Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκτος το οτι ειναι μουφα 100% εγω την εντυπωση οτι στο μνημονιο μεσα λεει οτι δεν μπορουν τριτοι να εξαγορασουν το χρεος η να δωσουν λεφτα να ξεχρωσει η ελλαδα αρα μονο απο μονη μας ισος καποτε να τους ξεχρεωσουμε.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λένε οι ομογενείς και οι οργανώσεις τους. 600 δις αποκλείται να έχουν για να δώσουν. Και στο κάτω κάτω σιγά μην πάει ο άλλος να δώσει για το ελληνικό χρέος την περιουσία του που έβγαλε με κόπο μεταναστεύοντας στο εξωτερικό. Εκτός από αυτό δεν είναι σε μετρητά αλλά ομόλογα, που η αξία τους μεταβάλλεται συνεχώς, όπως με τα δικά μας τα ντόπια ομόλογα που χάσαν την αξία τους haircut κτλπ. Οπότε μούφα η είδηση.

Δημοσ.

λεει ομως οτι αμα δε δωθουν για το χρεος τοτε θα τα δωσουν στους ιδιωτες.....

Γιατί ο Έλληνας την πάλεψε καλά με πολλά λεφτά κατά το παρελθόν...;ρ

Δημοσ.

Ρε παιδιά για πείτε μου τι συμβαίνει και λέτε ότι όλο αυτό είναι μούφα???

γιατί εγώ δεν καταλαβαίνω τόση αρνητικότητα κτλ

Δημοσ.

Ρε παιδιά για πείτε μου τι συμβαίνει και λέτε ότι όλο αυτό είναι μούφα???

γιατί εγώ δεν καταλαβαίνω τόση αρνητικότητα κτλ

Γιατί κάναμε μια απλή διαίρεση του ποσού των 600δις με τον αριθμό των ομογενών που υπάρχει περίπτωση να έδωσαν κάποια λεφτά για το ελληνικό χρέος. Εκτός αν εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να έχει υπάρξει κάποιος από τους εξής συνδυασμούς:

10 εκατομμύρια ομογενείς να έδωσαν από $60.000 ο καθένας

1 εκατομμύριο ομογενείς να έδωσαν από $600.000 ο καθένας

100 χιλιάδες ομογενείς να έδωσαν από 6 εκατομμύρια ο καθένας κτλ.

Εκτός αν όλος ο πληθυσμός της γης είπε να δώσει από 10 δολλαριάκια ο καθένας για να μας ξελασπώσουν. Ή μπορεί οι 20 πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου να έδωσαν ΟΛΗ τους την περιουσία στην Ελλάδα.

Τι λες;

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί κάναμε μια απλή διαίρεση του ποσού των 600δις με τον αριθμό των ομογενών που υπάρχει περίπτωση να έδωσαν κάποια λεφτά για το ελληνικό χρέος. Εκτός αν εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να έχει υπάρξει κάποιος από τους εξής συνδυασμούς:

10 εκατομμύρια ομογενείς να έδωσαν από $60.000 ο καθένας

1 εκατομμύριο ομογενείς να έδωσαν από $600.000 ο καθένας

100 χιλιάδες ομογενείς να έδωσαν από 6 εκατομμύρια ο καθένας κτλ.

Εκτός αν όλος ο πληθυσμός της γης είπε να δώσει από 10 δολλαριάκια ο καθένας για να μας ξελασπώσουν. Ή μπορεί οι 20 πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου να έδωσαν ΟΛΗ τους την περιουσία στην Ελλάδα.

Τι λες;

Άρα δηλαδή απλά είστε negative nancies όπως συνηθίζεται για έλληνες :P

το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ποσου προέρχεται από αμερικανικα ομόλογα που ήταν υπό την κατοχή του κυριου Αρτέμη Σώρρου ο οποιος είναι κάτι σαν τον W.Buffet της ελλάδας :P οποτε αυτός δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανο να έχει τόσo μεγάλη περιουσια τώρα αν όντως την διαθέτει αυτό ok δεν το ξέρω.

Υ.Γ νομίζω πως οι ομογενείς είναι αρκετά περισσότεροι από 10.000.000

Δημοσ.

"πάρτε χρήμα, αρκεί να αλλάξετε τον καταστατικό χάρτη της χώρας". Χμμμ, κατανοούμε τι γράφει το άρθρο, έτσι;!;

ναι και εγώ συμφωνώ απόλυτα (τώρα βεβαια δεν ξέρω ποια σημεία θέλουν αυτοί να αλλάξουν)

Πάντως και σε παλιότερα post μου φαίνεται ότι δεν συμφωνώ πως έχουμε σήμερα πραγματική δημοκρατία στην χωρα και πως δεν στηρίζω κανενός είδος από τα υπάρχοντα "μεγάλα" κόμματα....

σίγουρα θα πάει η ελλάδα αρκετά χρονια μπροστά αν αλλάξουν κάποια πράματα από τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και το μοίρασμα των ψήφων μέχρι την βουλευτική ασυλία και πολλά αλλα θέματα...

και επίσης αυτό είναι ένα γεγονός που κάνει πιο ρεαλιστική την όλη πρόταση για εμενα..

γιατί δεν "χαρίζουν" έτσι τυφλά τα χρήματα τους..

αυτό που θα κάνουν είναι να εξαγοράσουν τα ελληνικά ομόλογα και προκειμενου να αποφέρουν αυτά κέρδη η ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να παράγει πλούτο και για να παράγει πλούτο θα πρέπει πολλά πράματα στην γραφειοκρατία και στο σύνταγμα να αλλάξουν...

οποτε ουσιαστικά θέλουν να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους (ότι τα ομόλογα μας θα γίνουν ισχυρότερα και κατά συνέπεια το κέρδος τους μεγαλύτερο) και στην συγκεκριμένη περίπτωση το δικό τους συμφέρον για άλλους λόγους συμφέρει και εμάς...

Δημοσ.

Ο Buffet της Ελλάδας; Εγώ ξέρω ότι το Forbes καταγράφει 3 Έλληνες δισεκατομμυριούχους και ο πιο πλούσιος έχει περιουσία 2,8 δις. Μιλάμε τώρα για το πόσα θα έβγαζε αν ξεπουλούσε όλη την περιουσία. Και σου λέω ότι είναι 20 εκατομμύρια οι ομογενείς. Πρέπει να δώσουν κατά μέσο όρο 30 χιλιάρικα ο καθένας. Δηλαδή 120 χιλιάρικα ανά οικογένεια. Αν δώσουν ΟΛΟΙ. Πολύ ρεαλιστικό...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...