυχαίο γεγονός ούτε μπορώ να πιστέψω πως τα πάντα βασίζονται στη τύχη. Και όσο περισσότερο διαβάζει κανεις την εξέλιξη ακόμα και τη γέννηση ενός παιδιού, τόσο αναρωτιέται αν ο παράγοντας τύχη που παίζει τόσο σπουδαίο ρόλο ακόμα και στη σωστή εγκυμοσύνη μιας γυναίκας, είναι "αυτόνομος" ή έχει χειραγωγηθεί από έναν δημιουργό. Αν δεν ανακαλέσεις αυτή τη μικρή λεπτομέρεια η συζήτηση απλά δεν έχει νόημα καθώς και εγώ βάση των τώρα δεδομένων δεν έχω δει καμια θεότητα τριγύρω Μου ζητάς δηλαδή να ανακαλέσω την γνώση που έχουμε μέχρι τώρα ως ανθρωπότητα, τα δεδομένα που έχουμε και έχουν αποδειχθεί και να αρχίσω να μιλάω με θεωρίες επειδή στο μέλλον ΜΠΟΡΕΙ να αποδειχθούν άλλα πράγματα?? Τι σχέση έχει αυτο με τη γη και με τον ήλιο?Αμφισβήτησε κανείς εδώ πέρα κάτι?Ειναι κάτι που το γνωρίζουμε. Έχει αποδειχθεί. Είναι δεδομένο. Δε μας απασχολεί τι έλεγαν τότε, ούτε τι θα λένε σε 20 χρόνια. Βάση των τώρα δεδομένων μιλάμε. Αν αυτά αλλάξουν, αλλάζει και η βάση της κουβέντας μας. Που ειναι το παράλογο? Ο λούσι μίλησε και είπε πως θέλεις να δεχτούμε κάτι ΕΚΤΟΣ του σύμπαντος που προυπήρχε από ΠΑΝΤΑ Εγω δε ζήτησα να δεχτείτε τίποτε εκτός από το προφανές. Οτι η ζωή είναι ένα τυχαίο γεγονός. Και από τη στιγμή που υφίσταται ο παράγοντας τυχη, η ιδέα της ψυχρής και μαθηματικής λογικής παύει να υπάρχει. Το αν ο Θεός προϋπήρχε πάντα, η αν υπάρχει, είναι μια θεωρία, την οποια ο καθένας μας μπορεί να δεχθεί ή να αρνηθεί. Δε θα διαφωνήσω ή θα τσακωθώ με κάποιον αν δε πιστεύει. Ο καθένας κάνει αυτό που του αρέσει αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους.Το αντίθετο συμβαίνει απ ότι έχω καταλάβει. -Άσχετο αλλα μιας που πιάσαμε την εξέλιξη, η Π.Διαθήκη (αυτό το παραμυθάκι εν πάση περίπτωση), αναφέρεται στις 7 ημέρες της δημιουργίας με την ακριβή σειρά που όντως δημιουργήθηκε η γη και η ζωή επάνω της. Απορία. Κάτι που αποδείχθηκε μόλις πριν από 200 περίπου χρόνια, πως στο καλό το ήξεραν τόσους αιώνες π.Χ. Έκαναν μελέτες οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Ιουδαίοι? Τι παίζει εδω?
Toufas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Και εγώ λέω: Για σας τους άπιστους μιλά η Αγία Γραφή. Το ξέρει ο Θεός πως θα υπάρξουν άπιστοι, άξιοι της κολάσεως. Στα τετοια μας ο θεος σου βασικα. Αν δώσεις ένα χαρτί και ένα μαρκαδόρο, σε ένα παιδάκι της Αιθιοπίας που δεν έχει ξαναδει ποτέ του αυτοκίνητο, υπάρχει έστω και μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να σου ζωγραφίσει αμάξι Ούτε μία. Εαν το κάνει θα είναι καθαρή τύχη. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν να στο ζωγραφίσει. Δε το γνωρίζει όμως. Από τύχη θα το φτιάξει http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CF%89%CE%BD_%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CF%89%CE%BD 1
caution Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Το 2002, 31 Δεκεμβρίου και ώρα 11 και κάτι το βράδυ, είχα βρει ταξί στο Μαρούσι. Αν και αυτό δεν σας πείθει για την ύπαρξη Του, τότε τι; 1
g_alkis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Και εγώ λέω: Για σας τους άπιστους μιλά η Αγία Γραφή. Το ξέρει ο Θεός πως θα υπάρξουν άπιστοι, άξιοι της κολάσεως. Ε τι θες να μας σώσεις τότε, δεν φτάνουν τα καζάνια για όλους;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 φαντάζεσαι μια αιωνιότητα με τον Ανδρέα στον παράδεισο? seriously προτιμώ τα καζάνια... 2
Cossutius. Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 http://el.wikipedia....απείρων_πιθήκων Ευχαριστω για την επιβεβαίωση φαντάζεσαι μια αιωνιότητα με τον Ανδρέα στον παράδεισο? seriously προτιμώ τα καζάνια... Α ωστε πιστεύεις τελικά ε????????? (τροοοοοοοοοοολ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα