Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχει πάει κάποιος Βόρεια Ιρλανδία Νοέμβρη μήνα; Πως είναι ακριβώς η μέρα;

Στο uk.weather.com βλέπω οτι έχει ήλιο απο τις 8 am μέχρι τις 4.20pm... Δηλαδή στις 4,20 είναι πήχτρα;;; Επίσης οι υποδομές είναι τέτοιες έτσι ώστε να μην νεκρώνουν οι περιοχές μετά την δύση του ηλίου πχ. τα μουσεία, κάστρα κτλ θα λειτουργούν κανονικά; Θα μπορείς να κυκλοφορήσεις άνετα και με ασφάλεια, πέραν των βασικών πόλεων και σε κωμοπόλεις και χωριά κτλ;

Γενικά ότι εμπειρία έχετε επι του θέματος (και όχι γενικά για την Ιρλανδία) θα με ενδιέφερε.

Δημοσ.

Περίπου όπως τα λες είναι, νυχτώνει νωρίς, αλλά και στις μικρές πόλεις ο φωτισμός είναι κάτι παραπάνω απο επαρκής. Τα μουσεία λειτουργούν κανονικά, και για τα κάστρα θα πρέπει να κοιτάξεις να βρεις πληροφορίες για τα συγκεκριμένα που θες να πας. Γενικότερα τα πάντα δείχνουν "ζωντανά" μέχρι τις 11 που θα κλείσουν οι παμπ, 12 το βράδυ σε μικρές πόλεις θα δεις πολύ λίγα άτομα στον δρόμο.

Όσο για την ασφάλεια δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Το 98 που πήγα, κυκλοφορούσα μέχρι τις 11.30 το βράδυ παντού (Belfast) χωρίς ιδιαίτερο άγχος (πες το και άγνοια κινδύνου), το ίδιο όμως θα σου έλεγα για το Λονδίνο εκείνης της εποχής, όπου πέρα απο κάποιες περιοχές στο ανατολικό λονδίνο ένιωθες σχετικά ασφαλής (αν και με είχαν ληστέψει σε στενάκι της camden - πάλι ίσως λόγω άγνοιας κινδύνου), γενικότερα όπου και να πηγαίνεις σήμερα, πρέπει να έχεις το νου σου.

Κατά τα άλλα η Ιρλανδία είναι καταπληκτική (λογικά τον καιρό που θα πας θα την φας και την βροχούλα σου - και είναι απο τις σπαστικές) , ο κόσμος στην πλειοψηφία του χαλαρός και ποιο ωραίος απο τους άγγλους (όπως και οι σκοτσέζοι), και με τους έλληνες (τουλάχιστον οι paddyδες που συνάντησα εγώ) γουστάρουν πολύ, και γιατί γουστάρουν Ελλάδα (αρχαία κυρίως όπως όλοι) γουστάρουν και το γεγονός οτι δεν είμαστε ούτε καθολικοί ούτε προτεστάντες (γιατί έχουν τρελό κόλλημα με αυτό το ζήτημα - ολοι γι'αυτό μου έλεγαν).

Γενικότερα θα γουστάρεις.

Επίσης να πω οτι δεν έχω πάει τον συγκεκριμένο μήνα (είχα πάει Μάρτιο) αλλά έχοντας ζήσει λίγο ποιο χαμηλά και ανατολικά (μίντλεσμπρο) νοέμβριο μήνα 5 το βράδυ ήταν βράδυ κανονικό.

Δημοσ.

Θα είμαι εγω και τρείς γυναίκες αλλιώς δεν θα είχα θέμα. (απο λεφτά δεν θα βρούν και τίποτα αλλα την DSLR μου θα την κλαίω με μαύρο δάκρυ αν μου την τσεπώσουν)

Άμα ήταν και ο κολλητός μου, που άμα το δείς αλλάζεις δρόμο. 2 μέτρα με τραγόμουσο να φτάνει στην μέση, δεν θα είχαμε κανένα θέμα.

Τέσπα, θα βρώ εκεί κάτι γνωστούς και λογικά θα μου πούν τι να αποφεύγω (δεν είναι δικοί μου γνωστοί αλλιώς θα είχα ήδη ρωτήσει αυτούς και όχι στο insomnia).

Δημοσ.

Ναι είναι σκοτάδι τόσο νωρίς. Σκωτία είναι ακόμα πιο νωρίς.

Και φυσικά όλα δουλεύουν*, αλλά θα πρέπει να δεις για το κάθε κάστρο ξεχωριστά, γιατί πολλά κλείνουν από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο. Άλλα ανοίγουν συγκεκριμένες μέρες, και ώρες (συνήθως ώρες που υπάρχει Ήλιος).

Καλοκαίρι είναι καλά βέβαια, που ο Ήλιος πέφτει κατά τις 10, και είναι ακόμα φως έξω ακόμα και στις 12 (στα βόρεια της Σκωτίας πέζουν και γκόλφ στις 1 το πρωί μιας και έχει αρκετό φως). Με τον Ήλιο να ανεβαίνει από τις 3 το πρωί.

*Πολλοί που δουλεύουν UK δεν βλέπουν το φως της ημέρας. Μιας και ξεκινάμε για δουλειά στις 7 που είναι σκοτάδι, και γυρνάμε στις 6 που είναι επίσης μαύρα μεσάνυχτα :Ρ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...