kon1to Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, harris20 είπε Ποιος τα λέει αυτά?? Αν ο "έμπορος" κάνει προέγκριση μπορεί να κάνει ολοκλήρωση της προέγκρισης μέσα σε 15-20 μέρες.. αν έχει παρέλθει το χρονικό περιθώριο αυτο δεν μπορεί να κάνει ολοκλήρωση της συγκεκριμένης "συναλλαγης" καθώς το ποσό έχει αποδεσμευτεί.. Επίσης αν ο εμπορος κάνει προέγκριση δεν μπορεί να την ακυρώσει καθώς δεν πρόκειται ουσιαστικά για συναλλαγή... Το μόνο που μπορεί να κάνει σε αυτή την περίπτωση είναι να στείλει fax στην τράπεζα του ζητώντας να αποδεσμεύσουν το ποσό πιο γρηγορα... Ακύρωση η Επιστροφή γίνεται μόνο σε ολοκληρωμένες συναλλαγές. κι ομως ισχυει οτι ο εμπορος μπορει να ολοκληρωσει την προεγκριση και μετα το πέρας των 15-20 ημερων... 5 ώρες πριν, Krol είπε Λοιπόν παιδιά μόλις μίλησα με την τράπεζα και το θέμα είναι το εξής: Το ποσό είναι δεσμευμένο αλλά τα χρήματα δεν τα έχει πάρει το Ξενοδοχείο. Η συναλλαγή παραμένει εκκρεμής. Αν ο 'έμπορος' δεν ολοκληρώσει την συναλλαγή τότε ( και αυτό αφορά debit cards ) τα χρήματα θα επιστραφούν στον λογαριασμό μέσα σε 20-25 μέρες. Εδω λοιπόν όμως είναι το τρικ, κάτι που δεν ήξερα. Αν λοιπόν ο 'έμπορος', όπως προαναφέρθηκε , δεν αποδεχτεί την συναλλαγή και τα χρήματα επιστρέψουν στον λογαριασμό και ο ίδιος ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ την συναλλαγή και αυτή παραμείνει εκκρεμής ( άσχετα με το αν τα λεφτά επεστράφησαν στον λογαριασμό ) μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα χρεώσει ακόμη και μετά από 1 χρόνο!!!!!! Οπότε θα το ξανά δω το θέμα μετά από κάνα 20ήμερο και θα ενημερώσω σχετικά. δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος ανησυχιας... δηλαδη και να σε χρεώσει ξανά -που δεν θα το κανει- αλλα λεμε αν, απλα κανεις μια αμφισβητηση συναλλαγης στην τραπεζα σου και λυνεται το προβλημα...
Krol Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, harris20 είπε Ποιος τα λέει αυτά?? Αν ο "έμπορος" κάνει προέγκριση μπορεί να κάνει ολοκλήρωση της προέγκρισης μέσα σε 15-20 μέρες.. αν έχει παρέλθει το χρονικό περιθώριο αυτο δεν μπορεί να κάνει ολοκλήρωση της συγκεκριμένης "συναλλαγης" καθώς το ποσό έχει αποδεσμευτεί.. Επίσης αν ο εμπορος κάνει προέγκριση δεν μπορεί να την ακυρώσει καθώς δεν πρόκειται ουσιαστικά για συναλλαγή... Το μόνο που μπορεί να κάνει σε αυτή την περίπτωση είναι να στείλει fax στην τράπεζα του ζητώντας να αποδεσμεύσουν το ποσό πιο γρηγορα... Ακύρωση η Επιστροφή γίνεται μόνο σε ολοκληρωμένες συναλλαγές. Απο την Πειραιώς που μίλησα μου το είπαν. 1 ώρα πριν, kon1to είπε κι ομως ισχυει οτι ο εμπορος μπορει να ολοκληρωσει την προεγκριση και μετα το πέρας των 15-20 ημερων... δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος ανησυχιας... δηλαδη και να σε χρεώσει ξανά -που δεν θα το κανει- αλλα λεμε αν, απλα κανεις μια αμφισβητηση συναλλαγης στην τραπεζα σου και λυνεται το προβλημα... Όντως ισχύει αυτό που λες! Μου το επιβεβαίωσαν και αυτό. Και δεν λέω οτι γίνονται τέτοια σκηνικά επίτηδες αλλά λάθη γίνονται. Γιατι να ταλαιπωρούμε εγώ άδικα?! Απλα θα παρακολουθώ το θέμα και θα κάνω τις ανάλογες κινήσεις. 1
harris20 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, kon1to είπε κι ομως ισχυει οτι ο εμπορος μπορει να ολοκληρωσει την προεγκριση και μετα το πέρας των 15-20 ημερων... δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος ανησυχιας... δηλαδη και να σε χρεώσει ξανά -που δεν θα το κανει- αλλα λεμε αν, απλα κανεις μια αμφισβητηση συναλλαγης στην τραπεζα σου και λυνεται το προβλημα... Όταν γίνεται μια προέγκριση ουσιαστικά γίνεται μια δέσμευση το ποσού... Το πόσες μέρες θα διαρκέσει η δέσμευση εξαρτάται από την τράπεζα σου την τράπεζα του πελάτη αν η τράπεζα του πελάτη είναι Ελληνική κλπ κλπ... Οπότε συνήθως η τράπεζα λέει ότι η δέσμευση διαρκεί πάνω κάτω 15 με 20 μέρες... Έχω δει περίπτωση που κράτησε έναν μήνα έχω δει να αποδεσμεύονται και σε 12 μέρες... Όταν γίνει η αποδέσμευση ο έμπορος δεν μπορεί να κάνει ολοκλήρωση και είναι λογικό γτ κάλλιστα εσύ θα μπορούσες την στιγμή που προσπαθεί να κάνει ολοκλήρωση να μην έχεις χρήματα... Το λέω γτ το έχω δοκιμάσει μιας και δουλεύω σε ξενοδοχείο.. Σε ξενοδοχεία στο εξωτερικό στα οποία ακολουθούν την ίδια διαδικασία ενημερώνουν ότι η προέγκριση διαρκεί 25-30 Μέρες... επίσης κάθε υπάλληλος σε τμήμα κρατήσεων η υποδοχής μιλάει τουλάχιστον 1-2 φορές για αυτό είτε με τον πελάτη είτε με την booking Expedia etc είτε με την ίδια την τράπεζα... Κάποιοι πελάτες δεν γνωρίζουν τι είναι η προέγκριση με αποτέλεσμα να νομίζουν ότι το ξενοδοχείο τους χρέωσε παράνομα με αποτέλεσμα να τηλεφωνούν στην booking και η booking με την σειρά της να τηλεφωνεί στο ξενοδοχείο....
kon1to Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Στις 29/5/2019 στις 4:58 ΜΜ, harris20 είπε Όταν γίνεται μια προέγκριση ουσιαστικά γίνεται μια δέσμευση το ποσού... Το πόσες μέρες θα διαρκέσει η δέσμευση εξαρτάται από την τράπεζα σου την τράπεζα του πελάτη αν η τράπεζα του πελάτη είναι Ελληνική κλπ κλπ... Οπότε συνήθως η τράπεζα λέει ότι η δέσμευση διαρκεί πάνω κάτω 15 με 20 μέρες... Έχω δει περίπτωση που κράτησε έναν μήνα έχω δει να αποδεσμεύονται και σε 12 μέρες... Όταν γίνει η αποδέσμευση ο έμπορος δεν μπορεί να κάνει ολοκλήρωση και είναι λογικό γτ κάλλιστα εσύ θα μπορούσες την στιγμή που προσπαθεί να κάνει ολοκλήρωση να μην έχεις χρήματα... Το λέω γτ το έχω δοκιμάσει μιας και δουλεύω σε ξενοδοχείο.. Σε ξενοδοχεία στο εξωτερικό στα οποία ακολουθούν την ίδια διαδικασία ενημερώνουν ότι η προέγκριση διαρκεί 25-30 Μέρες... επίσης κάθε υπάλληλος σε τμήμα κρατήσεων η υποδοχής μιλάει τουλάχιστον 1-2 φορές για αυτό είτε με τον πελάτη είτε με την booking Expedia etc είτε με την ίδια την τράπεζα... Κάποιοι πελάτες δεν γνωρίζουν τι είναι η προέγκριση με αποτέλεσμα να νομίζουν ότι το ξενοδοχείο τους χρέωσε παράνομα με αποτέλεσμα να τηλεφωνούν στην booking και η booking με την σειρά της να τηλεφωνεί στο ξενοδοχείο.... επειδή δουλεύω σε ξενοδοχείο, τα ζω καθημερινά όλα αυτά... ναι, αν έχω κάνει προέγκριση και περάσουν οι 15-20 μέρες και πάω να κάνω ολοκλήρωση μετά από καιρό, αν η κάρτα δεν έχει λεφτά μέσα, τότε όντως δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί. Αν όμως η κάρτα έχει τα λεφτά μέσα, αλλά ο πελάτης την έχει μπλοκάρει επίτηδες, τότε η συναλλαγή θα γίνει κανονικά... μου έχει τύχει να μην μπορώ να χρεώσω ακυρωτικά για no-show και να κάνω ολοκλήρωση προέγκρισης που είχε γίνει 3 μήνες πριν και πέρασε κανονικα... επίσης το επίσημο διάστημα που μου έχουν δώσει για την διάρκεια της δέσμευσης από Eurobank είναι 5 εργάσιμες και από Alpha 15 εργάσιμες, αλλά από εκεί και πέρα παίζει ρόλο και η τράπεζα του πελάτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα